• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ailesi

Madem siz çalışıyorsunuz yemegi temizliği onlara paslayin. İsten gelip onlara hizmet etmeyin, benim dil çalışmam lazim der odaya gecersiniz. Eşinize soyleyin ailesi tüm gun evde bos oturmasın bir zahmet kendi yemekleeini kendileri yapsin. Baştan böyle konusursaniz sizden hizmet beklemezlerse sıkıntı olmaz yoksa cinnet gecirirsiniz. Allah yardimciniz olsun şimdiden, umarım anlayisli insanlardır
Sürekli çay beklentileri olacak.1 ay nasıl geçecek bilmiyorum..

Hamur işi ve çay sürekli olmalı.Bende tam tersi hamur işi pek yapmam.Nasil geçer zaman bilmiyorum
Bir zahmet kv yapsın bütün gün evde oturmaya mi geliyor siz calisiyorsunuz eve gelin ay cok yoruldum ay basim agriyo ay belim agriyo deyin kacin gidin odanizda dinlenin mecbur degilsiniz hizmet etmeye

Keyfi geliyorlarsa, durumu anlatıp sizi zorlayacağını izah edin.
Biz sana yük olmayız gibi bir tavır sergilerlerse de, geldikleri zaman hiçbir işlerine elinizi sürmezsiniz. Her durumda biraz düzeniniz bozulacak ama şartlar öyle gerektiriyor ve siz de çaresizseniz, işinizle meşgul olup daha az düşünürsünüz bunu.
Eşim ayıp olur diyor.Nasil söylerim anam babam diyor.Yanlarina çıkmazsan ayıp olur, yaşlı insanlar diyor.Tabi keyfi gezmeye geliyorlar.Ne ara gezerler bilmiyorum.
Kafalarına eşimin kuzeni ve kaynim giriyor.

Baktınız üç beş gün bunaldınız, işlerin bitmediğini erken çıkamayacağınızı söyleyin. Yemwği yazırlayıp yesinler sizi beklemeisnler. Siz de iş yernde yiyin veya oturun dil çalışın eve gibince de bi kaç saat çay faskı ders çalışıcam veya yorgunum deyin gidip yatın. Kimse extra hizmet beklemesin bu durumda
Bunu da düşünüyorum.Bunalinca 2 3 saat dolaşmayı düşünüyorum.Haftasonu onları gezdirmemizi bekleyecekler.

Kendi rutinini bozma. İş çıkışı eve de erken gitmek zorunda değilsin eşine aciklarsin evde çalışamıyorum vs diye. Eşinin ailesi eşin için geliyor sonuçta. Gezeceklerse kendileri ayarlasinlar sen hiç oralı olma kendi hayatına normal devam et rahatını bozma. Umursamaz davran Bir araya geldiğimiz zamanlarda da güler yüzünü eksik etme sayılı gün çabuk biter 😁

Eşim ayıp olur diyor.Nasil söylerim anam babam diyor.Yanlarina çıkmazsan ayıp olur, yaşlı insanlar diyor.Tabi keyfi gezmeye geliyorlar.Ne ara gezerler bilmiyorum.
Gelmeyin derseniz ayıp olur belki ama anne ya sana zahmet yemek yapar mısın demek ayıp degil bence. Benim annem kalmaya geldiginde isten geldiğimde sofra hazir oluyor direk elimizi yikayip oturabilecsgimiz sekilde. Ben isteyken temizlik yapiyor herseyi yapıyor.. ayni sekilde gelininin evine gittiginde de yapiyor annem bana ne yapıyorsa aynısını. Kayinvalideler neden yapmasin hicte ayip olmaz madem oglumun evi deyip geliyolar misafir gibi baş köşeye yerlesecegine elini taşın altina koysunlar koymayan da gelmesin otursun evinde

Zaten sizi görmüşler. Gelme amaclari cocuklarini ozlemek falan degil, kendi totolarini gezdirmek, ogullarinin evine çöküp geline hizmet ettirmenin eşsiz keyfini(!) yaşamak. Yuzde yuz art niyet. Esimin ailesi 3-5 gun gelecekti yine de esim cok uzun kalmayin eşim cocukla basa cikamaz uzun sure dedi, acik acik. Yani ne bileyim. Esiniz 1 ay kabul edemeyeceginizi soylemeli
Eşimle 2 hafta konuştuk.Kaynim ve kuzeni gitmişken 1 ay gidin demiş.Tabi kendisi burda 1 ay rahat edecek.Tek duam vize çıkmasın.Eşime abi bileti sen halletsene demiş.

Siz de eşisiniz, yani eşinizin şimdiki ailesi sizsiniz ve size de ayıp oluyor ama rahatlıkla?
Bakın bu çok ince bir çizgi. Ailesine ayıp etmemek için kendi eşine ayıp etmeyi hak görmemeli hiçkimse. Bunu bir şekilde eşinizle çözmeniz lazım. İçinde bulunduğunuz durum ortada. Bir ay uzun bir zaman. Eşiniz hiçbir şeye elini sürmeyeceği gibi, gülüp eğlenecek kök ailesiyle, onu rahatsız eden bir durum yok tabi kendi zihnince ama yanlış yapıyor.
Evli çiftlerin öncelikleri kendi aileleri olur yani çekirdek aileleri.
Bunu ne yapıp edip anlatmak zorundasınız. O zaman ağırlasın kendi ailesini. Hizmetlerine koşsun.

Bir zahmet kv yapsın bütün gün evde oturmaya mi geliyor siz calisiyorsunuz eve gelin ay cok yoruldum ay basim agriyo ay belim agriyo deyin kacin gidin odanizda dinlenin mecbur degilsiniz hizmet etmeye
Kv normalde gelince ayağına bekler.Ayni şehirdeyken öyleydi. Hiç yatili kalmadılar.Ve kp falan nasil banyo yapacak.Çamasirlari nasıl yikanacak. 1 ay çok fazla.Zaten eşimle 1 ay konusmayacagiz gibi duruyor.

Kendi rutinini bozma. İş çıkışı eve de erken gitmek zorunda değilsin eşine aciklarsin evde çalışamıyorum vs diye. Eşinin ailesi eşin için geliyor sonuçta. Gezeceklerse kendileri ayarlasinlar sen hiç oralı olma kendi hayatına normal devam et rahatını bozma. Umursamaz davran Bir araya geldiğimiz zamanlarda da güler yüzünü eksik etme sayılı gün çabuk biter 😁
😀😀 Şimdiden strese girdim.Ve kendilerinden gerçekten uzaklastiriyorlar.Insan bi sorar gelmeden

😀😀 Şimdiden strese girdim.Ve kendilerinden gerçekten uzaklastiriyorlar.Insan bi sorar gelmeden
Bence sormamalari daha iyi olmuş herhangi bir memnuniyetsizlik durumunda "haberimiz yoktu ki beraber planlamış olsak güzel vakit gecirebilirdik" der geçersiniz 😅 önceden sormuş olsalar hem yok diyemeyecektiniz hem de sorup geldikleri için ay nereye götürsek napsak ne yesek ne içsek diye düşünmek zorunda kalacaktıniz 😁 keyfinize bakinn

Kv normalde gelince ayağına bekler.Ayni şehirdeyken öyleydi. Hiç yatili kalmadılar.Ve kp falan nasil banyo yapacak.Çamasirlari nasıl yikanacak. 1 ay çok fazla.Zaten eşimle 1 ay konusmayacagiz gibi duruyor.
Nasil yaparsa yapsin adamin kirli donunuda siz yikayacak degilsiniz ya bi zahmet karısı yikasin assin kurutsun. Benim kv de ayni kafa hamileyim bana yardima geldi sözde. Ama oturduğu yerden kalkmıyor kralice hazretleri ben hem hamileyim hem onun tribini cekiyorum cok zor günlerdi. İsten eve gelmek istemiyordum sivri dilini duymamak icin ceneside masallah hic durmadi çünkü. Yok bende hamileydim su isi yapardim yok simdikiler nazli, baskalarinin gelinlerini kotuler gibi yaparak bana laf sokmaya calisirdi hep bu moddaydi ama sayili gun cabuk gecti evine geri gitti 😂İnsallah seninki daha kolay gecer

Bakın şimdi bunu fırsata çevirme işi elinizde. Madem çalışıyorsunuz. O bir ayda işten olabildiğince geç çıkın. Eve gelince yarım saat duş alın yanş yemek yapacak vakit bırakmayın kendinize. Siz gelene kadar aç kalıyorlarsa da kocanız dert etsin bunu. İşe giderken de geç kalkın ve kahvaltı hazırlamayın. Sevdiğiniz insanlar olsa Tolere Edin derdim de sevmediğim insan olunca kıçımı kaldırmam. Bakın dil çalışma bahaneniz de var. Ne gezmeye gidin ne de akşam onlarla oturun. Rutini bozmayın ve gidip odanızda ders çalışın. Ayrıca yurtdışında evinizin geniş olduğunu da düşünmüyorum. Niye gelip üst üste yaşamak isterler ki?
Eşimin kuzeni ve kaynim galeyana getiriyor.Kv kilolu iş yapamam kafasında.Kp zaten birseye dokunmaz.Ben gelmesinler demiyorum.Ancak tatil zamanı 1 haftalık gelinebilirdi.Eşimle böyle davranınca aram bozulacak,belki birbirimizden uzaklasacagiz.Ama kendi bilir.Kaynim eşime bileti al abi demiş.Biz neden alıyoruz.Zaten gelsinler istemiyorum

Siz de eşisiniz, yani eşinizin şimdiki ailesi sizsiniz ve size de ayıp oluyor ama rahatlıkla?
Bakın bu çok ince bir çizgi. Ailesine ayıp etmemek için kendi eşine ayıp etmeyi hak görmemeli hiçkimse. Bunu bir şekilde eşinizle çözmeniz lazım. İçinde bulunduğunuz durum ortada. Bir ay uzun bir zaman. Eşiniz hiçbir şeye elini sürmeyeceği gibi, gülüp eğlenecek kök ailesiyle, onu rahatsız eden bir durum yok tabi kendi zihnince ama yanlış yapıyor.
Evli çiftlerin öncelikleri kendi aileleri olur yani çekirdek aileleri.
Bunu ne yapıp edip anlatmak zorundasınız. O zaman ağırlasın kendi ailesini. Hizmetlerine koşsun.
Ben her iş yapmamda onu da çağıracağım. Gelin bizi istemiyor kafasında olacaklar.Ama emrivakiden nefret ediyorum.

Back
X