Eş ten ayrı yaşamak ya da hiç hiç hiç istemediğin yerde eşle yaşamak ??

Hangimiz sevdigimiz, dogdugumuz yerde yaşıyoruz ki, çok nadirdir.Bende Almanya'da eşim için yaşıyorum, çünkü seviyorum eşimi, beni mutlu ediyor.Ailesiyle bayramdan bayrama görüşüyorum, aynı ilde olmamıza ragmen.Ailesi iyiyse görüşün, kõtūyse bosverin, madem çalışan bayansınız , aktivitelere katılın, spor salonuna üye olun, tatile çıkın, hayatı yaşanılacak hale getirin.Duvarı nem, insanı gam öldürürmūş.

Merhaba hanımlar ben beş yıl kadar önce Ankara'dan eşimşn memleketine doğuda bir ile geldim , geldiğim günden beri sorunlar bitmek bilmedi çok yıprandım yaşlandım kapana kısılmış gibiydim , yeni evlenip geldim hala buradayız ama artık ciddi psikolojim bozulduğu için eşim tayin iste Ankara'ya geçelim gibi bişeyler söylüyor ama işi gereği bu il de kalmak ona çok cazip , işlerini oturttu bürosu var Çevresi var ailesi var ( ailesi yüzünden milyonkere kriz geçirip günlerce eşimle küs kaldığımız ı belirteyim ) , şimdi Ankara'ya tayin alırsam ben orda çok sık yalnız kalacağım çünkü şu an burdaki büroyu kapatması mümkün değil , bakalım belki Ankara'da büro açarım belki açmam diyo , çocuğumuz olmadı henüz , belki stresten ... Allah nasip etmedi henüz , sağlığım cidden bozuldu kilo aldım yaşlandım beş yılda her yönden geriledim , şu an ayrı yaşamayı da çok göze alamıyor gibiyim ama bu şehirden de gitmek istiyorum , en büyük tereddütüm eşimin işi, çok gelgit yapıp da bunalıma girer diye korkuyorum , çok garip huzursuzluklarım var , gitsem de Ankara'ya çözülmeyecekmiş gibi , burda kalsak kv gille arayı düzeltmek için uğraşsam diyorum çocuk olsa ona bakarlar diyorum , sonra o kadını yüreğim kaldırmıyor , vs vs , bNa bi fikir verebilir misiniz ? Kafam öyle karışık ki zonkluyor resmen , artık huZursuzluk istemiyorum , istememekten de öte kaldıracak gücüm yok , ara ara deliriyorum sanki
Evlendiğiniz günden beri aynı konudasınız. Eşiniz düzenini kurdu, işlerini oturtttu siz hala aynı noktada....

Bir yere gideceğiniz yok, en azından kabullenip mutlu olun.

Kaldiramicaginiz seyleri niye kabul edersiniz ki.
Doydugunuz yer vatan oluyor malesef.
Kafanda sorunlari cozmezsen her yer cehennem olur.
[/QUOTE
Hangimiz sevdigimiz, dogdugumuz yerde yaşıyoruz ki, çok nadirdir.Bende Almanya'da eşim için yaşıyorum, çünkü seviyorum eşimi, beni mutlu ediyor.Ailesiyle bayramdan bayrama görüşüyorum, aynı ilde olmamıza ragmen.Ailesi iyiyse görüşün, kõtūyse bosverin, madem çalışan bayansınız , aktivitelere katılın, spor salonuna üye olun, tatile çıkın, hayatı yaşanılacak hale getirin.Duvarı nem, insanı gam öldürürmūş.
bayramdab bayrama görüşme durumum yok eşim müsade etmiyor , öyle bişey yapsam o da benimle başka ildeki aileme gelmekte sorun çıkartıyjr gelse soğuk davranıyor , eşim ailesi ile yaşananlar hakkında bana hak vardiğini söylese de Araya çok mesafe koymama gelemiyor , mesafe koyduğumda ailesi çok garip leşiyor huzursuzluk çıkıyor işte , ben burda çok aktivite vs için uğraştım ama olmuyor kopuyorum insanlar farklı kültür farklı yine uyum sağlamaya çalışıyorum ama ailesi de sırtımda kambur sanki , aslında kv yr çocuk falan asllaaa aslllaaa baktırmayı düşünmüyorum ama acaba diyorum hani ? Bi başım sıkışsa dünyanın hallerini bilemeyiz falan dşye kendimi kandırmaya çalışıyorum , aslında tek istediğim onlara uzak olmak , eşime de uzak olmak zorunda kalacağım maalesef

Doğmamış değil olmamış çocuğa bakıcı arayışının bu kadar ciddi bir konuda etken madde olması gereksiz, olunca bulunur bir kolayı. Ben olsam Ankara gibi uzak bir yer değil ama işe yakın başka bir şehir (mümkünse büyükşehir) e tayin isteyip sorunlu aileden uzaklaşırdım
O kadının çocuğuma bakmasını asla istemiyorum aslaaaa, ama çevreden duyduklarım bu algıyı oluşturdu işte bende , Ben başımın çaresine haddinden fazlaca bakam bi insanım aslında eyvallahımız olmaz hiiç Rabbim de oldurmasın

bayramdab bayrama görüşme durumum yok eşim müsade etmiyor , öyle bişey yapsam o da benimle başka ildeki aileme gelmekte sorun çıkartıyjr gelse soğuk davranıyor , eşim ailesi ile yaşananlar hakkında bana hak vardiğini söylese de Araya çok mesafe koymama gelemiyor , mesafe koyduğumda ailesi çok garip leşiyor huzursuzluk çıkıyor işte , ben burda çok aktivite vs için uğraştım ama olmuyor kopuyorum insanlar farklı kültür farklı yine uyum sağlamaya çalışıyorum ama ailesi de sırtımda kambur sanki , aslında kv yr çocuk falan asllaaa aslllaaa baktırmayı düşünmüyorum ama acaba diyorum hani ? Bi başım sıkışsa dünyanın hallerini bilemeyiz falan dşye kendimi kandırmaya çalışıyorum , aslında tek istediğim onlara uzak olmak , eşime de uzak olmak zorunda kalacağım maalesef
Ailenize yalnız gidin, inanın daha rahat edersiniz, böylece karşılık beklemez eşiniz, ben bir kere Türkiye'ye eşimle gitmiştim eşimin anneside oradaydı ozaman, huzurumuzu kaçırdı, ben artık yalnız gidiyorum geziyorum, çokta keyif alıyorum, eşimlede tabiki tatile başka yerlere gidiyoruz.

bir hayatımız var ve o da mutsuz geçirmek için çok kısa
+1 Mutsuz olduğum yerde kalamam. Çocuk olsa kv bakar diye kendini kandırıyorsun. Bak ben de memurum. Çocuğum oldu 2 yıl izin aldım kendim bakıyorum. Sonra ben işe o kreşe. Hiç bir bakıcı kreşin sağladığı şartları sağlayamaz. Yaşlı bir kv ile çocuğun bütün gün evde otursun mu istiyorsun?

orantisizempatik orantisizempatik yazmış sağ olsun. Üşenmedim baktım açtığınız konulara.
Tam 3 sayfa ve neredeyse tamamı "esim ve doğu ili" konularından oluşuyor. Çok şaşırdım.
Bence bir an önce tayin isteyin ve gidin. Kendisinden bu kadar şikayetçi olduğunuz adamlarla nasıl evli kalabiliyorsunuz aklım almıyor.
Eğer gidemiyorsanız orada bir uğraş bulun ona yoğunlaşın,kafanızı dağıtın. Ne kadar küçük olsa da muhakkak yapılacak aktiviteler vardır. Eşiniz bu kadar is yoğunluğu içindeyse demek ki insan sirkülasyonu var. Bir şeyler elbet yapılır.

ben mi algılayamıyorum

işiniz var yani eşinize bağımlı bir hayatınız yok

en azından haftanın 5 günü ev dışındasınız

kv ne yapabilir size zira aynı evde de oturmuyorsunuz

koyun mesafenizi

bakın ben de Ankara dan eşimin ailesinin bulunduğu ile geldim 11 yıldır buradayım

annesine gidilecekse de ben istersem ben organize ederim vs vs

bayramda gittik bayramın ikinci günü

neden ikinci günü gittik bilmiyorum eşim öyle istedi

ondan önce de en son Mart ya da Nisan da gitmiştik sonra Mayıs sonu memlekete gittiler Ağustos ortası geldiler ama gitmedim vs vs

kendi hayatınızın hakimi olun ewşiniz gidip görüşsün

sizin göbeğiniz bir kesilmedi ya

kendinize başka meşgale bulun açıktan okuyun vs vs

hayatınızı kurun artık

çocuk olursa da kv ye bırakmayın

orantisizempatik orantisizempatik yazmış sağ olsun. Üşenmedim baktım açtığınız konulara.
Tam 3 sayfa ve neredeyse tamamı "esim ve doğu ili" konularından oluşuyor. Çok şaşırdım.
Bence bir an önce tayin isteyin ve gidin. Kendisinden bu kadar şikayetçi olduğunuz adamlarla nasıl evli kalabiliyorsunuz aklım almıyor.
Eğer gidemiyorsanız orada bir uğraş bulun ona yoğunlaşın,kafanızı dağıtın. Ne kadar küçük olsa da muhakkak yapılacak aktiviteler vardır. Eşiniz bu kadar is yoğunluğu içindeyse demek ki insan sirkülasyonu var. Bir şeyler elbet yapılır.
Ben de nasıl evli kaldığımı bilmıiorım mutlu olduğumu söyleyemem ama aryı tarafları boşanmama engel sanırım , istersem giderim artık bu şehrinden tabi tayin vs de sıkıntı çıkmazsa , Ankara aileme de uzak buraya da uzak aslında , sadece kaçış benimkisi bu şehirden ve ailesinden ama eşim bırakamaz hemen , belki de daha da kötü olacaz işte ortak kestiremiyorum yoksa derdim o kadını çocuğuma bakması değil , bi yapar bin bekler zaten hiç gelemiyorum onun huylarına , bi çıkış yolu netleştiremiyprım kafamda , tayin dilekçesi vermek şu an benim seçimim ama dediğim gbi işte durumlar kararsızlık içindeyim

ben mi algılayamıyorum

işiniz var yani eşinize bağımlı bir hayatınız yok

en azından haftanın 5 günü ev dışındasınız

kv ne yapabilir size zira aynı evde de oturmuyorsunuz

koyun mesafenizi

bakın ben de Ankara dan eşimin ailesinin bulunduğu ile geldim 11 yıldır buradayım

annesine gidilecekse de ben istersem ben organize ederim vs vs

bayramda gittik bayramın ikinci günü

neden ikinci günü gittik bilmiyorum eşim öyle istedi

ondan önce de en son Mart ya da Nisan da gitmiştik sonra Mayıs sonu memlekete gittiler Ağustos ortası geldiler ama gitmedim vs vs

kendi hayatınızın hakimi olun ewşiniz gidip görüşsün

sizin göbeğiniz bir kesilmedi ya

kendinize başka meşgale bulun açıktan okuyun vs vs

hayatınızı kurun artık

çocuk olursa da kv ye bırakmayın
İştr sorun şu ki hasta olmalar ( basit hastalıklar ) uzaktan cenazeleri vs olsa hemen ortalık ayağa kalkar aşırı abartılar falan , ama ben ve ya ailemden yana bişey olduğunda herkes sus pus kimse umursamaz ama beni her olayın içine sürüklemeye çalışırkat bunu en çok eşim yapar , aynı ildeyiz o kadar da gidilir edilir ne anlamı var yoksa aile olmanın bilmem ne tırıvırıları ile benle kavga ediyor eşim, evet çalışıyorum kimseye bağımlı değilim ama onların benden bekleyerek huzurumu kaçırdığı şeyleri kendileri yapmaması beni sinir hastası etti resmen , eşim üstümde büyük bi baskı ile yaşıyor sanki , beni çok umursuyorlarmış gibi beni oraya götürme çabası beni deli ediyor ama onların adım atması gereken konularda onlar ortada yok , ben onlara gidersem başsağlığı dilerler be. Onlara gidersem geçmiş olsun derler bunları takıyorum ister istemez , siz aylarca gitmezken sizin bi akrabanı vefat etse eşinin ailesi napar mesela ? Onların beklentili hastalıklı halleri yüzünden saçma sapan hesaplara girdim

bence asıl sıkıntınız kabullenmemek

hep işte tayin istesem gidebilirim vs duygunuz

ama eşinizi vs boş versek bile

geldiğiniz ankara bıraktığınız gibi durmuyor

çevreniz arkadaşlarınız eski iş yeriniz

hatta sokaktaki mağazalar bile değişiyor

hayat akıyor

hayatın aktığını kabul edip ona uyum sağlamak yerine direnirseniz mutsuz olursunuz

yıllar önce almanya ya giden ailelerin bir kısmı aman asimile olmayalım diye kapalı yaşamışlar her şeye eski kültürlerini devam ettirmişler ama türkiyedekiler gelişmiş ve onlar daha geri kalmış zira hiçbir yer aynı kalmıyor

kabullenin ve hayatınızı güzelleştirmeye çalışın

adama da yazık ömrünü çürüttünüz

İştr sorun şu ki hasta olmalar ( basit hastalıklar ) uzaktan cenazeleri vs olsa hemen ortalık ayağa kalkar aşırı abartılar falan , ama ben ve ya ailemden yana bişey olduğunda herkes sus pus kimse umursamaz ama beni her olayın içine sürüklemeye çalışırkat bunu en çok eşim yapar , aynı ildeyiz o kadar da gidilir edilir ne anlamı var yoksa aile olmanın bilmem ne tırıvırıları ile benle kavga ediyor eşim, evet çalışıyorum kimseye bağımlı değilim ama onların benden bekleyerek huzurumu kaçırdığı şeyleri kendileri yapmaması beni sinir hastası etti resmen , eşim üstümde büyük bi baskı ile yaşıyor sanki , beni çok umursuyorlarmış gibi beni oraya götürme çabası beni deli ediyor ama onların adım atması gereken konularda onlar ortada yok , ben onlara gidersem başsağlığı dilerler be. Onlara gidersem geçmiş olsun derler bunları takıyorum ister istemez , siz aylarca gitmezken sizin bi akrabanı vefat etse eşinin ailesi napar mesela ? Onların beklentili hastalıklı halleri yüzünden saçma sapan hesaplara girdim

ne mi yapar bunu duymaz biler

yani ben eşimin ailesine dönüp de x ölmüş diye haber vermem eşim de vermez

mesela babaannem vefat etti, görümcem bir şekilde öğrendi o söylemiş iki üç hafta sonra beni aradılar babamı da aramışlar

ama bir başka vefat edeni biz söylemedik nereden bilecekler ki

yani evimde özel hayatımda olanı paylaşmam, sevmem bunu

benim akrabam eşimin ailesine ne ki

ya da işte eşimin babasının dayısı vefat etti ablası ben gidiyorum başsağlığına cenazeyi memlekete götüreceklermiş dedi kv kp yoktu

eşim ben sonra giderim dedi gitmedi beni götürmeye kalkmazdı zaten

geçen kv dedi ki işte gitmiyorsun vs vs

eşim de dedi ki onlar işi düşünce kapıma geliyorlar zaten, onun dışında arama sorma yok, alıp gitmişler kime niye gideyim dedi kestirip attı

yani konu kv falan değil esasen eşiniz

onun ailesi bana ne diyebilmek

evet eşim de aileme çok gelmek istemez tıpkı benim onunkine gitmek istemediğim gibi

arada 8 saat var zaten birkaç gün gelip kalıyor işte oldu bitti

yani kv hasta olduğunda gitmedim de geçmiş olsun da demedim aklıma dahi de gelmedi

ne yapalım yani hastanede yatacak kadar olmayan hastalıklar herkesin başına gelir

bu arada oğlum ameliyat oldu 3 yaşında bile yoktu kimseye söylemedik ameliyat öncesi yani ketum olup küçük/çekirdek aile ile yaşamayı öğrenmek önemli

Eşinin mesleği açısından yeni bir yerde tekrar başlamak çok zor sehirden bunaldığınızdan emin misiniz belki de bunaldığınız yer şehir değil Kv sen evlilikten yoruldunuz sosyal hayatınızın kısıtlı olmasından sıkıldınız

Eşinin ailesi gitsin ordan :D

Şaka şaka :)

Bence sevdiğin yere git, şartlar zamanla güzelleşir.
Eşin oraya ısınır vs.

Bir kere sen orada mutlu olacaksın, ilişkinize yansıyacak o pozitiflik.

Erkek olsam mutlu bir kadının gülüşünü hiç bir şeye değişmezdim..:KK14:

Back
X