Bana sorsaydı istemezdim sanırım. İnsan sevince yollar arıyor ben de bunu nasıl kendime uydururum diye yollar arıyorum.Bana tatillerde yurtdışına gideriz haftasonu şehir dışına çıkarız diyor.Ama realist mi işte onu kestiremiyorum çünkü henüz yaşanmadı o günler.bilemedim. ben de istemezdim sanıyorum. zaten meslek olarak askerler ve polislere önyargım var. kimse alınmasın ama.
Niye ciddi olmak Zorunda olasınız ki adam evde değil işte da asker olacakMerhaba kızlar. Hayatımda önemli bir noktadayım. Uzun süredir tanıdığım arkadaşlık ilişkisinin aşka dönüştüğü biriyle beraberim.İlişkime çok değer veriyorum.Hayatımda tanıdığım en düzgün,en anlayışlı,saygılı,benim için çabalayan ve hatalarımı fevriliklerimi kabul edip sesini yükseltmeyen hatta konusurken sesi titreyen bir adamdır.Onunla alakalı hiçbir sıkıntım yok. Sorun şu ; sevdiceğim asker olmak istiyor.Sınavlarını kazandı ve subay olacak.Çok saygı duysam da ileriki hayatımızı düşünmeden edemiyorum.Ben hep gezip tozalım,tatiller yapalım,yurtdışını gezelim hayallerine sahiptim ve o da bunların hayalini kurardı.Şimdi seçtiği bu meslek onu daha soğuk biri mi yapacak? Ben sürekli şehir değiştirip düzen kuramayacak mıyım,ben de resmi ciddi biri mi olmalıyım? Bunlara rağmen aktif hayat dolu olamaz mıyım? Lojmanda yaşamak nasıldır,uzak yerlerde? Bu sorularla boğuşuyorum. Ona değer diyorum gerçekten çok seviyorum ama ya kendim olamazsam ya onun eşi olmanın altında kendimi unutursam diye korkuyorum. (Mesleğin kutsallığı hepimiz için yadsınamaz yanlış anlaşılmasın ben günlük hayat çerçevesinde soruyorum) Bunu yaşayanlardan veya bana fikir cesaret verebilecek kişilerden yorum bekliyorum.Siz ne yapardınız?
Dert ettiginiz sey bu mu?Merhaba kızlar. Hayatımda önemli bir noktadayım. Uzun süredir tanıdığım arkadaşlık ilişkisinin aşka dönüştüğü biriyle beraberim.İlişkime çok değer veriyorum.Hayatımda tanıdığım en düzgün,en anlayışlı,saygılı,benim için çabalayan ve hatalarımı fevriliklerimi kabul edip sesini yükseltmeyen hatta konusurken sesi titreyen bir adamdır.Onunla alakalı hiçbir sıkıntım yok. Sorun şu ; sevdiceğim asker olmak istiyor.Sınavlarını kazandı ve subay olacak.Çok saygı duysam da ileriki hayatımızı düşünmeden edemiyorum.Ben hep gezip tozalım,tatiller yapalım,yurtdışını gezelim hayallerine sahiptim ve o da bunların hayalini kurardı.Şimdi seçtiği bu meslek onu daha soğuk biri mi yapacak? Ben sürekli şehir değiştirip düzen kuramayacak mıyım,ben de resmi ciddi biri mi olmalıyım? Bunlara rağmen aktif hayat dolu olamaz mıyım? Lojmanda yaşamak nasıldır,uzak yerlerde? Bu sorularla boğuşuyorum. Ona değer diyorum gerçekten çok seviyorum ama ya kendim olamazsam ya onun eşi olmanın altında kendimi unutursam diye korkuyorum. (Mesleğin kutsallığı hepimiz için yadsınamaz yanlış anlaşılmasın ben günlük hayat çerçevesinde soruyorum) Bunu yaşayanlardan veya bana fikir cesaret verebilecek kişilerden yorum bekliyorum.Siz ne yapardınız?
Bilgim olmadığı için geleceği biraz daha iyi kestirmek adına yazdım.Nasıl olacak doğu iller lojmanlar vs . Arkadasın yurtdısı seyahatler yapıyor sanırımDert ettiginiz sey bu mu?
Pilot bi arkadasim var, benden daha cok geziyor eşiyle. Ki ben bekarim, yine de onun kadar özgür degilim.
Eşya düzen filan da hikaye, eskisi gibi degil artik. Insanlar daha minimalist yasiyor.
Bana pek realist gibi gelmedi. Aniden çıkan görevleri olmuyor mu askerlerin? İzinlerin iptal olduğu olmuyor mu askeriyede? Subay derken rütbeli mi? Astsubay bir arkadaşın tayini tercihdışı çıkmıştı mesela.Bana sorsaydı istemezdim sanırım. İnsan sevince yollar arıyor ben de bunu nasıl kendime uydururum diye yollar arıyorum.Bana tatillerde yurtdışına gideriz haftasonu şehir dışına çıkarız diyor.Ama realist mi işte onu kestiremiyorum çünkü henüz yaşanmadı o günler.
Evet rütbeli astsubay değil. Astsubayların daha zor oluyomuş. Çatışma doğuda kalma gibi bi durumum olmayacak memurluk gibi niye korkuyorsun diyor hep.Bilemiyorum ben deBana pek realist gibi gelmedi. Aniden çıkan görevleri olmuyor mu askerlerin? İzinlerin iptal olduğu olmuyor mu askeriyede? Subay derken rütbeli mi? Astsubay bir arkadaşın tayini tercihdışı çıkmıştı mesela.
Hayat boyu bir karar ve deneyip yanılma seçeneğim yok. O yüzden kafamda fazla kurup ihtimallere kendimi hazırlıyorum. Dediğiniz gibi zor, konuşup içimi rahatlatmaya çalışıyor ama o da henüz başlamadı.Evlenmeden önce onun birkaç sene görevini yapıp sindirmesini bekleyeceğim sanırım.Bence de zor bir karar.
Cunku adam askerse askerdir yani, memnun kalmadim is degistiricem gibi bir durumu yok. Gelecek planliyorsaniz birlikte karar almalisiniz
Esimin bir is mevzusu olmastu, iyi kazanacakti ama haftasonlari calisacakti haftaici izin kullanacakti. Bizim aile ilismizi cok zora sokacakti. Ortak karar vermistik ve daha az kazanacagi secenegi secmistik.
Sizin de deneyip gorme imkaniniz olsa keske muhakkak gormeden denemeden onyargili olmayin derdim. Ama su durumda bence kaygilanmakta haklisiniz.
Asker eşi diil im ama güneydoğuda bir yıl görev yaptım asker eşi arkadaşlarım vardı inanın yukarıda bazı arkadaşlar yazmış ya o günleri çok özlüyoruz diye bende o kadar özlüyorum ki asker eşi olan arkadaşlarım da şimdi hepsi başka yerlere gitti ve hepsi aynı şeyi söylüyor keşke gitmeseydik diye oradaki arkadaşlıklar çok farklı çok güzel eşinizin maaşı da çok iyi olacak muhtemelen eğer iyi bir insansa kaliteli ve mutlu bir yaşam sizi bekliyor derim.
Mesleği seçerken sana sormaması çok büyük bir sorun. Eğer ortak bir yaşam düşünüyorsa iki kişi bu tip kararlar üzerinde iki kişi de düşünmeli...Evet malesef o bu mesleği seçerken başvururken bana sormadı. O yüzden ben geleceği biraz düşünerek hayatı kendime uydurmaya çalışacak yollar arıyorum.Ayrılmak kolay olan seçim.Bunu da istemiyorum. Karışık bi ruh halindeyim,teşekkür ederim
Eşim asker.Cuma günü yıllık izne çıktı.Cuma günü yıllık izne çıkacağı cuma günü belli olduBana pek realist gibi gelmedi. Aniden çıkan görevleri olmuyor mu askerlerin? İzinlerin iptal olduğu olmuyor mu askeriyede? Subay derken rütbeli mi? Astsubay bir arkadaşın tayini tercihdışı çıkmıştı mesela.
Konuyu görünce dedim tam benim konum. Benim eşim liseden itibaren asker lojmanda yaşıyoruz. Ben istanbulda çalışıyordum evlenip şehir değiştirince ayrılmak durumunda kaldım. Öncelikle şunu soyliyim eşinin karakteri soğuk degilse soğuk bir insana dönüşmez.lojmanda yasamak cok güzel çünkü benim en çok onemsedigim şey güvenlik ve burda cok iyi cocuklar geç saatlere kadar oyun oynuyor. Lojmanda bi çok sosyal aktiviteler kurslar vs. Var. Hangi kuvvette calisacagi önemli ama isleri yoğun oluyo. Biz de gezmeyi tozmayi seviyoruz hic bi tatili kacirmiyoruz hemen arabaya atlayip yola koyuluyoruz gittiğimiz yerde ordu evinde kaliuoruz bunlarin hepsi obemsizdir. İş konusunu baslarda çok sorun ettim ve kendime dedim ki istanbulda olsam terfi alsam maaşım yükselse bu kadar mutlu olur muyum hayır dedim. Eşinizi seviyorsanız ve o da sizi seviyorsa her şeye rağmen hayat guzellesir. Sormak istediğiniz bişey olursa cevaplayabilirimMerhaba kızlar. Hayatımda önemli bir noktadayım. Uzun süredir tanıdığım arkadaşlık ilişkisinin aşka dönüştüğü biriyle beraberim.İlişkime çok değer veriyorum.Hayatımda tanıdığım en düzgün,en anlayışlı,saygılı,benim için çabalayan ve hatalarımı fevriliklerimi kabul edip sesini yükseltmeyen hatta konusurken sesi titreyen bir adamdır.Onunla alakalı hiçbir sıkıntım yok. Sorun şu ; sevdiceğim asker olmak istiyor.Sınavlarını kazandı ve subay olacak.Çok saygı duysam da ileriki hayatımızı düşünmeden edemiyorum.Ben hep gezip tozalım,tatiller yapalım,yurtdışını gezelim hayallerine sahiptim ve o da bunların hayalini kurardı.Şimdi seçtiği bu meslek onu daha soğuk biri mi yapacak? Ben sürekli şehir değiştirip düzen kuramayacak mıyım,ben de resmi ciddi biri mi olmalıyım? Bunlara rağmen aktif hayat dolu olamaz mıyım? Lojmanda yaşamak nasıldır,uzak yerlerde? Bu sorularla boğuşuyorum. Ona değer diyorum gerçekten çok seviyorum ama ya kendim olamazsam ya onun eşi olmanın altında kendimi unutursam diye korkuyorum. (Mesleğin kutsallığı hepimiz için yadsınamaz yanlış anlaşılmasın ben günlük hayat çerçevesinde soruyorum) Bunu yaşayanlardan veya bana fikir cesaret verebilecek kişilerden yorum bekliyorum.Siz ne yapardınız?
Eyvah eyvah :) bir arkadaşın eşi denizci subay. Malum olaylardan dolayı asker sayısı azalınca çalıştığı bot kapandı ve tayin oldu. Önce eşi gitti. Arkadaşım öğretmen olduğu İçin yaz tatilini bekledi.Eşim asker.Cuma günü yıllık izne çıktı.Cuma günü yıllık izne çıkacağı cuma günü belli olduAtamacisi "bu sene size tayin yok" diye konuşan arkadaşın o hafta istemedigi iller arasında yazdigi şehre tayini çıktı.Ustelik yaptığı görüşmeye güvenip yaşadığımız yerde ev almisti 10 yıllık borca girmisti
Ben karacı olarak anladım erkek arkadasini ...öyle mi?Evet rütbeli astsubay değil. Astsubayların daha zor oluyomuş. Çatışma doğuda kalma gibi bi durumum olmayacak memurluk gibi niye korkuyorsun diyor hep.Bilemiyorum ben de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?