• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ailesi

Sizin kaç günde bir arıyorsunuz

• Her gün

OY: 12 21,8%
  • Haftada bir

OY: 42 76,4%
  • İki günde bir

OY: 4 7,3%

• Ankete Katılan
    55
Yok ya inanıyorum, komik geliyor da.😬

İlk evlendiğimizde kayınpederim sabah 9’da arardı haftasonları açmazsak öbürümüzü arardı.😬 tatile gittik günde 4-5 kere aradı. Sonra ben ciddi bi konuştum eşimle, şuan evde annesiyle konuşmuyor 😬🤣

Kayınpederim, “ben oğlumla konuşmayınca nefes alamıyorum” derdi ama onun araması 1 dakika anca sürüyordu, kayınvalidemi kapatmasak 4-5 saat konuşur. Köyde o ona öyle yapmış, tarla, bahçe, tapu, para, kuzenler…. Bitmiyor 😬😬
Kiz ayniiii cadi kazani gibi dedi kodu yapiyor benm kp de en son bu bayramda 1 ay konusmadik esimle küstük içiçe hep ne sınır var ne bisey ben sevmem boyle . Benimkininde dilinde pelesenk ne diyim 60 kusur yasindaki adama aramami diyim ama varya su son olayda birbirimizden nefret ediyoduk bi falci vardi bana dedi sende büyü var pek ciddiye almamistim o zamanlar sonra o aklima geldi guzel bi hocaya gittim sadece huzursuzuz dedim bana dedigi sey kizim sizde buyu var insallah def edecegiz ondan sonraki hafta birden bana karsi bu konularda daha yumusadi hak verdi tamamen engel olamiyoruz ikimizde aramasina halen ama 😅

Biz eşimle akşamları arar ortak konuşuruz. Çocuktan sonra oldu. Kvalide tek kalınca arada öğle de ben arıyorum. Eşim de arıyor. Daha önce de sık konuşurdu, hiç sorun yapmadım. Bende kendi annemle babamla konuşurum...

Arada arayıp hal hatır sormak güzel. Kvalidenizi arayabilirsiniz. O arada kpederinizi sorarsınız...

Sık boğaz yapmamıyorlsrsa konuşunca kimsenin incileri dökülmez... Yaşlanıyor ve ilgi bekliyorlar o kadar...

Bende yaşlanıyorum galiba.yaşlılarla empatiye başladım

Ben kayin ailesini ,bayram dogum gunu vs ya da bir soru soracagim zaman ararim. Onun disinda esim arar.
Basta esim arada ara diyordu. Aramak istemedigimi soyledim. Yani basta cekiniyordum ne konusacagim edecegim diye. Ama simdi arasam ararim ama aramiyorum
Esim de benim ailemi ayni sekilde arar. Gul gibi gecinip gidiyoruz.
Belki benim tarafta basta bekliyordu. Ama ben boyleyim ne yapayim.
Her ailenin dinamigi farkli bu arada. Kendi icinizde zamanla oturtursunuz

Taze nişanlı

İnsanın derdi sıkıntısı olmayınca cidden bdv aklına bile gelmiyor. Kısa bir aradan sonra bir konuda düşüncenizi almak için açıyorum bu sefer konuyu. Sizin eşleriniz ailelerini kaç günde bir arıyor. Yukarıdaki konumda bahsetmiştim. Nişanlılık döneminde sözde aramadığım için kp den laf işitmiştim. Nişanlıma söylediğimde bana hak verdi. Şimdi evliyiz bu sefer hem eşime hem bana laf dokunduruyor hiç aramıyorsunuz diye. Merak ettiğim sizin eşleriniz her gün mü konuşuyor? Ben o kadar konusmasamda eşim gün aşırı yada iki günde bir arıyor.
Evliliğimde çok şükür hiç bir pürüz yok. Bu da sıkıntı olsun istemiyorum açıkçası ama o da ben de çözümü nasıl bulacağız bilmiyoruz.

En son bana “ Ali baba deme baba de” dedi gülerek “ ne farkı var aynı şey “ dedim uzatmadan kapattım.
Sonrasında da haftada bir arıyordum şimdi ayda bir ararım haberin olsun dedim tamam nasıl istersen dedi eşim ama ayda bir arasam off aşırı sorun çıkarırlar.
Eşimde konuşmuş bu arada babasıyla ne var canım sevdiğimizden diyoruz demiş.
sayılıyor mı bilmiyorum ama es adayı ailesini yani daha doğrusu annesini cuma dan cumaya hayırlı cumalara arıyorum. Onun cambaz oldugunu fark ettiğimden asla sınırı geçmesine izin vermiyorum. Bende cambaz oldugumdan iki cambaz bir ipte oynamayacagından çizdiğim sınırda ben cok mutluyum. Babasını asırı sevdiğim icin görüntülü arıyorum bazen, bazen bi espiri oluyor arıyorum anlatıyorum. Siyaset konusmak icin arıyorum. Dolar cıkıuor arıyorum.
Cünkü aynı dilde konusabildiğim icin onun is yerine bile gidip yardım ettiğim oluyor. Bas basa yemeğe cıktıgımız oluyor gel sana yemek ısmarlayayım dediğim.
Bu sorunun net cevabı kisilerle kurduğunuz dialogtur. Ben es adayının babasına ölürüm. Ben covid icin normal odadan yogun bakıma alınacağımı öğrendiğinde koridorda ağlamıs ben bi kız kazandım o kızı kaybettim diye.
Yani isin ası sevgi varsa her gün aranır. Yoksa aranmaz

Ne bu düşmanlık ya?
Doğar doğmaz kayın aileye düşmanlık mi yükleniyor?
Türk kadınının kayın aileye kaos tutkusu beni bitiriyor

Düşmanlikla ne alakası var her gün telefonda konuşmamanin. 😳

Erkekler kendi kaynanasini, kayinbabasini her gün arıyor mu ki? Burada her gün arar dedikleri de adamlar kendi ailelerini arıyormuş meger ben de kadınların ailesi sanmıştım bir iki yorumu. Kadinin ailesinin adi bile gecmiyor.😀 Erkekler aramayınca kimse düşmanlık demiyor.

Ayrıca her gün veya 3 günde bir bu insanlarla ne konuşulacak ki.
Ben kendi annemle her gün konuşuyorum ama konuşacak konularımız var, mecburluktan değil. Kaynanami aramıyorum çünkü diyecek bir şeyim yok.
Kv eşime "Cirilla aramıyor" diye bir kaç kere söylemiş. Beni özlediğinden olduğunu sanmıyorum çünkü çokta sevmediğini biliyorum, bir tür ego tatmini olayı var bu işlerde bence. Eşime Cirilla aramıyor diyince eşim zorla aratacak sandı herhalde ki asla aramadım. 😀
Özleyen insan kendisi de arar çünkü konuşmak istiyorsa.
Annem benim aramamı beklemez mesela aklına geldiysem arar.
Kaç tane kaynana gelininin her gun sesini özlemekten dertleniyordur samimi olarak tartışılır. 😃

Herkes kendi ailesiyle ilgilense daha iyi bence.

Ayda yılda bir istersem ararım. O da öyle nadiren arar beni.
Eşimle de genelde haftada bir gün yada 10 günde bir konuşuyorlar.
En ideal süre gerçekten.
Ay tek ben değilmişim vallahi bu kadar darlanan gelin 😆 gerçekten benim de diyecek bir şeyim yok. Ne konuşayım valla düşünürken daraldım. Oğlu arasın konuşsun istediği kadar
Düşmanlikla ne alakası var her gün telefonda konuşmamanin. 😳

Erkekler kendi kaynanasini, kayinbabasini her gün arıyor mu ki? Burada her gün arar dedikleri de adamlar kendi ailelerini arıyormuş meger ben de kadınların ailesi sanmıştım bir iki yorumu. Kadinin ailesinin adi bile gecmiyor.😀 Erkekler aramayınca kimse düşmanlık demiyor.

Ayrıca her gün veya 3 günde bir bu insanlarla ne konuşulacak ki.
Ben kendi annemle her gün konuşuyorum ama konuşacak konularımız var, mecburluktan değil. Kaynanami aramıyorum çünkü diyecek bir şeyim yok.
Kv eşime "Cirilla aramıyor" diye bir kaç kere söylemiş. Beni özlediğinden olduğunu sanmıyorum çünkü çokta sevmediğini biliyorum, bir tür ego tatmini olayı var bu işlerde bence. Eşime Cirilla aramıyor diyince eşim zorla aratacak sandı herhalde ki asla aramadım. 😀
Özleyen insan kendisi de arar çünkü konuşmak istiyorsa.
Annem benim aramamı beklemez mesela aklına geldiysem arar.
Kaç tane kaynana gelininin her gun sesini özlemekten dertleniyordur samimi olarak tartışılır. 😃

Herkes kendi ailesiyle ilgilense daha iyi bence.

sayılıyor mı bilmiyorum ama es adayı ailesini yani daha doğrusu annesini cuma dan cumaya hayırlı cumalara arıyorum. Onun cambaz oldugunu fark ettiğimden asla sınırı geçmesine izin vermiyorum. Bende cambaz oldugumdan iki cambaz bir ipte oynamayacagından çizdiğim sınırda ben cok mutluyum. Babasını asırı sevdiğim icin görüntülü arıyorum bazen, bazen bi espiri oluyor arıyorum anlatıyorum. Siyaset konusmak icin arıyorum. Dolar cıkıuor arıyorum.
Cünkü aynı dilde konusabildiğim icin onun is yerine bile gidip yardım ettiğim oluyor. Bas basa yemeğe cıktıgımız oluyor gel sana yemek ısmarlayayım dediğim.
Bu sorunun net cevabı kisilerle kurduğunuz dialogtur. Ben es adayının babasına ölürüm. Ben covid icin normal odadan yogun bakıma alınacağımı öğrendiğinde koridorda ağlamıs ben bi kız kazandım o kızı kaybettim diye.
Yani isin ası sevgi varsa her gün aranır. Yoksa aranmaz

Çok imrendim ilişkinize maaşallah 😇 kesinlikle aradaki sevgiyle doğru orantılı her şey

Benim eşim çok az arar Anne babasını. Genellikle ben aratıyorum. Ama kendim bir günden bir ararım. 3 gün ses çıkmazsa akşamı kv arar, iyi misiniz diye. Öyle ara diye talepleri olmaz, kendim ararım.

Çok imrendim ilişkinize maaşallah 😇 kesinlikle aradaki sevgiyle doğru orantılı her şey
Cokta imrenmeyim☺️ anne ile o iliski kurulamadı. Cünkü anne ogluma tapan hala rahminde tasıdıgını sanan biri.. baba kendini cok iyi yetistirmis birisi onu cok seviyorum🙏 iyiki var, Rabbim ayağını tasa değdirmesin onun

Cokta imrenmeyim☺️ anne ile o iliski kurulamadı. Cünkü anne ogluma tapan hala rahminde tasıdıgını sanan biri.. baba kendini cok iyi yetistirmis birisi onu cok seviyorum🙏 iyiki var, Rabbim ayağını tasa değdirmesin onun

Yok yok baba ile ilişkisinize imrendim. İstisnasızz hangi arkadaşmış konuşsam eşinin annesi sizin dediğimiz şekilde. Hele ki evlendikten sonra aşırı ağırı abartanlar var. Kız anneleri de aman huzursuzluk çıkmasın aman bir şey denmesin diye sessiz kalan taraf oluyor.
Kız tarafı daha değerli daha el üstünde olması gerekiyor bence roller çok karışmış

Yok yok baba ile ilişkisinize imrendim. İstisnasızz hangi arkadaşmış konuşsam eşinin annesi sizin dediğimiz şekilde. Hele ki evlendikten sonra aşırı ağırı abartanlar var. Kız anneleri de aman huzursuzluk çıkmasın aman bir şey denmesin diye sessiz kalan taraf oluyor.
Kız tarafı daha değerli daha el üstünde olması gerekiyor bence roller çok karışmış
Roller hemde nasıl karısmıs.
Mesala normalde kız tarafı kızına önem gösterse bir aksilik durumunda hemen dur orda demeli.
Ama bunu ne hikmetse erkek annesi yapıyor. Hemde yersiz yapıuor. Pipisi kesildiği icin sünnet dügüni yapan bi insanın ogluna ilah gibi tapması normal.
Cünkü pipi kutsal ya ( bunu yazınca sitesen atıyorlar mı)
Saka bi yana sınırı bastan çizerseniz önce kötü oluuorsunuz sonra düzeliyor yani benim tecrübem bu en azından.
Fakat müstakbel kayınpederim icin her zaman Allah ona uzun uzun ömürler versin cocuklarım onun gibi mert adam olsun.
🙏

çocuklar olacağa kadar kırkta bir arardım kayınvalidem de kırkta bir arardı. İkimiz de telefonda konuşmayı pek sevmeyen insanlarız. :) kayınbabamı hiç aramazdım. çocuklar olduktan sonra görüntülü arama yapıyoruz toplu şekilde. Onda da curcunadan konuşamıyoruz zaten 😂

Roller hemde nasıl karısmıs.
Mesala normalde kız tarafı kızına önem gösterse bir aksilik durumunda hemen dur orda demeli.
Ama bunu ne hikmetse erkek annesi yapıyor. Hemde yersiz yapıuor. Pipisi kesildiği icin sünnet dügüni yapan bi insanın ogluna ilah gibi tapması normal.
Cünkü pipi kutsal ya ( bunu yazınca sitesen atıyorlar mı)
Saka bi yana sınırı bastan çizerseniz önce kötü oluuorsunuz sonra düzeliyor yani benim tecrübem bu en azından.
Fakat müstakbel kayınpederim icin her zaman Allah ona uzun uzun ömürler versin cocuklarım onun gibi mert adam olsun.
🙏

Kendi anneme de kızıyorum aman kızım ara aman kızım yap. Aman kızım dikkat et. Çünkü oğlu bırakırsa dul olan biz oluyoruz ya. Aslında çoğu şey en başından beri yanlış. Sinirim bozuldu şimdi😄

çocuklar olacağa kadar kırkta bir arardım kayınvalidem de kırkta bir arardı. İkimiz de telefonda konuşmayı pek sevmeyen insanlarız. :) kayınbabamı hiç aramazdım. çocuklar olduktan sonra görüntülü arama yapıyoruz toplu şekilde. Onda da curcunadan konuşamıyoruz zaten 😂

Onda da zaten torunlarla konuşurlar yine sizle işi olmaz kimsenin ne güzel 😆

Back
X