Eş ve aile ile imtihanım

esiniz annenize nwden teyze diyor?
es ve aile uyumsuzlugu zor bi durum anneniz ayip etmis gercekten. en azindan bugun son olsun bidaha getirme falan diyebilirdi kapida birakmak olmamis. esinizde baya buyutmus olayi cocuk bu dusebilir. ayni zamanda esinizin kin gutmeside uzucu bi durum. bence esinizle guzelce konusun hic bisi olmamis gibi annenizi beraber ziyarete gidin

esiniz annenize nwden teyze diyor?
es ve aile uyumsuzlugu zor bi durum anneniz ayip etmis gercekten. en azindan bugun son olsun bidaha getirme falan diyebilirdi kapida birakmak olmamis. esinizde baya buyutmus olayi cocuk bu dusebilir. ayni zamanda esinizin kin gutmeside uzucu bi durum. bence esinizle guzelce konusun hic bisi olmamis gibi annenizi beraber ziyarete gidin
Hayatta gelmez,benim de kırgınlığım geçmedi kapıda dımdızlak bıraktığı için..

Tersi olsaydi ve konuda istenmeyen gelin olsaydi ve üstelik torununa para ile bakan kv'de söz konusu olsaydi. O kv'de burda linç edilirdi. Kalmis ki çoçugu kanlar içinde bulmak ve o panik ile birseyler deyince "utanmadan söyleniyorsun" tepkisini yemek ve bonus olarak çoçugu ertesi günü kabul etmemek.

Cocugunu böyle ortada biraktigina göre, annen daha kim bilir aslinda neler yapmistir. Para ile toruna bakmak sonrada ortada birakmak, hangi vicdana sigiyor?

Ben olsam esimi ve çoçugumu savunurdum ve annemlere bir daha gitmezdim. Basta yapilmis hata, para ile çoçuga baktirarak. Iyicine yüz göz olundu. Bence en iyisi krese vermek.

Tersi olsaydi ve konuda istenmeyen gelin olsaydi ve üstelik torununa para ile bakan kv'de söz konusu olsaydi. O kv'de burda linç edilirdi. Kalmis ki çoçugu kanlar içinde bulmak ve o panik ile birseyler deyince "utanmadan söyleniyorsun" tepkisini yemek ve bonus olarak çoçugu ertesi günü kabul etmemek.

Cocugunu böyle ortada biraktigina göre, annen daha kim bilir aslinda neler yapmistir. Para ile toruna bakmak sonrada ortada birakmak, hangi vicdana sigiyor?

Ben olsam esimi ve çoçugumu savunurdum ve annemlere bir daha gitmezdim. Basta yapilmis hata, para ile çoçuga baktirarak. Iyicine yüz göz olundu. Bence en iyisi krese vermek.
Kanlar içinde görmedim, düşmeden kaynaklı yanağında i yara izi vardı genişçe...düşmesi onun elinde olan bir şey değil o konuda bi şey diyemem çok sevip oğluma iyi bakıp düşkün olduğunu da biliyorum... Eşimle restleşmeleri sonucu iş bu noktaya geldi..

Bence anneniz çok hatalı davranmış. Ben annenizi haksız buldum.
Siz maddi olarak daha iyisiniz diye eşinizi tınlamıyorlar durum net olarak bu.
Bence sizede saygı duymuyorlar. Ben öyle anladım. Önemsenmiyorsunuz.
Anneniz "bakmayım görsünler günlerini.kalsınlar ortalıkta" diye düşünmüş.
Ben olsam para verip anneme baktırmazdım. Siz onların ihtiyacı görülsün diye düşünmüşsünüz. Eşinizide belliki ikna etmişsiniz. Ama anneniz onlara minnet duymanızı bekliyor. Çünkü çocuğunuza lütfedip baktığını düşünüyor.

Bence anneniz çok hatalı davranmış. Ben annenizi haksız buldum.
Siz maddi olarak daha iyisiniz diye eşinizi tınlamıyorlar durum net olarak bu.
Bence sizede saygı duymuyorlar. Ben öyle anladım. Önemsenmiyorsunuz.
Anneniz "bakmayım görsünler günlerini.kalsınlar ortalıkta" diye düşünmüş.
Ben olsam para verip anneme baktırmazdım. Siz onların ihtiyacı görülsün diye düşünmüşsünüz. Eşinizide belliki ikna etmişsiniz. Ama anneniz onlara minnet duymanızı bekliyor. Çünkü çocuğunuza lütfedip baktığını düşünüyor.
Evet özet olarak durum bu...

Eşin kinci bir insan. Anne babaların kızlarının evleneceği kişiyle ilgili müdahale hakkı vardır. Uygun görmemiş olabilirler, kendilerince bir sebepleri olabilir (ki bence böyle kinci ve düşmanca davranışlar o sebeplerden biri olabilir). Evlenmişsiniz bitmiş, her çocuğun başına gelebilecek bir kaza için koca kadını böyle azarlaması sanki lütfediyormuş gibi "bundan sonra bakmayın" demesi çok saçma ve haddini aşan davranışlar. Bir düşmesine katlanamıyorsanız baktırmayacaksınız kadına. Ayrıca annen çocuğu almayarak çok iyi etmiş. Adam açık açık çocuğuma bakma demiş. Kadın niye yutup otursun? alıp baksa yarın bir yeri çizilse "ben sana çocuğuma bakma dememiş miydim" diyecek. Bir de kendi söylediği sözden dolayı "bir daha çocuğumun yüzünü göremez" diyor ve siz de buna cevap vermiyorsanız bence de bir daha göstermeyin gitsin.

Son düzenleme:
Kanlar içinde görmedim, düşmeden kaynaklı yanağında i yara izi vardı genişçe...düşmesi onun elinde olan bir şey değil o konuda bi şey diyemem çok sevip oğluma iyi bakıp düşkün olduğunu da biliyorum... Eşimle restleşmeleri sonucu iş bu noktaya geldi..
Bu konuda suçsuz olan ve zor duruma düşen de sizsiniz aslında. Kırılmanız da çok doğal. Ancak eşiniz haklı. Bence olay sıcak. Biraz zamana bırakın. Kendi yuvanızı öncelemeniz en doğru karar olur. Kendinizi üzmeyin. Bütçe konusunda da illaki ortak bütçe şart diyenlerin olumsuz eleştirisine katılmıyorum. Bizim de de eşimle bütçemiz ayrı, ama biliriz kim ne alıyor ne veriyor. Hiç de sorun yaşamıyoruz. Eşim kendine göre tutumlu (bana göre cimri :) ortak hesap olsa eminim ki benden de aynı tutumu beklerdi.

Eşin kinci bir insan. Anne babaların kızlarının evleneceği kişiyle ilgili müdahale hakkı vardır. Uygun görmemiş olabilirler, kendilerince bir sebepleri olabilir (ki bence böyle kinci ve düşmanca davranışlar o sebeplerden biri olabilir). Evlenmişsiniz bitmiş, her çocuğun başına gelebilecek bir kaza için koca kadını böyle azarlaması sanki lütfediyormuş gibi "bundan sonra bakmayın" demesi çok saçma ve haddini aşan davranışlar. Bir düşmesine katlanamıyorsanız baktırmayacaksınız kadına. Ayrıca annen çocuğu almayarak çok iyi etmiş. Adam açık açık çocuğuma bakma demiş. Kadın niye yutup otursun? alıp baksa yarın bir yeri çizilse "ben sana çocuğuma bak dememiş miydim" diyecek. Bir de kendi söylediği sözden dolayı "bir daha çocuğumun yüzünü göremez" diyor ve siz de buna cevap vermiyorsanız bence de bir daha göstermeyin gitsin.
İşte herkes farklı düşünüyor... Burada dahi bu durum söz konusu... Ben de ne düşüneceğimi ne yapacağımı şaşırdım.. Arada kalmaktan çok yoruldum..

Eşin kinci bir insan. Anne babaların kızlarının evleneceği kişiyle ilgili müdahale hakkı vardır. Uygun görmemiş olabilirler, kendilerince bir sebepleri olabilir (ki bence böyle kinci ve düşmanca davranışlar o sebeplerden biri olabilir). Evlenmişsiniz bitmiş, her çocuğun başına gelebilecek bir kaza için koca kadını böyle azarlaması sanki lütfediyormuş gibi "bundan sonra bakmayın" demesi çok saçma ve haddini aşan davranışlar. Bir düşmesine katlanamıyorsanız baktırmayacaksınız kadına. Ayrıca annen çocuğu almayarak çok iyi etmiş. Adam açık açık çocuğuma bakma demiş. Kadın niye yutup otursun? alıp baksa yarın bir yeri çizilse "ben sana çocuğuma bak dememiş miydim" diyecek. Bir de kendi söylediği sözden dolayı "bir daha çocuğumun yüzünü göremez" diyor ve siz de buna cevap vermiyorsanız bence de bir daha göstermeyin gitsin.
Ayrıca annemi de savundum..kırgın olmama rağmen.. Eşimle limoniyiz şu an.

Evet özet olarak durum bu...

Nacizane size bir tavsiyem var. 10 yıllık evliyim iki çocuğum var.
Hayatta şunu anladım ki bize verilen değeri biz biçiyoruz. Kimse bizi el üstünde taşımıyor. Nerde olacağımıza biz karar veriyoruz.
Sırf eşimin maddi imkanları ya da işi nedeniyle eşimi ailem iteleyip kaksaydı.aileme çok net tepki gösterirdim. Eşime de değerli olduğunu hissettirirdim. Kendi çekirdek ailenize odaklanın. Boşverin kimseye yaranmaya çalışmayın. İnsan olarak evlat olarak değer görmüyorsanız para verincede görmezsiniz.
Eşinize çocuğunuza odaklanın.

İşte ben bakıyorum sen bi de söyleniyor musun dedi.. Evet teyze diyor.... Dediğim gibi anne oğul durumları yok..
Valla annenizi haksız buldum. Zaten para ile bakıyomuş hayrına değil ki eşiniz neden utansın. İkincisi hayrına bile baksa insanın evladı canı yahu yüzü gözü yara bere içinde olursa tabi ki söylenir. Anneniz ayıp etmiş en azından kızım bundan sonra kreşe verin o zamana kadar bakarım dahada bakmam demesi gerekiyor.

İşte ben bakıyorum sen bi de söyleniyor musun dedi.. Evet teyze diyor.... Dediğim gibi anne oğul durumları yok..
Anneniz hayrına bakmıyor ,para alıyorsa bu kadar ağır tepkiler vermemeli diye düşünüyorum ama eşinizde eskiden beri ailenizden hazzetmiyormus,annenizin tavrina bununda katkısı olmuştur muhakkak.
Birde ben aile içinde yaşananları eşime pek yansıtmam,biz birbirimizi affeder unuturuz,kan bağı var sonuçta ama eşim affedemeyebilir. Bu sebeple aile arasında kol kırılır yen içinde kalır mantığı güderim. Aynı şekilde eşimle olup biteni anneme anlatmam,ben affedersem o affedemez.
Aile ilişkilerinizi dengede tutmak istiyorsanız bu saatten sonra iki tarafa da anlatmayın bu tip şeyleri ki daha da uzaklaşmasınlar. Arada olan size oluyor.

Son düzenleme:

Kusura bakmada, dügünde, hamile oldugunda senin yaninda olmayan kisi, ogluna para ile bakan kisi, çokmu seviyormus oglunu? Cok sevseydi, babasi ile iyi geçinmeye bakardi. Adam o panik ile söylenmis olabilir. Annen ne olurduda alttan alsaydi? Ne olurduda oglunu ortada birakmasaydi?

Anneniz hayrına bakmıyor ,para alıyorsa bu kadar ağır tepkiler vermemeli diye düşünüyorum ama eşinizde eskiden beri ailenizden hazzetmiyormus,annenizin tavrina bununda katkısı olmuştur muhakkak.
Birde ben aile içinde yaşananları eşime pek yansıtmam,biz birbirimizi affeder unuturuz,kan bağı var sonuçta ama eşim affedemeyebilir. Bu sebeple aile arasında kol kırılır yen içinde kalır mantığı güderim. Aynı şekilde eşimle olup biteni anneme anlatmam,ben affedersem o affedemez.
Aile ilişkilerinizi dengede tutmak istiyorsanız bu saatten sonra iki tarafa da anlatmayın bu tip şeyleri ki daha da uzaklaşmasınlar. Arada olan size oluyor.
Ben anlatmadım işe gitmek gerekiyordu mecbur anladı..

Mesleği yüzünden aşağılanan damat bunu unutmaz, unutamamış.
İçinde bir şeyler kalmış belli.
Yine de çocuktur bu, kaşla göz arası düşüp yaralanabilirler.
Yani çocuğa eşiniz bakarken de olabilecek bir şey.
O açıdan tepkisi yanlış bence.

Annenizin de damada kızıp sizi zor durumda bırakması çok yanlış.
İnsan el oğlu için kendi evladına nasıl kıyar hayret ediyorum.

Annenize tepkinizi gösterin.
Eşiniz için değil kesinlikle, size yaşattığı zorluk için..

Eşiniz ve aileniz karşılıklı berabere görünüyorlar zira..

Bence de öyle de.. Siz sanki kocamın parasıyla bakıyor diye belirttiğiniz için öyle dedim.. Bu arada aileme göre öyle değil, ben kazanıyorum benim param annem maaşını bile eşine söyleme diyor.. :)
Annen aile olmaktan bir haber ve paracı biri.
Annenin ipiyle kuyuya inme.

Hem anneniz hem para alacak hem sizi sokakta açıkta bırakacak kusura bakmayın ama dönüp yüzüne bakmam ,
Eşiniz haklı aramayın sormayın ,
Bende olsam yara bere olsa çocuk söylenirim

Back
X