• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş sorunu ve aileden uzaklik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Anaxsuman

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2020
61
107
23
29
Arkadaşlar merhaba. Ben 1 bucuk yıldır evliyim. 2 aylık bebegim var. Evliligimin başından beri ailemden uzak olmaya alisamiyorum. Ailemle aramda 16 saat mesafe var. Kayinvalidemlere yakin yasiyorum. Sag olsunlar bir sorunumuz yok. Ama ben ozellikle bebek olduktan sonra ailem onunla vakit geciremedigi icin cok üzülüyorum.

Bu ay esim annesine telefon aldi. Bana fikrimi sordu karismadim. Senin paran ne istersen yap dedim. Telefonu aldi ve suan bana bebegin ihtiyaclarini ona takilanlarla alacagimizi soyledi. Ben bunu istemiyorum. Yani annesine telefon almamis olsaydi amenna ama bizi oncelik gormeyip bunu yaptigi icin ona bu konuda destek olmak istemiyorum. Bir akil verin lutfen.

Telefon da ihtiyaç. Keyfiye mi aldı? Model filan mı yenilediler? Belki planladığı gibi gitmemiştir sonrasında?
Telefonu vardi. Ama hep kayinbabamdan kalanlari kullanmis. Esim de kendine ozel bir telefonunun olmasini istedi. Ben de hesabini yap bizi zorlamicaksa al, ben alma diyemem sana dedim. Esim ogretmen. Maasinin nerdeyse tamamini telefona verdi. Biriktirdiklerini bozduracagini soylemisti. Ama bebege takilar takilinca suan onlari kullanmak istiyor. Bu da cok zoruma gidiyor.

Telefonu vardi. Ama hep kayinbabamdan kalanlari kullanmis. Esim de kendine ozel bir telefonunun olmasini istedi. Ben de hesabini yap bizi zorlamicaksa al, ben alma diyemem sana dedim. Esim ogretmen. Maasinin nerdeyse tamamini telefona verdi. Biriktirdiklerini bozduracagini soylemisti. Ama bebege takilar takilinca suan onlari kullanmak istiyor. Bu da cok zoruma gidiyor.
Zora gidecek bir şey yok ki. Çocuk için verilenleri şu an çocuk için harcamak istiyordur. 🤷🏻‍♀️

Bebek ve ihtiyaçları varken anneye telefon almak saçma. Para sıkıntısı olmasa ve sizi 3 5 bin zora sokmayacak olsa annesi alsın denir ama artık herşeyden önce tutmanız gereken bir evladınız var ve yazik altinlari satılacakmis. Bilemedim ben izin vermezdim keşke sizde izin vermeseydiniz

Arkadaşlar merhaba. Ben 1 bucuk yıldır evliyim. 2 aylık bebegim var. Evliligimin başından beri ailemden uzak olmaya alisamiyorum. Ailemle aramda 16 saat mesafe var. Kayinvalidemlere yakin yasiyorum. Sag olsunlar bir sorunumuz yok. Ama ben ozellikle bebek olduktan sonra ailem onunla vakit geciremedigi icin cok üzülüyorum.

Bu ay esim annesine telefon aldi. Bana fikrimi sordu karismadim. Senin paran ne istersen yap dedim. Telefonu aldi ve suan bana bebegin ihtiyaclarini ona takilanlarla alacagimizi soyledi. Ben bunu istemiyorum. Yani annesine telefon almamis olsaydi amenna ama bizi oncelik gormeyip bunu yaptigi icin ona bu konuda destek olmak istemiyorum. Bir akil verin lutfen.

bebeğin takılarıyla almasında ne sakınca var, annesinde de 10 bin liralık telefon almamıştır heralde. kafanızı 1500-2000 lira için yormayın kendinizi de doldurmayın. huzurunuz bozulursa 2000 liraya satın alamazsınız. bebek konusuna katılıyorum, benim de ailem uzakta bebeğim olacak olsa ailemle aralarında bağ olmayacak diye şimdiden uzuluyorum.

Ben anlamadim. Bebegin ihtiyaclari bebege gelen takilar ile mi alacak? Ama insan önceden alip haziliyor cogu seyi. Bebek dogunca zamanin bile olmuyor. Ama ilk sen bilirsin sonra sorun yapmak da olmuyor. Tutarsiz görünüyor o zaman

Bizim de ihtiyaclarimizi saydim bunlar bunlar alincak ona gore hesabini yap ve bizi sikmiyacaksa al dedim. O da kendisinin biriktirdgi iki ceyregi bozduracagini soyledi. Ama bebege yeni takilar gelince onlari harcamak istiyor. Bebegin cok avam ihtiyaclari yok. Surekli gelistigi icin kiyafet , oyun halisi vs gibi alinacak seyleri var. Bunlari kendisi alacakti ama takilardan sonra vazgecti.

Anneye hediye elbette alınır ama kendini zora sokarak almanın da bi anlamı yok.
Bebeğin ihtiyaçları varken tüm maaşı telefona vermek de biraz saçma olmuş.
Altınları bozdurmak istemediğinizi söylediniz mi ?

Yani annemede bir telefon alamıcaksam vay halıme . Bu arada hazırlıkları nıye önceden yapmadınız ki. Bence gelen takılarda bozdurulabılır zaten amaç bunun için değil mi 🤷🏼‍♀️

Ben takilari
Anneye hediye elbette alınır ama kendini zora sokarak almanın da bi anlamı yok.
Bebeğin ihtiyaçları varken tüm maaşı telefona vermek de biraz saçma olmuş.
Altınları bozdurmak istemediğinizi söylediniz mi ?

Evet soyledim. Ve sinirlendi. Ben de bu cocugun babasiyim ona verilen harclik ve taki da benim de soz hakkim var diye. Oysa bizim oralarda bebege takilan altin ve taki bebek ve annenin olur. Ki ben tamamen bebegime sakliyorum onlari. Esim bazen istedigim seyleri gereksiz gorup almiyor. Ben de egitimine ve gelisimine faydali gordugum seyleri zamani geldikce bu paralarla almak istiyorum.Ailemin bana dogum icin yaptirdigi bilekligi dahi onun kutusuna attim.

Ben takilari

Evet soyledim. Ve sinirlendi. Ben de bu cocugun babasiyim ona verilen harclik ve taki da benim de soz hakkim var diye. Oysa bizim oralarda bebege takilan altin ve taki bebek ve annenin olur. Ki ben tamamen bebegime sakliyorum onlari. Esim bazen istedigim seyleri gereksiz gorup almiyor. Ben de egitimine ve gelisimine faydali

En iyisi bebeğin takılarını paylaşın yarısı sizin yarısı babanın olsun ya da bebeğin adına hesap açtırıp direk oraya aktarın.

Yani annemede bir telefon alamıcaksam vay halıme . Bu arada hazırlıkları nıye önceden yapmadınız ki. Bence gelen takılarda bozdurulabılır zaten amaç bunun için değil mi 🤷🏼‍♀️

Olay annesine telefon alip almamasi degil. Ben ve oglum ona Allahtan emanetiz. Ve onceligi biz olmaliyiz. Telefon alayim mi diye sordu. Ben de ihtiyaclarimiz da var hepsine yetebileceksen al dedim. Yetecegini soyledi. Ama sonrasinda bebege taki takilinca onlari istedi benden

Biraz abartiyomusunuz ne
Esin iyi ailesi iyi sen mutlu
Sanirim aileni ozlediginden batiyo sana bagzi seyler...
Insanlar dert ariyo kendine galiba ortada sorun goremedim ben.
Madem istemicektin esinde sormus sana danismis alma deseydin bastan keske.

Bizim de ihtiyaclarimizi saydim bunlar bunlar alincak ona gore hesabini yap ve bizi sikmiyacaksa al dedim. O da kendisinin biriktirdgi iki ceyregi bozduracagini soyledi. Ama bebege yeni takilar gelince onlari harcamak istiyor. Bebegin cok avam ihtiyaclari yok. Surekli gelistigi icin kiyafet , oyun halisi vs gibi alinacak seyleri var. Bunlari kendisi alacakti ama takilardan sonra vazgecti.

Simdi baska konular var mi bilmiyorum ama kendinizi ve esinizi bu sürecte maddi konular icin üzmeyin. Altinlar bebek icin verilmis zaten. Ama bundan sonra büyük harcamalardan önce esinizin daha etraflica düsünmesi gerek.Simdiden esinizle anlasin ve ilerde maddi imkaniniz el verse alip yerine koyun. Bebek icin yatirim olur

En iyisi bebeğin takılarını paylaşın yarısı sizin yarısı babanın olsun ya da bebeğin adına hesap açtırıp direk oraya aktarın.

Tam da sonda soyledif
Biraz abartiyomusunuz ne
Esin iyi ailesi iyi sen mutlu
Sanirim aileni ozlediginden batiyo sana bagzi seyler...
Insanlar dert ariyo kendine galiba ortada sorun goremedim ben.
Madem istemicektin esinde sormus sana danismis alma deseydin bastan keske.

1 bucuk yildir evliyiz ve esimin ailesine harcadigi paranin haddi hesabi yok. Yeni atandigi icin kendini kanitlama cabasi icinde. Ve bunu yaparken benden kisiyor surekli. Bebektwn sonra degisir diye dusundum ama yok.Bu da benim zoruma gidiyor.

Ben takilari

Evet soyledim. Ve sinirlendi. Ben de bu cocugun babasiyim ona verilen harclik ve taki da benim de soz hakkim var diye. Oysa bizim oralarda bebege takilan altin ve taki bebek ve annenin olur. Ki ben tamamen bebegime sakliyorum onlari. Esim bazen istedigim seyleri gereksiz gorup almiyor. Ben de egitimine ve gelisimine faydali gordugum seyleri zamani geldikce bu paralarla almak istiyorum.Ailemin bana dogum icin yaptirdigi bilekligi dahi onun kutusuna attim.
O bilekliği de yarın araba alacağım der ve bozdurur. Bu kadar fedakar olmayın. Ayrıca bebek az büyüsün çalışın bence. Benim bazı ihtiyaçlarımı almıyor kısmına kadar bir sorun görmemiştim ama o kısım büyük sorun. O yüzden çalışın derim.

Tam da sonda soyledif

1 bucuk yildir evliyiz ve esimin ailesine harcadigi paranin haddi hesabi yok. Yeni atandigi icin kendini kanitlama cabasi icinde. Ve bunu yaparken benden kisiyor surekli. Bebektwn sonra degisir diye dusundum ama yok.Bu da benim zoruma gidiyor.
Yaşlarınız kaç?

Tam da sonda soyledif

Ozaman farkli durum. Ama boyle anlatmadiginuz icin cogu kisi benim gibi anlicaktir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X