erzakları nerede nasıl saklıyorsunuz???

aylayg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
4
0
36
Ankara
yeni evliyim mutfağım çok küçük bu yüzden bir dolap aldım geçici olarak makarnaydı,pirinçti, şekerdi, undu teptim içine her şeyi. Tertipli ve de sağlıklı olması için ne tür şeyler almalıyım? küflenir mi? bozulur mu?

her şeyi kutulara şişelere doldurmanda yarar var bence çayımı mercimeğimi falan hep sişelere dolduruyorum ben unu falan da yoğurt kutusu gibi kutulara koyuyorum hem temiz oluyor dokülmüyor hemde kullanışlı oluyor

Ben büyük cam saklama kaplarından aldım herşeyi alır almaz poşetten çıkartıp onlara dolduruyorum, Poşette durmaları içime sinmiyor , benim saklama kaplarım uzun ve ince olduğu için dolapların içinde de fazla yer kaplamıyor hem de bazılarını tezgaha diziyorum dekoratif oluyor.

yeni evliyim mutfağım çok küçük bu yüzden bir dolap aldım geçici olarak makarnaydı,pirinçti, şekerdi, undu teptim içine her şeyi. Tertipli ve de sağlıklı olması için ne tür şeyler almalıyım? küflenir mi? bozulur mu?

küflenmekten çok güvelenebilir..eğer nemli bir ortam değilse bişey olmaz.plastik veya cam kaplar var bunlar için kapaklı onlardan alıp içine koyabilirsin..mesela pirinç nohut fasülye içine azcık tuz sepersen hiç bişey olmaz.en çok unu nemden koru..dediğim gibi bu kaplara koyduğunda hem daha düzenli olur hemde hava alıp nemlenmezler...

nem yok ama kalorifer boruları yerden geçtiği için biraz sıcak oluyo dolabın içi. Peki patates,soğanı napıyorsunuz?balkona koli içine koymuştum ama malum bu soğuklarda hepsi dona çekmiş. onlara da sepet alıp mutfağa koysam!!!

cam daha sağlıklı olur diye düşünüyorum diğer taraftanda kullanımı kolay olsun pratik olsun istediğim için plastik alayım diyorum. Bir de dediğiniz gibi kapların boyutuda çok önemli ki hepsini bu dolaba sığdırabileyim.
Her şeyi bu kaplara boşaltıp saklamam tabiki daha temiz olur ama son kullanım tarihlerini nasıl ayarlıyorsun?

nem yok ama kalorifer boruları yerden geçtiği için biraz sıcak oluyo dolabın içi. Peki patates,soğanı napıyorsunuz?balkona koli içine koymuştum ama malum bu soğuklarda hepsi dona çekmiş. onlara da sepet alıp mutfağa koysam!!!

bişey olmaz o kadar sıcakla kapların içinde bozulmazlar..ben patates soğanı şu piknik sepetleri var ya kapaklı iki gözlü onlara koyuyorum balkonda değil şimdi donuyolar içerde lavabonun altında dolapta ama benim mutfak peteği küçük mutfağım çok sıcak olmuyo ..soğanla patetesi bir araya koyma asla brirbirini bozarlar patatesin içinede bi tane yeşil elma at filizlenmiyo o zaman..

Patates ve soğanı benim mutfağın kapalı balkonu var onun içinde tahta bir dolap var orada saklıyorum çünkü mutfağın içinde koyacak yerim yok.
bende plastik alsammı diye düşünüyordum baştan ama camı daha çok sevdiğim için cam aldım, son kullanma tarihlerinede kaplara koymadan bakıyorum genelde pek bi sorun yaşamadım herşeyi tam kararında alıyorum fazlaca alıp bozmamaya özen gösteriyorum.

cam daha sağlıklı olur diye düşünüyorum diğer taraftanda kullanımı kolay olsun pratik olsun istediğim için plastik alayım diyorum. Bir de dediğiniz gibi kapların boyutuda çok önemli ki hepsini bu dolaba sığdırabileyim.
Her şeyi bu kaplara boşaltıp saklamam tabiki daha temiz olur ama son kullanım tarihlerini nasıl ayarlıyorsun?

cnm bakliyatın felan son kullanma tarihi pek olmuyo yani şöyle ben bazılarını azar azar alıyorum bir ay iki ay gidiyo..zaten bunlar kuru ürünler bişey olmaz mesela nohutu fasülyeyi bildiğim bri köyden alıyorum 5 kilo alıyorum 1 sene gidiyo bana senye tekrar alıyorum.ama dediğim gibi içlerine tuz atıyorum unla şekeri çayıda fazla fazla alıyorum hiiç bişey olmuyo.

kızlar çok teşekkür ederim.
badezuzum çok güzel bilgiler veriyorsun sende.
bu arada sitede başkalarıda benzer konu açmış saklama kaplarının resmi filan var soft bowl diye bi marka ne kullanışlı gözüküyor nereden bulabilirim acaba diye araştırıyorum.

Ben çok pimpirikliyim sanırım bulgur, pirinç, un, nohut, kuru fasulye, makarna hepsini buzdolabının meyvelik kısımlarına koyuyorum mutfağım küçük ve çok sıcak oluyo dışarda olursa içinde böcek falan oluşur diye korkuyorum, görürsem bir daha elime alıp yiyemem

Her bi malzememi ayrı ayrı cam kavanozlarda saklıyorum

Back
X