eş ve aileler

Ritaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2011
113
0
96
Muğla
eşimi üzmeden kaynanamı nasıl bizden uzaklaştrabilirm... şu an idare edebiliyorum ama ben kendi aileme daha yakın yaşamak eşimi de aileme
daha yakın olmasın istiyorum ... bazen
en uak sorunda açıça söylüyorum annesne sıcak davranmıyorum ama eşim üzülsün de istemiyorum illai oyun mu oynamalıyım eşimn yaında farklı kaynanaylaken farklı mı davranaym ya da sorunları direk kaynanayla mı çözeym

BeN sizin sorununuzu anlamadim.
Siz simdi esinizi ailesinden uzaklastirmak sogutmak ve kendi ailenize yakinlasmasinimi saglamak istiyosunuz?
Neden boyle birsey istiyosunuz ki?
Sadece benim aileme yakin olsun derken kendi ailesini silsin mi istiyosunuz?

Sizce bu bencillik degil mi?:20:

BeN sizin sorununuzu anlamadim.
Siz simdi esinizi ailesinden uzaklastirmak sogutmak ve kendi ailenize yakinlasmasinimi saglamak istiyosunuz?
Neden boyle birsey istiyosunuz ki?
Sadece benim aileme yakin olsun derken kendi ailesini silsin mi istiyosunuz?

Sizce bu bencillik degil mi?:20:

ben de öyle anladım konuyu.inşallah biz yanlış anlamışızdır.

şöyle bir durum var eşimin annesi nişanlık evresnde ( düğünümüz iki haftasonra) baya can sktı eşim de farknda yaptığı saçmalıklar yüzünden
konuştu uyardı annesini ... ben de tepki koydum kendme saygım gururum var sonuçta ben de çok yakın olmak istemedğimi belli edince o da benm
aileme gereksiz mesafe koydu ki ailemin gerçekten saygın sevilen ve seviyeli insanla oldğunu kendisi de farknda ama ister istemez inada biniyor işte
benm istedğim benm ailemle daha iyi anlaşması aslnda içten içe seviyo farkndaym hoş sohbet etmek de istiyo
ama ben annesne sıcak olamadığm içn de sinir oluyo gibi sırf bu yüzden de annesne boyun mu eğeyim ... demek istedğim ben annesne boyun eğmeden o benm aileme yakın olamıcakmı

şöyle bir durum var eşimin annesi nişanlık evresnde ( düğünümüz iki haftasonra) baya can sktı eşim de farknda yaptığı saçmalıklar yüzünden
konuştu uyardı annesini ... ben de tepki koydum kendme saygım gururum var sonuçta ben de çok yakın olmak istemedğimi belli edince o da benm
aileme gereksiz mesafe koydu ki ailemin gerçekten saygın sevilen ve seviyeli insanla oldğunu kendisi de farknda ama ister istemez inada biniyor işte
benm istedğim benm ailemle daha iyi anlaşması aslnda içten içe seviyo farkndaym hoş sohbet etmek de istiyo
ama ben annesne sıcak olamadığm içn de sinir oluyo gibi sırf bu yüzden de annesne boyun mu eğeyim ... demek istedğim ben annesne boyun eğmeden o benm aileme yakın olamıcakmı

eşiniz size çok değer veriyorki ailenizi de seviyor,siz de eşinize değer veriyorsanız annesinin huyu ne olursa olsun katlanın biraz bence. sonuçta belli bir yaşa gelmiş,birazcık alttan almaktan birşey olmaz diye düşünüyorum. siz onun annesine katlanın sevmeye çalışınki,eşiniz de sizin ailenize yakın olsun,aranızda sorunlar başgöstermesin.bence evlilikte en büyük tehlike ego savaşıdır,benim dediğim olacak,ipler elimde olacak,tavrıdır. herşeyi yumuşakbaşlılıkla evliliğinize hiç zarar vermeden halledebilirsiniz.

zaten ben başından beri görmezden geldim duymazdan geldim alttan aldım svmeye çalştm neler neler çok kaba bir annesi var
o kadr ayrntı varki bilseniz eminim neden bu kaar alltan aldın derdiniz...
ben fazla takmam da aileme kadr huzursuzluğu getirince ben kaynanama mesafe koymak zorunda kaldm malesef
eşimn kardeşi de evlendi bi ka ay önce o bile dedi abla bana da nler yaptı eşimn ailesne rezil etti sen kafana takma annemi biliyorum ben biraz patavatsız herkesle herşeyi konuşabilceğini sanıyor hiç düşünmüyor dedi

esinizde sizin icin aynisini dusunse ve siz bunu sezseniz ne hissederdiniz.
unutmayinki esinizde bir ana kuzusu.onuda doguran bir anne var.bu görüsmeyi engellemekle ne gececekki elinize.hani bir söz vardir.igneyi kendine batir cuvaldizi esine.

Hani benim annem patavatsız olsa, eşime patavatsızlık yapsa, hatta haksızlık yapsa ve eşim anneme tavır alsa bende kızarım. O benim annem, beni büyüten yetiştiren insan. Huyu böyle, bu yaştan sonra değişmez. Eşim anneme sınır koyarsa açıkcası bende aynı sınırı (eşimin ailesi ne kadar iyi olursa olsun) koyarım.
Benim huzurum yoksa eşiminde olamaz. Ben ailemden uzaklaşıcam eşimin ailesine yakınlaşıcam. Ne alaka. Her iki ailede benim ailemdir. Tüm hataları ve sevaplarıyla, her ne yapmış olurlarsa olsunlar gönlümü açarım.
Neden yaşlı insanlara biraz daha müsamahalı olamıyoruz, yada neden illaki bir sınır koyma hevesi içerisindeyiz anlamadım. Sizi eşinizden ayırmaya çalışmadıktan sonra çok büyük kötülükler yapmadıktan sonra bırakın boşverin biraz alttan alın. Belki hatalarını anlarlar. Belki değişirler.
Her ne olursa olsun sizin benim aileme yakın olsun isteğiniz çok itici bir istek. Eşinizin yaptığı tavrı ben gayet normal karşılıyorum.
Bir çok kişi şimdi saldırıya geçecektir ama bende olsam aynını yaparım. Her iki aileyede aynı seviyede yaklaşırım. Her ne olursa olsun.

Benim eşim de benim ailemi daha çok seviyor, onlarla vakit geçirmek istiyor. Annesi babası ayrılmışlar herkes kendi derdinde ayrıca çok memnuniyetsizler bir eşekkür etmezler. Buna rağmen benim ailemi bayramın 1. günü gördüysek onunkileri de görmek için baskı uyguluyorum gençi amcasına götüremedim bir türlü :61:. Ben demesem babasına gitmez hele beni hiç götürmez, ben diyorum babamı ziyaret etsek mi diye. Evlilikte aileler arası denge çok önemlidir, asla benim aileme daha fazla düşkün olsun istemem ki yarın birgün çıkıp kimse diyemesin ki kendi ailene yönelttin diye.

Benim eşim de benim ailemi daha çok seviyor, onlarla vakit geçirmek istiyor. Annesi babası ayrılmışlar herkes kendi derdinde ayrıca çok memnuniyetsizler bir eşekkür etmezler. Buna rağmen benim ailemi bayramın 1. günü gördüysek onunkileri de görmek için baskı uyguluyorum gençi amcasına götüremedim bir türlü :61:. Ben demesem babasına gitmez hele beni hiç götürmez, ben diyorum babamı ziyaret etsek mi diye. Evlilikte aileler arası denge çok önemlidir, asla benim aileme daha fazla düşkün olsun istemem ki yarın birgün çıkıp kimse diyemesin ki kendi ailene yönelttin diye.

beğendim butonu kaybolmasa beğenecektim,yine de içimde kalmasın kendi ailesine yöneltmeye çalışmanı beğendim:31:

kaynananla neler yaşadın bilmiyorum ama sizi ayırmaya çalışmıyorsa eşinin hatrına ona katlanmalısın yoksa bu şekilde sorun yaşarsın.senin ailen benim ailem kıyaslamasına girmeyin sonuçta o kişi annesi vazgeçmesini yada senin ona tavırlı olmanı hoş karşılamasını bekleme.bu hayatta biraz vurdumduymaz olmak en iyisi huzurunuz için bazı şeyleri görme duyma

allah senin gibi düşünen kadınların soyunu sopunu kurutsun inşallah başkasına kötülük düşünen bir öğretmen meslektaşım olmanızdan utanıyorum
inşallah rabbim kocanızın ailenizden nefret etmesini sağlar bu hain düşüncenizden dolayı eminim ki ailende oldukça kötü insanlardır keza böyle çürük zihniyetli evlatları var

aBlam yeni evlendiğinde damadımız anneme annecimmm Bana da ağiz dolusu Canım Bitanecık Baldızım derdi.. damadımızın ailesiyle problem yaşadilar ama ciddi problemler.. ayırmak istedi kadın ( Başardı da ) neyse aBlam Bu süre içerisinde Bayramlarda damadımızın ailesinin evine gitmemeye annesiyle görüşmemeye Başladı.. damadımız da anneme kaynana diye hitap etmeye Başladı... sonra arkamızdan konusmaya hatta evlerine gidip gelmemizi istememeye Başladı.. Benımkıler gelmıyosa sizinkıler de gelmıcek diye düşündü. insanız sonuçta.. eşiniz haklı.. siz soğuk davranırsanız o da soğuk davranı ne olursa olsun onlar onun ailesi..

bakın bende k.validemden zamanında çok şeyler yaşadım ama her zaman eşime derimki anneni ara ziyaret et. her ne olursa olsun o annesidir. neler yaşadığnızı bilemem ama herkes farklı farklı şeyler yaşamıştır. saygısızlık yapmayın belirli bir mesafede olursunuz. şunu asla unutmayın bugün siz kayınvalidenize yaptığınız şeyi ilerde sizde kayınvalide olduğunuzda mutlaka yaşayacaksınız. etme bulma dünyası bu ben çok şahitde oldum yaşadımda..:74:

olmaz,olmaz elimizi vijdanimza koyalim bizde anne babayiz,annemizde kayinvalide oldu olacak herneyse hosumuza gider miydi boyle bir durum:19:

esinizde sizin icin aynisini dusunse ve siz bunu sezseniz ne hissederdiniz.
unutmayinki esinizde bir ana kuzusu.onuda doguran bir anne var.bu görüsmeyi engellemekle ne gececekki elinize.hani bir söz vardir.igneyi kendine batir cuvaldizi esine.

ben gerçekten bencillk etmiyorum ben yanlş anlattm ya da size ben annesnden kopsun demiyorum... sadece benm ailemin yaptığı yanlş yok gerçekten nerde ne
yapackları bilen görgülü düzgün insanlar bunu eşimde çevrede biliyor.. söylemek istediğim şey ben annesnin yaptıklarına çok sabrettm sesimi çıkarmadm eşimde

hak verdi bana ama ister istemez ben annesne soğuk davranınca eşim de benm aileme sıcak olmayı kısıtla kendnce bir mesafe koydu anltamya çalştığım şey ben annesne
yapmacık davranaym herşeye boyun mu eğeym eşim aileme sıcak olsun dye .. tmm sıcak olmazsa olmasın diyorum ama ailem bu soğukluğu hakedeek bişey
yapmadı anlatmya çalştığım bir inatlaşma var ve ben bunu engellemek içn ne yapabilrm. kesnlkle öyle annesnden kopsub dye bir düşüncem yok bencil biri değilm
belki sinirimden başlığı açarken tam açıklayamamış olabilrm derdimi
...

allah senin gibi düşünen kadınların soyunu sopunu kurutsun inşallah başkasına kötülük düşünen bir öğretmen meslektaşım olmanızdan utanıyorum
inşallah rabbim kocanızın ailenizden nefret etmesini sağlar bu hain düşüncenizden dolayı eminim ki ailende oldukça kötü insanlardır keza böyle çürük zihniyetli evlatları var
haddnizi aşmışsınız
önce anlamaya çalşn benm ne demek istedğimi anlamadını ya da ben o sinirle yanlş anlattım ...
ben asla annesnden uzaklaştrmadm bilseniz herşeyi valla siz bile benm kadr sabretmezdiniz ...
üstelk eşim yapılanları görüp annesne kızdığında her defasnda bak o senin annen al karşına konuş ama böyle hatalı da olsa kalbini kırma
dedm bilmiyorsunuz tek cümleye dayanarak yorum yazıyorsunuz . kendi ailem diye söylemiyorum ben eşimde çvred aiemi biliyor ve
eşimn kardeşi bile diyor bana abla sen iyi sabrediyorsun ben evlenrken de neler yaptı eşimn ailesne rezil etti beni sen kafana takma dedi
ben de eşim içn sesimi çıkarmadm biçok şye dedm ve yaşlılara karşı hassasiyetm var ben çok merhametli bir insanım çok duygusalım
o yüzden öyle cadılık yapmadığım çok mütevazi davrandm ama annesi bu durumumdan yararlanıp hep iğnelemeler yaptı
bu durumdan eşim bile rahatsz oldu ve beni bi kere kenara çekip bak çok rahatsız edici şeyler yapıyo annem farkndayım ortam gerilmesn dye de sustuğunun farkndayım sen sessiz kalma
artık haddini aşıyo alttan almak zorunda değilsin dedi ...

eşimi üzmeden kaynanamı nasıl bizden uzaklaştrabilirm... şu an idare edebiliyorum ama ben kendi aileme daha yakın yaşamak eşimi de aileme
daha yakın olmasın istiyorum ... bazen
en uak sorunda açıça söylüyorum annesne sıcak davranmıyorum ama eşim üzülsün de istemiyorum illai oyun mu oynamalıyım eşimn yaında farklı kaynanaylaken farklı mı davranaym ya da sorunları direk kaynanayla mı çözeym

biz gencler yad agelınler iyice abarttık olayı madem kayınvalıdenden kendını ve eşini uzaklaştırmak istiyordun ailenize yakın olmak istiyordun nıye evlendınız kı çok saçma gelıyor bana bunlar saygımız yok hiç erkek tarafına etrafımda bır çok gelın var kayınvalıdelerınden beklentılerı çoktur ama iş gelın kaynana olayına gelınce ben gelınlık yapamam diyorlar arkadasım tamamen kendını çek beklentı içersıne girme madem
haksızmıyım kızlar burdakıler hepsi gelın ama bızler fazlaca abarttık onunda bır anne olduğunu ve kendı annemızınde bır kayınvalıde olduğunu unutuyoruz

aBlam yeni evlendiğinde damadımız anneme annecimmm Bana da ağiz dolusu Canım Bitanecık Baldızım derdi.. damadımızın ailesiyle problem yaşadilar ama ciddi problemler.. ayırmak istedi kadın ( Başardı da ) neyse aBlam Bu süre içerisinde Bayramlarda damadımızın ailesinin evine gitmemeye annesiyle görüşmemeye Başladı.. damadımız da anneme kaynana diye hitap etmeye Başladı... sonra arkamızdan konusmaya hatta evlerine gidip gelmemizi istememeye Başladı.. Benımkıler gelmıyosa sizinkıler de gelmıcek diye düşündü. insanız sonuçta.. eşiniz haklı.. siz soğuk davranırsanız o da soğuk davranı ne olursa olsun onlar onun ailesi..

haklıyım demiyorum zaten ben ama size de teşekkr ederm en azndan düzgün cvp yazmşsınız ben başta çok yanlş anlattm aslnda herkes
bana hak verecek de ben yanlş anlatım ...
başlığı unutun son yazdklarımı okuyun başlıkta ben kısa geçtm ve gerçekten çok sinirlydm ...
sadece bir örnej vereym size
ben nişan öncesi annesyle tanştığımda eşimin bekar evindeydk ..( ben de aynı il de öğrencydm ve arkadaşlarmla kalıyordum) ... annesi teyzesi geldi o gün evde vakt geçrdk nişanlım da bir ara not almaya dışarı çıktı
o sıra eşimn köpeği vardı onun içn bir avuç et almştık ben eti kaynataym dye mutfağa gttm hazrlarken annesi geldi napıyosun
dedim köpeğe bişiler hazrlıyım ... annesi beni şok etti ^eee biz ne yicez hayret bişey ^demezmi ben şok oldum hiçbişey diyemedm ... oğlunun bekar evine gelen bir
insna bana neden bunu diyor ben hiç bişey demedm hemen alırız marketten bişeyler ben evde ne var ne yok bilmiyorum felan ddm
neyse yemek yaptk bi yandan ben de çamaşır suyuyla temzledm bazı yerleri ve kötü oldum dedm çamaşr suyu çok rahatsz etti beni biraz uzancam geçtm içeri
uzandm ( nefes darlığım var çamar suyu cidden dokunabiliyor) ardndan zatne yemeğe gel ddiler dedm afiyet olsun ben birazdan gelrm kötü hissediyorum kendimi dedm
sonra uyuyakamlşım ... işte
o zaman kıyamet kopmuş
ve hiç bişey anlamadm arkadaşlar bu bir başlangçtı nişan öncesydi
ben kalktığımda somurtkan bir surat
neyse o gün gttler daha otogarda eime msj atmş annesi ... o kızı sakın bi daha peşinden getrme benm evime de getrme diye ...( eşim annesnin söyledklerni söylemedi çok ağır laflar etmş ben bi tane
msjı okudum sadece) eşimde demş anne naptı sizi evden mi kovdu sana saygızılıkmı etti küfür mü etti de sen bunu söylüyorsun... annesi demş
bizimle yanı sofraya oturmadı gitti yattı ...bu daha başlangıç size bırakıyorum yorumu...
ayrıca eşimn kardeşin de aradı bilmeğim bi srunmu oldu kız arkadşım bişey mi yaptı diye kardeşi yok ağbi valla
ben de şaşrdım ablamın hiç bi saygıszlğnı görmedm ben demş...

Back
X