Eş ve aile ile imtihanım

İşte ben de en azından o gün alsaydı da eşimi konuşturmasaydı diye düşündüm... Ayda 7,8 gün bakıyor 600 lira veriyordum..
iyi de veriyormuşsunuz
hani maddi durum iyi olmaz da anne 3 kuruşa bakar o zaman havalanır eşinize bunu söyler de
inşallah karşınıza çocuğunuza bakacak iyi insanlar çıkar

Iyi de annen karsiliksiz bakmiyormus ki; gayet parasini alıyormuş, "bi de soyleniyor musun" ne demek, hayrina yapiyormus gibi..
Cocugun duser kalkar tamam ama yuzu gözü yara icindeyse esin de o an tepki vermis olabilir..
Merak ettim, esinin ailesi ile nasilsiniz?
İyi değilim... Eşim aileme mesafeli olunca ben de oldum.. Aradaki çok sevdiğim kişilerle samimiyim..

İyi de eşlerin arasında senin,benim olmaz diye düşündüğüm için öyle yazdım.
Eve giren de çıkan da her para ortaktır benim mantığımda.
Bence de öyle de.. Siz sanki kocamın parasıyla bakıyor diye belirttiğiniz için öyle dedim.. Bu arada aileme göre öyle değil, ben kazanıyorum benim param annem maaşını bile eşine söyleme diyor.. :)

İyi değilim... Eşim aileme mesafeli olunca ben de oldum.. Aradaki çok sevdiğim kişilerle samimiyim..
Esinin yerine koyuyorum kendimi, ben de kırılırdım boyle bi sebepten istemeseler.. Ama eşim destek ise, yanimsa ise onun hatrina abartmazdim ve uzatmazdim sanirim..
Esinin ailesi ile kotu seyler yasadi isen bilemem ama sirf senin ailenle iyi degil diye tavirli isen dogru bi davranis degil..

Bence de öyle de.. Siz sanki kocamın parasıyla bakıyor diye belirttiğiniz için öyle dedim.. Bu arada aileme göre öyle değil, ben kazanıyorum benim param annem maaşını bile eşine söyleme diyor.. :)
Ama arkadaşım ailen çok problemliymiş.
Senin kazandığın paran hakkında nasıl yorum yapar,eşine karşı seni nasıl doldurur?
Sen neden bütün bunlara müsade ediyorsun ki?

Eşiniz hakli, annenizin üst üste verdiği tepkilerle çocuğu göstermem demekte de haklı buldum.
Artık bakıcı ya da kreş bulacaksınız ama anneniz de olsa tepki verilmeli.

Hayır gittikçe daha kötü oldu... Bu durum bizi de etkiledi çok sorunlar yaşadık evlilikte ayrılık noktasına geldik aileme yansıdı daha da bilendiler birbirlerine..
Ya bir arkadaş önceki konunuzu paylaşmış da... Aileniz böyle insanlarsa eşinizle birbirlerine bilenmelerine şaşırmadım. Niye sizi bu kadar üzmüş insanlar için bir de eşinizle geriliyorsunuz? Kendinizden fazla şey veriyorsunuz bence. Daha çekirdek ailenize odaklı, kendi kendinize yetebildiğiniz bir düzende yaşamaya başlamanız sizi hafifletir.

Esinin yerine koyuyorum kendimi, ben de kırılırdım boyle bi sebepten istemeseler.. Ama eşim destek ise, yanimsa ise onun hatrina abartmazdim ve uzatmazdim sanirim..
Esinin ailesi ile kotu seyler yasadi isen bilemem ama sirf senin ailenle iyi degil diye tavirli isen dogru bi davranis degil..
Eşim destek değil ailem böyle yapınca bana sinirlendi bana çattı..

Bu konudaki aile çocuğunuzla iletişim kurmasın zaten. Nasıl bir aileniz var sizin?

Bunu da şimdi gördüm.
Hem senin hem eşin adına üzüldüm.
Az önce de söylemiştim,ailen çok sıkıntılı da sen neden susuyorsun,onu anlamadım.

Siz okuduğunuzu anlıyor musunuz... Ben mecbur bakacak diye bi beyanda bulunmuş muyum... Kreşe verdim aldım.. Annem bana ver parayı ben bakarım dedi... Şimdi anladınız mı..
Tekrar kreşe verin o zaman. Yapacak başka bir şeyiniz var mı? Ayrıca çocuktur düşer yaralanır. Düşmeden büyüyen çocuk yok. Eşiniz bu konuda haksız.

Bence anne ile eşi bu kadar yaklaştırmayın birbirine. Annenle fazla yüzgöz olma. Çocuk için de bakıcı ya da kreş ayarla. Olmuyorsa eşin ya da sen bir süre işten ayrılın/ücretsiz izin alın

ay aynen banada diyor.
ama eşim biliyor maaşımı.:)
saklamadim ki evlilikte herşey ortaktir bizde.

Hiçkimse çocuğu düşürmek istemez ona bir zarar gelsin istemez. Burada ananeye yüklenmek çok saçma.Yeri geliyor annede babada da düşüyor.İşinize gelmiyorsa baktırmayın ama çocuk düştü diye laf söylenmesi çok saçma

Bunu da şimdi gördüm.
Hem senin hem eşin adına üzüldüm.
Az önce de söylemiştim,ailen çok sıkıntılı da sen neden susuyorsun,onu anlamadım.
kadin esnafta nöbetleşiyorum diyor. bi kocasi bi kendi bakiyormuş 8 günde. ben onu anlayamadim bi de memurmuş:)

esiniz annenize nwden teyze diyor?
es ve aile uyumsuzlugu zor bi durum anneniz ayip etmis gercekten. en azindan bugun son olsun bidaha getirme falan diyebilirdi kapida birakmak olmamis. esinizde baya buyutmus olayi cocuk bu dusebilir. ayni zamanda esinizin kin gutmeside uzucu bi durum. bence esinizle guzelce konusun hic bisi olmamis gibi annenizi beraber ziyarete gidin

Eşim destek değil ailem böyle yapınca bana sinirlendi bana çattı..
Sen esine destek oldun mu ailene karsi? Savundun mu, yaninda olduğunu hissettirdin mi? Belki ailene karsi pasif kalip kendisini savunmadığını düşündü ise eşin de sana yuklenmis olabilir.. Kim olsa boyle bi durumda, aileye karsi ekstra destek bekler eşinden..

Back
X