• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eş icin meslekten vazgecen varmi:(

cok severek yaptigim makyözlük isini esim icin ilerletemedim ama ciddi yetenegim var...esim bu konuda cok kati kesinlikle istemiyor bsska ise gir diyor..lise mezunuyum girebilecehim isler standart..satis danismanligi falan onlari da ben istemiyorum..maddi konuda iyice sıkıstim ve artik inatlasmayi birakip makyözluk hayalime veda ediyorum ama icim cok buruk daha mi cok mucadele etsem diyorum senelerdir ediyorum o kazandi galiba..cunku artik inatlascak durumda degiljm para kazanmam lazim..bugune kadar ya makayozluk ya evde durmak dedim baska is de calismam dedim sen bilirsin dedi..daha fazla uzatmayip gidip pazari olan magazacilik tarzi biryere mi basvursam.acaba...baska islere mi yonelsem..ya hicbirzaman işimi severek calismazsam:KK43:

Kimse bir başkası için mesleğini bırakmamalı, Allah korusun bir hastalık olur, çok çok hayati birşey olur amenna ama sizin yerinizde olsam mesleğimi bırakmam, şimdi olmasa bile ileri de çok pişman olursunuz.
Makyözlük gayette güzel bir meslek, bizim bir tanıdık abla sertifikalı makyözdü, aynı zamanda ağda da yapıyordu, isim yapana kadar kuaförde çalıştı, sonrasında kendi iş saatlerini kendi belirlemeye başladı ve işten ayrıldı, ağda ve makyaj için eve çağırıyorlardı, siz evlere gidemem diyorsanız kendi evinizde bir odanızı mesleğiniz için uygun hale getirebilirsiniz, memnun kalan birkaç müşteri sonrasında bir sürü müşteri getiriyor, o ablamızın kazancı iyiydi şahsen.

kizlar birakma etme diyosunuz haklisiniz ama napicam simdi adam.nuh diyor perlygamber demiuor napicam napmaliyim:(

Bende unv mezunuyum ama erkek arkadasım evlenince Çalışmamı istemiyor. Nasıl olucak hiç bilmiyorum
Erkek arkadaşın iki boğaz geçindirebilecek mi?
Ailen okurken destek olmuştur diye düşünüyorum. Okumuş kadın olarak ailene ben evde oturucam nasıl diyeceksin. Kendi emeklerinle okuduysan yazık olmayacak mı?
Evde oturup ne yapmanı istiyor temizlik mi yemek mi? Çık gez sen diyorsa ki zannetmiyorum o da ayrı bir masraf mesela dışarıdan bişeyler yiyeceksin alışveriş yapmak isteyeceksin eşine sormadan alabilecek misin onun alabilecek parası olacak mı?
Yada çok zengindir tabi bilemem :)

kizlar birakma etme diyosunuz haklisiniz ama napicam simdi adam.nuh diyor perlygamber demiuor napicam napmaliyim:KK43:

Makyözlükte ne var ya erkeklere mi makyaj yapıldığını sanıyor :KK48:? Ağlanacak halimize gülüyoruz ya neyse. Benim maniküre gittiğim minnak önümde büyüdü yıllardır 15 yaşındaydı ilk tanıştığımızda :) Uzak yerlerden otobüse atlayıp geliyor kuaföre çalışmaya hayranım kendisine.
Yukarıda yazdıkarımın aynısını sana da yazdım.
Zaten bugün çalışma diyen yarın evden çıkma ben yokken der bence ...

cok severek yaptigim makyözlük isini esim icin ilerletemedim ama ciddi yetenegim var...esim bu konuda cok kati kesinlikle istemiyor bsska ise gir diyor..lise mezunuyum girebilecehim isler standart..satis danismanligi falan onlari da ben istemiyorum..maddi konuda iyice sıkıstim ve artik inatlasmayi birakip makyözluk hayalime veda ediyorum ama icim cok buruk daha mi cok mucadele etsem diyorum senelerdir ediyorum o kazandi galiba..cunku artik inatlascak durumda degiljm para kazanmam lazim..bugune kadar ya makayozluk ya evde durmak dedim baska is de calismam dedim sen bilirsin dedi..daha fazla uzatmayip gidip pazari olan magazacilik tarzi biryere mi basvursam.acaba...baska islere mi yonelsem..ya hicbirzaman işimi severek calismazsam:KK43:
Kesinlikle hayallerinden vaz gecme. Makyozluk bence gayet elit bi is. Gelin malyaji insana ne kadar para kazandiriyo. Omur boyu mutsuz olacagin bir is yapman daha mi iyi. Mesai saatlerini bile kendin belirlersin. Keske azicik yeteneğim olsa hic dusunmez girerdim bu ise.

Değil bi erkek hiç kimse için işimden vazgeçmem:cool:
Mesleğinizle alıp veremediği nedir :sinirli:
Kendi istediği işe göre ,size meslek mi kazandıracak Allahım yaaa...Yahu yeteneğiniz de var.Bence asla vazgeçmeyin

Kesinlikle hayallerinden vaz gecme. Makyozluk bence gayet elit bi is. Gelin malyaji insana ne kadar para kazandiriyo. Omur boyu mutsuz olacagin bir is yapman daha mi iyi. Mesai saatlerini bile kendin belirlersin. Keske azicik yeteneğim olsa hic dusunmez girerdim bu ise.
kesinlikle cok elit cok seviyorum ustelik :(

Başkası ne zamandır takılıyor bu duruma bilmiyorum. Ben anne olduğumdan beri takılıyorum. Mesela sabah 7de evden çıkıp akşam 8de eve gelen bir anne olsaydım çocuğumu sadece doğurmuş olurdum. Çünkü kızım 8de uyumuş oluyor. Haftaiçi yokum yani ben. Benim annem haftasonu 1 günü torunuyla geçiriyor. Doğurmadı ama ben onunla aynı süre çocuğumu görüyorum. Sonrada ben bu işin hakkını verdim ya evet diyorum. Diyemem. Bu kadar yoğun çalışan insanların çocuk yapması “bana göre” doğru değil.

Mükemmel annelik aramıyorum. Çocuğunun her şeyiyle ilgilenmeye çalışan, önceliğini ona vermeye çalışan anne arıyorum. Konu sahibinin ölçütü kocası olamaz. “Çok geç çıkıyorumda kocam sorun yapıyor” değil, “çok geç çıkıyorum ve çocuğum daha küçük. Onunla vakit geçiremem” demesi gerekiyor.

Kadın kısmı içinde geçerli değil bu. Eşim haftanın 4 günü yoğun çalışıyor 1 gününü boşa çıkrttı. Toplamda 3 gün evde. Çocuğuyla daha fazla vakit geçirebilmek için. İmkanı varsa babalarında bunu yapması gerekiyor. Hayatınızda bi çocuk var ya. Kim büyütürse büyütsün olmuyor, büyüten anne babaysa kıymeti oluyor. Bu yüzden alınan her kararda öncelik ona verilmeli.
Her yoğun çalışan kadın çocuğum var diye işini bırakacak olsaydı, çocuklarınızı doğurtacak kadın doktor bulamazdınız. Neyse ki herkes sizin gibi düşünmüyor, çok şükür Allahım...

kizlar birakma etme diyosunuz haklisiniz ama napicam simdi adam.nuh diyor perlygamber demiuor napicam napmaliyim:KK43:
Adama makyöz kelimesi mi tuhaf geliyor acaba, masör falan gibi mi algılıyor, ki o bile normalde bir meslek de hani erkek algısı mı onda bu önyargıyı oluşturan acaba? Direkt ben kuaför olcam deseniz tepki aynı mı olur merak ettim?

Daha önce aynı konuyu açmıştın. Saatleri çok erken başlayıp çok geç bittiği için sorun olduğunu anlatmıştın. Daha ayrıntılı yazmak için tekrar baktım ve o konunda zaten kararsız olduğunu ve soğumak için bahaneler aradığını gördüm.

Çocuğu olan bir kadının tüm gününü çalışarak geçirmesini, çocuğunuda annesine bırakmasını kabullenemiyorum ben. O zaman o senin çocuğun değil, kardeşin. Annen büyütüyor nasılsa. İlla para lazımsa daha makul bir iş aranabilir. “Aaa kadına laf etti. Adam da babası değil mi niye ayrımcılık yapıyorsun” da deme, o zaman kocan evde çocuk baksın sen çalış derim. Çocuk bakmak zaten başlı başına bir iş.

Ben eşine hak veriyorum bu konuda. Mesleğini zaten yeteri kadar istemiyorsun. Kararsızsın. Bulursan yarım günlük bir iş çalışabilirsin. Tam günde çalışamazsın bence, pek sıkıntıya gelemiyorsun. Arada çocuğun harcanmasın yeter. Birazda ona uygun yönlendir hayatını bir süre.
Kardeş? Şakasınızdır umarım...

Adama makyöz kelimesi mi tuhaf geliyor acaba, masör falan gibi mi algılıyor, ki o bile normalde bir meslek de hani erkek algısı mı onda bu önyargıyı oluşturan acaba? Direkt ben kuaför olcam deseniz tepki aynı mı olur merak ettim?
tabikide tepkisi ayni cnm ben artik hergub allaha dua ediyorum allaha havale ettim kisaca masor falan anlamiyor buarada

Fıstık gibi mesleğin var en fıstık koca için (Kaldı ki bana göre yok öyle koca)
meslek bırakılmaz.

Hayal, yetenek ve vazgeçmek kelimeleri bir arada kullanılınca benim içim sızlıyor. Çok sızlıyor.
Ciddi yeteneğin ve yapabileceğini bildiğin o his içinde varsa, yapmadığın sürece bu yükü taşımak gün geçtikçe zorlaşacak. İyi düşün.

Bize "Vazgeçme" demek de kolay, "Vazgeç" demek de kolay; hayat sizin hayatınız. Şartlar sizin bilginizde-elinizde. Ne kadar, nasıl oldurabilirsiniz bunu siz ölçer tartarsınız.
Pişmanlık kadar sarsıcı bir duygu daha yok ama bilin.

insanlar evlenmeden eslerden ve evlilikten beklentilerini masaya yatirip konusmali diye dusunuyorum. Zira sonra boyle sorunlar yasaniyor.

Kendi mesleginiz bayansal bir meslek, sizin kariyeriniz o. Niye o kazansin?

Back
X