Eş ailesi

eliffdiyebiri

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2016
1.038
214
123
34
Yurtdışında yaşıyoruz.Eşimde bende çalışıyorum.Eve gelmem 5 buçuk oluyor.Ve işim gereği sürekli dil çalışmam gerekiyor.
Biz Türkiyeye yeni geldik,1 ay kalıp döndük.Şimdi eş ailesi bize gelecekmiş.Kaynım 1 aylık geleceklerini söylemiş.Şimdiden strese girdim.Aramız zaten iyi değil.Ne önerirsiniz?

1 hafta 10 gün gelsinler ama 1 ay bana çok geldi

Madem siz çalışıyorsunuz yemegi temizliği onlara paslayin. İsten gelip onlara hizmet etmeyin, benim dil çalışmam lazim der odaya gecersiniz. Eşinize soyleyin ailesi tüm gun evde bos oturmasın bir zahmet kendi yemekleeini kendileri yapsin. Baştan böyle konusursaniz sizden hizmet beklemezlerse sıkıntı olmaz yoksa cinnet gecirirsiniz. Allah yardimciniz olsun şimdiden, umarım anlayisli insanlardır

Çalışmanız daha iyi.
Bütün gün muhattap olmasınız.
Ben olsam ekstra birşey yapmam.
İsteyen kendi yapsın.
Normal rutin nasılsa öyle devam edin.

Vizeleri var mı ya belki çıkmaz gelemezler . Bir ay gerçekten de çok uzun.

Keyfi geliyorlarsa, durumu anlatıp sizi zorlayacağını izah edin.
Biz sana yük olmayız gibi bir tavır sergilerlerse de, geldikleri zaman hiçbir işlerine elinizi sürmezsiniz. Her durumda biraz düzeniniz bozulacak ama şartlar öyle gerektiriyor ve siz de çaresizseniz, işinizle meşgul olup daha az düşünürsünüz bunu.

Baktınız üç beş gün bunaldınız, işlerin bitmediğini erken çıkamayacağınızı söyleyin. Yemwği yazırlayıp yesinler sizi beklemeisnler. Siz de iş yernde yiyin veya oturun dil çalışın eve gibince de bi kaç saat çay faskı ders çalışıcam veya yorgunum deyin gidip yatın. Kimse extra hizmet beklemesin bu durumda

Zaten sizi görmüşler. Gelme amaclari cocuklarini ozlemek falan degil, kendi totolarini gezdirmek, ogullarinin evine çöküp geline hizmet ettirmenin eşsiz keyfini(!) yaşamak. Yuzde yuz art niyet. Esimin ailesi 3-5 gun gelecekti yine de esim cok uzun kalmayin eşim cocukla basa cikamaz uzun sure dedi, acik acik. Yani ne bileyim. Esiniz 1 ay kabul edemeyeceginizi soylemeli

Evet.Gelmelerine birşey demiyorum.Ancak keşke biz izinliyken gelselerdi.
Bakın şimdi bunu fırsata çevirme işi elinizde. Madem çalışıyorsunuz. O bir ayda işten olabildiğince geç çıkın. Eve gelince yarım saat duş alın yanş yemek yapacak vakit bırakmayın kendinize. Siz gelene kadar aç kalıyorlarsa da kocanız dert etsin bunu. İşe giderken de geç kalkın ve kahvaltı hazırlamayın. Sevdiğiniz insanlar olsa Tolere Edin derdim de sevmediğim insan olunca kıçımı kaldırmam. Bakın dil çalışma bahaneniz de var. Ne gezmeye gidin ne de akşam onlarla oturun. Rutini bozmayın ve gidip odanızda ders çalışın. Ayrıca yurtdışında evinizin geniş olduğunu da düşünmüyorum. Niye gelip üst üste yaşamak isterler ki?

Sürekli evde olduktan sonra gelmenin ne anlamı var ki?Bileti de eşim alsinmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…