Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ben böyle sınanıyorum.ellerim hep uzaklara uzanıyor,yüreğimdeki boşlukları boş laflarla doldurup,zaman salıncağında hep daha ileri gidiyorum o kadar.kulağıma insanların güzel haberleri geliyor ama bn sadece dinliyorum kıskanmıyorum ama çok canım acıyor Allahım aklıma gönlüme mukayyet ol..........kader arkadaşlarım bna yardım edin her gün eriyorum her gün biraz daha............

bir yasin bir meryem suresi aliyorum.Allahim kabul etsin.

1 yasinde ben alayım Allah kabul etsin...

baharım 1 meryem aldım

allah kabul etsin canlarım...

1 yasin süresini ben alıyorum Allah kabul etsin

tamam canım ekledim senide listeye...
ama her yeni katılan arkadaşa yazdıklarımı sana da yazmam gerekiyor...
6,5 aydır listeyi tamamlamaya çalışıyoruz...
sende daha önce kaç kere geldin topiğe görmüşsündür muhakkak...
aylardır liste tamamlansın diye uğraşıyoruz...
ama yeniler katıldıkça liste uzayıp gidiyor...
yanlış anlamayın tabi herkese okunsun istiyoruz...
her isteyenide ekliyoruz ama bazı arkadaşlar ne yazıkki özverili olmuyor...
sırf listeye girmek için 1-2 sure alıp bidaha almayanlar var...
bunuda anlayabilmiş değiliz açıkcası...
listede sure okunmayan 4 kişi kalmıştı...
seninle 5 oldu inş tamamlarda tefriciyeye geçebiliriz...

iy akşamlar...burda birbirimize yardımcı olmak paylaşmak isteriz canım.sizin sorun neydi? inşaalah sperm çıkar.umut varsa tese olsun tabi. testosteron nasıl düşükmü? yüce Rabbim yardımcımız olsun.

Canım neresinden başlasam. Soru malum azosperm, 2002 de biopsi ve varikosel ameliyatı birlikte yapıldı sonuç sertoly cell.... 2006' da tese yapıldı gelişmemiş hücre var dediler. 2008 de mikrotese yapıldı yine sertoly cell dediler, e artık sıkıldık deyip tedaviyide bitkisel vs. bıraktık. Birkaç ay önce eşim benim ısrarımla bi test yaptırdı 1 adet hareketsiz sperm çıktı. Sonucu Kaan hocaya götürdük oda pregnyl iğneyi tavsiye etti. Bir ay kullandık ve test yaptırdık yüksek olan fsh düşmüş testesteron yükselmiş. İşte böyle canım bir umut dedik...

hepimiz zaman zaman böyle düşünüyoruz. kısacası düşüp yeniden kalkıyoruz.sabırlı olmaktan,her halimize şükredip beklemekten başka çaremiz mi var.sakın kendini koyverme. 25 gündür yaşadıklarım duygu fırtınası yaşattı ama şükredip ümitle beklemeye devam ediyorum yinede. önce ablam sonra en yakın arkadaşım peş peşe doğum yaptılar.onlar kadar heyecanlandım ama belli edemedim.ablam doğumdayken ağlamak istedim ama kendime ağlıyorum diye düşünmelerinden korkup ağlamayamadım bile.buna rağmen acıyarak bakan gözler benim boğazımda yumruk oldu.taş kesildim günlerce.İnsanız özenip bizde yaşamak istiyoruz bu duyguları. tabiki kıskanmıyorsun.
bu durum hepimizin sosyal hayatını etkiliyor ama bizim güçlü durup kendimizi koyvermememiz lazım.bol dua ve sabır bizim ilacımız bu.gerisi yaradana kalmış O doğru yer ve zamanda en hayırlısını nasip edecektir.Vermeyeceği şeyin hayalini kurdurmaz rabbim.

baharcım,sakın kimse yanlış anlamasın bu söyleyeceklerimi.Listede olmadığım için rahatça bu yorumu yapabilirim.kimseyi kırmak amacında değilim.biliyorsun aylardır takip ediyorum sizi.bu bitmeyen listeden bana bile daral geldi.işinize karışmak gibi olmasın ama bundan sonra katılmak isteyenler bu dua listesinin bitmesini bekleyip yeni listeye eklensin.aylardır çırpınıyorsunuz hayatım. dediğim gibi bana düşmez haddim değil ama ufak bir öneri.böylece istediğiniz diğer dualara çabucak geçersiniz.yeni katılmak isteyenlere uygun bir dille anlatırsınız.yapılan şey çok güzel,kimseyi kırmamakta önemli sonuçta ama bitmiyor anacım.

merhabalar bende bişeyler okumak isterim meryem suresi 1 den fazla okunabiliyomu yoksa herkes 1 tanemi okuycak
:44:

merhabalar bende bişeyler okumak isterim meryem suresi 1 den fazla okunabiliyomu yoksa herkes 1 tanemi okuycak

canım,ben bu listede yokum arkadaşlar başka duaya geçince kısmet olursa katılmayı düşünüyorum.bu liste 6 aydır bitirilmeye çalışılıyor.ayrıca ben değilde bahar arkadaşımız ilgileniyor. o mesajını görünce seni daha iyi bilgilendirir.

cnm çok mutlu oldum inş daha iyi habeerler alırsın bizede umut olursun hareketsiz sperm nerede çıktı......??

belki biz bişeyleri yanlış zamanda yaşıyoruz olması gerektiği zamanda değilde olmasını istediğimiz zamanda yaşıyoruz. malesef ben bu muallaktan hiç kurtulamıyacağım hep bişeyler olmasını isteyeceğim ve hep hasret kalacağım bu benim döngüm ve hayatta insanların ölene kadar yanlarında taşıdıkları bişeyleri vardır hayatta hep onunla imtihan olurlar ben hep o taşıdığım şeyle ne olduğunu bilmiyorum onunla imtihan olurum hep isteerim istediğim şey bir adım geri gider kimisinde annem suççluydu kimisinde babam şimdi kimseye suç bulamıyorum artık kabul ettim bu benim. Sorunlu ben en acısıda buydu işte.. Sorunlu ben ve zaman ilerledikçe daha fazla acıtıyor canımı.Hayat sanki bana bişey anlatıyor ve ben anlamamakta ısrar ediyorum ve artık karşı durmuyorum boşver diyorum boşvermişliği tadıyorum olursa olur olmazsa olmaz keyfimi ne bozabilir ki diyorum hiç içime doğmamış annelik duygusumu bozamaz asla beni yıkamaz ben zaten hissetmmiyorum ki olmıyacağını adım gibi biliyorum bunlar benim başlangıcım ve sonu gelmiyecek eminim mutlu olurmuyum bilmem ama acıların insanı olmayıda düşünmüyorum.. Yarını kim bilebilir ki hiç birimiz yarın ne olcağını bilmiyorum.
Belkide kendime acımayı bırakmak için bunları yazıyorum acıyan gözlerle çok karşılaşacağım içindir belkide kendime teselli veriyorum.belkide artık en ufak bir cümleyi bile kendi üzerime alıyorum artık kimseye inanmıyorum yalnızık daha mutlu ediyor beni insanları ya daha iyi tanıyorum yada duygularımı kaybediyorum...

aynen canım ben de bitsin diye dua ediyorum artık...
inan ki aslında bitirmek hiç de zor değil...
sadece biraz daha gayret etmek gerekiyor...
herkes daha fazla sure alsa hemen tamamlanır...
eskilerden de okuyan az artık ama o kadar çok okuduk ki liste uzayıp gitti...
herkes birer tane okusa yeter diyoruz...
sonuçta bizler daha önceden 3-4 sure alıyorduk...
liste çoğalınca hadi yenilerde alsın herkesin duası geçsin sıradakine diyoruz...
tamam bizim daha önce yaptığımız gibi kimseden 3-4 sure beklemiyoruz ama 1 sureyi bile zor alan arkadaşlar var...
ama açık söyliycem ben bazı arkadaşlarda bu gayret yok...
okuyan arkadaşlara değil sözüm zaten onlar benim niyetimi biliyorlar...
benim sözüm gideceği kişilere gidiyor sürekli ama anlayan yok
listeye katılamk isteyen arkadaşlara gelince isteyen birinede ben arkadaşım bekle de diğerinde seni dahil edelim diyemiyorum...
haa senin gibi düşüp bekleyen çok arkadaş var benimde bildiğim...
ama katılmak isteyenlere de bişey diyemiyoum...
katılsınlar ama yeterki okusunlar...
okuyan arkadaşlardan allah razı olsun...
rabbim arkadaşları için gösterdiği çabaları için gönlünün muradını versin inş...

Son düzenleme:

arkadaşım sen de yeni üyesin bizimle aynı dertten muzdaripsin...
eşin mikrotese olmuş galiba...
canım katılabilirsin tabi yani ama çok az arkadaşımız kaldı...
sen listeye girince senin için okuyacak herkes...
ama senin okuyabileceğin sadece 5 kişi kaldı...
bunu aklında bulundurup ona göre sure alırsan seviniriz...
1 tane diye bişey yok canım daha fazla alınabiliyor tabi...
dediğim gibi sure okunmayan 5 kişi kaldı...
artık gerisi sana kalmış...
kaç sure okuyacağına karar verince yazarsın eklerim ben daha sonra listeye...

ALEYNA----------------------------------------
ALGELİNCİK-----------------------------------
ANEMON---------------------------------------1 meryem
ARUNA-----------------------------------------
ASİ---------------------------------------------
BAHAR-----------------------------------------1 yasin
BELEMİR---------------------------------------
BETÜL------------------------------------------
BEYAZMELEK----------------------------------
CANSUNİDA-----------------------------------
CEMREM---------------------------------------
CERVAN----------------------------------------
ÇİÇEK------------------------------------------
DENİZBULUT----------------------------------1 yasin 1 meryem
EFULUM---------------------------------------
ENFALL----------------------------------------
ESESLİM---------------------------------------
ESMA------------------------------------------
ESMA16---------------------------------------
ESMERALDA----------------------------------
FLZASK---------------------------------------
GELİNCİK-------------------------------------1 yasin
GUNSLİNGER---------------------------------
HASRET---------------------------------------1 yasin 1 meryem
HEP--------------------------------------------
HERDEMK-------------------------------------
HMTNZL---------------------------------------
İSTİYORUMBEBEĞİMİ------------------------
İLKNUR----------------------------------------
JKLM-------------------------------------------
KADER-----------------------------------------
KUNDAK---------------------------------------
LAMYAY---------------------------------------
LEYLAK----------------------------------------
MASAL ----------------------------------------
MASAL1981-----------------------------------
MAVİMENEKŞE--------------------------------1 yasin
MELAYT----------------------------------------
MELEK-----------------------------------------
MESLEKİ_TEACHER--------------------------
MİKRO----------------------------------------
NUREFSAN------------------------------------
NURSEN---------------------------------------
NZLYLN----------------------------------------
OKNK------------------------------------------
SEDA_ECRİN----------------------------------
SEVAL-----------------------------------------
TOANA-----------------------------------------
TROBLED--------------------------------------
TWİLİGHT-------------------------------------
VCK--------------------------------------------
YEŞİL------------------------------------------
YNZ--------------------------------------------
ZCU--------------------------------------------
ZAKKUM---------------------------------------
ZAMAN----------------------------------------
ZAMBAK--------------------------------------
ZEYNEP---------------------------------------

arkadaşlar 7 yasin 7 meryem suresi okuyoruz herkese... 2 yasin 4 meryem suresi kaldı… okumak isteyenler bu listeyi kopyalasınlar ve hangi sureden kaç tane okuyacaklarını isimlerinin karşısına yazsınlar.
kızlar lütfen önce listedeki kişiye okuyun biri bitmeden diğerine okuyup ortalığı karıştırmayın:))))

Rabbimiz buyurdu ki "Bana günahsız bir ağızdan dua edin." Bunu bildiren Peygamber Efendimiz'e (a.s.m) Sahabeler : "Ya rasulullah biz günahsız değiliz ki." Bunun üzerine Peygamberimiz (a.s.m) : "Mü'minin mü'mine duası günahsız bir ağızdan yapılmış gibidir."

arkadaşlar 7 yasin 7 meryem suresi okuyoruz herkese... 4 meryem suresi kaldı… okumak isteyenler bu listeyi kopyalasınlar ve hangi sureden kaç tane okuyacaklarını isimlerinin karşısına yazsınlar.
kızlar lütfen önce listedeki kişiye okuyun biri bitmeden diğerine okuyup ortalığı karıştırmayın:))))

canım 1 meryem bana eklersen sevinirim.

sende haklısın canım,söyleyip kimseyi kırmak istemiyorsun. Özledim gelin artık topiğe.bak siz gelince de ben olmam buralarda :)

selam canlarım nasılsınız?neden artık topiğimize kimseler girmiyor bizlerde uzaklaşmaya başladık açıyorum biraz sohbet edeyim diye bakıyorum kimse yok tekrar kapatıyorum
eşimin bile dikkatini çekti hayırdır neden canın sıkılıyor arkadaşların nerdeler pc neden kapalı diye soruyor.normalde eşim uyurdu ben halen pc başındaydım eski günleri özledim

2 meryem suresi de ben alıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…