Eş ailesiyle görüşmemek sorun mudur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Safsarisin

Oğlum herşeyim 🤲 🧿 💙
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2018
11.220
14.582
298
Merhaba 1 senedir evliyim. Eşimle cok siddetli kavgalarımız oldu. Bir sekilde uzlaştık ve genel olarak iyiyiz .Birbirimizi seviyoruz. Bu kavgalari esim ne yazik ki benim aileme duyurdu. Ben hic duyurmamıştım,pek sevdigim birsey degil hosta degil en son tartışmamızda bende ailene anlatcam diyip,bir gafletle annesine telefon açtım. Oğlunu tuttu tabiki. Banada 1 2 laf söyledi cokta umrumda degil. Takilmadim yani.. bu arada hic problem yaşamamıştım kayinvalidemle. Bizim esimle,sorunlarimiz hep 3. Kisiler. Ben akraba,ziyaret,bayramlasma nedir bilmem. Sevmem de bu tip ortamlari..Akrabalarimdan uzak yasiyorum 20 senedir ne yazikki gelenekleri,törenleri bitmiyor.. ve bir sure sonra göreve dönüşüyor..
Bir de söyle bir durum var,eşimi sayipta yigenimiz,torunumuz diyip 1 kez evimize gelmediler. davet ettigimiz halde bile gelmediler ama nedense bizden gitmemizi kendilerince kendilerini saymamizi bekliyorlar (akrabalari)
Mecburmusuz gibi her hafta ya da haftada 2 kaynanadayiz. Kaynana yalniz yaşıyor ,esi vefat etmis. Calisiyor ama,kendince geziyor tozuyor ortami da var. Yaşlı da değil. Ben bakiyorumda hic boyle yeni nesilde benim gibisi de yok cevremde..Vicdanen rahatim,ancak suan kaynanam benimle görüşmüyor. Esim tek başına gidiyor yanina
Bana "gel "demiyor.Sormuyor da gelecek misin? Diye..
Telefonda konusuyorlar,sana selami var falan da demiyor.
Bende hic annesiyle ilgili birsey sormuyorum da söylemiyorum da..
Sizce bu ileride bir sorun yaratır mi? Ne yapmalıyım ?
Eşim hiçbirşey söylemedi bana.. Hani annemle görüşün falan diye. Bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var

Uzak durmakta fayda var, bence bulunmaz bir nimet yaşıyorsun.
Tabii ki ilerde bir sorun yaşatır mı bu durum bilemeyiz...
Eşinin nasıl biri olduğu ile alakalı bu aslında.
İlerde eşin der mi "sen de annemi istemedin zaten hiç, görmeye bile gitmedin, saymadın" gibilerinden birşeyler söyler mi?
İlerde başına kakar mı bu durumları?

Sen kendi açından önlem almak istersen yapacağın şey, eşine "annen beni hiç sormadı mı" diye sormak bir telefon görüşmelerinden sonra.
Eşin annesini ziyaret etmeye gittiği zamanlarda "nasılmış? beni sordu mu hiç? davet etmiyor ne zamandır beni, görüşmek istemiyor belli ki" diyerek topu birazda karşı tarafa atmalısın.

Belki gerçekten kayınvaliden uzak duruyor.
Ama bunun altında bir bit yeniği de yatabilir yani...

Eşinin ailesiyle problem yaşamamışsın ki neden görüşmeyeceksin? Mesafeni koruyarak görüşmende bir sakınca yok bence. Benim eşimin halaları filan da bana hiç gelmedi, kaç kere çağırdık ama yine de bayramlarda filan gideriz biz. Takmıyorum yani bunları. Hatta gelmemeleri işime bile geliyor. Tavırdan dolayı gelmemezlik yapmıyorlar, benim eşim biraz soğuktur sanırım ondan. Haftada 2 ailelere gitmek için çok, bence haftada 1 bile çok ama o konuda herkesin alışkanlıkları farklı.

deli mi dürttü kız sabah sabah:)
niye problem olsun ki.
zaten kv de de seninle görüşmek istemiyormuş.
Gece dengesiz bir saatte uyudum 9 da yatip gece 3 te kalktım. Başladı düşünceler :kahve: iyi sabahlar..
Öylemi diyorsun.. ne bilim acaba dedim bana karşı icten ice öfkelenirmi kocam gerci öyle bir yapisi da yok:dondurma:

ilerde sorun oluşturur. akrabalarına gitmediğiniz için tartışan eş, sizce annesiyle görüşmemenize sessiz kalır mı?
biraz alttan alsan arada bi dedeyi annaneyi babaanneyi ziyaret etsen nolur ki? bizde de tam tersi. ben eşimd söylerim bugün benim dedemlere gidelim ya da şu gün senin dedenlere. büyüklere ziyaret yani. bu dediğimi de 2-3 ayda bir akşam. bir külfeti de olmuyor yani

Eşinin ailesiyle problem yaşamamışsın ki neden görüşmeyeceksin? Mesafeni koruyarak görüşmende bir sakınca yok bence. Benim eşimin halaları filan da bana hiç gelmedi, kaç kere çağırdık ama yine de bayramlarda filan gideriz biz. Takmıyorum yani bunları. Hatta gelmemeleri işime bile geliyor. Tavırdan dolayı gelmemezlik yapmıyorlar, benim eşim biraz soğuktur sanırım ondan. Haftada 2 ailelere gitmek için çok, bence haftada 1 bile çok ama o konuda herkesin alışkanlıkları farklı.

Benim eşimde soğuk biraz. Aynen. Kayinvalide kavgadan ötürü beni haksiz gördü,kendince,birkac laf etti bir de bende cevabini verdim tabi saygi cercevesinde sonra oylece kaldi görüşürüz falan dedi kapadi. Yani kendisi küstü bana aslında. Oysa benim ailem damatlarinin önünde beni fircaliyor gibi davrandilar benim ailem de kötü. Esimin benimkilerle hicbir sorunu yok bu arada. Benim ailem yapıcı oldular.

Uzak durmakta fayda var, bence bulunmaz bir nimet yaşıyorsun.
Tabii ki ilerde bir sorun yaşatır mı bu durum bilemeyiz...
Eşinin nasıl biri olduğu ile alakalı bu aslında.
İlerde eşin der mi "sen de annemi istemedin zaten hiç, görmeye bile gitmedin, saymadın" gibilerinden birşeyler söyler mi?
İlerde başına kakar mı bu durumları?

Sen kendi açından önlem almak istersen yapacağın şey, eşine "annen beni hiç sormadı mı" diye sormak bir telefon görüşmelerinden sonra.
Eşin annesini ziyaret etmeye gittiği zamanlarda "nasılmış? beni sordu mu hiç? davet etmiyor ne zamandır beni, görüşmek istemiyor belli ki" diyerek topu birazda karşı tarafa atmalısın.

Belki gerçekten kayınvaliden uzak duruyor.
Ama bunun altında bir bit yeniği de yatabilir yani...

Ne gibi bir bit yeniği olabilir sizce? Şöyle birsey oldu.. esim annesi ve annesinin arkadasini bir yere birakti ve eve geldi. Dediki x in selami var. Bende dedimki aleykum selam,sanirim artik sadece x bana selam yolluyor
Oda heheheh diye gülüp aynen dedi
Bende neyse cokta umrumda degil dedim.(belki hatali bir cumle)
O da dedi ki "umrunda olmasin zaten askim" sarıldı bana öptü bende öptüm. Boyle bir konusma gecti aramızda

Bence görüşmemek problem değil ama bu şekilde kaynana size bilenip oğlunu kendi tarafına çekebilir buda aranızı açar. Bence eşinize çokta uzak durmayın bu konuda ilerde başınız ağrımasın.

ilerde sorun oluşturur. akrabalarına gitmediğiniz için tartışan eş, sizce annesiyle görüşmemenize sessiz kalır mı?
biraz alttan alsan arada bi dedeyi annaneyi babaanneyi ziyaret etsen nolur ki? bizde de tam tersi. ben eşimd söylerim bugün benim dedemlere gidelim ya da şu gün senin dedenlere. büyüklere ziyaret yani. bu dediğimi de 2-3 ayda bir akşam. bir külfeti de olmuyor yani
Biz evlendigimiz ilk aydan basladik zaten bunlarin ziyaretlerine ne alakaysa el öpecekmisiz. Sonra devami geldi bayram seyran bilmemne diye. Simdi aslında şöyle soyleyim. Esim bana ilk etapta diyor ki,tamam hayatim sen gelme.. ben giderim. Bende okey diyorum. Daha sonra annesi yüzünden arada kalip surat asmalar,ya da laf sokmalar vs oluyor. Bu durum beni daha da itiyor. E hani sen bana tamam gelme demiştin diye basliyorum.. al sana kavga :( ben bu durumlarda esimi hatali görüyorum. Sizce?

Merhaba 1 senedir evliyim. Eşimle cok siddetli kavgalarımız oldu. Bir sekilde uzlaştık ve genel olarak iyiyiz .Birbirimizi seviyoruz. Bu kavgalari esim ne yazik ki benim aileme duyurdu. Ben hic duyurmamıştım,pek sevdigim birsey degil hosta degil en son tartışmamızda bende ailene anlatcam diyip,bir gafletle annesine telefon açtım. Oğlunu tuttu tabiki. Banada 1 2 laf söyledi cokta umrumda degil. Takilmadim yani.. bu arada hic problem yaşamamıştım kayinvalidemle. Bizim esimle,sorunlarimiz hep 3. Kisiler. Ben akraba,ziyaret,bayramlasma nedir bilmem. Sevmem de bu tip ortamlari..Akrabalarimdan uzak yasiyorum 20 senedir ne yazikki gelenekleri,törenleri bitmiyor.. ve bir sure sonra göreve dönüşüyor..
Bir de söyle bir durum var,eşimi sayipta yigenimiz,torunumuz diyip 1 kez evimize gelmediler. davet ettigimiz halde bile gelmediler ama nedense bizden gitmemizi kendilerince kendilerini saymamizi bekliyorlar (akrabalari)
Mecburmusuz gibi her hafta ya da haftada 2 kaynanadayiz. Kaynana yalniz yaşıyor ,esi vefat etmis. Calisiyor ama,kendince geziyor tozuyor ortami da var. Yaşlı da değil. Ben bakiyorumda hic boyle yeni nesilde benim gibisi de yok cevremde..Vicdanen rahatim,ancak suan kaynanam benimle görüşmüyor. Esim tek başına gidiyor yanina
Bana "gel "demiyor.Sormuyor da gelecek misin? Diye..
Telefonda konusuyorlar,sana selami var falan da demiyor.
Bende hic annesiyle ilgili birsey sormuyorum da söylemiyorum da..
Sizce bu ileride bir sorun yaratır mi? Ne yapmalıyım ?
Eşim hiçbirşey söylemedi bana.. Hani annemle görüşün falan diye. Bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var

Mutlaka bi şekilde tekrar barışırsınız,haspam oğlunu şikayet ettin diye bozuldu zaar :deli: biz de kayınvalidemle bir aydan fazla küstük sonra aile yemeğine çağırdılar,ben de gittim ,sonrasında yine görüşmedik haberleşmedik ama ki aramız üç dakika,genelde de mesafeliyiz zaten bu tarz olaylar aramızdaki mesafeyi açtı da açtı,şirincim tamamen ben gitmiyorum demek hoş olmuyor çünkü kendi ailenin de evine gelmesi kalması gereken durumlar oluyor orta halli mesafeli görüşmek en iyisi,haftada iki fazla mesela 15 günde bir git yeter işte ,ama cok cok problem yaratan bi kadın değilse tamamen bağı koparma çünkü o gerginlik eşler arasındaki ilişkiyi yıpratıyor ne yazık ki

Niye görüşmüyor seninle,?
Biz surekli kavga ediyormusuz bizim evliligimiz bitmis..ben nişan da kufur etmisim kufurumu duyup ona soylemisler. Ne alakaysa? Ben zaten etmissem kufur ya arkadasima etmisimdir bir dedikoducu da gidip ona söylemiş. Aradan 1 bucuk sene gecmis söylüyor. Iste boyle seyler soledi bana. Esime de boşanın demiş. Bunuda esim soyledi bana

Mutlaka bi şekilde tekrar barışırsınız,haspam oğlunu şikayet ettin diye bozuldu zaar :deli: biz de kayınvalidemle bir aydan fazla küstük sonra aile yemeğine çağırdılar,ben de gittim ,sonrasında yine görüşmedik haberleşmedik ama ki aramız üç dakika,genelde de mesafeliyiz zaten bu tarz olaylar aramızdaki mesafeyi açtı da açtı,şirincim tamamen ben gitmiyorum demek hoş olmuyor çünkü kendi ailenin de evine gelmesi kalması gereken durumlar oluyor orta halli mesafeli görüşmek en iyisi,haftada iki fazla mesela 15 günde bir git yeter işte ,ama cok cok problem yaratan bi kadın değilse tamamen bağı koparma çünkü o gerginlik eşler arasındaki ilişkiyi yıpratıyor ne yazık ki

Hahahahahah bozuldu tabi. Ogluna asla toz kondurmuyordu vay efendim hicte oyle bir insan degilmis Allah bilir neden bu kadar çıldırmışta kavga etmisiz.. ya he hee. Benim gitmiyorum dediğim akrabalari. Zaten baska bir ildeler bizim burdan 1 saatlik mesafe. Annesine hicnir zaman yok ben gelmicem demedim hep gittik. Yemege cagiriyor durmuyor kadın ya uffff. Hata esseklik bende ben oyle 15 gunde bir gorusseydim kiymetli olurdum ben iste kadıncağız cagiriyor yemek hazırlamış madem gidelim. Bilmemne annesinin doğumgününü bile ben organize ediyordum. Deger vermenin degersizligi... ama cagirirlarsa şayet.. bana söylemez esime der al da gel karını diye. Giderim sanırım . Giderim yani .

Ne gibi bir bit yeniği olabilir sizce? Şöyle birsey oldu.. esim annesi ve annesinin arkadasini bir yere birakti ve eve geldi. Dediki x in selami var. Bende dedimki aleykum selam,sanirim artik sadece x bana selam yolluyor
Oda heheheh diye gülüp aynen dedi
Bende neyse cokta umrumda degil dedim.(belki hatali bir cumle)
O da dedi ki "umrunda olmasin zaten askim" sarıldı bana öptü bende öptüm. Boyle bir konusma gecti aramızda

Tuhafmış gerçekten.
Ben de kayınvalidemi çok sevmeyen bir insanım.
Ancak genel anlamda da gerekli derecede görüşülür.
Evlerine gitmiyorum (yaşadığımız geçmiş problemlere dayalı) ancak bana gelirler.

Selam yollamasa ve böyle birşey yaşansa bizim aramızda benim umrumda olurdu.
Fakat göstermiş olduğum ilgi alaka neticesinde benim için problem yaratırdı.
Biraz karşılıklı oluşan iletişim ile alakalı bu durum.

Bir bit yeniği arardım derken şunu kast ettim, eşini alttan alttan doldurma potansiyeli var mı?
İlerde "senin de eşin böyleydi zaten, ben seni uyarmıştım, sen beni dinlemedin de" vıdıvıdısı yapar mı?
Sana bu konuların geri dönüşü farklı şekilde olur mu?

Biz surekli kavga ediyormusuz bizim evliligimiz bitmis..ben nişan da kufur etmisim kufurumu duyup ona soylemisler. Ne alakaysa? Ben zaten etmissem kufur ya arkadasima etmisimdir bir dedikoducu da gidip ona söylemiş. Aradan 1 bucuk sene gecmis söylüyor. Iste boyle seyler soledi bana. Esime de boşanın demiş. Bunuda esim soyledi bana
Sen o kavgayı yansıttıktan sonra mı oldu bunlar? Ben korkuyorum bu aıle mevzularında bu kadar uc noktaya gıdılmesınden , senın yerınde olsaydım arayı düzeltmek ıcın elımden gelenı yapardım

Sen o kavgayı yansıttıktan sonra mı oldu bunlar? Ben korkuyorum bu aıle mevzularında bu kadar uc noktaya gıdılmesınden , senın yerınde olsaydım arayı düzeltmek ıcın elımden gelenı yapardım
Evet canim kavgadan sonra oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X