Eşimin dokunulmaz kuzeni yüzünden kavga ettik yardım eder misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence de kapattır yoksa gene birileri konuyu gereksiz yaza yaza yüz sayfa yapacak
Ben yazdım özelden konunu kapattır istersen diye kendisi nasıl kapattıracagini bilmiyormuş muneyi etiketle kapatır dedim çünkü sayfalarca yazılsa da konu bir yere baglanmayacakti
Konu sahibi asıl sorununu duygularıni vs yazmak yerine kuzenine verilen harçlık üzerinden yazdığı için konu gereksiz şekilde uzadı

Yorum yaptım 30 yasinda birine harçlık verilmesi ne alaka diye,beğenmeyen arkadaşlar olmuş ben diyorum ki 30 yaşında birinin eli ekmek tutmalı ,30 yaşında okula gidiyorsa bu zamana kadar da ailesi,akrabası birileri destek olmuş zaten, idare edilmiş ,muhtemelen bu yaşına kadar bir yerde çalışıp bir işin ucundan tutmamış.
Kıt kanaat kartla geçinen insanlardan yol parası almayı ben 30 yaşında kendime yakıştıramazdım. O minvalde yaptim yorumumu.
Gencecik çocuklar hem okuyup hem çalışıyor. Yaz tatilinde bile okul harçlığım çıksın diye çalışan öğrenciler var. Ailenin durumunu bilirsin öğrenciysen, yaşında olmuş 30,bir zahmet artik kendi ayaklarının üzerinde dur yani. Kaç sene daha okuyacak bilmiyorum ama ,ilk senesi mi son senesi mi onu da bilmiyorum ama normal bulmuyorum ,istediğiniz kadar beğenmeyin. Bu böyle.
Aile dostumuz vardi kızı senelerce o kurs senin bu kurs benim dedi,kpss hazırlanacağım dedi,girip şurda çalışayım,bir öğrenciye ders vereyim demedi,(yabanci dil öğretmeniydi)40 yaşında öğretmen oldu. Aile evinde bos bos gecen 10 kusur sene(okul sonrasi)bana normal gelmiyor kimse kusura bakmasın. Buradaki kuzen de yıllarca oturmus,sınava hazırlanmış falan yas 30 okuyor ve sağdan soldan gönülsüz verilen harçlıklarla geçiniyor. Hoş mu ?bence değil.
Ha ailenin durumu iyi olsa belki konu sahibinin de gözüne gelmeyecek,helali hoş olsun diyecek ama zorla yardım yapılmaz eşşek kadar insana yani bu nedir? 18 -20 yaslarinda bir genç olsa bakış açım farkli olurdu ama bu yaşta bir insana kendimi zora sokarak okusun diye sponsor olmak istemem.
Harçlık olayı yeni olmamış ki, yıllar önce ve bir kez olmuş. Belki kız daha liseye gidiyordu veya üniversiteye yeni başlamıştı. Herkes tutturmuş 30 yaşında diye ama harçlık ne zaman verildi o yazılmamış. Yıllar önce derken kaç yıl mesela? Bileti bile belki kayınvalide işgüzarlık yaptı biz alırız dedi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X