- 7 Aralık 2020
- 466
- 1.837
- 63
- Konu Sahibi Sahidenpiraye
Sizce isteyerek gidiyor olabilme ihtimalim var mı.Davet etmiyorsunuz ama onlara gidip kalacak kadar da ikiyuzlusunuz yani..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sizce isteyerek gidiyor olabilme ihtimalim var mı.Davet etmiyorsunuz ama onlara gidip kalacak kadar da ikiyuzlusunuz yani..
O kadar kırıldıysanız neden gidiyorsunuz bana hiç mantıklı gelmedi evine gidip 10 yıldır evine almamak.Sizce isteyerek gidiyor olabilme ihtimalim var mı.
Torunlarini görsünler diye mecbur gittik. Ilk yıllar senede bir gun gittim. Zamanla iliskiler bi hoyuta geldi ama ben unutamıyorum. Herkes coktan unuttu.Ben de takinti olarak kaldi.Almadim değil davet etmedim sadece onlarda gelmedi sanırım davet beklediler.Olaylardan önce davetsiz geliyorlardi ama hiç gelmeyin demedik.O kadar kırıldıysanız neden gidiyorsunuz bana hiç mantıklı gelmedi evine gidip 10 yıldır evine almamak.
10 yıldır eşim ailemi evime almasa çok kötü şeyler yapmış olmaları lazım ben de onları görmek istemem ama eşiniz hala gidiyor ve sizi de götürüyor siz de gidiyorsunuz.
Nasıl dargınlık ki bu anlamadım.
Oğlunun da doldurulacağı varmış yani.Emine hanım çok kaynana gördüm siziBedduadan girmişsiniz. Kadın lohusayken yaşattıkları demiş. Lohusalık bizim kırmızı çizgimiz olup birbirimize destek olmak gibi ne bileyim o zaman yaşatılanları sanki bize yapılmış gibi yapamıyoruz,davranamıyoruz.
Erkeklerin toplaşıp kavgaya gitmesi bile ki haksız olsalar dahi nasıl dayanışma içinde olduklarını gösteriyor. Biz niye erkekler gibi olamıyoruz.
Kaynanam daha bir günlük ikizlerimle eve yeni gelmişken ve çocuklarıma alışamamış sezeryanlı halimle oğlunu doldurup üstüme yolladı. Sizce ben napıyım davul zurnayla mı karşılayayım , el öpüp ayaklarını mı yıkayayım diye sorayım size. Şimdi biz bu bedduayı hakedecek ne yapmış olabiliriz? İyi ki Allahın adaleti var olmasa vay ki vay halimize.
Çok büyük olaylar yoksa bi anne baba çocuğunun evinden om yıl mahrum kalmamali .Çok garip büyüt o kadar uğraş sonra evine senelerce gideme.Belki haklı sizsiniz olabilir ama genede üzücü. Eşiniz sizin ailenize ne güzel sıcakmış sizde onun hatri için katlanın. Ne olursa olsun o da ailesini evinde görünce sevinir onun sevinci bile yetmeli sizeİnsanlık için küçük olsa da benim için büyük bir derdim var.Esimin ailesi ile evlendigim zamanlar sorunlarım oldu .Sehir dışından birkaç kez evime geldiler oğlumun evi edasıyla istemediğim davranışlarda bulundular. Emeklerimi görmeyip beni yok saymaya çalistilar.Maalesef gençlik ve yeni gelinlik safligimla çok müdahale edemedim ama bu bende travmaya sebep oldu. Özellikle lohusalik dönemindeki yaptıklarını atlatamadim ve araya mesafe koydum.
Olaydan sonra evlerine ilk yıllar sayılı gittim ama yillar içinde gitme sıklıgim artti.Davet etmediğim icin on yildir onlar hic gelemedi.Görünürde aramızda şuan bir sorun yok gibi ama telefonda bayram hariç konuşmuyorum.
Bu süreçte benim ailem geldi tabi bize eşim onlara karşı iyi davransa da hep ailesini davet etmemi bekledi hatta ara ara söyledi sitemle.
Simdi yaşlandıklari için bir şey olursa eşim bunu hep onume getirir diye yarıyıl tatilinde söyle gelsinler dedim mecburen.
Dediğim günden beri neredeyse uyuyamıyorum,sürekli bu konuyu düşünüyorum,gelmesinler diye dua ediyorum hatta belki de o güne kadar ölürümbelli olmaz diye kendimi teselli ediyorum. Kısacası ailesini hiç sevmiyorum ve gelecekleri icin resmen boğuluyorum işin kötüsü bir kere gelince hep torunu özledik diye gelmek isteyecekler biliyorum.
Davet etmekle doğru mu yaptım on yıl sonra evimde onlara nasıl davranmaliyim biraz fikir istiyorum.
Not: Ben hiçbir zaman gelmeyin demedim ya da geldiler de eve almadim değil sadece hatalarını bildikleri icin benden davet beklediler fakat ben o psikolojiye giremedim hiç keyfi değil yani
Kimse saf kötü veya iyi değildirPeki ben düşündüğünüz kadar kötü ve haksiz biri olsaydım iyi bir iş olduğunu düşündüğünüz eşim benim yanımda olup ailesini davet etmemeyi tercih eder miydi.Ya da kırgınlığıma rağmen torunlarını görsünler diye her yıl ziyarete gider miydim. Belki de çok hassas biriyimdir de karakerime yapılan bu saygısızlığı bir türlü atlatamayip kendimi bunca yıldır hasta yapmışımdır.
Anladım olaylar ne ki?Torunlarini görsünler diye mecbur gittik. Ilk yıllar senede bir gun gittim. Zamanla iliskiler bi hoyuta geldi ama ben unutamıyorum. Herkes coktan unuttu.Ben de takinti olarak kaldi.Almadim değil davet etmedim sadece onlarda gelmedi sanırım davet beklediler.Olaylardan önce davetsiz geliyorlardi ama hiç gelmeyin demedik.
Zaten bizlerde aslında en büyük sorunu sınırını çizemeyen bu tartismalara müsaade eden eslerle yaşıyoruz. Ama günün sonunda onları affediyoruz bi şekilde aile büyüklerininki yıllarca aklımızda kalıyor. En büyük hata hep este bence çünkü oğlundan o desturu alamayan asla geline yan gözle bile bakamıyorOğlunun da doldurulacağı varmış yani.
Tek sorun kayınvalide mi oğul(baba) niye dolup üstünüze geliyor 1 günlük doğum yapmışken.
Şu sorunları tek anne,babada aramayın işte evlendiğiniz kişi de aynı ama o affediliyor işte.
Konu sahibi zaten açıkladı bunu. Küs değil evine almıyor da değil yaşattıları kırgınlıklar var konu sahibinden davet bekliyorlar hatalarını bildikleri için gelemiyorlar. Konu sahibi de bayramda seyranda eşinin hatrına gidiyordur. Bayıldığı için değil.O kadar kırıldıysanız neden gidiyorsunuz bana hiç mantıklı gelmedi evine gidip 10 yıldır evine almamak.
10 yıldır eşim ailemi evime almasa çok kötü şeyler yapmış olmaları lazım ben de onları görmek istemem ama eşiniz hala gidiyor ve sizi de götürüyor siz de gidiyorsunuz.
Nasıl dargınlık ki bu anlamadım.
Nasıllar biliyor musunuz.Ilk evlendiğimde beni beğenmeyip surekli eleştirip,toplum icinde rencide eden ben sustukça bunun dozunu arttıran sorsan hiçbir şey yapmadığını iddia edip sürekli eşimi dolduran vs vs. Sonra ben çileden çıkıp cinnet geçirince biz ne yaptık ki deyip esimin yaninda o bizim kızımız deyip arkadan her şeyi yapan bir aile.Ben sınır çizip onlarda oğlunu ve torununu göremeyince mecbur suyuma gidiyorlar.Ama azıcık taviz versem yeniden başlıyorlar.Surekli mesafeli durmak zorundayım çünkü ne yaparsam yapayım alınmiyorlar küsmüyorlar.Anladım olaylar ne ki?
Çok olay çıkaran insan davet de beklemiyor burdan okuduğum,ortamı bozmaya yine geliyor öncesi gibi.
Bu şekilde bakınca on yıldır sessiz sakin takılan insanlar gibi geldi.
Daha önce okuduğum,gördüğüm profile de uymuyorlar.
Değişik bir türler karşılıklı birbirinizi yanlış yorumlamış olabilirsiniz.
Loğusa döneminde anormal olan loğusadır etrafındakiler değil o yüzden en iyi tercih Loğusanın annesi kardeşidir
Yaşadığınız küfür hakaret şiddet mi
Yoksa sıradan anlaşmazlıklar mı
Evliliğiniz devam ettiğine eşinizde ailenize iyi niyet ve ikramda bulunduğuna göre kötü biri değil
Annesi babası kötü bir iş çıkarmamışlar anlaşılan
Karma diye bişeye inanırım ben
Sizde kendinize kötü demiyorsunuz ki kim der
Anlaşamadığınız insanlar yok mu
Bakın işte ben anlaşamıyoruz değil mi ve siz benim kötü olduğum kanısına vardınız
Belkide kötü sizsiniz
Düşünün derim
Sakin olun niye şubat tatilinde davet ettiniz? Okula giden çocukları mı var? Bunları şimdiden düşünüp durmayın belki gelmezler, gelirlerse de mesafeli davranın. Kusura bakmasınlar oğlunun evine gelmek isteyen geliniyle iyi geçinsin. Huzur bozan gelmesin zaten.Bunların hepsini biliyorum zaten gelmeleri gerektiğini de.Bu yüzden davet edelim dedim.Ama kendime söz geçiremiyorum şimdiden nefesim kesilmeye,uyku tutmamaya başladı. Mesele ağırlamak da değil.Onlarin evimde olmalari fikrini kabul edemiyorum.Zaten normal olmadığını biliyorum durumun ama çözemiyorum.
Onu anladım ne yaptığını soruyorum.Konu sahibi zaten açıkladı bunu. Küs değil evine almıyor da değil yaşattıları kırgınlıklar var konu sahibinden davet bekliyorlar hatalarını bildikleri için gelemiyorlar. Konu sahibi de bayramda seyranda eşinin hatrına gidiyordur. Bayıldığı için değil.
Çalışıyoruz eşimle evde uzun süre yalnız kalsınlar istemiyorum. Bir kahvaltı hazırlayıp bir ev supurdugunde kendi hakimiyetini kurmuş gibi davranıyor.Sakin olun niye şubat tatilinde davet ettiniz? Okula giden çocukları mı var? Bunları şimdiden düşünüp durmayın belki gelmezler, gelirlerse de mesafeli davranın. Kusura bakmasınlar oğlunun evine gelmek isteyen geliniyle iyi geçinsin. Huzur bozan gelmesin zaten.
Oğlunun da doldurulacağı varmış yani.
Tek sorun kayınvalide mi oğul(baba) niye dolup üstünüze geliyor 1 günlük doğum yapmışken.
Şu sorunları tek anne,babada aramayın işte evlendiğiniz kişi de aynı ama o affediliyor işte.
Anladım öyle iseler ne gidin ne çağırın çok istiyorsa eşiniz gitsin görsün çocuklar belli yaşa gelince çocuklarınızı da götürür iki gün görür gelir.Nasıllar biliyor musunuz.Ilk evlendiğimde beni beğenmeyip surekli eleştirip,toplum icinde rencide eden ben sustukça bunun dozunu arttıran sorsan hiçbir şey yapmadığını iddia edip sürekli eşimi dolduran vs vs. Sonra ben çileden çıkıp cinnet geçirince biz ne yaptık ki deyip esimin yaninda o bizim kızımız deyip arkadan her şeyi yapan bir aile.Ben sınır çizip onlarda oğlunu ve torununu göremeyince mecbur suyuma gidiyorlar.Ama azıcık taviz versem yeniden başlıyorlar.Surekli mesafeli durmak zorundayım çünkü ne yaparsam yapayım alınmiyorlar küsmüyorlar.