• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş seçimi!!

düşüncelerinde haklısın canım. maddi sorunlar bi yere kadar sonra huzurun kaçıyor tartışmalar falan derken bi bakmışsın sevgi de bitmiş. aslında biraz da kader kısmet adam fakir diyorsun bi bakıyosun zengin olmuş ya da tam tersi. aslında dikkat edeceğin şey ne olursa olsun iyi günde kötü günde ben bu adamın yanında olur muyum. vardır güzel adamlar parası pulu azdır ama hep sever hep değer verir kendinden kısar da sana harcar. karpuz seçer gibi eş de seçemiyoruz kısmetin kimse bir şekilde o oluyor. bu kadar kafaya takma bence. bol bol dua et. ayrıca çok zorluk çektim demişsin inşallah güzel günler yakındır :KK36:
Evet cok haklısın.tabiki karakteri herseyden önemli ona zaten dikkat ediyorum.30 yaşındaki bi adamda dedesinden miras kalmadıkca zengin olmaz .belli mesleği var herkesin sonucta.maddi durumu bi kriter olmalı bence..sonrası belli olmaz ama yaşam da zor be ..hiç aklına gelmeyen insan bike düşünüyor artık.cebimde 10 kuruşla dolandığım iş aradığım günü bilirim.aileden uzakta.öğretmenim güya.iş bulamadım cok sıkıntı cektim.hastalık cektim.borc almaktan yüzüm yerde dolaştım.

Mantık evliliği yapmak isteyen birinin durumu iyi olan bi adamla evlenmek istemesi neden garip geldi cidden anlamıyorum

Ben mantık evliliği yapmadım ilk ciddi ilişkim 9 sene sürdü ve evlendik, bana göre değil ama yapacak olsaydım ben de durumu iyi olsun isterdim, çocuk yokken önemli değilse bile çocuk olunca önem kazanıyor erkeğin maddi manevi durumu, maddi durum şu yüzden önemli, mesela ben 2 senenin tamamını aldım ücretsiz izindeyim, tek maaş yetmeyecek olsa nasıl alacaktım? Hem aşık olma hem de sürün kim ister?

Aşık olup borçtan kafayı kaldıramayanları da görüyoruz, gerçekçi olmak lazım
Maddi durumunun iyi olmasını istemek değil de bana ezelden beri çalışmayı istememek tuhaf gelmiştir.
Elbette herkes ister refah içinde yaşamayı.

Rahat etmek istiyorsunuz ama kimse sizi sizin keyfiniz için rahat ettirmek zorunda değil. Hele aşk olmadan çok daha zor. Ben yatayım o bana baksın,ben kafama göre takılayım. Onu herkes ister de okadar basit olduğunu düşünmüyorum. Para evet evlilikte önemlidir. Almak istediğin şeylere sahip olurken zorluk çekmemek,ay sonu derdi olmadan yaşamak. Ama hayat evde de çok güllük gülistanlık olmayacak. Sen kendini gerçekleştirmemiş olacaksın, aşkın olacağı muallak zaten bu duruma göre.mesele para sana mutluluk getirecek mi? Manevi mutluluk. Ve sen maddi durumu iyi olan bir adamı mantığınla tavlayabilecek misin?

isteklerinde abest bir taraf yok bicok kisi bunlari ister.
ama nacizane tavsiyem evliligi kendine bi yukselme basamagi gibi gorme. evlendikten sonra cok rahat cok mutlu cok yada cok daha baska seyler olcak diye bekleme. hayal kirikligina ugrayabilrisin.
bazi kizlar sanirim hayati evlendikten sonra baslar gibi goruyolar. su anki hayatindan bikac kat daha mutlu olacagin hayali ile evlenirsen bunu bulamayabilirsin.

Bedava peynir sadece petnir kapanında bulunur.
Çok paradan hep korkmuşumdur.
Evleneceğim zaman da eşimin eğitimi, kültürü ve helal kazanıp kazanmadığı önemli olurdu.
Ben zaten çalışıyorum o da çalışır iki maaş her şeyimizi yaparız.
Allah iki gönüle bir de muhabbet versin. Gerisi hallolur.

Mantık evliliğine gelince benden uzak olsun. Çünkü mantıklı geldi diye evlendiğim adam mantıksız bir şey yaparsa benim evlilik kökten sarsılır.
Azıcık mantık azıcok aşk biraz da sevgi. En güzeli.

Bir diğer husus eşim çok zengin mesela. İşimden ayrılır mıyım?
Hayır.
Ben babamdan bile harçlık isterken yerlere giren bir öğrenciydim bir başkasının eline bakmak bana zulüm olur.

Ve son olarak, yakışıklı, zengin, kültürlü erkekler dr kendilerince çıta yükseltiyorlar.
Misalen yüksek tahsilli, aileden zengin, işli güçlü be göze batacak bir hanım mesela.

Arz talep meselesi.

Rahat etmek istiyorsunuz ama kimse sizi sizin keyfiniz için rahat ettirmek zorunda değil. Hele aşk olmadan çok daha zor. Ben yatayım o bana baksın,ben kafama göre takılayım. Onu herkes ister de okadar basit olduğunu düşünmüyorum. Para evet evlilikte önemlidir. Almak istediğin şeylere sahip olurken zorluk çekmemek,ay sonu derdi olmadan yaşamak. Ama hayat evde de çok güllük gülistanlık olmayacak. Sen kendini gerçekleştirmemiş olacaksın, aşkın olacağı muallak zaten bu duruma göre.mesele para sana mutluluk getirecek mi? Manevi mutluluk. Ve sen maddi durumu iyi olan bir adamı mantığınla tavlayabilecek misin?

Zaten arzu edilen adamın aşık olmasi kızın mantıkla yaklaşması, yani ben onu anladım konudan

Arkadaşlar zorunluluk meselesine girersek eğer insanoğlunun doğasına aykırı çalışmak. :)
Hele bizim ülkemizdeki biçimiyle.
Ben gecen sene işten cıkıp eve gelmem 8 bucuk oluyordu.yemeği yoldan alıyordum.banyo yapacak halim bile olmuyordu.ayaklarımın ağrısıyla yatıyordum.sabah pert bi şekilde kalkıyordum.tüm gün ayakta ders anlatmak nedir bilenler bilir.günde 12-13saat ders aralıksız sabahtan akşama kadar.camaşır biriktoru hayli anca öyle yıkıyordum.temizlik ayda bir.haftanın 6 günü calışıp 10 yıl yaslandım abartısız.çöktüm.aldığım para cok komikti hemde.

Zaten arzu edilen adamın aşık olmasi kızın mantıkla yaklaşması, yani ben onu anladım konudan
Peki aşık ve maddi durumu iyi olan adam karşıdaki aşksızlığı hissedemez mi? Ben aşık olmasam aşık rolü yapamam yani soğuk olurum ve mantık evliliğine giden yolda aşk yoksa adam yine de bırakmaz mı?

Ne diyor zengin bir adam, zengin biriyle evlenmek isteyen kıza mektubunda: ben büyük ihtimalle her geçen yıl daha zengin olacağım ama sen hiçbir koşulda her geçen yıl daha güzelleşmeyeceksin. Bu mantıklı bir alışveriş olmaz vs. Yani verecek neyin var diyor kısacası da. Hee zenginlik güzel bişey olsa gerek kim istemez ama ne bileyim beşinci sırada falan bak bu olaya

Ben gecen sene işten cıkıp eve gelmem 8 bucuk oluyordu.yemeği yoldan alıyordum.banyo yapacak halim bile olmuyordu.ayaklarımın ağrısıyla yatıyordum.sabah pert bi şekilde kalkıyordum.tüm gün ayakta ders anlatmak nedir bilenler bilir.günde 12-13saat ders aralıksız sabahtan akşama kadar.camaşır biriktoru hayli anca öyle yıkıyordum.temizlik ayda bir.haftanın 6 günü calışıp 10 yıl yaslandım abartısız.çöktüm.aldığım para cok komikti hemde.

istediğin gibi bir talip var mı şuan?

Peki aşık ve maddi durumu iyi olan adam karşıdaki aşksızlığı hissedemez mi? Ben aşık olmasam aşık rolü yapamam yani soğuk olurum ve mantık evliliğine giden yolda aşk yoksa adam yine de bırakmaz mı?

Rol yapmasını istemicek belki de, ya da benim sevgim yeter diyecek

Biz evlendikten sonra eşimle el ele verip birşeylerin sahibi olduk.. Orneğin beraber ev aldık. Ama eminol evlenmeden once aldığım bu ev hazır olsaydı ustune konsaydım bu kadar mutlu olmazdım. Bu kadar sevinmezdim. Dolayısıyla herşeyin başı aşk. Evet madfiyat onemli ama başkasına muhtac olmiycağın kadsr olması kafi bence..

inşallah istediğin gibi bir evlilik yaparsın. yakışıklı kültürlü durumu iyi biri karşına çıksın ve sen de çocuklarını büyüt.

Ülkemizde kimsenin şartları kolay değil.
Ama böyle bir yerde yaşıyoruz. Hatta sırf bu yüzden daha sağlam basmalıyız zaten. Tabii sevdiğiniz işi yapıyor olmak çok önemli bu noktada.
Çalışmak benim için terapi gibi. Doğum iznimin bitmesini iple çekmiştim.
Bakış açılarımız çok farklı. Yoğun olduğum zamanlar en verimli olduğum zamanlardır benim.
Ama az ama çok kendi paramı kazanmanın yerini kimsenin banka hesabı tutamaz benim için.

Varlıklı biriyle evlenmek calismamak anlamına gelmez ki. Çalışıyorum kazanıyorum kimseye muhtaç değilim argumanlarinin konuyla alakası olmadığını düşünüyorum. Yanılıyor muyum? Ben de çalışıyorum kazanıyorum ama evleneceğim kişinin gelirine bakarım.

Aynen öyle

Bende çalışıyorum calismaya da devam edicem ama çocuğum oldu kendim bakıcam diyebildim ben çalışmazsam ne yaparız diye bir baskı hissetmedim bu benim için önemliydi kendim bakmak istiyodum çocuğuma 3 sene kadar

Zengin olsun diyosunuz da sizin o adama vereceğiniz neler var?
Hangi vasıfla onun eşi olacaksın?
Para önemli elbet, yettiği kadar bence.
Evet evlenirken mantığım daha ağır bastı, eşim zengin falan değil haa, memur.
Benim mantığım para için evlenilebileceğini kabul etmiyor, o adam adam mı onu irdeliyor önce.
Zengin diye evlenirsiniz tepe taklak oluverirsiniz.
O adam size eş olabilecek mi ona bakın, yoksa yemişim gani gani parasını pulunu.

Back
X