Es ve umursamaz aile uyeleri

moon31

Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2019
365
195
23
45
Merhaba,
Konusacak kimsem olmadigi icin sizlerden fikir almak istedim.
Esim son 1 aydir isi sebebiyle eve cok gec geliyor.O geldiginde ben uyuya kalmis oluyorum birbirimizi haftanin 1 gunu anca goruyoruz.Son 15 gundur de dedesi hastanede yatiyor.Ben elimden geldigince kv ye destek icin ziyarete gidiyorum refakatci olarak kaliyorum ki ablasi teyzeleri yegenleri bu surecte sadece 1 defa 15 dk ziyaretci olarak geldi.Yani bana gelene kadar kalmasi gereken bir suru insan var.Bende nefes darligi sikintisi var malum havalar sicak hastane ortami havalandirmalar calismiyor ve maske kullanimi iyice nefes almami zorlastiriyor.Dun bana annesinin isinin oldugunu hastanede durmami soyledi bende sikintimi dile getirdim ve kalmamin beni zorlayacagini soyledigim icin benle konusmuyor.Neredeyse evi otel gibi kullanmaya basladi sadece uyumak icin eve geliyor yabanci bir yerdeyim konusup gorusebilecegim esim disinda kimse yok haftalardir dort duvar icindeyim artik delirmek uzereyim ki bunuda dile getirmeme ragmen ya iste yada buldugu her firsatta gece yarilarina kadar hastanede tamam hak veriyorum ama bu kadar ilgilenicek ilgilenmesi gereken insan varken gitmedim diye konusmamasi beni iyice cileden cikartti.Oturup konussam mi yoksa susup biraz daha sabir mi demeliyim??
Bu arada digerlerinin kalmak istememe sebebi pandemi varmis.Sanki onlara var bize pande mi yok.

Siz niye o kadar kişi dururken kalıyorsunuz ki zaten ben onu anlayamadım en başta. Ben olsam o kadar kişinin arasından kalmaya gitmezdim bi kere. Kimi kimsesi yok değilmiş. Siz kalınca diğerleri kendini geri çekmiş bence. Eşinize de asıl akrabalarının kalmadığını bi hatırlatın isterseniz. Herhalde unutmuş(!)

Tavrınızı koymuşsunuz, bu şekilde devam edin, haklısınız. O kadar kişi varken kalmak zorunda değilsiniz, ki eşinizin dedesi ise hasta olan, eşiniz refakatçi olarak kalsın, niye siz kalasınız?
Gönüllü bile değilsiniz, ne kadar ayıp size psikolojik baskı yapması.

Konuşmuyorsa konuşmayın taa ki o konuyu açıp size söyleyene sorana kadr.
guzellkle açıkça söylersenz. Şuan konuşmanz ters tepebilir.
tavrınızı bozmayın. .

Sizde onunla konuşmayın tam dedesi ama sizin sağlığınız daha önemli. Size gelene kadar okadar kişi varmış size gerek yok.

dunyanin duzeni boyle ne yazkki. kendinden fedakarlik edip bseyler verdgnde goren olmaz bikere hayir dediginde herkese batar. bence bundan sonra pek gitme bukadr fedakarlikta yapma.
Benimde zoruma giden bu oldu zaten gidip kalirken canim hayatim askimdi.Bir kere hayir diyince kotu oldum.Kaldi ki hayir bile cikmadi agzimdan sadece durumumu biliyorsun 1 saatten fazla duramam dedim ve tamam tamam diyip neredeyse telefonu yuzume kapatti

Kv ye uzuldugum icin gidip kaldim.Hadi kadin yoruluyor tek basina biraz dinlensin diye dusundum ama hata etmisim sanirim.

Kv ye uzuldugum icin gidip kaldim.Hadi kadin yoruluyor tek basina biraz dinlensin diye dusundum ama hata etmisim sanirim.
Ablası dediğiniz eşinizin ablası diye düşünerek yazıyorum. Eşimin ablası korona var diye annesine acımayacak ve hastanede hiç kalmayacak ama siz nefes darlığınız olduğu halde normalde akrabanız olmayan birini bekleyeceksiniz. Aklım almıyor. Eşiniz eğer başka bi şeye filan canı sıkkın değilse ve kalamam dediğiniz için sadece trip atıyorsa siz daha fazlasını atın bence.

Ben defalarca gonul rizasi ile gidip kaldim ziyaret ettim.Ama tavir koymasi gereken bu kadar insan varken kimseye agzini acmayip bana bu sekilde davranmasi cok zoruma gitti

Dogru anlamissiniz ben ablasi ile gorusmuyorum.Ama esime kv ye eger hastaneye gelmek istiyorsa cocugu birakacak yeri yoksa getirsin ben bakarim dedim.Yok ondan degil koronodan dolayi gelmek istemiyor dediler.Bunun ustune daha ne diyebilirim ki...

Dogru anlamissiniz ben ablasi ile gorusmuyorum.Ama esime kv ye eger hastaneye gelmek istiyorsa cocugu birakacak yeri yoksa getirsin ben bakarim dedim.Yok ondan degil koronodan dolayi gelmek istemiyor dediler.Bunun ustune daha ne diyebilirim ki...
O zaman ben de kalamam kusura bakmayın nefes darlığım var zaten deyip uzaklaşsaydınız tam o an işte.

Bence eşiniz size kıymet vermiyor, ben kalmazdım hastanede bir gece iki gece neyse de böyle görevimmiş gibi üstüme kalmasını hiç kabul edemezdim. Zaten karşılaşmıyormuşsunuz sanki küs olmasa aranız yağlı ballı da ne farkedecek, konuşmasın valla

Ben yanlis ifade ettim refakatci olarak gece kalmadim simdi allah var gunduz gidip 5-6 saat duruyordum.Ama son 1 haftadir baktim tavirlar degismeye basladi esim annesine iste sen yarin git dinlen moon31 gelir durur demeye basladi.Benim gonul rizasi ile yaptigim seyi mecburiyet haline getirmeye basliyor ki en nefret ettigim seydir.Dedigim gibi o ortamda ciddi anlamda nefes almakta gucluk cekiyorum.Bugun sabah hic konusmadik zaten giyindi cikti hastaneye kendi kalmaya gitti.

Beş altı saat de ciddi bir süre demek kalsanız mevzu üstünüze kalacak, ailenin genel tavrını gördünüz mesafeli durun bence.

Bizim kuzenimiz evlendi, gencecik yeni gelini aylarca refakatçi olarak kayınpederinin yanında kaldırdılar, kayınvalide kızı oğlu hepsi sağ olmasına rağmen. İnanın kızın kıymeti filan da bilinmedi bambaşka sebeplerle boşandılar. Kimsenin derdini tasasını çekmeye gerek yok.

Dedesine bakmak size mi düşer ya? İnsanlar ne kadar enteresan beklentiler içinde. Anne babası için beklentisi olanları çok duymuştum da dedeyi ilk defa duyuyorum.

Alttan almayın, hakkınızı koruyun. Yoksa bu beklentiler gittikçe artar. Daha şimdiden göreviniz olmuş, önünü alamazsınız.

Haklisiniz yapsanda yapsanda kotu oluyosun.Hic olmazsa yapmiyimda bari kotu olmanin hakkini veriyim.Su tavirdan sonra zaten gitmem kim napiyorsa yapsin

Valla normal zamanda değil akraba komşuma bile refakatçı olarak kalırdım ama eğer insanları kırıp geçiren bir virüs varsa kimsenin canı benimkinden kıymetli değildir. Ben gecen bayram hastanelik oldum gittim tek başıma hastanede yattim ne annemi be k.valideme gelmeyin dedim. Hem böyle fedakarlıklar gönülden yapılırsa anlamlı . Esinide hiç takma çok biliyorsa o gitsin baksın.

Ben sizi tebrik ettim. İnsanlar iyi niyeti kullanmasa ne güzel olacak. Ben olsam asla geri adım atmam.

Dedem hastanede yattığı zaman annemle erkek kardeşim kaldi. Kuzenler kaldı. Ben malesef üç çocukla kalamadim. Tek başına olacak iş değil. Kalmaya güçleri yoksa bakıcı tutsunlar. Kv ne kadar dayanacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…