Aman rahatsanız problem yok, ben de korktuğunuzu düşünüp endişelenmiştim sizin için:) Sanırım veriğim örneği anlayamadınız, gözümün önünde sürekli eşcinseller olduğunu ve etkilenmediğimi söyledim. Hatta etkilenmediğimizi. Kimin gözü kapalı bilmiyorum...
Reklam gibi insana subliminal mesajlar veren şeylerle bir heteroseksüelin homoseksüel olabileceğine mi inanıyorsunuz?
Gerçekten size bir şeyleri anlatmaya çalışmak bile anlamsız.
İstediğiniz şeyi izletin, dinletin. Bir insanın vücudundaki hormonlara, beyni aracılığı ile müdahale edemezsiniz. Bunu anlamak gerçekten zor mu?
Çok merak ediyorum; hangi insan sevdiği kişiyle el ele dolaşmaktan bile aciz olmak ister?
Hangi insan başlığı açan arkadaşın anlattığı gibi aşağılanmak, dışlanmak, sürekli taciz edilmek ister?
En önemlisi hangi insan sevdiği kişiyle aşkının meyvesine sahip olmaktan mahrum kalmak ister.
Toplum bu insanları anlamıyor, anlayamıyor. Ama anlamak zorunda.
Çünkü bu bir tercih değil.
Arkadaşınız adına çok ama çok sevindim. Keşke tüm eşcinsellerin bu cehalet yuvasından kurtulma şansı olsaydı.
Kafadan uydurma örneklerle gelmeyin.Ya senin etkileneceğini kastetmedim zaten, çocuklardan ve ergenlerden bahsettim... sırf arkadaşları tarafından daha çok sevilmek için rimel süren erkek çocuğu biliyorum ben.. rehber psikolog öğretmenlerine sorarsan sana detaylı bilgi verirler...
Evet arkadaşım, ünlü olup eşcinsel olanlara o kadar çok özenen genç var ki, görsen şaşarsın.. bilmiyor olman aksini iddia etmeni gerektirmez... izlediği, dinlediği ve okuduğu şeylerden insanlar etkilenir.. bilmiyor olabilirsin, anlamak hiç zor değil ama...
Teşekkür ederim, arkadaşım adına bende çok mutluyum, onun o sancılı dönemine bizzat şahit oldum, arkadaşlar belki özenti olarak düşünüyor, belki meraktan cinsel eğilimlerine renklilik katmak isteyenlerde vardır, bilemem ama arkadaşımdan yola çıkarak biliyorum ki eşcinsellik öyle bu akşam karar verdim eşcinsel oluyorum denen birşey değil.
Bir kere çevrenizde ailenizde dahil olmak üzere çok dışlanıyorsunuz, herkes kabullenmiyor sizi, birde küçük ve herkesin birbirini tanıdığı biryerde yaşıyorsanız çok problemlerle karşılaşıyorsunuz, aşağılanıyorsunuz, sırf bu sebeple bile insanlar eğlence olsun diye eşcinsel olmaz.
Kendileriyle mücadelelerine şahit olsalar hak verirler o acılarına. Hiç kolay değil, daha önce sitede bir dizi oyuncusunun ameliyatla erkek olmasıyla ilgili topikte de benzer şeyler yazmıştım, hatta biri saygı duyuyorum dediğim için kızınız eşcinsel olsa yine saygı duyacak mısınız demişti.
Anne için çok zor birşey kızını veya oğlunu farklı bir cinsel kimlikle görmek, kabullenmesi zor hemde çok zor lakin evlat söz konusuysa hiçbirşeyi gözünüz görmüyor, onu herşeyiyle sevmek olduğu gibi sevmek duygusu verilmiş içinize, kendinizi duvardan duvara vursanızda sevgisinden, onun varlığından vazgeçemezsiniz.
Kabullenmenin zor olması da tamamen tabularla alakalı.Teşekkür ederim, arkadaşım adına bende çok mutluyum, onun o sancılı dönemine bizzat şahit oldum, arkadaşlar belki özenti olarak düşünüyor, belki meraktan cinsel eğilimlerine renklilik katmak isteyenlerde vardır, bilemem ama arkadaşımdan yola çıkarak biliyorum ki eşcinsellik öyle bu akşam karar verdim eşcinsel oluyorum denen birşey değil.
Bir kere çevrenizde ailenizde dahil olmak üzere çok dışlanıyorsunuz, herkes kabullenmiyor sizi, birde küçük ve herkesin birbirini tanıdığı biryerde yaşıyorsanız çok problemlerle karşılaşıyorsunuz, aşağılanıyorsunuz, sırf bu sebeple bile insanlar eğlence olsun diye eşcinsel olmaz.
Kendileriyle mücadelelerine şahit olsalar hak verirler o acılarına. Hiç kolay değil, daha önce sitede bir dizi oyuncusunun ameliyatla erkek olmasıyla ilgili topikte de benzer şeyler yazmıştım, hatta biri saygı duyuyorum dediğim için kızınız eşcinsel olsa yine saygı duyacak mısınız demişti.
Anne için çok zor birşey kızını veya oğlunu farklı bir cinsel kimlikle görmek, kabullenmesi zor hemde çok zor lakin evlat söz konusuysa hiçbirşeyi gözünüz görmüyor, onu herşeyiyle sevmek olduğu gibi sevmek duygusu verilmiş içinize, kendinizi duvardan duvara vursanızda sevgisinden, onun varlığından vazgeçemezsiniz.
Ya senin etkileneceğini kastetmedim zaten, çocuklardan ve ergenlerden bahsettim... sırf arkadaşları tarafından daha çok sevilmek için rimel süren erkek çocuğu biliyorum ben.. rehber psikolog öğretmenlerine sorarsan sana detaylı bilgi verirler...
Evet arkadaşım, ünlü olup eşcinsel olanlara o kadar çok özenen genç var ki, görsen şaşarsın.. bilmiyor olman aksini iddia etmeni gerektirmez... izlediği, dinlediği ve okuduğu şeylerden insanlar etkilenir.. bilmiyor olabilirsin, anlamak hiç zor değil ama...
Benim nefret ettiğim tek bir şey vardır: Nefret barındıran insanlar.
Bu insanlardan "tiksinmeniz" için hiçbir nedeniniz yok. Kimse özenerek eşcinsel olmaz, olamaz.
Sizi bir adaya koysalar ve o adada 1000 kadın olsa sizden başka, hepsi lezbiyen olsa, siz lezbiyen olamazsınız.
Çünkü hormonlarınız ve içinizden gelen "erkeğe cinsel istek duyma duygusu" buna izin vermez.
Bunu anlasanız hiçbir sorun kalmaz ortada.
Açık açık, biraz da çirkin sayılabilecek şekilde belirteyim: Adamın kadınlara karşı hiçbir isteği yok. Bir kadınla yataktayken bile erekte olmuyor, hiçbir arzu duymuyor. Ne yapsın? Assın mı kendini?
Kafadan uydurma örneklerle gelmeyin.
Benim de geniş bir çevrem var ve yüzde yüz eminim ki ne çocuklar ne ergenler ne yetişkinler özenerek eşcinsel olmazlar.
Bir tane örnek gösterin, bir tane ya.
Saçmalık bu.
Sevgili cicekbocek, bahsettiğim insan benim 10 senelik en yakın arkadaşım olur. Şu an 24 yaşındayım, 14 yaşından beri yediğim içtiğim ayrı gitmez. Ergendim kısacası o zamanlar zaten
Bilerek mi...Bilerek veya bilmeyerek..
Tiksinmiyorum ben..
Öyle birinin;İnsani yönde bana bir zararı dokunmaz belki ama kötü kalpli birinin zararı dokunabilir..
Bir tek ;bilerek veya bilmeyerek konusunda ayrışıyoruz..
Ne güzel yazmışsınız. Benim arkadaşımın annesi de çok büyük bir olgunlukla karşıladı, gerçi arkadaşım birkaç defa ağlarken yakalamış annesini. Ama o kadının ağladığı şey "Oğlum neden eşcinsel" düşüncesi değil, oğlunun toplumda ne kadar dışlanacağının, ondan ne kadar nefret edileceğinin düşüncesiydi eminim. Sürekli oğluna bir şey olmasından korkuyor. O kadar haklı ki. Nefret cinayetleri çok arttı ne yazık ki...Ve bu düşünce yapısındaki insanlar oldukça nefret cinayetleri de normal sayılmaya devam edecek.
Kabullenmenin zor olması da tamamen tabularla alakalı.
İnsanlar şunun "normal" olduğunu, "tercih" olmadığını bir kabul etse, ne tabu kalacak ne başka bir şey.
Ama fikirlerinizi anlattığınızda kızınızı öne sürebilen bir zihniyetten bahsediyoruz.
Sanırım bizim gibiler çoğalmadıkça bu cehalet yuvası sürüp gidecek.
Zaten bizim gibiler de bu ülkede barınmazlar.
Kendi hallerine bırakıp kaçmaktan başka çare yok.
Bilerek veya bilmeyerek..
Tiksinmiyorum ben..
Öyle birinin;İnsani yönde bana bir zararı dokunmaz belki ama kötü kalpli birinin zararı dokunabilir..
Bir tek ;bilerek veya bilmeyerek konusunda ayrışıyoruz..
Tanıdığım tüm eşcinsellerin ailesi heteroseksüel.Sana çocuğun adını mı vereyim? Senin yüzde yüz emin olman bilimsel bir kanıt mı?
Arkadaşım olan birşey ispat edilir, olmayan birşey ispat edilemez.. neyse benim dediklerim ile sizin anladıklarınız çok farklı... iyi akşamlar size :)
Şu sitede bulunmak için direniyorsam cidden yönetimden birilerinin böyle düşündüğünü bilmemden dolayı.Aslında işin özü insana saygı, insanın seçimlerine saygı.
Eşcinsellik toplumda kabul görmüyor olabilir, insanlar bunu garipseyebilir lakin saygı göstermeliler.
Ayrıca şunu da bilmek lazım kızınız ya da oğlunuz tvde olsun, dışarda olsun öyle şeyler görüyor ki, etkilenebileceği şeyler çok fazla, içlerinden birtek eşcinselliği cımbızlayıp almaz.
Bakınız ülkemiz, katil, sapık, çocuk istismarcısı kaynıyor ortalık, hergün çocuklar kayboluyor, hergün tecavüze uğrayıp sonra öldürülen çocuk haberleri alıyoruz, kadınlar öldürülüyor, şiddet almış başını gitmiş. Ben bunlardan korkuyorum, eşcinsellikten değil.
Aslında işin özü insana saygı, insanın seçimlerine saygı.
Eşcinsellik toplumda kabul görmüyor olabilir, insanlar bunu garipseyebilir lakin saygı göstermeliler.
Ayrıca şunu da bilmek lazım kızınız ya da oğlunuz tvde olsun, dışarda olsun öyle şeyler görüyor ki, etkilebileceği şeyler çok fazla, içlerinden birtek eşcinselliği cımbızlayıp almaz.
Bakınız ülkemiz, katil, sapık, çocuk istismarcısı kaynıyor ortalık, hergün çocuklar kayboluyor, hergün tecavüze uğrayıp sonra öldürülen çocuk haberleri alıyoruz, kadınlar öldürülüyor, şiddet almış başını gitmiş. Ben bunlardan korkuyorum, eşcinsellikten değil.
Aslında insanı en çok şaşırtan da bu Mune. Çünkü sokaktaki tacizciler eşcinsellerden daha normal görülüyor bu ülkede. Çünkü bu normal erkek (!) kadınları rahatsız ediyor. Bu adamlarla eşcinselleri bi normallik kefesine koysalar tacizci adam daha ağır basıyor onlara göre. Çünkü o normal tercihleri olan biri! Gerçi ben çok şey bekliyorum bu ülkeden, yurtdışında pedofili olan insanlar bir yere yerleştiğinde yakın çevredeki insanlara haber veriliyor, korumacı olmaları adına. Bu ülkedeyse doktorlar tarafından topluma kazandırılmayacağı kesinleştirilmiş insanlar çocuklara taciz/tecavüz edip sonra aynı eyleni elli defa daha gerçekleştirebiliyorlar. Eşcinsele saygı göstermek lüks bizim için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?