Koca koca insanlarsınız. Hamile olsanız bile üç günde değil farazi olarak on günde yavaş yavaş ikiniz toplanıp nakliyeciyi çağırıp taşıtıp yavaş yavaş yerleşirsiniz. Anneniz,kayınpederiniz zaten yanınızdaymış. Neden beklentiye girdiniz? Ne gerek var? Temizlik için birini tutarsınız ev hem yerleşir hem toplanır temizlenir. Nakliyeciler kimin gelip gittiği hakkında nasıl yorum yapabilir, ne münasebetle yapabilir. Kayınvalidenizin gelmesi bu kadar önemliyse keşke telefon açıp anneciğim ben baya hastayım yardım için gelebilir misin deseydin. Hem eşinle hem ailesiyle aranızda iletişim problemleri olmuş, herkes birbirine kırılmış kurulmadan evvel kimse kimseye niyetini açıkça söylememiş.
Evi bırakıp başka eve gitmen de bence doğru değil, gerginliği besler. Eşini de kendini de germe, evliliğinize yazık, karnındakine yazık. Senin annen benim annem çekişmesi asla sorunu çözmez, soruna sorun ekler büyütür. Kutuplaşmayın. Aynı kapının içinde yaşayan ikinizsiniz, kapının dışındakiler yüzünden birbirinizi üzmeyin, değmez.