merhaba kızlar benim yüzümde elmacık kemiğimin oralarda ve alnımın alt taraflarında hafif de çenemde(heryeri saydım herhalde

) küçük küçük kabarcık sivilce izleri ve sivilcelerden kalma kızarık izler var.yaş 19 bu arada yaklaşık 4-5 senedir bu sorunu yaşıyorum tabi zamanla azalsada izler,kızarıklar gitmiyor.sivilce de pek çıkmamaya başladı eskisi kadar ama çıktıktan sonra iz bırakıyorlar.cildim yağlı. doktora gittim ve bana ergenlikten kalma sivilceler olduğunu söyledi.,Azitro 250gr hap, Nilera okyanus sabunu,eryacne %4 jel verdi.Ben de sabah yüzümü sabunla yıkıyorum akşam yatarkende yine sabunla yıkıyorum temizlensin yağdan kurtulsun diye ardından da eryacne jel'i sürüyorum yüzüme.Azitro hapıda zaten 6-7 tane birşeydi onlarıda sabah akşam kullandım bitti onlar ama diğerlerine devam ediyorum.Yeni 1-2 sivilce çıktı kullanırken onlarada jel sürünce küçüldüler iyice geçecekler gibi.Doğru bir tedavimi sizce devam etmeli miyim bunları kullanan var mı şimdiden teşekkürler biran önce kurtulmak istiyorum
Merhabalar, öncelikle söylemem gerekir ki okyanus sabunu ve eryance jel hakkında hiçbir bilgim yok. Yaşım 17 olmasına rağmen, neredeyse çoğu kremi kullandım çare bulamadım, bir eryance jel kalmış sanırım kullanmadığım, gelecek ay doktoruma diyeyim
Bu sivilce ve izlerine henüz hap ilaçlar dışında kalıcı bir çözüm göremedim ki onlar da hem zarar veriyor hem de daha sonra tekrarlama ihtimali olan çözümler.Bulunduğum ilde bütün doktorlara gittim bütün ilaçları denedim.hele de babası doktor olan biri olarak en iyi doktorlara gözüktüm ama nafile.Artık 19-20 olunca ben de hap kullanmayı düşünüyorum ve izler için artık kimyasal peeling ve lazer gibi çözümler var.
Eğer sivilceleriniz hala çok çıkıyorsa doktorunuzda bu hapları bi konuşun derim (rouccaten mi her neyse ondan bahsediyorum). Ama eğer çok fazla çıkmıyorsa inanın ki vücudunuza zarar vermeye değmez.
Neyse ben size vereceğim asıl cevaba geleyim.Azitro, sivilcelerimin en iltihaplı olduğu dönemde benim kurtarıcım olmuş bir antibiyotiktir fakat doğru kullanılması gerekir.Azitro bir hafta içinde ardışık 3 gün, yalnızca 1 tablet (doktorunuz 2 tablet demezse sakın siz 2 ye çıkarmayın) kullanılmalı ve 2 haftakullanılırsa 1 hafta ara verilmelidir.
Ayrıca demem gerekir ki 2 ay sonra falan çok büyük bir etkisi kalmayacaktır çünkü vücut alışıyor ve babamın söylediğine göre çok masum bir ilaç değilmiş.
Bir de doğal çözümlere de bakmanızda fayda var.Lavanta kürü uyguluyorum şuan, açıkçası iyiye gidiyorum gibi geliyor.haftada veya 2 haftada bir cildinize uygun hazırlanmış bir kil maskesi uygulamalısınız, kil birçok vitamin ve minerali barındırır ve cildi yeniler.Ayrıca ben bitki konusunda çok çok bilgili bir aktarımın yaptığı karışımı yiyorum, umutluyum ama bakalım neler olacak.
Cilt temizleyicisi ve sivilceli/yağlı ciltlere özel yağsız nemlendirici kullanmanızı tavsiye ederim.Ben her ikisini de shiseido adlı markadan aldım (tekin acardan) fakat bence temizleyici olarak Imex sabun da kullanılabilir cildinizi temizliyor.Shiseido için 90 tl ödedim ama Imex daha uygun oluyor cildime, özellikle akne için üretilmiş eczaneden satılan bir ürün.Okyanus sabununuz ile dönüşümlü olarak kullanabilirsiniz. Nemlendirici olarak shiseido yağsız nemlendiricisi çok iyi, hem ilaçlardan dolayı kuruyan cildime iyi geliyor hem de sivilce yapmıyor.ışıl ışıl yapıyor yüzümü.
lekeler için maya maskelerinden bahsedenler var, ben de suna dumankayanın verdiği maskeyi deneyeceğim, güzel sonuç alırsam paylaşırım.
Unutmadan söyleyeyim bir de, özel hastanelerde özellikle dermatologlar cilt bakımı uyguluyor.Azitro tedavimden sonra cilt bakımı yaptırmıştım geçen sene 100 tl verip ama inanın neredeyse 6 ayı sivilcesiz geçirdim başlarda birkaç sivilce çıktı yüzüm kızardı ama sonra harika bir 6 ay. Ama ne yazık ki kalıcı olmadı
Umarım tedaviniz iyi sonuçlanır ve bize de haber verirsiniz