Eş ve bir acayip ailesi

edlammm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2017
989
853
103
34
Merhabalar.Eşim aşiri aileci.Tabiki ailesini sevecek, koruyacak ama benim hakli olduğum durumlarda hele hele hamile olduğum bir durumda beni üzüp fütursuzca ailesini savunan bir eş.4 aylık hamileyim.5 gün hastanede yatip zatürr tedavisi gördüm.Bu sırada kayınvalidem kizinin yanında şehirdişinda olduğu için annemi aradim hemen geldi.Allahı var eşim de hep yanımdaydı.Kayınpederim de geldi ziyarete.Hastaneden cıktım 4 gün daha damardan serum yemeye hastanelere gittim.

Evimiz işime uzak ve soğuk olduğu için ev ariyorduk denk geldi bulduk.Hemen taşinma işlemlerine başladık.Bu sırada kızının yanına gitme plani olan kayınpederim vazgeçti taşinma işi cıktığı için kendisi ben gitme demedim.Kayınvalideme de erken gel anne biraz sen de ben ağir kaldiramiyorum annem de tak başina yorulur yazıp sonra neyse üzülmesin diye sildim.Sadece ne zaman geleceksin dedim haftasonu torunlar birbirini yiyor dedi.Bir şey demedim ama annem de atarlaniyor belli etmeden.Nakliye yüzünden 3 günde parça parça taşindik ben gitmem diyen kayinpeder evin perdelerini takip akşamina damadi iş sebebiyle geldi bulunduğumuz şehire diye gitti.Ben yine eşime bir şey demiyorum ama sinirden kuduruyorum annem bu zamanda yanında olmayanlar ne zaman yanında olacak diyor hakli olarak.Haftasonu eşyalari yerleştirmeye gelirim diyen kayınvalde de kocasi gittiği için gelmedi haliyle.Canım annem taşidi eşyalari açti yerleştirdi her seyi yapti hala diyor ki senin kayınvalde kayinpeder bu durumda seni birakip gitmez belki kizla damat kavga etmiştir falan.Bakiyorum eşime telde konusmalara öyle bir hava almiyorum.Neyse kayınvalide mesaj atti kizim yerleştiniz mi sen iyileştin mi annen de yorulmustur diye cevap yazmadim.2 gün sonra eşim diyor ki anneme mesaj atmamişsin ablam söyledi annem üzülmüş sana bir şey demiyorum artik açtim ağzimi yumdum gözümü

Ailesine gelin gitmeyin bu kiz hamile diyemediği gibi ben laf edince suçlu oluyorum.Annesi üzülmüş benim annem de bu halde kizlari yalniz birakılınca üzüldü dedim.Evi yerleştirdik annemlere geldim rapor alip dinlenmek için sehir dişina.Hala bana tripli.Cocuk için ses cikarmiyor mus da ben terbiyesizlik yapiyormusum ailesine.Nakliyeciler bile babasi için kaçti gitti dedi işin ortasında bunu söyledim en son.Hala bana rest cekiyor bebek için susuyormuş öyle mi ben de seni boşuyorum bağliliğina tek sebep bebekse hala beni üzülebiliyorsan dedim.Annene babana gel gitme diyemiyorsan bile bana de ki sen de haklisin ama ben napayım falan demesiydi.Bana dediği bu evi bulmasaydık sen tatildeyken zaten biz tasıyacaktik yerleştircektik sen hazira gelecektin şaka gibi.Kıyafetlerimi babasina toplatcam sanki öyle bir durumda!

Sonuç olarak alttan almiyorum.Aile kavgasi bizde evlendik evleneli oluyor inanin.Karısı ve cocuğuyla aile olduğunun bilincine varamiyor asla.

Siz nasıl annenizi çağırabiliyorsanız kadın da kızının yanıns gitmiş. Gayet normal bir mesaja cevap vermezseniz böyle tepki görürsünüz.
Kadın oradayken taşınmasaydınız eğer illa onun yardımı gerekiyorsa.
Zaten ev arayan biri de öncesinde ufak ufak toparlanır diye biliyorum ayrıca.

Aslında eş ailesinden kaynana kayınprderden bişi beklemeyin boşa yani.benm kaynanamda ben hamileyken bana geldi bana bakmaya tam tersi benden fazla yattı.kızları gibi davranmıyolar malesef.gelinin canı cehenneme misali.eşiniz hatalı burda o siz demeden ailesine ya bu kız hamile nereye gidiyorsunuz baska zaman gidin demeliydi.ay sinir oluyom bu tip erkeklere yaa gitsin analarıyla yaşasınlar elin kızınında hayatyla oynuyolar

Çok gereksiz bir insanı hayatınıza almışsınız. Ailesi de kendisi de sizi düşünecek tipler değil veya siz bunlar gibi kurnazlık yapıp, yüzsüzlük yapıp işin içinden çıkamamışsınız. Aslında eşiniz olsa, kimseye gerek yok taşınmak için. Ama hem ilgili görünüp hem de işin ortasında kaçan insanlar çok tuhaf geldi. Kayınvalideniz de bilerek mesaj atmış. Normal bir insan olsa mesajı beklemez, yoğunsunuzdur diye arar sorardı. Eşinizin size söylediği cümle çok cahilce, immatür- gelişimini tamamlamamış birinin lafları. Çocuk olayına girmeseniz direk ayrılın denilir,, bu kadar saçma sapan diyaloglardan sonra. Neden eşyalarınızı toplayıp anne evine gitmiyorsunuz? Madem yalnızsınız, kişisel eşyalarınızı vs açmayın. Kutu halinde kalsın. Ev anahtarı da sizde nasılsa, kapıyı pencereyi kapatıp gidin evden, istiyorsa gelir oradan sizinle konuşur. Çocuk olunca değişeceğini sanmıyorum. Böyle insanlar çocuk yapmamalı.

Merhabalar.Eşim aşiri aileci.Tabiki ailesini sevecek, koruyacak ama benim hakli olduğum durumlarda hele hele hamile olduğum bir durumda beni üzüp fütursuzca ailesini savunan bir eş.4 aylık hamileyim.5 gün hastanede yatip zatürr tedavisi gördüm.Bu sırada kayınvalidem kizinin yanında şehirdişinda olduğu için annemi aradim hemen geldi.Allahı var eşim de hep yanımdaydı.Kayınpederim de geldi ziyarete.Hastaneden cıktım 4 gün daha damardan serum yemeye hastanelere gittim.

Evimiz işime uzak ve soğuk olduğu için ev ariyorduk denk geldi bulduk.Hemen taşinma işlemlerine başladık.Bu sırada kızının yanına gitme plani olan kayınpederim vazgeçti taşinma işi cıktığı için kendisi ben gitme demedim.Kayınvalideme de erken gel anne biraz sen de ben ağir kaldiramiyorum annem de tak başina yorulur yazıp sonra neyse üzülmesin diye sildim.Sadece ne zaman geleceksin dedim haftasonu torunlar birbirini yiyor dedi.Bir şey demedim ama annem de atarlaniyor belli etmeden.Nakliye yüzünden 3 günde parça parça taşindik ben gitmem diyen kayinpeder evin perdelerini takip akşamina damadi iş sebebiyle geldi bulunduğumuz şehire diye gitti.Ben yine eşime bir şey demiyorum ama sinirden kuduruyorum annem bu zamanda yanında olmayanlar ne zaman yanında olacak diyor hakli olarak.Haftasonu eşyalari yerleştirmeye gelirim diyen kayınvalde de kocasi gittiği için gelmedi haliyle.Canım annem taşidi eşyalari açti yerleştirdi her seyi yapti hala diyor ki senin kayınvalde kayinpeder bu durumda seni birakip gitmez belki kizla damat kavga etmiştir falan.Bakiyorum eşime telde konusmalara öyle bir hava almiyorum.Neyse kayınvalide mesaj atti kizim yerleştiniz mi sen iyileştin mi annen de yorulmustur diye cevap yazmadim.2 gün sonra eşim diyor ki anneme mesaj atmamişsin ablam söyledi annem üzülmüş sana bir şey demiyorum artik açtim ağzimi yumdum gözümü

Ailesine gelin gitmeyin bu kiz hamile diyemediği gibi ben laf edince suçlu oluyorum.Annesi üzülmüş benim annem de bu halde kizlari yalniz birakılınca üzüldü dedim.Evi yerleştirdik annemlere geldim rapor alip dinlenmek için sehir dişina.Hala bana tripli.Cocuk için ses cikarmiyor mus da ben terbiyesizlik yapiyormusum ailesine.Nakliyeciler bile babasi için kaçti gitti dedi işin ortasında bunu söyledim en son.Hala bana rest cekiyor bebek için susuyormuş öyle mi ben de seni boşuyorum bağliliğina tek sebep bebekse hala beni üzülebiliyorsan dedim.Annene babana gel gitme diyemiyorsan bile bana de ki sen de haklisin ama ben napayım falan demesiydi.Bana dediği bu evi bulmasaydık sen tatildeyken zaten biz tasıyacaktik yerleştircektik sen hazira gelecektin şaka gibi.Kıyafetlerimi babasina toplatcam sanki öyle bir durumda!

Sonuç olarak alttan almiyorum.Aile kavgasi bizde evlendik evleneli oluyor inanin.Karısı ve cocuğuyla aile olduğunun bilincine varamiyor asla.
Bana fazla beklenti icindesiniz gibi geldi. Benim esimin ailesi de hep yabanci gibi kalir. Agir bir ameliyat oldugumda bile telefonla aradilar sadece. Hicbir zor animda yardimci olmadilar, olmazlar. Esime karsi da oyleler. Huylari boyle. Lafta birbirleri icin olup biterler ama ihtiyac aninda ortada yoklar. Ben de bir sey beklemiyorum. Ailem her seyime kosar. Kimse de gocunmaz. Annem, ablam daha bir gun bile kv nerede, gorumcen niye yardim etmiyor diye sormadi. Yardimlasmak tabi ki guzel bir sey ama boyle sizin zorunuzla olmaz. Bakis acinizi degistirmezseniz daha cok yipratirsiniz kendinizi. Anneniz de sizi doldurusa getirmek yerine daha yapici olmali.

Paralel evrende neler oluyor? :KK53:

Normalde eşinizin ısrar edip sizin istememeniz lazım değil mi?

Şaka bir yana kişiden kişiye fark eder bu yardım bekleme olayları fakat canı gönülden gelmek isteyen zaten koşar gelirdi ki anneniz de öyle yapmış.
Çok beklenti çok karmaşa malesef.

Ya durumu kabul edip yüzeysel takılacaksınız, beklentiye girmeyeceksiniz, ya da bunu büyütüp bir karar vereceksiniz, ya da taktiksel davranıp pasif agresif davranacaksınız.

Anne gibi olmaz kimse. Annenin zorlandığını görünce tutacaktin bir yardımcı. Parasını verecekti eşin. Anlardı o zaman. Ha mecbur mu kv gelmeye? Değil tabii ama vicdanen gelmesi gerekirdi.

Siz eşinizin ailesinden fazla beklentiye girmişsiniz,anneniz de sizi belli ki dolduruyor,eşinize gelince o süt kuzusu her durumda ailesini haklı görecek demek ki.

Ama güzel haşlamışsınız hepsini ,tarzınızı beğendim ,siz zaten başa çıkarsınız bu aileyle 🙂

Siz aile değil, kukla istiyorsunuz...
Gel diyince gelecekler, git diyince gidecekler,
Her şey sizin keyfinize göre..
Gerçek dünyaya hoş geldiniz.
Anneciginizi o kadar düşünüyorsanız, eşinize iş yaptırsaydınız, onunda iki kolu iki bacagi vardır diye düşünüyorum
Yada kıyın paranıza, 3 günlüğüne tutun birini.

Bana fazla beklenti icindesiniz gibi geldi. Benim esimin ailesi de hep yabanci gibi kalir. Agir bir ameliyat oldugumda bile telefonla aradilar sadece. Hicbir zor animda yardimci olmadilar, olmazlar. Esime karsi da oyleler. Huylari boyle. Lafta birbirleri icin olup biterler ama ihtiyac aninda ortada yoklar. Ben de bir sey beklemiyorum. Ailem her seyime kosar. Kimse de gocunmaz. Annem, ablam daha bir gun bile kv nerede, gorumcen niye yardim etmiyor diye sormadi. Yardimlasmak tabi ki guzel bir sey ama boyle sizin zorunuzla olmaz. Bakis acinizi degistirmezseniz daha cok yipratirsiniz kendinizi. Anneniz de sizi doldurusa getirmek yerine daha yapici olmali.

Normalde öyle değillerdir.Kayınvalidem yoğurdumu mayalar bana gelince bulasıklari makineye yerleştirir gider ama 1 aydir kizinin yanında zaten ve gelin hamile hamile taşinacak.Ve ben hastalıktan cikamamişim bile.Bilmiyorum valla benim annem boğazi ağrisa gelinini arar corba falan götürür.Beni de dolduruşa getircek olsa senin kayınvaliden kayınpederin öyle insanlar değil kizlari damatlari yine kavga etmiştir belki kocan ben varim diye sana söylememiştir de olabilir demezdi ki

Bebek ıcın madem, bosuyorum seni dedıgınız de ne dedi size?

Bu arada esınız cok sevimsiz.

Anne babası ıcın bisey diyemıcem, kızlarına gıtmısler hakları.

Naparsan yap sana tahammül edemiyorum defol git dedi.Ben de ona tahammül edemediğim için erişime kapattim onu telefonuma.Benzer seyleri yazın da yaşamiştik yine annesi bana kendini beğenmiş terbiyesiz demişti ben o zaman da bu evden taşincaz neden bile bile eve sineklik taktirdiniz yokluğumda dediğim için.Evden taşinmak için eşim bey zatürre ve hamile olmami beklemiş.

Bence çok fazla beklenti içerisindesiniz. Kaç yaşlarındaki bu kp , kv ikilisi. Ben yaşlı insanlardan pek fazla bir şey talep etme taraftarı değilim . Bir de trip atmak bana çok saçma geliyor. Ben çok açık bir insanım açık açık yardıma gel deseydiniz bunların hiçbiri yaşanmazdı. Belki annenize güvendiler bilemiyorum. Ya kartlarınız açık oynayın ya da trip atmayın bana çok mantıksız geliyor. Ben 3 kere taşındım ikisinde yalnızdım birinde eşim vardı tabi o zaman nişanıydık. Hamile olduğunuz için beklenti içine girmenizi anlıyorum ben de hamileyim 38 haftalik ama bir şey isteyeceksem açık açık annecim yapar mısınız yardim eder mısınız diyorum. Kolay kolay kimse de hayır demez zaten.

Hamilesiniz hasta değilsiniz. Sürekli bu halimle diye vurgu yapmışsınız. Sizin halinizde milyonlarca kadın gündelik yaşamlarına aynen devam ediyor ve ev taşıyorlar. 7 aylık hamile ev taşıdım örneğin. Normal zamanınızda yaptığınız bütün işleri aşırıya kaçmamak ve kendinizi çok zorlamamak kaydıyla yapabilirsiniz. Sizin annenizin bile yardıma gelmesine gerek yok. Normalde üç günde bitecek iş belki on üç günde biter ama kendi kendinize yapabilirsiniz. Siz annenizi çağırıyorsunuz, görümceniz kendi annesini çağırıyor. Herkesin önceliği kendi evladıdır. Mesaja cevap vermeyerek saygısızlık etmişsiniz gayet normal bir soru sormuş. Eğer illa yardıma gelmelerini istiyorsanız açık açık söyleseydiniz.

Yerinde olsam ayaklarıma kapanana kadar dönmezdım. Insan karısına hayat arkadasına defol git dememelı, diyememeli
Ayagına kapanmadan dönersen evine, kıymetin olmayacak asla haberin olsun

Valla bana da anneniz sizi dolduruyor gibi geldi ayrıca kimse kimseye yardım etmek zorunda değil bi yardımcı tutsaydınız keşke.

Valla kayınpederim kendi dedi benim ne işim var orda tamam torunlari özledim ama sonra giderim yine diye.Ben hatta bak baba annemle aranız bozulmasin sonucta sen onu almaya gidecektin 2 günde torunlari görecektin dedim ben kadin emriyle yaşamam dedi bana.Sonra noldu apar topar damat gelince gitti hatta cuma gidicem dedi bize perşembe gitmiş gece sabah haberimiz oldu.Valla benim babam olsa sen git damat ben işleri bitirip otobüsle de gelirim iki gün sonra derdi.

Hamilesiniz hasta değilsiniz. Sürekli bu halimle diye vurgu yapmışsınız. Sizin halinizde milyonlarca kadın gündelik yaşamlarına aynen devam ediyor ve ev taşıyorlar. 7 aylık hamile ev taşıdım örneğin. Normal zamanınızda yaptığınız bütün işleri aşırıya kaçmamak ve kendinizi çok zorlamamak kaydıyla yapabilirsiniz. Sizin annenizin bile yardıma gelmesine gerek yok. Normalde üç günde bitecek iş belki on üç günde biter ama kendi kendinize yapabilirsiniz. Siz annenizi çağırıyorsunuz, görümceniz kendi annesini çağırıyor. Herkesin önceliği kendi evladıdır. Mesaja cevap vermeyerek saygısızlık etmişsiniz gayet normal bir soru sormuş. Eğer illa yardıma gelmelerini istiyorsanız açık açık söyleseydiniz.
Ben annemi hastaneye yatacağim için çağirdim sonra ev denk geldiği için kayınvaldemde olmadiği için kaldi yardım etmek için sonra döneriz birlikte memlekete dedi.

Back
X