tünaydın canım
evet bugün topiğe uğrayan yok bende sabah giirdim kimsecikler yoktu.
bizde birazdan çıkıcaz dışarı çıkmadan bir bakayım dedim.
moralim bozuk benimde guatrdan şüpheleniyordum.
cuma günü doktora gittim.
14x4 mm boyutunda solid nodul çıktı.
pazartesi günüde tsh a bakılacak.
artık ilaçmı verir neyapar bilmem.
çoook moralim bozuldu ama bayada büyükmüş.
yani bir bu eksikti azoyu halletmeden baka sıkıntılar çıktı iyimi
tünaydın canım
tünaydın kızlarr
nasılsınız??
kociş işyerine gitti bende evdeyim bugün...
çok kötü oldum gözleim doldu desem yeridir Allah şifa versin çok etkiledi beni yazdıklarınbahar yaaaaaa eşim aylarca has acı çekerken yazmışsın ya diken diken oldunnn
NEDEN BİLİYORMUSUN
geçen yıl şubat ayı idi normalde eşimin sabah satlerinde evde olması olanksızken o sabah evdeydibirlikte yuyandık (bu durum yılda 1 veya 2 kez olur işinden dolayı)bana hadi kalk bir tüp bebek merkezine gidelim dedi (son kez denemek çin bir merkez bulmuştuk)gittik görüştük bazı tetkiler istendi :44:hem benden hem eşimden:26: aslında bunları 2 yıl önce eşime yaptırmıştık ama dr yenileyin dediii :26:eşimle gittik eşimin tahlilerini verdik ikinci gün aldım sonuçalrı eşimn prolaktin hormonu 470 normalde 13 olması lazımdııı hemen dr gittim baktı tomoğrafi çektirelim dedi çektirdik beyinde bir kitle şüphesi var dedi sonra mr evet kesinlikle beyinde 4.5 cm bir kitle şubatın 15 kadar dr aradık çukurova ünvrts de bir porfla görüştük amliyat için karar verdik :18:amilyatı yapıcak dr yanına çağırdı beni:26: bak eşinin bu amliyatının tehlikelerinin farkında olmalısın dedi:44::44: %70 ölümle sonuçlana bilir felçlik körlük (kitle göz damarlarının üzerindeydi)oluşa bilir her şeye hazırlıklı ol dedii ama yapacak bir şey yoktu:26: çünkü bu amliyatı olmassada aynı durumla karşı karşıyaydıkk:26: amliyat olursa belki bir umut olurduuuu
eşimi has yatırdıkyanında kalmam izin vermediler ben her gün has gidiyordum 3 saatlik yolu amliyat olacağı geceye kadar ...amilyat olcağı sabahın gecesi baş hemşire eşinle kal bu gece has dedi gece sabaha kadar eşimle oturduk ağladık dua ettik belki 1.2 saat uyduk :26:sabah saat 06 30 gibi eşimi yanımdan alıp götürdülerrr amliyathanenin önüne kadar bile gidemedimmm eşimin yanında orada öylece kaldımmmm ağlamaya başladım (gece eşim in yanında ağlamamk için kendimi okadar çok tutumki)has yakınalrı geldiler hemşireler sakinleştirmeye çalıştılar sonra abimle abla gelmişlerdi onlar geldiler servise:44: aşağıya indirdiler beni eşim amliyata alındı 3 saat 5 saat:44: (dr oratlama 6 ila 8saat sürecek bir opresyon dedimşti)10 saat 12 saat artık yolunda gitmeyen bir şeyler var diye düşünürken dr hemişiresi aradı ve amliyat bitti dedii iyi geçmiş dedii eve geldik:26: evde yapayalnız buz gibi duvarlar üstüm üstüme geliyor :18::18: sabaha kadar kaç defa eşimin yattığı yoğun bakım servisini aradım bilmiyorummm sabah erkenden has gittim eşimin mr indirmişler gel sende eşini gör dediler elimi tutu beni neden bıraktın dedi canım çok yanıyor dedii .... 20 güne yakın yoğun bakımda kaldı her günnnn yoğun bakımın önüne gittimmm 3 saatlik yolu ama hiç önemli değildi eşimi bir kere bile görsem yetiyordu orada eşimi bekledimmmm bu sürecin sonunda evimize geldik şimdi kitle yine yenilediii yine aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorumm allahım korusunnnn
ama kızlar bu yaşadıkalrımdan dolayı pekte iyi değilimgeceleri kabuslarımda eşimi ölmüş onu mezara koyarken görüyorumm bir anda uyanıyorum ve eşimi uyandıryorummm bazan kendimi eşim nefes alyormu diye kontrol ederken buluyorum dr görüştüm antidepresan önerdi ama kulanmadım (daha önce kulanmıştım yan etkilerini biliyorum )bu durumu aşamaya çalışıyorum:44: inşşş başaracağımmm ama en büyük dileğim eşimin sağlığı yanımda olmasııııı benimle olmasııııııı sonrade bir bebek bizi hayata bağlayacak yaşamak çin sebebimiz olacak bir bebek diliyorum allahtannnn
zamancım seni çok çko iyi anlıyorum çünkü aynı şeyi yaşayan biri olarak halende yaşıyoruz eşimin ailesini bazen bende suçluyorum 11 yaşında amaliyatla indirilmiş tessisleri 11 yaşına kadar umurlarında bile olmamış taki eşim çok kötü sancılanıncaya kadar tessisler yukarıda oldugu için sancı yapmış o zaman doktora gösteriyorlar amaliyat demiş doktor çok geç kalmışsınız bu amaliyat 2 yaşına kadar yapılması gerekti ilerde kısırlık olabilir çocugu olmaya bilir demiş eger öyle hastalanmasaydı zaten tessisler yukarda evlenirdi oarası kesin ve bildikleri halde benimle evlendirirken bu durumu sakladılar ve ilk bir yıllık evliyken suçu banna atıyorlardı beni doktara götürüyorlardı taki doktor illaki sende görün bunda bişey yok bi tahllil yaptır filan diyince eşim ilk tahlile gittiğinde gerçek ortaya çıktı ben kaçsefer sordum annesine bebekken altını temizlerken hiç fark etmedinmi kesenin içi boş oldugunu geh diyor bu oglanın niye şeyi kesesi buruşuk küçük duruyor derdim diyor bazende farkında olmadım bununkide öyle zahar dedim diyor anlamaması imkansız ilk oglan dogurması degil eşimden önce üç oglan dogumuş bebeklerin altını açtıgında gayet rahat görülüyor kesenin içinde yumurtalar hareket ediyor insan anlamaması için gerizekalı olması gerek gerçi kaynanam çokta akıllı sayılmaz onların doktara vaktinde götürmemeleri nasıl olsa sesi çıkmıyor bir rahatsızlıgı yok ne zararı var tabi ilerde çocugu olmayacagınıda bilmiyorlar buda böyle olsun birde kayın babam çok sorumsuzmuş içki çalışmamazlık dayak ne ararsan var anne cahil okuması yazması bile yok senede bir anca dogurmayı biliyor bunlardan başka ne beklersin ölen ölür kalan kalır mantıgı var zaten bende bazen benim başımı yaktınız filan dediğim oldu eşime ama deme sebebimde çok çok haklıydım annenin yüzünden biz böyle kaldık dediğimde oldu bazen annesine diç bildiğimde oluyor içimde aynı benim kocamda seninki ğibi böyle annenin ayagını öpmediği kalıyor napsak boş zamancım ne onlar ailesinden vaz geçer ne dogruyu anlar bu böyle gelmiş böyle gider bak şuda var ben kızkınlık halimde öyle düşündüğüm olduda bazende çogunlukla şöyle düşünüyorum bu benim kaderimmiş benimde çekecek çilem varmış eşiminde bunu çekecegi varmış biz bunları yaşıyacaktık benim kaderimde evlat hasreti çekmek varmış başka biriyle evli olsaydım gene olmuyacaktı sorun bende olurdu busefer çünkü kaderde evlat hasreti çekmek var bi şekilde bulacaktı sanada tavsiyem eşine boyna ailen deyip durma dedikçe daha çok baglanıyorlar haksız gözüyle bakıyorlar eşimiz sadece bizi dırdırcı işte ailemden sogutmaya çalışıyor huysuz bi kadın gözüyle bakıyorlar onlar ailelerinden ne vaz geçer nede bişey derler hiç boşa çabalama bak şuda var hiç bir anne baba evladının çocuksuz kaldıgını istemez onlarda olsun ister bakma sen kayın babana öyle söyleyince oda altta kalmamak için öyle demiştir bence allah hakkımızda hayırlısı versin bacım.
zamancım nasılsın canım benim ??
kızlar benim size bikaç sorum var bakalım kim bilecek
canlar şimdi biz kısmetse tüp bebek tedavisine temmuzda başlıycaz ya...
raporu önceden almamız gerekiyor değil mi ??
bide bu rapor işi uzun sürüyor mu ??
yarıyıl tatilinde izmirde olucaz...
orada ege üniversitesinde halletsek mi diyorum da...
kızlar ne dersiniz ben pek bu aşamaları bilmiyorum
iyidir baharım sen nasılsın napıyorsun
tünaydın kızlar
bugün pek topiğe uğrayan olmamış
umarım hepiniz kocişlerinizle güzel bi pazar geçirirsiniz
bizim yerimizede eğlenin olur mu
tünaydın bebekim bugünde mi çalışacak kocişin ??
bende kalkınca girmiştim topiğe kimsecikler yoktu çıktı...
yeni girdim tekrar allahtan zamanla sen varmışsın
dün kaça kadar çalıştınız bebekim
herkese gunaydınnnnnnnnnnnn
bugun ılk gunaydın benden
herkes mutlu guzel bı gun gecırsın inşlhh
tünaydın canım
bende iyiyim canım ne olsun hala uğraşıyorum okul işleriyle...
sen yalnız mısın bugün kocişin yok mu ??
bebekim bende çıkardım rapor biliyorsun. o kadarda zor değil.elimde benim raporumda var.
şimdi biz özel hastanede yaptırdık ya.
sorun kadında olmadığı için o kadarda evrak istemiyorlar.
sen kendi üzerine çıkaracaksın dimi?
emekli sandığına bağlısın.
emekli sandığına bağlıların 5 yıl çalışmış olması aranıyor.
2 ad. bayan fotografı 1 adet bay fotografı
2 adet bayan 1 adet bay nüfus cüzdanı örneği
adres ve telefon bilgileri
ilaç listesi fotokopisi. ( muayene edildikten sonra sana yazılan ilaçların reçetesinin fotokopisi)
adetli muayene gerektirmiyor bu arada.
3 adet sperm analizi fotokopisi farklı tarihlerde.
3 adet evlilik cüzdanı fotokopsii
bay için ayrı bayan için ayrı nüfus kayıt örneği aile tablsu ile birlikte bunla beraber 2 adet fotograf yine hem eşinin hem senin.
emekli sandığndan alınan hizmet süresi belgesi
bu evraklar isteniyor canım.
özel hastanede yaptıracaksınız ya onlar sizin adınıza başvurur sonuçta dr orası ile anlaşmalı. ama yiende kendiniz çıkarın diyebilirler onu bilmiyorum. bizim evrakları hastane tıp fak vermişti bizde muayene ve imza için gitmiştik eşimi tıpta ürolog muayene etti.
erkekleri muayene ediyorlar genelde kuruldan geçiyorlar.
kadında sadece bi imza atıyor. bizim bu işlemler 1 gün sürdü sadece.
sadece benim imzam vardı o kaldı oda mesai bitimine geldi ben imza atamadım ertesi gün gelin dediler bende gelemem esk deyim dedyince tamam biz halederiz dediler siz atın dedim bende.
sonra yanlış hatırlamıyorsam 1 hafta içinde verilmişti raporda.
tünaydın bebekim
ben bugün burdayımm
evet bitanbem çalışıyor.
muhasebe kısmını devredecekler cari devirleri var filan onların kontrolu dün yaptık ama yinede var daha.
stok devirleri var bide. ondada girilmeyen malzemelr var onları girecekler filan akşama kadar çalışacaklar yani.
akşam 2 de geldik canım. bugüne çok iş kalmasın diye baya bi, çalıştık.
kocacık evde de onun arkadaşları var oturuyoorlar içerde bende sıkıldım gelem bakem dedim bacılar neyapar
anladım tatlım sende bizimle ol ne güzel işte
selam canlarım nasılsınız bugün kendime izin verdim eşim çıkınca tekrar uyudum havada kapalı yağış var dışarıda çıkmak istemedi canı güzel bir keyif yaptım anlayacağınız sizler ne yapıyorsunuz.Zaman canım gebelik testi yaptırdın mı merak ettim.görüyorumki bugünlerde çok dertlisin ama sen yinede canını sıkma sonra insan hastalanıyor.sen eşini böyle kabul edip evlendin şimdi neden devamlı günah keçisi arıyorsun anlamadım yani evet belki evlatlarına sahip çıksalardı siz bu sorunları çekmeyecektiniz evet onlar belki sadece kendilerini düşünüyorlar sen bunları kendine dert edindiğin zaman birşeyler değişiyormu.aksine belki eşinle aran daha çok açılıyor belki tamiri olmayacak hatalar yapıyorsundur.sana bir dost tavsiyesi için ne kadar yanarsa yansın eşine ve özellikle ailesine karşı dimdik ayakta dur her zaman asil olduğunu ve güçlü olduğunu seni ne laflarıyla nede hareketleriyle deviremeyeceklerini anlasınlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?