Eş için eğitimden vazgeçip sonra eziklenmek

gunesligunlerimiistiyorum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2019
1.619
597
123
Evet tamamen başlıktakini yaşıyorum. Zamanında o istedi diye eğitimi bırakıp evlenip, sonra anlaşamayıp değersizlik hakaret ve şiddete uğrayıp ayrılmak ve ayrılırken de, onun mesleği işi gücü iyi ben ise üni mezunu bile değilim beni artık onun gibi eğitimli biri istemez deyip kendimi küçültmek eziklemek. Buna üzülmek. Bu düşüncelerden çıkamamak. Önüme engelleri koyarken tamamen beni kendine bağımlı kıldığını o zamanlar anlayamamanın acısını çekmek. Elimde bir de çocukla toplum baskısını yaşarken iyice eziklenmek. Elinde bir diploması olmayan, ailesinin evindeki bir odada çocuğuyla yaşayan, özgüvensiz, hayatı kaçırmış biri olarak çok mutsuzum ve asla geçmiyor

Üniversite mezunu değilim. Yönetici asistanlığı yapıyorum. Kendimi geliştirdim geliştirmeye de devam ediyorum. Eğer içinizde varsa kendinizi geliştirir eğitiminize devam edersiniz. Ne demek kendini eziklemek. Karısına şiddet uygulayan herifin yanında sen ezik misin ?

Siz isteyin herşey olur. Enseyi karartmak yok. Geçmişi değiştirmek elimizde değil. Olana üzülmek yerine yapabileceklerinize odaklanın.
Kolay değil tahmin ederim.
Karşı komşum 3 çocukla, orta okul mezunuyum ne yapar ne ederim, en azından çocuklarına bakar derken artık canına tak edip boşanma kararı aldı geçtiğimiz hafta.
Benle kıyaslardı kendini okumuşsun çalışıyorsun ben ne yapayım diye. Ben onun gibi cesaretli değilim mesela.
Diyeceğim öyle bir an geliyor ki gözünüz hiç bir şeyi görmüyor. Kadın gücü doluyor yüreklerimize.
Kendimize inanın.
Başaracaksınız.

Sizin iyiliğinizi düşünse okul icin onunuze engeller koymaz imkanlar sunar, hatta teşvik ederdi. Evleniyorsunuz diye okulu birakmaniz gerekmiyordu cocuk yapmadan cok rahat okurdunuz, hiç sorgulamadiniz mi neden egitimimle derdin var diye?

Şuan ailenizin yanindasiniz galiba, yeniden başlayamaz misiniz kaç yasindasiniz?

En çok kızdığım şeylerden biri kadının eşi için eğitimini bırakması, keşke yapmasaydınız böyle bir şey. Ama şunu da bilin hiçbir şey için geç değil. Allah yeter ki sağlık versin. Kendinizi geliştirebilirsiniz. Sayısız kurs, seminer, açıktan eğitimler var. İsterseniz neler neler yapabilirsiniz. Yeter ki yapamam deyip vazgeçmeyin, ertelemeyin. Araştırın, neler yapabileceğinize bakın. Kendinize göre bir sürü şey bulabilirsiniz. Yapamazsın edemezsin diyen kimseyi dinlemeyin. Kendi yapamayan başkasının da yapmasını istemez. Kendinizi sevin ve harekete geçin

eziklemek icin istemiş işte
Bir arkadaşım vardı.mühendislik okudu.eşi lise son terkti. .arkadaşımın ailesi layık görmedi onu.neyse.evlendiler. zorla lise bitti.sonra açıktan 2 yıllık üniv okudu.ama arkadaşım mühendis olduğu kendisi de okumadığı için sorun oldu .aralarında çok fazla maaş farkı vardı.tabii bu beyfendi hep arkadaşımı ezerdi. Kendisini aşağıda arkadaşımı yukarıda görürdü.bu sefer üstünlüğünü göstermek için şiddet uyguladı.vs. .çok şeyler oldu..eşin de ben ezileceğime o edilsin demiş.bir şekilde ipler elinde olmalı tabi!

kadinin cahilligi
Elin adami yüzünden okul birakilir mi

Hanımlara eziyetin illede dayak vb fiziksel şiddet seklinde olmadigini düşünenlerdenim. Çok çok büyük bir kısmı yalnizlastirma asosyallestirme küçük düşürme hakaret küfür . ...psikolojik şiddet uyguluyor zaten.sonra bir bakmışsınız adam sizi yapayalnız bir köleye donusturmus

kuzum ne alakasi var senin degerin okudugun okulla mi olculecek yani siddetle karsiyim bu fikre o dedigini kibirli ,kendini ustun goren insanlar yapiyor bu ve benzeri soylemlerde bulununca da hangi ortamda olursa olsun ciddi bir linc yiyor ,isin tuhaf tarafi sen kendine bunu yapiyorsun neden?o adam seni sindirmeye calisiyor olabilir ama.fikirleri cok mu onemli?o deger vermedi diye okulu bitirmedin diye degerdiz mi oldun yani?cok sacma

Toplum isine baksin ne baskisi yapacaklar sana ayrildin diye dul mi diyecekler?bu mudur yani?seni asagiya ceken ya da aile evinde niye tek goz odada oturuyorum diyorsun bu bir surec sende kendi hayatini kurarsin tekrardan isterse bir toparlanma suresi olur elbetteki kolay degil yasadigin seyler

Benim aklim hafsalim almıyor
Bir erkege güvenip okul nasil bırakilir
Seversin evlenirsin asik olursun amenna
Ama is birakmak nedir
Okuyun genc kizlar okuyun egitiminizi yarida birakmayin.
Birgün boyle adamlarin laflarina maruz kalmamak için
Birgun dayakyersem ayrilmak zorunda kalirsam nereye giderim diye dusunmemek icin
Kimseye muhtaç olmamak için
Bir insanin kendine yaptigi zulmu baska kimse yapamaz

Sakın pes etme güçlü ol. Ben üniversiteyi yeni bitirdim benim sınıfımda evli, boşanmış, çocuk sahibi, bende kaç yaş büyük insanlarla birlikte aynı sınıfta okudum ve bu bana pes etmemeyi gösterdi. Şuan çocuğun kaç yaşında veya maddi durumun nasıl bilgim yok ancak çocuğun biraz daha senden bağımsız bir yaşa geldiğinde bunu basabilirsin tekrar okursun en azından açıktan bitirirsin. Eminim söylemesi kolay diye düşünüyorsundur ama kalpten istersen er geç bunu başarırsın üzülme sakın psikolojik olarak kendini yıpratma bı hata olmuş herkesin başına gelebilir kendine çok görme. Geçmişi sil geleceğe odaklan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…