Merhabalar. Teşekkür ederim mesajlarınız için. Nedense bu mesajları yeni fark ediyorum. Çok ilginç bir şey yaşandı ben buralarda yokken.
Otoriter ve aynı zamanda patronları konumundaki bir aile büyüğüne kadar gitti bizim mevzu. Daha doğrusu "ortada hiçbir neden yokken" mesafeli davrandığım gerekçesiyle bu şahsa şikayet edildiğimi öğrendim. Bu kişi de mevzuyu benden ayrıca dinlemek istedi. Olanları anlattığımda da şaşkına döndü. Sonra eşimin ailesiyle bizi bir araya getirerek herkesin içinde ne varsa ortaya dökmesini sağladı. Eşim olayları başından anlatarak ailesinin bana devamlı olarak saygısız ve kaba davrandıklarını, evlilik sürecinden itibaren her şeyi kasıtlı olarak zorlaştırdıklarını, annesiyle babasının bu süreçte bize karşı birlikte hareket ettiğini ve evliliğimizi insanların gözünde itibarsızlaştırmaya yönelik yalan söylediklerini dile getirdi. Eşimin ailesi kötü niyetlerini orada da belli ettiler. Ailemin boşanmış olması, benim bağımsız kişiliğim gibi saçma sapan nedenlerle benim kendi aileleri için uyumsuz olacağımı söylediler (bunu buraya yazarken bile cinnet geçirecek gibi oluyorum).
Aile büyüğü olan şahıs bunları bir de onlardan duyunca çok sinirlendi ve bağırarak hepsine seslerini kesmelerini söyledi. Bundan sonra benimle ilgili tek kelime bile etmemelerini, yaptıkları şeyin çok büyük bir ayıp olduğunu, ancak boş insanların böyle şeyleri mevzu haline getireceğini, anne-baba olarak akıllı ve düzgün bir gelin buldukları için şükredecekleri yerde saçma sapan hareketlerde bulunduklarını söyledi. Hatta eşimin annesine beni kıskanıp kıskanmadığını bile sordu. Herkes suspus dinledi tabii ki, kimse bir şey söylemeye cesaret edemedi bu noktadan sonra. Bu şahıs da bana herkesin içinde bundan sonra en ufak bir rahatsızlık verdiklerinde neyle alakalı olursa olsun kendisine gelip durumu anlatmamı ve öyle bir durumda çok ağır bir biçimde müdahale edeceğini belirtti. O günden sonra da eş ailesi bana melek gibi davranmaya, sürekli hediye ve yemek vs göndermeye başladı. Yani bana had bildirsin diye mevzuya dahil ettikleri şahıs beni bu insanların kötülüğünden koruyor şu anda. Yaptıkları her şey de çok çekindikleri sosyal çevreleri tarafından duyuldu böylece. Bu olanlar beni çok şaşırttı. Ben hala mesafemi koruyorum. Eşimle de konuştum ve mecbur kalmadıkça bir araya gelmeyi kaldıramayacağımı söyledim.
Eşimle genel olarak bazı konularda ilerleme katettik, kendisine çeki düzen vermeye ve hatalarını kabul etmeye başladı. Artık ilişkiyi bitirme tehditleri içeren yıpratıcı sözler söylemiyor. Sinirlenince tutuyor kendisini. Zaten böyle bir konuşma gerçekleştiğinde itiraz etmeyeceğimi çok net bir şekilde söyledim kendisine. Ailesi yüzünden benimle kavga etmiyor. Onları da bana yaklaştırmıyor. Ama hem onlardan hem de benden korktuğunu hissediyorum. Erkekler neden böyle çocuk gibi anlayamıyorum. Şu anda evliliğimizi ayakta tutmak için çabalayan taraf o. Ben biraz ne olacağı varsa olsun modundayım. Yaşananlar beni çok üzdü. Tam olarak atlatabilecek miyim bilmiyorum. Bazen çok umutsuz hissediyorum, bazen de halledebilirim gibi geliyor.