1 yasin 1 meryem ben alıyorum
ALEYNA----------------------------------------
ALGELİNCİK-----------------------------------
ANEMON---------------------------------------
ARUNA-----------------------------------------
ASİ---------------------------------------------
BAHAR-----------------------------------------1 yasin
BELEMİR---------------------------------------
BETÜL------------------------------------------
BEYAZMELEK----------------------------------
CANSUNİDA-----------------------------------
CEMREM---------------------------------------
CERVAN----------------------------------------
ÇİÇEK------------------------------------------
DENİZBULUT----------------------------------
EFULUM---------------------------------------
ENFALL----------------------------------------
ESESLİM---------------------------------------
ESMA------------------------------------------1 yasin
ESMA16---------------------------------------
ESMERALDA----------------------------------
FLZASK---------------------------------------
GELİNCİK-------------------------------------
GUNSLİNGER---------------------------------
HASRET---------------------------------------
HEP--------------------------------------------
HERDEMK-------------------------------------
HMTNZL---------------------------------------
İSTİYORUMBEBEĞİMİ------------------------
İLKNUR----------------------------------------
JKLM-------------------------------------------
KADER-----------------------------------------
KUNDAK---------------------------------------
LAMYAY---------------------------------------
LEYLAK----------------------------------------
MASAL ----------------------------------------
MASAL1981-----------------------------------
MAVİMENEKŞE--------------------------------
MELAYT----------------------------------------
MELEK-----------------------------------------
MESLEKİ_TEACHER--------------------------
MİKRO----------------------------------------
NUREFSAN------------------------------------
NURSEN---------------------------------------
NZLYLN----------------------------------------
OKNK------------------------------------------
SEDA_ECRİN----------------------------------
SEVAL-----------------------------------------
TOANA-----------------------------------------
TROBLED--------------------------------------
TWİLİGHT-------------------------------------
VCK--------------------------------------------
YEŞİL------------------------------------------
YNZ--------------------------------------------
ZCU--------------------------------------------
ZAKKUM---------------------------------------
ZAMAN----------------------------------------
ZAMBAK--------------------------------------
ZEYNEP---------------------------------------
arkadaşlar 7 yasin 7 meryem suresi okuyoruz herkese... 5 yasin 7 meryem suresi kaldı okumak isteyenler bu listeyi kopyalasınlar ve hangi sureden kaç tane okuyacaklarını isimlerinin karşısına yazsınlar.
kızlar lütfen önce listedeki kişiye okuyun biri bitmeden diğerine okuyup ortalığı karıştırmayın:))))
Rabbimiz buyurdu ki "Bana günahsız bir ağızdan dua edin." Bunu bildiren Peygamber Efendimiz'e (a.s.m) Sahabeler : "Ya rasulullah biz günahsız değiliz ki." Bunun üzerine Peygamberimiz (a.s.m) : "Mü'minin mü'mine duası günahsız bir ağızdan yapılmış gibidir."
selam kızlar eşime 2 hafta önce sperme testi yapıldı sonuç 0 çıkmıştı acaba başka bir yerde tekrar yaptırmak istiyorum ama eşim sonuç yine aynı çıkacak diye stresten yaptırmak istemiyor çok bunaldım düşünmekten ne yapacağımı şaşırdım etraftan herkes bebek yokmu diye sorunca ne cevap vereceğimide bilemiyorum.
arkadaşım sen de yeni üyesin bizimle aynı dertten muzdaripsin...
eşin mikrotese olmuş galiba...
canım katılabilirsin tabi yani ama çok az arkadaşımız kaldı...
sen listeye girince senin için okuyacak herkes...
ama senin okuyabileceğin sadece 5 kişi kaldı...
bunu aklında bulundurup ona göre sure alırsan seviniriz...
1 tane diye bişey yok canım daha fazla alınabiliyor tabi...
dediğim gibi sure okunmayan 5 kişi kaldı...
artık gerisi sana kalmış...
kaç sure okuyacağına karar verince yazarsın eklerim ben daha sonra listeye...
belki biz bişeyleri yanlış zamanda yaşıyoruz olması gerektiği zamanda değilde olmasını istediğimiz zamanda yaşıyoruz. malesef ben bu muallaktan hiç kurtulamıyacağım hep bişeyler olmasını isteyeceğim ve hep hasret kalacağım bu benim döngüm ve hayatta insanların ölene kadar yanlarında taşıdıkları bişeyleri vardır hayatta hep onunla imtihan olurlar ben hep o taşıdığım şeyle ne olduğunu bilmiyorum onunla imtihan olurum hep isteerim istediğim şey bir adım geri gider kimisinde annem suççluydu kimisinde babam şimdi kimseye suç bulamıyorum artık kabul ettim bu benim. Sorunlu ben en acısıda buydu işte.. Sorunlu ben ve zaman ilerledikçe daha fazla acıtıyor canımı.Hayat sanki bana bişey anlatıyor ve ben anlamamakta ısrar ediyorum ve artık karşı durmuyorum boşver diyorum boşvermişliği tadıyorum olursa olur olmazsa olmaz keyfimi ne bozabilir ki diyorum hiç içime doğmamış annelik duygusumu bozamaz asla beni yıkamaz ben zaten hissetmmiyorum ki olmıyacağını adım gibi biliyorum bunlar benim başlangıcım ve sonu gelmiyecek eminim mutlu olurmuyum bilmem ama acıların insanı olmayıda düşünmüyorum.. Yarını kim bilebilir ki hiç birimiz yarın ne olcağını bilmiyorum.
Belkide kendime acımayı bırakmak için bunları yazıyorum acıyan gözlerle çok karşılaşacağım içindir belkide kendime teselli veriyorum.belkide artık en ufak bir cümleyi bile kendi üzerime alıyorum artık kimseye inanmıyorum yalnızık daha mutlu ediyor beni insanları ya daha iyi tanıyorum yada duygularımı kaybediyorum...
1 meryem okurum inş.BAHAR cım listenin son halini ben düzenledim.sana yardmcı olmak için.umarım doğru yapmışımdirALEYNA----------------------------------------
HASRET--------------------------------------- 1 yasin 1 meryem
NZLYLN---------------------------------------- 1 meryem
arkadaşlar 7 yasin 7 meryem suresi okuyoruz herkese... 4 yasin 5 meryem suresi kaldı okumak isteyenler bu listeyi kopyalasınlar ve hangi sureden kaç tane okuyacaklarını isimlerinin karşısına yazsınlar.
kızlar lütfen önce listedeki kişiye okuyun biri bitmeden diğerine okuyup ortalığı karıştırmayın:))))
Rabbimiz buyurdu ki "Bana günahsız bir ağızdan dua edin." Bunu bildiren Peygamber Efendimiz'e (a.s.m) Sahabeler : "Ya rasulullah biz günahsız değiliz ki." Bunun üzerine Peygamberimiz (a.s.m) : "Mü'minin mü'mine duası günahsız bir ağızdan yapılmış gibidir."
ALEYNA----------------------------------------
HASRET---------------------------------------
NZLYLN----------------------------------------
arkadaşlar 7 yasin 7 meryem suresi okuyoruz herkese... 5 yasin 7 meryem suresi kaldı… okumak isteyenler bu listeyi kopyalasınlar ve hangi sureden kaç tane okuyacaklarını isimlerinin karşısına yazsınlar.
ben o beşinide okuyabilirim .duanın gücünü öyle derinden hissetdimki hemde tanımadığım bir arkadaşımın gıyabında ona dua etmenin ne kadar tesirli olduğunu.....onun için tabiki okurum zaten son zamanlarda dua kitaplarını hatmettim rabbim dua etme isteğimizi içimizden almasın eğer dua edemezsek işte o zaman her şey bitmiş demektir benim tedavi sürecimde yol göstericilerim sadece kalpten yaptığımız dualar ve rabbimizin lutfu oldu ....zaten allahın lutfundan istemek lazım eğer kaderinde yoksa bile lutfundan istersen hediye olarak bile verir ben böyle inanıyorum ve sonsuz bir tevekkülle ona bağlanmak gerektiğini biliyorum TEVEKKÜL demek tedbirini alsanda almasanda eşit derecede allaha teslim olmaktır rabbim bize göz aydınlığı olan evlatlar versiiiiin inşaaalllaah fazla uzun oldu ama içimdeki duyguları yazsam roman olur heralde.....
1 meryem okurum inş.BAHAR cım listenin son halini ben düzenledim.sana yardmcı olmak için.umarım doğru yapmışımdir
baharcım ben bi yasin bi meryem suresi okurum.en son bana okunmuş rabbim okuyan herkesten razı olsun tam zamanında diyebilirim yani.bu hafata içinde tüp bebege başlıcaz kısmetse.dualarınızı eksik etmeyin.inşallah rabbim hepimizin gönlüne göre verir.çok zor bi durum ama bize yazılmış bu artık yapacak bişey yok sonuna kadar mücadeleye devam.şunu bilmeliyiz ki yanlız degiliz birbirimiz anlayabiliyoruz çok şükür.sizde umuta karar vermişsiniz hayırlı olsun inşallah rabbim biz kapısından boş çevirmicektir inanıyorum.
Mucize mi İnanç mı derseniz Rabbimin mucizesi bizim inancımız…
Nedenmi derseniz aşağıdaki yazdıklarımı okuyanlar ne demek istediğimi anlayacaklar ama uzun uzun yazmak istedim.Aşağıdaki yazdıklarımı okuyanlar belki ağlayacak belki yürekleri sızlayacak belki olurmu böyle bir şey diyecek ama bu yazdıklarımın hepsi sadece ve sadece gerçek.
Gelelim bizim hikayemize:
Biz eşimle 2001 yılında evlendik hiç korunma yöntemine gitmedik.İlk aylar sorun yoktu zaman geçtikçe neden bebek olmuyor diye doktora gitmeye başladık.Eşimin tüplerinde problem vardı aşılama yöntemi denemek istedik. Testler sonucu benim değerler normalin çok altındaydı1,5 milyon kadardı ikimizde de problem olduğunu öğrendik
3 aşılama yöntemi denedik ama olmadı 2003 yılını sonunda denizlideki ÇİDER toplantısına katıldık ve o toplantı sonrası tüp bebek yapmaya karar verdik.2004 ocak ayında tedaviye başladık ve o tarihte size O MUTLU ÇIĞLIK adlı yazımda duygularımı sizlerle paylaşmıştım
ve Eylül ayında dünyalar güzeli kızım dünyaya geldi.Buraya kadar olanları daha öncede yazmıştım. değil, Kızım benim her şeyimdi o ne istere o nasıl isterse onun istediği gibi yaşıyorduk ve çok mutluyduk
6 mayıs 2007 tarihinde ailemle bir piknik dönüşü araçtan inildikten sonra kendi indiğimiz aracın altında kaldı ve dünyam yıkılmıştı artık kızım yaşamıyordu onu kaybetmiştik. Artık yaşamanın bir anlamı yoktu o benim her şeyimdi
Artık çok zor günler bizi bekliyordu. Kızımızı 2,5 yaşında kaybetmiştik. Eşim ve ben psikiyatri tedavisine gittik eşim 2 ay hastanede psikiyatri bölümünde yattı. Benimde yatmamı istedi doktorlar ben yatamazdım çünkü maddi durumumuz iyi olmadığı için çalışmam gerekiyor. benim toparlanmam daha zor oldu tabi ki bizim durumumuzda ne kadar toparlanılıyorsa …artık o ağır ilaçlar sayesinde ayakta duruyorduk.
Eşim biraz kendini toparlayınca tekrar doktora gitmeye karar verdik tekrar tüp bebek tedavisine başladık.Eşim bu kez de hamileydi ama bu sefer 4 düz bebeğimiz olacaktı fakat 4 nün dünyaya gelmesi imkansız diyorlardı eşimin vücudunun atması beklendi fakat atmayınca 2 tanesinin sonlandırılmasının gerektiğini söylediler bizde işin dini boyutunu araştırıp karar verdik. 2 tanesi sonlandırıldı ,ertesi günü 3 birden düştü .O tek kalan bebeğimiz hayata tutunmaya bizde ona tutunmaya çalışıyorduk fakat oda 1 ay sonra nisan 2008 de düştü. 4 bebeğimizi de ablasının yanına defnettik. Bizi daha zor günler bekliyordu ..
Devletin bize tanımış olduğu hakkı 4 üz bebeklerde 2 rapor çıkarmakla bitirmiştik..
Artık maddi gücümüzde yoktu.Buraya kadar yazdıklarım yaşadığım olaylar şimdi asıl inanç ve zaferi Rabbimin mucizesini anlatacağım:
Nisan ayından sonra tekrar yıkılmıştık. Ama Allaha inancımız sonsuzdu.Rabbim bize çekemeyeceğimizden fazla yük vermeyeceğini biliyorduk.ben araştırmalarıma devam ediyordum.evlat edinmeyi bile düşündük ,fakat yaşımız daha çok gençti.Eşim 30 ben 35 yaşındaydım.evlat edinemeyeceğimizi biliyoduk.
Bıkmadan yılmadan ümidimizi kaybetmeden araştırmaya devam ediyorduk.Sorunun büyük bölümü bendeydi.Kendim üzerinde araştırmaya devam ediyordum Doktorlar tüp bebek dışında baba olamayacağımı söylemişlerdi.Keçi boynuzu kürünü buldum.Bunu geçtiğimiz nisan ayından itibaren kullanmaya başladım fakat sitede yazdığı gibi degil ben nisan ayından bu güne kadar aralıksız ve çok düzenli sabah ve akşam olarak kullandım bunlarla birlikte ARGİNMAX MEN ve ANTİOKSİDANT FORMULA kullandım o ilaçları da düzenli kullandım.hiç test yaptırmaya gitmedim.yılbaşında gitmeyi düşünüyordum
Bu arada ramazan bayramından sonra tekrar tüp bebek tedavisine karar verdik eşim ramazandan sonra ben mart ,nisan gibi diyordum. Çünkü maddi sıkıntımız vardı ama eşime söz vermiştim arabamı satıp doktora gidecektik. randevu bile aldım
Ramazanın 14 günü eşimle birlikte düşündüğümüzde adet dönemini geçip geçmediğini hesapladık ,eğer doğru hatırlıyorsak 10-12 gün geçmişti tabii biz beklentimiz olmadığından dolayı oruçlara bağlıyorduk ama ertesi günü idrar testi aldık geldik denedik sonuç pozitifti önce inanamadık ,sonra baktık “evet, hamileydi “ ve ben saatlerce ağladım inanılması çok zor bir durumdu ama Yüce Rabbim mucizesini göstermişti.Eşim hamileydi emin olmak için sabah tekrar test yaptık doğruydu.Eşim normal yolla hamile kalmıştı .Hemen doktoru aradık tabi ki herkes gibi oda inanamadı.Ama kontrol ettiğinde doğru olduğunu gördü
Bunca başımdan geçeni neden anlatım derseniz: arkadaşlar bunca olay olur mu demeyin oldu ama hiç bir zaman pes etmedik hiç bir zaman inancımızı kaybetmedik onca olaylar yaşadık ve hiç mi hiç bilerek asla Allaha isyan etmedik hep şükrettik inandık…. İnandık…. İnandık…
Sizlerde inanın asla ama asla savaşı bırakmayın…Benim ve ailemin başına gelene olaylarda bir çok aile dağılırdı hayatlar mahvolurdu ama biz ne yaptık eşimle birlikte daha çok birbirimize destek olduk
Sizlere de önerim hep birbirinize destek olun..
Asla ama Asla savaşı bırakmayın Allah hepinizi savaşı kazananlarda etsin
Saygılarımla''
Alıntıdır!
aarkadaşım yazdıklarını görünce cevap yazmak istedimbence fazla ümitsizliğe kapılmışsın. eğerhep hasret kalacağına inanırsan öyle olur.kul allahı nasıl zannederse allahda ona öyle muamele eder .ben 2 yıl öncesine kadar o kadar bilinç altıma yerleşmişki rüyalarımda hep kucağıda çocuk var ama benim değil olarak görüyodum ne zamanki olacağına canı gönülden inandım artık rüyalarımda kendi çocuğumu görmeye başladım..... bizler imtihan ehli değiliz ya raab imtihanlarla mücadele edemeyiz ..bizi habibin rasülümüzün iltimasıyla imtihansız bu alemdn göçür demek lazım.....tabiki bazen sıkıntılar yaşıycaz çocuk için eş için ..ama bunların bizi allaha yaklaşmaya bir sebep olduğunu unutmuycaz YARAB SEN BİZİ YANLIZ BIRAKMA VARİSLERİN EN HAYIRLISI SENSİNNN
selam kızlar 0 spermi olupta hamile kalabilen kimse varmı hiç bildiğiniz yada duyduğunuz hiç umudum kalmıyo niye bizimki 0 çok üzgünüm..az bari olsaydı
slm eşinizin problemi ne ???
2 hafta önce doktora gittik kadın doğum uzmanı benden ve eşimeden tahliller istedi benimkiler normal fakat eşimin spermiogram sonucu sayısı 0 çıktı devlet hastanesindeki ürolog senin çocuğun olmaz diye yüzüne karşı karşına söylemiş ve adam yıkıldı sanki şimdi başka doktora gidelim tekrar yaptıralım diyorum sonuç aynı çıkacak diye gitmek istemiyo ne yapacağımı şaşırdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?