• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ailesini mecburi davet

Onu anladım ne yaptığını soruyorum.
Burda okuduğum ya da bazen gördüğüm şekilde yıllarca görüşülmeyecek şeyler yapanlarla hiç görüşülmüyor.
Ya da öyle yapanlar yine evine bir şekilde geliyor aa davet etmiyorsun biz suçumuzu biliyoruz ve gelmiyoruz demiyorlar.
Burda ise arayı karıştırmadan on senedir duran bir eş anne,babası var.
Değişik geldi.
Eşe takılmıyorum.
Erkekler ya anneyi ya eşi tutuyor çünkü haklı olduğuna bakmadan çoğunun çok bir ana fikri yok.
Kim daha çok kendine çekerse.
Ben evime on sene çağırmadığım kişinin torunlarını görsün diye düşünmem her sene gitmem.
Hee çocuklar Babanne,büyükbaba tanısın diye götürüyorum deseydi anlardım yine.
Evine on sene almadıysan gitme yani ayıp bir kere ya saçma,mantıksız gitme kırıldıysan,bozulduysan,uykularını kaçırıyorsa üç ay önceden onları görmek.
Zaten normal degiller değişik insanlar o yuzden psikolojimi bozdular.Bir saat önce laf sokup kalbinizi kırıp eşinizle kavga etmenize sebep oluyorlar sonra hicbir sey olmamis gibi hediyeler veriyorlar.Ben gitmezsem eşim çocuğumu yalnız götürür o yüzden gidiyorum mecburen.

Peki ben düşündüğünüz kadar kötü ve haksiz biri olsaydım iyi bir iş olduğunu düşündüğünüz eşim benim yanımda olup ailesini davet etmemeyi tercih eder miydi.Ya da kırgınlığıma rağmen torunlarını görsünler diye her yıl ziyarete gider miydim. Belki de çok hassas biriyimdir de karakerime yapılan bu saygısızlığı bir türlü atlatamayip kendimi bunca yıldır hasta yapmışımdır.
Ay psikoloji ilmini falan bir yana bırakarak söylüyorum, biz insanlar kendimize, gururumuza olması gerekenden fazla mı önem atfediyoruz acaba? Ne yapılmış olabilir en fazla.. öldürmemisler burada derdini yazabildigine göre, dövmemiş sövmemisler.. gelin kaynana anlaşamaması teee taş devrinde bile vardır kesin. Ay bana nasıl öyle der, ay bana nasıl öyle imalı bakar.. bunlar gerçekten kocanın 10 yıl boyunca ailesiyle tuhaf bir ilişki içinde olmasına değer mi? Biraz rahat bırak kendini. En fazla geldiğinde yemek tuzlu olmuş der, ortalık tozlu olmuş der, sen he öyle der geçersin. Kendini doldurma, seni gazlayanlara da uyma.

Zaten normal degiller değişik insanlar o yuzden psikolojimi bozdular.Bir saat önce laf sokup kalbinizi kırıp eşinizle kavga etmenize sebep oluyorlar sonra hicbir sey olmamis gibi hediyeler veriyorlar.Ben gitmezsem eşim çocuğumu yalnız götürür o yüzden gidiyorum mecburen.
Bazı Kaynanalar istemesen bile olay da çıkarsan oğlumun evi diye zorla geliyor sizinkiler yine en azından 10 sene hiç gelmemiş
Eşiniz de bu durumu kabullenmiş size hiç baskı yapmamış illa gelecekler ailemden vazgeçemem dememiş
Bu durum kolay değil belliki takıntı , kaygı bozukluğu olmuş
Tedavi oldunuz mu
Eşiniz endişeli kaygılı halinizi görüyor mu

L
Laf sokmayan kaynana çok ama çok nadir malesef

Loğusa döneminde anormal olan loğusadır etrafındakiler değil o yüzden en iyi tercih Loğusanın annesi kardeşidir
Yaşadığınız küfür hakaret şiddet mi
Yoksa sıradan anlaşmazlıklar mı
Evliliğiniz devam ettiğine eşinizde ailenize iyi niyet ve ikramda bulunduğuna göre kötü biri değil
Annesi babası kötü bir iş çıkarmamışlar anlaşılan
Karma diye bişeye inanırım ben
Sizde kendinize kötü demiyorsunuz ki kim der
Anlaşamadığınız insanlar yok mu
Bakın işte ben anlaşamıyoruz değil mi ve siz benim kötü olduğum kanısına vardınız
Belkide kötü sizsiniz
Düşünün derim
Loğusa diye yazilmaz , Lohusa oncelikle.
Lohusa bir kadinin en aciz olduğu donemlerden biridir elinde olmayip vucudundan hormanlari dogumla birlikte çekildigi icin fizyolojik olarak bazi sonuclari vardir bunu kimisi daha hafif kimisi cok agir sekilde atlatir burada buyuk etken cevresel faktordur. Hen dinimizde hem tipta doktorlarimiz lohusalar hakkinda binlerce uyari , tavsiyeleri varken cehaletinden ve fesatligindan ödun veremeyip Lohusa kadini uzen biri varsa bu saf kötüdur, empati yoksunudur.
Karma diye bide konu sahibine laf soyluyorsunuz daha ne yasadigini bilmiyorsunuz bence dikkat edin o beddua ve karma sizi bulmasin.

Ay psikoloji ilmini falan bir yana bırakarak söylüyorum, biz insanlar kendimize, gururumuza olması gerekenden fazla mı önem atfediyoruz acaba? Ne yapılmış olabilir en fazla.. öldürmemisler burada derdini yazabildigine göre, dövmemiş sövmemisler.. gelin kaynana anlaşamaması teee taş devrinde bile vardır kesin. Ay bana nasıl öyle der, ay bana nasıl öyle imalı bakar.. bunlar gerçekten kocanın 10 yıl boyunca ailesiyle tuhaf bir ilişki içinde olmasına değer mi? Biraz rahat bırak kendini. En fazla geldiğinde yemek tuzlu olmuş der, ortalık tozlu olmuş der, sen he öyle der geçersin. Kendini doldurma, seni gazlayanlara da uyma.
Yani 10 yıl hiç gelmeyecek kadar ne oldu acaba ?
Ki şirret biri gelmeyin vs dinlemez
Misal konu sahibinin ailesi eşine haksızlık yapmış olsa idi konu sahibi ailesinin 10 yıl gelmemesini kabul eder miydi?

Bazı Kaynanalar istemesen bile olay da çıkarsan oğlumun evi diye zorla geliyor sizinkiler yine en azından 10 sene hiç gelmemiş
Eşiniz de bu durumu kabullenmiş size hiç baskı yapmamış illa gelecekler ailemden vazgeçemem dememiş
Bu durum kolay değil belliki takıntı , kaygı bozukluğu olmuş
Tedavi oldunuz mu
Eşiniz endişeli kaygılı halinizi görüyor mu
Destek aldım evet ilaç da kullandım bir süre.Soyle soyleyeyim insanları kırmaktan imtina eden hatta 20 yıldır is arkadaşlarıyla en küçük bir tartışması bile olmamış insanım.Hatta aptallık derecesinde iyi niyetliyim.Esimun ailesine karşı da başta çok pozitiftim on çeşit yemek yapardım geliyorlar diye.Ama şuan gözüme şeytan gibi geliyorlar maalesef bunu asamiyorum.Esim farkında bu yüzden bunca yıl ısrar etmedi ama o da üzülüyor artık yarın bir gün birsey olursa vicdan yapar.

Destek aldım evet ilaç da kullandım bir süre.Soyle soyleyeyim insanları kırmaktan imtina eden hatta 20 yıldır is arkadaşlarıyla en küçük bir tartışması bile olmamış insanım.Hatta aptallık derecesinde iyi niyetliyim.Esimun ailesine karşı da başta çok pozitiftim on çeşit yemek yapardım geliyorlar diye.Ama şuan gözüme şeytan gibi geliyorlar maalesef bunu asamiyorum.Esim farkında bu yüzden bunca yıl ısrar etmedi ama o da üzülüyor artık yarın bir gün birsey olursa vicdan yapar.
Sizi anlıyorum haklısınız inşallah bir sorun yaşamazsınız belki de gelmezler
Ama eşinizin yerine kendinizi koyun ne kötü bir durum değil mi ailesi evine gelemiyor

Tedaviniz devam ediyor mu Dr unuz ne diyor bu duruma yani nasıl aşabilirsiniz bu durumu diye öneri veya yol gösterdi mi ?

Sizi anlıyorum haklısınız inşallah bir sorun yaşamazsınız belki de gelmezler
Ama eşinizin yerine kendinizi koyun ne kötü bir durum değil mi ailesi evine gelemiyor
Biliyorum onu da anlıyorum gelmesinler demedim hiç zaten ama gelsinler diyecek kadar da kendimden güç bulamadım açıkçası.

Yani 10 yıl hiç gelmeyecek kadar ne oldu acaba ?
Ki şirret biri gelmeyin vs dinlemez
Misal konu sahibinin ailesi eşine haksızlık yapmış olsa idi konu sahibi ailesinin 10 yıl gelmemesini kabul eder miydi?
Kesinlikle katılıyorum. Biz hep kadın gözünden bakıyoruz ama ben erkek olsam benim ailemin kabul edilmediği eve eşimin de ailesinin gelmesini istemezdim. Çok kötü insanlar olsa konu sahibi hiç gorusmezdi. O evlerine gidiyor ama onlar geleceği zaman depresyona giriyor. hiç anlamadım tuhaf..

Onu anladım ne yaptığını soruyorum.
Burda okuduğum ya da bazen gördüğüm şekilde yıllarca görüşülmeyecek şeyler yapanlarla hiç görüşülmüyor.
Ya da öyle yapanlar yine evine bir şekilde geliyor aa davet etmiyorsun biz suçumuzu biliyoruz ve gelmiyoruz demiyorlar.
Burda ise arayı karıştırmadan on senedir duran bir eş anne,babası var.
Değişik geldi.
Eşe takılmıyorum.
Erkekler ya anneyi ya eşi tutuyor çünkü haklı olduğuna bakmadan çoğunun çok bir ana fikri yok.
Kim daha çok kendine çekerse.
Ben evime on sene çağırmadığım kişinin torunlarını görsün diye düşünmem her sene gitmem.
Hee çocuklar Babanne,büyükbaba tanısın diye götürüyorum deseydi anlardım yine.
Evine on sene almadıysan gitme yani ayıp bir kere ya saçma,mantıksız gitme kırıldıysan,bozulduysan,uykularını kaçırıyorsa üç ay önceden onları görmek.
Aslında hiç gitmenesi gerekiyor, pasif agresif davranıyor net bir sınır çizemiyor. Ben de öyleyim anlıyorum onu. Ben en son tamamen görüşmeyi bitirdim.

Tedaviniz devam ediyor mu Dr unuz ne diyor bu duruma yani nasıl aşabilirsiniz bu durumu diye öneri veya yol gösterdi mi ?
İyiydim askında gittiğimizde minimum konuşup odamda vakit geçirip uyuyordum genelde. Ama bu gelme durumu ortaya çıkınca tekrar depresti duygularım. Sanırım tekrar gitmem gerekecek.

Biliyorum onu da anlıyorum gelmesinler demedim hiç zaten ama gelsinler diyecek kadar da kendimden güç bulamadım açıkçası.
Bakın en azından gelmemisler ya şirret olsa idiler illa geleceğim oğlumu elimden aldı vs vs olaylar cikarsalar huzursuzluk yaratsa idiler
Ne oldu bu kadar acaba özel değilse

Kesinlikle katılıyorum. Biz hep kadın gözünden bakıyoruz ama ben erkek olsam benim ailemin kabul edilmediği eve eşimin de ailesinin gelmesini istemezdim. Çok kötü insanlar olsa konu sahibi hiç gorusmezdi. O evlerine gidiyor ama onlar geleceği zaman depresyona giriyor. hiç anlamadım tuhaf..
Takıntı yapmış bu durumu yaşayan bilir elinde değil gidiyor çünkü eşini kaybetmekten korkuyor çünkü eşi belliki iyi bir adam ve eşini seviyor yani gitmeyeceğim dese eşi ister istemez bu kadarı da olmaz diyecek

Eviniz sizin daha rahat edeceğiniz alan aslında bu kadar sıkmayın kendinizi.
Yapı olarak hassas olduğunuz için aylar öncesinde bu kadar takmaya başlamış gibisiniz.
Gün içinde evde olmayacaksınız, akşam da kendilerine çok fazla maruz kalmamaya çalışın. Eşinize ciddi iş düşüyor burada. Onunla da konuşursunuz öncesinde.
Bu geldiklerinde de aynı tavırları devam ederse eşinize karşı ben elimden geleni yaptım deme şansınız olur. Umarım böyle bir şeye de gerek kalmaz tabi.

Bakın en azından gelmemisler ya şirret olsa idiler illa geleceğim oğlumu elimden aldı vs vs olaylar cikarsalar huzursuzluk yaratsa idiler
Ne oldu bu kadar acaba özel değilse
Tekrar hatırlayıp yaşamak istemiyorum belki anlatsam basit bile gelebilir.Ama herkesin kaldirabilecekleri,beklentileri, tahammül seviyesi aynı değil maalesef bana ağır geldi üstüne lohusa depresyonu da geçirince maalesef atlatamadim.Zaten mevzu konudan ziyade bende bıraktığı hasar.Yoksa herkes çoktan unuttu

Tekrar hatırlayıp yaşamak istemiyorum belki anlatsam basit bile gelebilir.Ama herkesin kaldirabilecekleri,beklentileri, tahammül seviyesi aynı değil maalesef bana ağır geldi üstüne lohusa depresyonu da geçirince maalesef atlatamadim.Zaten mevzu konudan ziyade bende bıraktığı hasar.Yoksa herkes çoktan unuttu
Anlıyorum belki de hiç kötü geçmeyecek bence tedaviye tekrar dönün belliki birşeyleri atlatamamış unutamamışsınız bunu kendiniz için yapın

Emin olun onlar da unutmamıştır sizi unuttu zannediyorlardır.

Back
X