- 9 Mart 2011
- 12.252
- 10.388
- 498
- Konu Sahibi minikciv9819
Benim de çok yakın arkadaşım 7-8 yıl Antepli biriyle sevgili/nişanlıydı. Kız doğma büyüme İzmir'li ailesi çok seküler, çocuğun da ailesi görece modern sayılırdı. Çocuk annesi varken bambaşka bir karakter, annesi yokken başka. Annesi eğer arkadaşım aramazsa ayılıp bayılıyordu, sürekli çocuğun teyzeleri/eniştesi daha bilimum insan aranmayı bekliyordu. Bir kere bayramda gitmek gibi bir hata yaptı el öpmekten dudakları erimişti. Normalde kendi ailesinde daha çekirdekler, bayramda yazlık/tatil modular yani alışık olmadığı bir şey.
Nişandan döndüler evlenmediler ama nişanda kıza zorla kendi tarzına göre makyaj yapmaktan tutun, çeyiz alışverişi vb. her şeyin içinde 10 kişi oluyordu. Her şeyin içinde olmak istiyorlar, karışıyorlar ve sürekli aranma bekliyorlar.
ayy bi ruhum çekildiçünkü boyle kapali toplumlarda damattan birsey beklenmiyor ki. kızını alsin gitsin:) cok nadir duydum damattan medet umani. iyi olsun, anlassinlar yetiyor. damat memlekete gittiğinde de rahat ettirilir, yedirilir, icirilir. erkegin rahat ettigi bir toplum dogu toplumu.
ama gelen kisi gelinse ondan bin tane sey beklenir. en basiti tum kardesler memlekete gittiginde kizlarin kocasi salonda oturur tavla oynar tv izler ama erkeklerin karisi mutfaktan cikmaz
ben 6 aydır evde yemek yapmıyorum
millete hizmet edicem bi de