Esi annesine harclik verenler var mi?

javiera

kukum var, kadinim.
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
1.315
1.453
merhaba hanimlar,
merak ediyorum dusuncelerinizi.
Esinizin ailesinin durumu iyi, kvalidenin kendi maasi yok ama kocasi iyi para kazaniyor, istedigi gibi alir, giyinir, gezer, tozar. luks bir semtte yasar.
boyle bir durumda esiniz annesine harclik verirse rahatsiz olmaz misiniz?
Esime bir kere rahatsiz oldugumu belirttim, bir daha da hayatta demem. Kendisi bilir.
biz ikimizde maasliyiz, evin ihtiyaclarini bende karsiliyorum, en az onun kadar. Kendimi de tamamen kendim gecindirirm.
bizde rahatca geciniyoruz kendimize gore, ama bu annesine harclik verebilmesi anlamina mi gelir? Ben daha iyi yasayabilmemiz icin calisiyorum, calismasam rahat gecinemeyiz diye. Ama o ortak gelirimizden annesine verirse, benim annemin gunahi ne? onun da ihtiyaci hic yok benim parama, ama bende vereyim o zaman? ki vermem de sacma bir durum :/

merhaba hanimlar,
merak ediyorum dusuncelerinizi.
Esinizin ailesinin durumu iyi, kvalidenin kendi maasi yok ama kocasi iyi para kazaniyor, istedigi gibi alir, giyinir, gezer, tozar. luks bir semtte yasar.
boyle bir durumda esiniz annesine harclik verirse rahatsiz olmaz misiniz?
Esime bir kere rahatsiz oldugumu belirttim, bir daha da hayatta demem. Kendisi bilir.
biz ikimizde maasliyiz, evin ihtiyaclarini bende karsiliyorum, en az onun kadar. Kendimi de tamamen kendim gecindirirm.
bizde rahatca geciniyoruz kendimize gore, ama bu annesine harclik verebilmesi anlamina mi gelir? Ben daha iyi yasayabilmemiz icin calisiyorum, calismasam rahat gecinemeyiz diye. Ama o ortak gelirimizden annesine verirse, benim annemin gunahi ne? onun da ihtiyaci hic yok benim parama, ama bende vereyim o zaman? ki vermem de sacma bir durum :/
sende annene ver olsun bitsin ...benim babaannem de lüks evi maaşı paraları altınları var ama yemez 5 çocuğu var hepsine bana vereceksiniz der..

Bir anne o sonuçta doğurmuş büyütmüş okutup meslek sahibi olmasında katkısı büyük bi zahmet arada verdiği harcligida görmezden gelin.belki evladından aldigiyla daha mutlu oluyordur ilgi görmek hoşuna gidiyordur bi evladın annesine boyle göz kulak olması çok güzel bence(paraya ihtiyacı olmasa bile...)

bir kere söylediysen ve hala devam ediyorsa bırak yapsın..bu konuda tartışıp mutsuz olmaya değmez...sende ailene ver ne bileyim kardeşine ver..yada vermek istemiyorsan her ay bankaya para yatır..

Kv bi yere gideceği zaman falan ben söylerim eşine parası var mı yoksa ver yanında bulunsun diye. Annesine verdiği 3-5 kuruş beni rahatsız ama onun haricinde abisinin borçlarını ödemesine vs çıldırıyorum :KK12:

eşinizin vermesinden ziyade annesinin almasına şaşırdım.çünkü ihtiyacı yokmuş.
benim annem asla almaz.ihtiyacı olsa bile almaz.
aynen dimi? bende ona sasiriyorum. tamam biz evlenirken herseyimize yardimci oldular ama bunu istedikleri icin yaptilar. smdi neden almaktan gocunmuyor?

aynen dimi? bende ona sasiriyorum. tamam biz evlenirken herseyimize yardimci oldular ama bunu istedikleri icin yaptilar. smdi neden almaktan gocunmuyor?
aynen öyle.ben böyle şeyleri garip karşılıyorum.yardım etmiş olabilir.evladına yaptı herşeyden önce bunları.
eminim kimse gırtlağına basmadı yardım et diye.
siz birikim yapın oğlum demek yerine alıyor olması hoş bir durum değil.

bir kere söylediysen ve hala devam ediyorsa bırak yapsın..bu konuda tartışıp mutsuz olmaya değmez...sende ailene ver ne bileyim kardeşine ver..yada vermek istemiyorsan her ay bankaya para yatır..
bir daha konu etmeyi dusunmuyorum, belki o da vermez, belki de bir sureligine verdi, onu da bilmiyorum, rencide etmemek icin sormadim.

o gün gördüğünüz kadar miktarda parayı her ay ayırın(annenizin adına hesap açıp kendiniz hesabı yönetin) ya da annenize ben biriktiremiyorum siz benim yerime biriktirin diyerek annenize emanet edin.(yani eşinize aslında annenize veriyormuş izlenimi verin)

eşiniz paraların gidişatını sorunca da ''senin annene yardım ettiğini görünce benim neden hiç aklıma gelmedi diye düşündüm ben de aileme yardım etmek istedim'' diyerek hem durumu anlayın hem tepkisine bakın.. hem de eve katkılarınız eşitlenmiş olur.

nolucak durumu iyiyse o anne onu yetiştirmiş büyütmüş ne çok seviniri yani ihtiyacı olduğundan değil...oğlum bana para verdi diye versin kızmayın ara sıra sizde verin 50-100
siz 50 -100 diyorsunuz, benim dedigim oyle bir para degil, 500 - 600 ler tahminimce.
durumu ben calisirsam iyi, ben calismazsam herseyimizi yerli yerince karsilayamaz, ihtiyacli duruma geliriz. Ben calisiyorum anneye para veriliyor. bu biraz rahatsiz ediyor. Bilmiyorum yanlis mi dusunuyorum.

X