- 22 Şubat 2021
- 1.675
- 3.144
- 83
- Konu Sahibi tipistipis
-
Bzide anlaşamıyoruz 2 aydır da gitmiyorum eşimde gitmiyorKızlar eş ailesiyle görüşmeyip ya da mesafeli olanlar kocanızla aranız iyi mi ?
Eşimin ailesiyle kesinlikle anlaşamıyorum. Artık mesafe koymaya karar verdim. Benim gibi olan var mı ? Huzuru olup eşinin ailesiyle görüşmeyen ? Bayramdan bayrama olur en fazla ?
Bunu nasıl başardınız :)Rekor bende galiba
10 senedir görüşmüyoruz.ayy nasıl rahatım anlatamam
cenaze gibi bir durum olursa merhaba merhaba.
bayramlarda hiç gorusmuyoruz.
hastalık olursa eşimle geçmiş olsun dilekleri gönderiliyor o kadar.
çok elzem bir durum olursa telefonda 5-10 dakika görüştük evliliğim boyunca 10 u geçmez bu görüşmeler.
yani biz çok rahatız.esimle de aram iyi.
Ben anlattığınız gibi ilerledim eşim haklısın ne diyim yaşlı anlamıyor laftan anlamıyor bencil insanlar annem babam ne yapacayım laftan anlasalar anlarlardı sen benim hatrım için gittiğimde yanımda gel öylr otur konuşma istersen ama yine de gel diyor bende gitmek istemiyorum.Size kaybettiğiniz tarafı söyleyeyim, bu bakış açısı. İyi taraf benim, kötü taraf ailen diye kafasına oturtmaya çalışmanız sizi maalesef dırdır queen yapareşiniz tabii ki ailesinin kötü taraf olduğunu düşünüp kabul etmeyecek. Sadece mesafe koymak istemenizin nedenlerini konuşmanız, aile gibi hassas bir konuda etiket yapmadan onlardan yavş yavaş kopmanız yeterli. Eşiniz mesafeli olmak zorunda değil, bu sizin tercihiniz. Bırakın oğluşlar anneleriyle yaşasın, bize karışmasınlar yeter.
Aslında eşimin ailesi beni istemedi.Bunu nasıl başardınız :)
Eşimin annesi ile mesafeli görüşüyordum. Vefat etti. Onun dışında kimseyle görüşmüyorum. Eşim ile aram da çok şükür çok iyi.Kızlar eş ailesiyle görüşmeyip ya da mesafeli olanlar kocanızla aranız iyi mi ?
Eşimin ailesiyle kesinlikle anlaşamıyorum. Artık mesafe koymaya karar verdim. Benim gibi olan var mı ? Huzuru olup eşinin ailesiyle görüşmeyen ? Bayramdan bayrama olur en fazla ?
Bende öyle işten gelirdim yemeğe gelin halan geldi gelin dayın geldi gelin bıkıcı bir hal alıyorlar3 yıl boyunca her hafta gidiyordum. İşlerine koşturmasından tutun misafirlerini ağırlamasına kadar.. sonra kavga çıkardılar direk ilişkimi kestim. 1 bucuk yıldır görüşmüyoruz. Eşim bu durumdan dolayı üzgün. Haklı olan taraf benim. Onlar adım atmadıkça barışmayacağım beni de zorlarsan boşanırız dedim. Bişey diyemiyor çünkü haklıyım. Onlar da adım atmıyorlar. Doğum yapacağım gelmezlerse zaten eşimde mesafe koyacak artık aralarına. Sorun illa ki çıkıyor bi yerde ailesini hepten kötüleyemiyoe
Cok mu büyük bir olay yaşadınız ?Mesafe koymayı anlarim da kapıya gelen birisini üstelik de bir anne kapıda bırakmak okuyunca bir tuhaf oldum .Karma diye bir şey var .Umarım bir gün aynısını yaşayıp çocuğunuzun kapisindan donmezsiniz .Size bir şey demiyorum .Kabahat eşinizde.Cocugunuz var ise bilirsiniz .Ne zorluklarla büyüyorlar .Hamilelik ayrı zor ,yetiştirip büyütmek ayrı zor .Allah ıslah etsin.Bzide anlaşamıyoruz 2 aydır da gitmiyorum eşimde gitmiyor
ama annesi telefonla arayınca açıyor havadan sudan
aynı mahallede oturuyoruz 2 dir kv gelip zile basıyor (telefonla arıyor açmıyoruz zile abasıp yukarı çıkıyor )
Evet eşler bu durumdan etkileniyor aman konuşsan ne olur aman görüşsen ne olur kafasında genelde .
Alışmak sevmekten daha zor geliyor demekki onlara.
Kapıda bırakmıyoruz canım gelene her zaman kapımız açıkCok mu büyük bir olay yaşadınız ?Mesafe koymayı anlarim da kapıya gelen birisini üstelik de bir anne kapıda bırakmak okuyunca bir tuhaf oldum .Karma diye bir şey var .Umarım bir gün aynısını yaşayıp çocuğunuzun kapisindan donmezsiniz .Size bir şey demiyorum .Kabahat eşinizde.Cocugunuz var ise bilirsiniz .Ne zorluklarla büyüyorlar .Hamilelik ayrı zor ,yetiştirip büyütmek ayrı zor .Allah ıslah etsin.
Ya kusura bakmayın ama bana da bu garip geliyor.Eşimin ailesi ile ortada görünen bariz bir sorun yok 1 kişi hariç o bir kişiylede yıllardır görüşmem...
Ama geneliyle mesafeliyim bize geldiklerinde de hiç mesafeli gibi durmam çok sıcak ağırlarım hepsini.
Mesafeli olmamın nedeni başkalarına yaptiklari her konu da kendileri haklıdır ama aynı şeyi başkaları yapsa ondan ahlaksızı yoktur. Ve görümcemler arasında kavga olunca hepsi birbirinin sırrını döküyor kim kimin arkasından konuşmuş hepsini öğreniyoruz
Zile basıp yukarı cikiyor yazmışsınız da ben öyle anladım .Ben de çok şey yaşadım .Düşündükçe sinir hastası olacağım diye korkuyorum .Artık düşünmemeye çalışıyorum .Büyük gorumce ve onun ağzının icine bakan sinmiş ama sinsi bir kayınvalidem vardı .Yapmadıklarını bırakmadılar bana .Gorumcem kaynanadan beterdi .Ben de toydum yumuşak yuzluydum .Haspam beni ezmeye,kullanmaya ,anasını doldurup üzerime salmaya ,kaynanalik yapmaya kalktı .Nefret ediyorum şimdi ama en çok da kendimden .Ben sessiz kaldım .Şimdi olaylarin üstünden çok geçti .Gorusmuyorum ,atamiyorum .Ararsa soğuk konuşuyorum .Ama tamamen kesemiyorum .Kayınvalide de sonradan palazlandi .Kaç kere onun yüzünden boşanma aşamasına geldik .Ben tamamen ilişkimi kesmeyi başaramadım ama yine de atarlarsa acmamazlik falan yapamıyorum .Gorumceyle bağları tamamen koparmak istiyorum ama eşim anlamadan yapmak istiyorum .Annesine karşı bir hassasligim var yine de .Anne diye idare ediyorum.Kapıda bırakmıyoruz canım gelene her zaman kapımız açık
Çok şeyler oldu mal mülk olayına döndü bizimki birde benim kv kemalim yapmaz kafasında
benim kızdığım nokta ben çalışan insanım 1 pazarım her oğlun telefonu açmıyorsa sorunu çözün zile basınca yukarı tabiki de çıkacak vicdansız değilim o kadar empati kurabiliyorum
ama müsait olamayabilirim veya işim olabilir sonuçta müsit değilsek telefon açılmıyor.
Onlara gitmediğimiz için babacın çok üzülüyor kalp ağrısından bir gün gidecek adam
ama kimse demiyor babacın da oğlumun malına yattı arsa vardı satıldı paraını verecekti gitti kendine 3.evi aldı ben para vericem demedim dedi elime gelirse size belki araba alırım dedi çıktı herkesde onayladı .(Ailede sıkıntı başta )
Ayy ne elit bir aileBen mesafeliyim. Ama benim eşimin ailesi de kendi icinde mesafeli. Eşim 5 kardeş. Bi tek büyük ablası ve annesi ile saatlerde konuşur telefonda. Birbirilerine pek meraklı değiller.
2 elti 2 görümcem var.. eltilerimi toplasam 2 ya da 3 kez görmüşümdür. Eşimin erkek kardeşini 1 kere düğünde gördüm.
Büyük görümcemi görüyorum daha çok. Kendisi tamamen etkisiz elemandır.
Yani benim mesafeli olduğumdan onlarin da haberi yok. Onlar kendi icinde de mesafeli. Hatta kopuk ve soğuk.
Tam sömürücüler işte.. maalesef bizimkilerde öyleydi. Hele tüp bebek sürecinde hiç görüşmenizi önermem. İnsanın zaten alt üst oluyor psikolojisi. Ben de tüp yaptırdım kimseye söylemedik. Benm tek düşündüğüm bebek olduktan sonra nasıl olacağı.Bende öyle işten gelirdim yemeğe gelin halan geldi gelin dayın geldi gelin bıkıcı bir hal alıyorlar
bizimkiler sürekli yönetmek istediler gelin gidin aa olmaz kırılır üzülür
kimse sen üzülürmüsün demedi
sonrasında soğukluk hemen giriyor araya zaten ama 2 aydır gitmiyorum tüp bebek tedavisi görüyorum üstlerine kalır para felan isterim diye de pek aramazlar arasada komşusunu anlatıyor felan.
Ki ben açmıyorum arasana da eşimi arıyor ağlamalar zırlamalar hiç gerçekçi değil maalesef.
Aynı benim görümce işte. Öğretmenlik nedeni ile güneydoğudaydı evliliğimizin ilk 3 yılı. O yokken güzelce geçinip gidiyorduk sürtüşmeler olsa bile. Kadın tahinini istedi geldi. Gelir gelmez ortalığı karıştırmaya basladı. Saldı kv ye üstüme. Kendileri kavga çıkarıp üstüme yürüdüler. Anında kestim ilişkiyi. Eşimde en küçük kardeş oldugu icin hiçbir söz hakkı yoktur. Daha fazla ezdiremem kendimi diyerek aldığım en mantıklı karar oldu görüşmemek. Kapıma bile gelmezler şimdi. Çünkü haksızlar . Tüm derdi bir tane yazlıkları var onu kendi üstüne yaptırmasıydı. Onu da yapmış rahatlamış. Ama kötü insan istediğini elde ettiğinde bile maalesef düzelmiyor.Zile basıp yukarı cikiyor yazmışsınız da ben öyle anladım .Ben de çok şey yaşadım .Düşündükçe sinir hastası olacağım diye korkuyorum .Artık düşünmemeye çalışıyorum .Büyük gorumce ve onun ağzının icine bakan sinmiş ama sinsi bir kayınvalidem vardı .Yapmadıklarını bırakmadılar bana .Gorumcem kaynanadan beterdi .Ben de toydum yumuşak yuzluydum .Haspam beni ezmeye,kullanmaya ,anasını doldurup üzerime salmaya ,kaynanalik yapmaya kalktı .Nefret ediyorum şimdi ama en çok da kendimden .Ben sessiz kaldım .Şimdi olaylarin üstünden çok geçti .Gorusmuyorum ,atamiyorum .Ararsa soğuk konuşuyorum .Ama tamamen kesemiyorum .Kayınvalide de sonradan palazlandi .Kaç kere onun yüzünden boşanma aşamasına geldik .Ben tamamen ilişkimi kesmeyi başaramadım ama yine de atarlarsa acmamazlik falan yapamıyorum .Gorumceyle bağları tamamen koparmak istiyorum ama eşim anlamadan yapmak istiyorum .Annesine karşı bir hassasligim var yine de .Anne diye idare ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?