Ertesi gün hapı(ella) sonrası regl düzensizliği

miss57

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2024
37
6
1
24
Kızlar selam, evleneli 8 ay oluyor. Bilgisizliğime geldiği için balayında ella kullandım. 8 ayda 3 kez yarım yamalak regl oldum. Ara kanama yaşadığım için doktor yumurtalığımda çok fazla çatlamayan yumurta oluşmuş dedi. 2.5 aydır regl görmüyorum.. Kullanan hanımlar varsa ellanın etkisi ne zaman geçer?

Kızlar selam, evleneli 8 ay oluyor. Bilgisizliğime geldiği için balayında ella kullandım. 8 ayda 3 kez yarım yamalak regl oldum. Ara kanama yaşadığım için doktor yumurtalığımda çok fazla çatlamayan yumurta oluşmuş dedi. 2.5 aydır regl görmüyorum.. Kullanan hanımlar varsa ellanın etkisi ne zaman geçer?
ella bu kadar uzun süre düzensizlik yapar mıymış? pcos olmasın sizde

Evet zaten pcosum mevcut fakat ben ella kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü evlendikten sonra ortaya çıktı ve ella kullanan üyelerimizde de bazen bu şekilde gecikme yaşandığını okumuştum, sormak istedim

geçmiş olsun evet ellanın yan etkileri var ama en fazla üç ay yan etki yaşayan gördüm ben. bu arada birçok pcoslu arkadaşın evlendikten sonra düzeninin bozulduğunu okumuştum burada. aynı sizin gibi adet aralıkları uzuyordu. bence pcos var ise zaten yumurtlama bozukluğu yaptığından ella kullanmayın bir daha tavsiyem. ama şuanki düzensizliğinizin elladan olduğunu düşünmüyorum bence bi jinekologa görünün

A agresifpollyanna haklısınız, balayında amatörlükten ne olur ne olmaz diye kullanmıştım sonuç bu. Jinekoloji takipliyim zaten hem insülin direnci, buna bağlı olacakta pcos teşhisi koydu. 5 ayda 15 kg gibi bir kilo artışı olunca kilo verip kontrollü ilerlememiz gerektiğini söyledi. Bakalım umarım işe yarar, yanıtınız ve nazik üslubunuz için teşekkür ederim 🩷

Ben 2 Nisan'da hap aldım 10 Nisan gibi ara kanama oldu. Normalde 25 Nisan'da adet görmem gerekirken şu an 23 Mayıs ve hala adet olmadım. Geçen hafta hastaneye gittim beta HCG 0.20 çıktı sizce hamile kalabilir miyim yoksa yumurtalıklarıma zarar mi verdi anlamadım

Back
X