Eş kişisi

Onun yanında annem annecim die sevmem saygısızlıkmış :)
Öyle kocanında kayinvalidenin de ağzına tuvalet terliğiyle öyle bir yapistiracaksin.Kimin haddine düşmüş çocuğumu nasil seveceğime karar verme yetkisi.Ana oğul ikiside çocuğu sizden kıskanmışlar bence.Akillarinca sizi hizaya getirmek için biri bakmaya gelmiyor biri bende işten çıkarım anam haklı diyerek sizi eziyorlar. Ben olsam alırım çocuğumu giderim anamın evine kimki onlar çocuğumla arama karışıyor sevgi bu be sevgi cocugunuzu dövmüyorsunuz carpmiyorsunuz seviyorsunuz.Sizi nasil ezebilirler bulmuşlar buradan yürümüsler.

Evlendikten sonrası için demedim ben yetiştirme demişsiniz ya onun için dedim.
Evlenmeden öncesinde “yetiştirme” kısmında da kız çocukları değersizleştirilerek yetiştirilir ya da görmezden gelinir erkek kardeşi vs varsa.
Erkek çocuğu hastası bir anne varsa veya başka türlü ruhsal hastalıklı fark etmez her çocuğuna başka türlü etki eder yetiştirirken.
Bence tek taraflı bırakmaz bu işi.
Kadın boşanmışsa vardır sebebi deniliyor mesela kadınlar sonuna kadar dayanır deniyor neden böyle bir algı var o da yanlış yetişmiş. Değersizlik duygusu ile yetişmiş büyük ihtimalle. Kendine çok büyük kötülük ediyor çünkü böylelikle.
Genel olarak yetiştirilişten gelen sorunumuz var demek istedim.
Umarım yeni nesil ve şimdiki anne ve babalarla geçeriz o eşiği
Aslında ben hastalık derken toplumsal bakış açısındaki hastalıktan bahsetmiştim . Önceden evet kız çocuklarına daha çok baskı uyguluyorlardi bu hastalıkli zihniyetteki anneler. Son dönemlerde şu türler türedi . Benim kızım evinde yuvasında mutlu olsun , damata saygı duyup yemek yapayım ama oğlum ve karısının evi benim evim onların hayatına istediğim gibi müdahil olabilirim . Genellikle böyle annelerin kızları kayınvalideyi de evinden uzak tutuyor çünkü annesi dağ gibi arkasında ikisi bir olup gelinin burnundan getiriyorlar

Benim anneannem kızlarına hep "gelin çekmeyin bunların derdini"dermiş. annem derdi ki hep bizi tutardı ezdirmezdi. Ben çok şaşırmıştım. O yıllarda böyle cesaretli olmak çok nadirdi
Aynen öyle benim ananem de gelinlikle gittiniz kefenle geleceksiniz kafasında. Hala ben gidince aman kızım bak sakin kocana saygısızlık yapma eşinin ailesini hep ara

Back
X