Eş ve aile ile imtihanım

Slm kızlar... 4 yıllık evliyim başta ailem evliliğime onay vermediği için eşim aileme bilendi başta memur değil diye ailem istemedi eşim de bunun kinini yıllardır güdüyor,birebir yaşadıkları bi durum yoktu bu seneye kadar bizim bi tartışmamız aileme de yansıdı olaylar iyice koptu falan en son gelinen nokta da ise oğluma annem bakıyor bu arada niye kreşe vermedin diyecekler için ailemin maddi durumu iyi değil kreşe vereceğim parayı aileme veririm diye düşündüğüm için ailem bakıyordu. En son oğlum düşmüş yüzü yara içindeydi eşim de söylendi çok düşkündür oğluna annem de utanmadan bi de söyleniyor musun dedi eşim de teyze sen bakma artık dedi... Neyse biz eve geçtik olay büyümesin diye ben eşimi ikna ettim ve oğlumu tekrar götürdüm anneme bakması için, annem bakmıyorum dedi çocukla sokak ortasında kalakaldım eşimi aradım işe yetişmem lazım, ailemin böyle bizi kapıda bırakması eşimi aşırı sinirlendirdi bir daha yüzlerini görmeyecekler diyor.. Benim nasıl davranmam lazım şu durumda.. Aralarında kalmaktan yıldım usandım..
Arada kalma gibi bir durumunuz yok..Siz sadece eşinizin fikrine saygı duymuyorsunuz.

Kreş, çocuğunuzun her türlü gelişimine büyük katkıda bulunur.

Annenizin belli ki artık sizin paranıza ihtiyacı yok ..

Çocuğunuz düşsün kafa göz yarsın siz aman sesinizi çıkarmayın. .

Acaba aynısı kaynananizin yanında olsaydı bu kadar ısrarcı olur muydunuz?

Sabah tekrar o yavruyu kaynanaya götürür müydünüz?

Siz belli ki Eşinizi de , çocuğunuzu da Ailenize yedireceksiniz.

İşte ben çocuğumun faydasından çok ailemin zor durumunu düşündüm.. O da beni kapıda bıraktı.
Size bir tavsiye ne olursa olsun onceliginiz cocugunuz olsun. Annem bizi hep arka plana atardi. Suan anladi yaptıgi yanlisi ama hepimiz coluk cocuga karistik icimizdede o sogukluk kaldi insan uzuluyor boyle olunca. He bu arada annem en cok kazigi ilk sıraya koyduklarindan yedi. O yuzden anladi birazda.. suan 60 yasinda bazi seyler geri gelmez bazi seyler yeniden yasanmaz.

Ara detaylar önemli. Ama eşin genel anlamda haklı. Memur degil diye istememelerinden kinlenmesi de hakli. Arada kalmak zor allah yardimciniz olsun. Ama hani çok dünya yıkıldı altinda kaldik diye bir şeyler de yaşanmamis. Biraz zamana birakin. Cok da kendinizi helak etmeyin. Gene olacagina varir

Mesela senin kayinvaliden baksa her çocuğun başına gelecek bir kaza gelse basina( ki öyle yazmissin) ve sen kalkıp tavır takınsan " hem para veriyoruz hem de düzgün bakmıyorsun " diye eşiniz ne derdi?

Bir de olay bu şekilde gelişse ve kayinvalide sizi kapı dışarı etse herkes kayinvalideye hak verirdi.
Ama eşiniz annesine toz kondurmazdı.

Olayda herkes hatalı. Cogu kiz ailesi o veya bu sebepten riza göstermiyor. Eşin durumu çok abartmış. Annen de eşine kızıp öz torununu kapı dışarı etmiş. Nerden tutsak elde kalıyor.

Bence aileniz nedendir bilmiyorum iyi niyetli gelmedi bana. Siz eşinizle mutlu olmaya bakın.Önce eşinizi çocuğunuzu düşünün. Eski konunuzda anlattığınız aile evlerden ırak çünkü.

Slm kızlar... 4 yıllık evliyim başta ailem evliliğime onay vermediği için eşim aileme bilendi başta memur değil diye ailem istemedi eşim de bunun kinini yıllardır güdüyor,birebir yaşadıkları bi durum yoktu bu seneye kadar bizim bi tartışmamız aileme de yansıdı olaylar iyice koptu falan en son gelinen nokta da ise oğluma annem bakıyor bu arada niye kreşe vermedin diyecekler için ailemin maddi durumu iyi değil kreşe vereceğim parayı aileme veririm diye düşündüğüm için ailem bakıyordu. En son oğlum düşmüş yüzü yara içindeydi eşim de söylendi çok düşkündür oğluna annem de utanmadan bi de söyleniyor musun dedi eşim de teyze sen bakma artık dedi... Neyse biz eve geçtik olay büyümesin diye ben eşimi ikna ettim ve oğlumu tekrar götürdüm anneme bakması için, annem bakmıyorum dedi çocukla sokak ortasında kalakaldım eşimi aradım işe yetişmem lazım, ailemin böyle bizi kapıda bırakması eşimi aşırı sinirlendirdi bir daha yüzlerini görmeyecekler diyor.. Benim nasıl davranmam lazım şu durumda.. Aralarında kalmaktan yıldım usandım..

Esinizi terbiye etmekle ise baslayabilirsin. Affedersin ama buna ciddi anlamda ihtiyaci var. Cocuk bu duser de kalkar da. Ortada ciddi bi sorumsuzluk ornegi yoksa bir dusmeye bu kadar tepki gosterilmez. Sinirlenmis okey ama mırmırmır soylenmek nedir? Benim de damadim bana boyle bi sey yapsa, memnun degilseniz baktirmayin oglum ben bu kadarini yapabiliyorum derim. Ayrica teyze!? de neymis? Siz onun annesine teyze diyosaniz o ayri tabi.

Annenize gelecek olursak sizi cocukla ortada birakmasi hic hos degil. En azindan kendinize yeni bi bakici bulana kadar destegini surdurmeliydi. Bence anneniz esinizden nefret ediyor, onun nefreti torun ve evlat sevgisine golge dusurmus biraz. Esinizle bu konuyu konusun. Arada kaliyorum, ben uzuluyorum bu hasımlıgı kesin artik gibilerinden.

Torununun yuzunu goremeyecek demis. Kimin adina vermis boyle bi karari. Ogluna veya size sormadan kendj basina boyle bir karar alamaz bence biraz kendine gelsin. Kimse kimseyi sevmek zorunda degil ama saygi duymak zorunda.

Bence de öyle de.. Siz sanki kocamın parasıyla bakıyor diye belirttiğiniz için öyle dedim.. Bu arada aileme göre öyle değil, ben kazanıyorum benim param annem maaşını bile eşine söyleme diyor.. :)

Siz kabul etmeseniz bile derinlerde ailenizin söyledikleri kafaniza yatmış gibi görünüyor.Yanılıyor da olabilirim ama burdan öyle hissettim.
Bi dönem akrabalarımdan bazıları eşimle birbirimize aile olarak denk olmadığımızi, nerden birbirimize düştüğümüzü falan söyleyip duruyorlardı istisnasiz beni her gördüklerinde.
Sonra bi baktım eşime karşı bi soğukluk olmaya başlamış bende. Kendi kendime hayret ettim nasıl başkalarının lafıyla bana karşı çok iyi olan kocama karşı soğurum diye. Kendime kızdım. Sonra da kimseyi dinlemedim eşime laf edenin lafını da verdim. akrabalık ta biyere kadar. İnsan yeğeninin yuvasında huzur dileyeceğine alttan alttan fitne salar mı?
Siz de ailenizle araniza mesafe koyun kalp kırın demiyorum ama eşinizi koruyun. Ne ailenizle olan olumsuzlukları ne de eşinizle yaşadıklarınızı karşı taraflara anlatıp fırsat vermeyin ellerine. Ayrıca eşinizin ailesine karşılık olarak bilenmişszinz ama eğer onlar size karşı kötü değillerse yapmayın. Aranızı düzeltin bence.

İnsanin durumu ne kadar kotüde olsa torununa parayla bakmamali.Hemde topu topu 7-8 gun bakiyormuş.Siz zaten yardim ederdiniz parasiz baksaydi.Esinizde annenize sevmesede saygi gostermesede yuzune gostermek zorunda.Yaninda soylenmek yerine evde soylenseydi size ona gore bir yol bulurdunuz kimse kirilmazdi.

Çocuk bu kreşte de düşecek, evde bakıcı baksa yine düşecek . Teyze bakma sen ! Bakmasın anneniz zaten alın bakıcıya verin umarım düşmeden kalkmadan büyür. Eşiniz ailenizle anlaşamadığı için abartmış. Çocuğunuza bakın veya bakıcı tutun ama eşinle ailenizi biraraya getirmeyin.

Sanırım siz sağlık personelisiniz, aileniz denginizde birini istedi muhtemelen, ama aslolan insanlık tabi ki. Sırf memur değil diye birini istememek karşı taraf için çok kırıcı.

Adam bilenmiş olabilir, fakat dikkatimi çeken son günlerde erkekler eşlerinin ailelerinden bi yanlış görmeye görsünler silip atıyorlar, ve dediklerini de yapıyorlar. Ama çilekeş kadınımız şiddet de görse kayın ailesinden kocası tarafından şiddet basit bi şeymiş gibi sıradan bi olaya indirgeniyor ve karısını zorla görüştürüyor ailesiyle.

Az bakın da şu erkeklerden ders alın. Teyze diyormuş :)) tövbe yarabbim siz daha anne demiyorum eşimin annesine tepki görüyorum diye dertlenin.

Bence de öyle de.. Siz sanki kocamın parasıyla bakıyor diye belirttiğiniz için öyle dedim.. Bu arada aileme göre öyle değil, ben kazanıyorum benim param annem maaşını bile eşine söyleme diyor.. :)
Somuruyorsa ve huzursuzluk olan evlerde normal bir aksiyon....hayaller hayatlar bir olmuyor.bazi durumlarda temkinli olmak lazım.gecmis konularınizi da bildiğim için böyle düşünüyorum.aileniz dediği için değil huzurlu olmayan belirsiz bir evliliğiniz olduğu için söylüyorum..kazancınızı dikkat edin.esinizin sorumluluklarını yuklenmeyin
Şimdi geleyim bu konuya....her konuda eşiniz haksizdi....ama bu sefer anneniz...sezarin hakkını sezara vermek gerek

Back
X