• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş sorunu ve aileden uzaklik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tam da sonda soyledif

1 bucuk yildir evliyiz ve esimin ailesine harcadigi paranin haddi hesabi yok. Yeni atandigi icin kendini kanitlama cabasi icinde. Ve bunu yaparken benden kisiyor surekli. Bebektwn sonra degisir diye dusundum ama yok.Bu da benim zoruma gidiyor.

Sizin mesleginiz ne?

Annesine telefon alabilir ama önce hesabını kitabını yapman gerekir. Ya taksitle alırsın yada biriktirip öyle alırsın kaçmıyor ya telefon. Bütün maaşı vermek çok aşırı saçma acil ihtiyaç çıksa ne olacak korona zamanı iyi cesaret yani

Ozaman farkli durum. Ama boyle anlatmadiginuz icin cogu kisi benim gibi anlicaktir

Evin temel ihtiyaclarini aldigi icin benimkileri de karsilamis gibi goruyor. Yani yiyecek icecek getiriyorsa ona gore olay bitiyor. Evlenmeden onceki kiyafetlerimi giyiyorum. Evlendikten sonra iki cift kiyafet aldim lafin gelisi degil gercekten iki cift. Bazen bunu soylemek zorunda kaliyorum hepsi yepyeni diyor. Bunun lafini yapacak konuma gelmek bile utanc verici. Ben bunlarla mutlu olan biri degilim. Ailemiz boyle huzurlu olacaksa olsun, onu hicbir konuda zorlamiyorum. Maddi konuda ne kadar takintili oldugunu bildigim icin onu zorlamiyorum. Ama bana boyle yapip ailesine sinirsiz harcayinca zoruma gidiyor.

Tum maasini neye güvenerek telefona vermis acaba?Daha uygun telefonlar da var.Cocugun kiyafeti,oyun halısi icin bu dönemde altin mı bozdurulur.Çocuk icin ya da olaganüstü durumlar icin saklanmali.Esini hakli gormedim .Sen haklisin.Pek akıllica davranmiyor eşin üzgünüm.

Ailemden hic ayrilmadim ve onlardan cok uzagim. Esimle cok severek evlendim. Evlenmeden once cok comertti. Evlendikten sonrq asiri cimriligiyle tanistim. Ben de zengin bir aileden gelmedim ama aşırı comert bir aileye sahibim ve oyle yetistim. Yani utanc verici seylerin hesabi yapiliyor ve donup nasil biriyle evlenmisim diyorum

Eklemeye unuttum: altinlari bozdursaniz bebek icin harcamalar sizin elinizde olsun. Esiniz tutarda o parayi da sizden kisar ailesine verir

Evin temel ihtiyaclarini aldigi icin benimkileri de karsilamis gibi goruyor. Yani yiyecek icecek getiriyorsa ona gore olay bitiyor. Evlenmeden onceki kiyafetlerimi giyiyorum. Evlendikten sonra iki cift kiyafet aldim lafin gelisi degil gercekten iki cift. Bazen bunu soylemek zorunda kaliyorum hepsi yepyeni diyor. Bunun lafini yapacak konuma gelmek bile utanc verici. Ben bunlarla mutlu olan biri degilim. Ailemiz boyle huzurlu olacaksa olsun, onu hicbir konuda zorlamiyorum. Maddi konuda ne kadar takintili oldugunu bildigim icin onu zorlamiyorum. Ama bana boyle yapip ailesine sinirsiz harcayinca zoruma gidiyor.
Bu konuda cok haklisin . InsAllah duzelir. Aileci bi yapiya sahip sanirim . Evlendigini farkedememis. Boyleleri zor oluyo biraz

Ben ailelere harcanan parayı asla gören biri değilim ki nişanlı iken bile kayinvalideme telefon aldık beraber evlenince de bi Miktar gönderiyoruz.Ama ben bile.takildim Bu duruma.Birincisi maaşın tamamı kadarına telefon alınmaz.Mali bir tutarsizlik var orada ikincisi ihtiyaçlar karşılandıktan sonra kalan para ile hediye alsın tabi ama öncelik hane halkı.

Arkadaşlar merhaba. Ben 1 bucuk yıldır evliyim. 2 aylık bebegim var. Evliligimin başından beri ailemden uzak olmaya alisamiyorum. Ailemle aramda 16 saat mesafe var. Kayinvalidemlere yakin yasiyorum. Sag olsunlar bir sorunumuz yok. Ama ben ozellikle bebek olduktan sonra ailem onunla vakit geciremedigi icin cok üzülüyorum.

Bu ay esim annesine telefon aldi. Bana fikrimi sordu karismadim. Senin paran ne istersen yap dedim. Telefonu aldi ve suan bana bebegin ihtiyaclarini ona takilanlarla alacagimizi soyledi. Ben bunu istemiyorum. Yani annesine telefon almamis olsaydi amenna ama bizi oncelik gormeyip bunu yaptigi icin ona bu konuda destek olmak istemiyorum. Bir akil verin lutfen.
Onlar o çocuğun hakkı onun için kullanılmasında sorun yok ama maaşının neredeyse tamamını verdi demişsiniz ne gerek vardı ki o kadarına keşke o kadar pahalı olmasın deseydiniz siz kötü olmayın sonra.

Abbartiyorsunuz ki bence siz kabul etmesenizde sorun telefon alması benimde ikizlerim var takilanlarida harcliklarida hep ihtiyaçlarına harcadik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X