İştr sorun şu ki hasta olmalar ( basit hastalıklar ) uzaktan cenazeleri vs olsa hemen ortalık ayağa kalkar aşırı abartılar falan , ama ben ve ya ailemden yana bişey olduğunda herkes sus pus kimse umursamaz ama beni her olayın içine sürüklemeye çalışırkat bunu en çok eşim yapar , aynı ildeyiz o kadar da gidilir edilir ne anlamı var yoksa aile olmanın bilmem ne tırıvırıları ile benle kavga ediyor eşim, evet çalışıyorum kimseye bağımlı değilim ama onların benden bekleyerek huzurumu kaçırdığı şeyleri kendileri yapmaması beni sinir hastası etti resmen , eşim üstümde büyük bi baskı ile yaşıyor sanki , beni çok umursuyorlarmış gibi beni oraya götürme çabası beni deli ediyor ama onların adım atması gereken konularda onlar ortada yok , ben onlara gidersem başsağlığı dilerler be. Onlara gidersem geçmiş olsun derler bunları takıyorum ister istemez , siz aylarca gitmezken sizin bi akrabanı vefat etse eşinin ailesi napar mesela ? Onların beklentili hastalıklı halleri yüzünden saçma sapan hesaplara girdim
ne mi yapar bunu duymaz biler
yani ben eşimin ailesine dönüp de x ölmüş diye haber vermem eşim de vermez
mesela babaannem vefat etti, görümcem bir şekilde öğrendi o söylemiş iki üç hafta sonra beni aradılar babamı da aramışlar
ama bir başka vefat edeni biz söylemedik nereden bilecekler ki
yani evimde özel hayatımda olanı paylaşmam, sevmem bunu
benim akrabam eşimin ailesine ne ki
ya da işte eşimin babasının dayısı vefat etti ablası ben gidiyorum başsağlığına cenazeyi memlekete götüreceklermiş dedi kv kp yoktu
eşim ben sonra giderim dedi gitmedi beni götürmeye kalkmazdı zaten
geçen kv dedi ki işte gitmiyorsun vs vs
eşim de dedi ki onlar işi düşünce kapıma geliyorlar zaten, onun dışında arama sorma yok, alıp gitmişler kime niye gideyim dedi kestirip attı
yani konu kv falan değil esasen eşiniz
onun ailesi bana ne diyebilmek
evet eşim de aileme çok gelmek istemez tıpkı benim onunkine gitmek istemediğim gibi
arada 8 saat var zaten birkaç gün gelip kalıyor işte oldu bitti
yani kv hasta olduğunda gitmedim de geçmiş olsun da demedim aklıma dahi de gelmedi
ne yapalım yani hastanede yatacak kadar olmayan hastalıklar herkesin başına gelir
bu arada oğlum ameliyat oldu 3 yaşında bile yoktu kimseye söylemedik ameliyat öncesi yani ketum olup küçük/çekirdek aile ile yaşamayı öğrenmek önemli