Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba kızlar .Uzun zamandır topiğe uğrayamadım bir sürü sayfa birikmiş okunacak. Geçmişe bi döneyim neler olmuş. Sonra tekrar burdayım kısmetse

Baharcım dua okuduğunuzu görünce hemen yazayım istedim. Ortasında mı geldim geç mi kaldım bilmiyorum da beni de listeye ekleyebilir misin ? Bende katılmak istiyorum .

Canım merhaba,

Uzun zamandır giremedim topiğe bayramda herkez sözleşmiş gibi çocuk sorunca psikolojim altüst olmuştu daha yeni toparlanabildim. Celalettin beye gittiğinizi okudum çok sevindim inş Rabbim onun vesilesiyle şifanızı verecek. Yazılarının hepsini eşime de okuttum ve ilk defa kendisi ona gidelim mi diye sordu biliyor musun? O kadar içtenlikle yazmışsın ki yüreğine sağlık. Allah senden razı olsun arkadaşım. En kısa zamanda biz de gidicez randevu alıp inşallah.

Bitanem yalnız bi kaç şeyi merak ediyorum. Siz hangi testleri aynı hastanede hangi testleri dışlarda yaptırdınız ? Biz de yeni İstanbul dışına taşındık ve burdan gidicez hastaneye. Giderken burda yapılması gereken testleri yaptırıpdamı gitsek acaba diye düşündük. Siz gittiğiniz süreçte neler yaşadınız neler istendi sizden sakıncası yoksa yazabilir misin hayatım ?

hoşgeldin canım yok geç kalmadın cuma günü başladık...
bu akşamki listeye eklerim senide

canım hg.
seni epeydir göremedim topikte.aynen canım bayramda psikoloji kalmadı bende de .
evet tatlım gittik Celalettin Hocaya.iykide gitmişim tatlım.
şiddetle tavsiye ederim Celalettin babaya ( ben baba diyorum hocaya )gitmenizi.
inan moral olarak bile yetiyor hocayla sohbet.
duaların için Allah razı olsun.

canım tek kelimeyle çekap yapıldı eşime.hemen hemen birçok testi celalettin hoca kendi hastanesinde yaptırıyor.
sağlık güvenceniz varsa karşılıyor. hoca para almıyor zaten . devlet hastanesinde olunca testlerede ödemiyorsun.
yalnız gerekli görürse dışarda test istiyor. üroloğa yönlendiriyor ki bizi yönlendirdiği doktor da devlette çalışıyordu .
orayada ücret ödemedik.
yalnız renkli ultrasyon istedi dışarda. bizde testis hasarı sözkonusuymuş o yüzden detaylı incelemek için istedi.
semen analizi istedi dışardan.
toplam 200 tl gibi bir ücret ödedik hepsine tatlım.
inş en kısa zamanda gidersiniz sende mutlu dönersin canım istanbuldan.
tatlım yalnız Celalettin hocaya giderken bugüne kadar yaptırdığınız test sonuçlarınızı yanınızda götürün.fsh, lh ,test. pataloji sonuçlarınız gibi....
onları incelemekle başlıyor işe çünkü...

tatlım bizde dışardan geldik istanbula.
öğretmenevinde kaldık.
ikimizde çalışıyoruz eşimle ve 5 günlük rapor aldık.
testler falan 2 gününüzü alabilir .
ona göre hazırlıklı gidin.
biz biraz fazla kaldık gerçe gözdemmmmmmler saolsun onlarla takıldık biraz.
Allah gözdemmmmm ve eşinden razı olsun .
onlar vesile oldu sonuçta celalettin hoca ya gitmemize.
topiğe yazmasalardı böyle bir doktorun varlığından haberimiz olmayacaktı.

SAYGI VE SEVGİLER GÖZDEMMMMMMMM VE EŞİNNNNNNNNE

başka sormak istediklerin olursa sevev seve cevaplarım tatlım.
hepimiz aynı illetle savaş veriyoruz. o yüzden bizi bizden başkası anlamaz.
inan o yüzden istanbuldan döner dönmez soluğu topikte aldım.herkese ulaşmak istedim. insanların , arkadaşlarımın mutluluğu beni çok mutlu ediyor
bu da benim hayattan zevk alış biçimim.
Allah yar ve yardımcınız olsun.
gelişmelerden haberdar et tatlım........hayırlı haberlerini alırız inş.

Merhaba kizlar, baharcigim ben aruna icin duami okudum canim dun aksam yazdim gozunden kacmis sanirim :)
Karisiklik olmasin diye yaziyim dedim

selam arkadaşlar ben yeni katılıyorum aranıza bu siteyi derdime derman ararken buldum ve yalnız değilmişim çok şükür dedim ama tam anlamı ile çözemedim siteyi bir yanlışım olursa özür dilerim şimdiden . benim eşimdee azospermi 1 ay kadar önce öğrendik o gün bu gün karabulutlar çöktü üstüme
fsh değeri çok yüksek çıktığını söylüyor doktorlar bundan kaynaklandığını doğuştan olduğunu söylüyorlar(fsh:21.12)tek çare tese amliyatı imiş iğnede vermiyorlar
açıkçası ameliyattan korkuyorum son çarem gibi geliyor ya ondada çıkmaz ise diye düşünüyorum korkum bundan bir bilgisi olan varsa yazabilir mi benzer durumu olan

Fsh hormonu yüksekliği bir sebep değil sonuç...Fsh sperm üretimine yarayan hormonlardan biri, değerin normal referans değerinin çok üstünde olması sperm üretiminde problem olduğunu yani spermin üretilmediğinin göstergesidir...Testislerden beyine üretimle ilgili olumsuz rapor gittiği için, beyinden(hipofiz bezinden) aşağıya hormonun düzeyi arttırılarak bu olumsuz durumun aşılmasına çalışılır...Siz şu anda bu aşamadasınız size eşinizin çocuğu olmaz,ancak tese ile olur diyenler çıkabilir bunlarada itibar etmeyin... Tese ameliyatı hemen karar verilecek bir ameliyat değildir...Sizin öncelikle yapmanız gereken; yapılabilecek bir tedavi şekli varmı, testisler niye çalışmıyor, hiç çalışmamışmı,gelişimsel bir bozukluk varmı,varikosel,tıkanıklık( ilk aklıma gelenler ) bunlar ve aklıma gelmeyen ama eşinizin diğer tahlilleri, anlattıklarının doğrultusunda
tedavi planlanmalı...Bu arada bitkisel destek de çok faydalı olduğu durumlar olabiliyor bunlardanda doktorunuzun kontrolünde faydalanabilirsiniz...Tese yi yapacak elinde neşter bekleyen doktorlarımız mevcut baktınız olmuyor anında bir kaç saat içinde onlar hazır olur ücreti mukabilinde....O yüzden onu sona saklayın derim....

teşekküür derim gözdemmmmm
anlattıklarından anldığım kadarıyla tedavi sonrası tese ameliyatını öneriyorsun biz de öyle düşündük.bazı internet sitelerinde çok yüksek fsh değerinin tedaviye cevap vermediği yazıyor.benim eşimin değeri 21.12. bu değerin stres kaynaklı olduğu da olabiliyormuş
t. testosteron serum 3.52,prolaktin serum 11.29,lh serum 6.67,fsh serum 21.12, buna özel hastanedeki doktor doğuştan olduğunu söylüyor.fsh ın tedaviyle düşmesi sonrası acaba testislerden sperm çıkacak mı yada üretecek mi bu beni korkutuyor. bir de üniversitedeki doktor testisler küçük büyük ihtimal çalışmıyor dedi fiziki muayenede dedi,bahçeci kliniğindeki doktor testisler normal dedi (testleri gönderdim).tam anlamıyla bir tüp bebek merkezine gitmedik açıkçası inşallah senin dediğin gibidir fsh tedevisi vardır.ve inşallah hepimiz bebeğmize kavuşuruz.Mevla isterse herşey olur.Allah hepimizin yardımcısı olsun. Hepimiz büyük bir sınavdayız.Rabbim yar ve yardımcımız olsun...

ben arunaya okudum Allah niyetini kabul etsin amin

bizimde olacak değil mi
minik minik eleri
uykudan kalktığında mahmur mahmur bakışları
pıtırcık yürüyüşleri
uykusuz geçen geceleri
gecenin bir vakti bizim gözmüzden uyku akarken uyumaması
yemek yemedi diye üzülmelerimiz
senden gelecek herşeye razıyım miniğim yeterki gel
ALLAHIM SENİN İZNİNLE MEVLAM.
Bu zor yolda hepimize yar va yardımcı ol ALLAHIM.....

selam canım bizde aynı durumdayız eşimde azosperm var fsh ve lh yüksek testeron normal bizede doktorhemen tese yapalım ilaçla düzelmez dedi tesedede çıkmayabilir yapmadan garanti veremem dedi bizde ne yapacağımızı bilmiyoruz bekliyoruz çaresiz bi şekilde çok zor bi durum allah hepimizin yardımcısı olsun.

Arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ben de duaya katılmak istiyorum bana da dua verir misiniz

hoşgeldin aramıza canım
inş bebeğine kavuşursun.
yazdıkların okudum benim eşimle benzer durumları.
eğer tıkanıklık varsa TESEde sperm bulunma ihtimali yüksek.
üretimde bozukluk varsa zor tabi.
ALLAH dilerse olmayacak birşey yok.ben inanıyorum.
rabbim bizede verecek.
bitkiseller kullanın derim.saraçoğlu kürlerini kulanıyor arkadaşların eşleri.
inş. şifa olur.HAYITtohumu FSH ı düşürüyor herhalde.
1 tatlı kaşığı tohumu biraz ezerek birbardak kaynamış suda demleyerek içebilir eşin.
daha çok şeyler var bal polen arısütü karışımı ...
duaya gelince BAHAR senide ekleyecektir.
umudunu ve duanı eksik etme

Arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ben de duaya katılmak istiyorum bana da dua verir misiniz

tabi katılabilirsin canım...
biz hergün bi arkadaş için 1000 ihlas okuyoruz...
eğer sende okumak istersen listeye dahil ederim sıra sana gelince senin içinde okunur...
inş en kısa zamanda kavuşursun hayalini kurduğun evladına

İnşallah canım hayırlısı olur hepimiz için. Moral bulmaya o kadar çok ihtiyacım var ki . İyiki varsınız . Siz olmasanız başardım hiç bilmiyorum. Canım çok acıyor. Burda az da olsa huzur buluyorum.

Biz de giderken seçmen analizi ve FSH ölçümünü burda yaptıralım diyoruz. Yaptıklarımızın üzerinden epey bi zaman geçti. FSH nin yükselmesinden o kadar çok korkuyorum ki . İnşallah testisler çok hasar görmemiştir mikroteseden

Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inş canım. Allah gözdem arkadaşımdan razı olsun . Onun sayesinde böyle doktorların hala var olduğunu anlamış olduk Allah hepinizden bin kere razı olsun inş

bengusuu canım siz tahlilleri tüp bebek merkezinde mi yaptırdınız yoksa devlet veya özel hastanede mi
ben biraz şüpheliyim bu konuda
ilacın devamını vermiyor devlet hastaneleri
eşime pregynl 1500 vermişti haftada 2 kez ara ile vurulmasını söyledi iğneleri
ama devamını vermiyorlar tüp bebek merkezine yönlendiriyorlar.fsh değeri 20 gün önce falan tam hatırlamıyorum 0.66 olmuştu. doktor düüşmesi iyi değil diyor.ilacı bırakırsa yine çıkacak diyor ama semen analizi yine o çıktı o gün zaten yaptımamız anlamsızdı 74 günde oluşuormuş spermler.ben anlamıyorum iğne olmuş vücut sonuçta tepki vermiş buna nasıl yararı yok bu iğnelerin diyorlar. canım sizde de aynı durum oldu mu yazarsan sevinirim.

biz ünüversite hastanesnde yaptırdık tüp bebek merkezi oradaki üroloji profesörü ile anlaşmalıymış bizi ona yönlendirdi sperm testleri özeldede yapıldı hepsinde sonuç 0 çıktı.hormon tahlillerinide bikaç yerde yaptırdık fsh ve lh hep yüksek çıkıo fakat doktor ilaç tedavisi fayda vermez dedi testisler sperm üretmiyo ilaç fayda vermez dedi mikrotese önerdi bizde yaptırıp yaptırmama konusunda karar veremedik siz ne düşünüyosunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…