Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
slm arkadaşlar.salı günü bursa acıbadem de şahin hocaya gideceğiz.kaç gündür uyuyamıyorum ya

azosperm teşhisi yeni konuldu.iki tane doktora gittik ikisi de şahin hocaya yolladı.tedavi olan var mı acıbademde.ne olacak ilk aşamada şimdi.eşime nasıl bir işlem uygulanacak.

Baharcım ben bengusu için ayetel kürsileri tamamlayamadım, hastalandım ama temizlenince bitirir haber veririm. yeni listeye de ekleme beni şimdilik, bir dahakine yetişirim ama:34:

Daha evvel ilgili birimler başbakanlık iletişim,cumhurbaşkanlığı,sağlık bakanlığı,ilaç eczacılık genel müdürlüğü v.s. yerlere attığım mesaj tekrar hepimiz bu mesajı gönderelim....Vurgulanmasını istediğiniz başka bir şey varsa örnek mesajı düzenleyelim....Aşağıdaki mail adreslerine mail atalım ve şikayet formlarını dolduralım...

1-http://www.iegm.gov.tr/Default.aspx?sayfa=iletisim&lang=tr-TR

2-http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplicationEx.aspx

3-sabim©saglik.gov.tr

4-cumhurbaskanligi©tccb.gov.tr

Sayın İlgili

Sürekli kullanmak zorunda olduğum pregnyl 5000 sustanon 250 isimli ilaçlar doktorumuzun reçete ve rapor düzenlmesine rağmen eczaneler tarafından temin edilememektedir. Bu ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılması gereken ilaçlardır.

Daha evvel yaptığımız bilgilendirmeler neticesinde, bu ilaçların yeteri kadar ithal edildiği bilgisini aldık. Bu ithal edilen ilaçlar üretimine sebep olan biz hastalar yerine, keyfi olarak spor yapan insanlar hatta hayvanlar üzerinde yüksek adetlerde kullanılmakta ve bizlere ilaç kalmamaktadır.Bu ilaçların acilen reçete veya rapor ile satılan ilaçlar kapsamına alınması basit bir çözüm olacaktır.

Tedavinin ilaç yokluğu nedeni ile duraksaması senelerdir süren tedavinin boşa gitmesi anlamınada gelmektedir.Ayrıca yapılamayan tedavi neticesinde daha ciddi sağlık problemleri nedeniyle bu tip hastalar ileride devletimize daha fazla yük olma durumunda kalacaklardır.Bu ilaçların muadilleri yurt dışında olmasına rağmen ülkemizde ithal edilmemektedir. Üretici firmaların Türkiye temsilcilerini aradığımızda hiç bir doyurucu cevap alamamaktayız..Bu ilaçların veya muadillerinin düzenli olarak temin edilmesi için gerekenin yapılmasını ve tarafımıza bu konuda bilgi verilmesini rica etmekteyiz.

Son düzenleme:
Canim hakkinizda hayirlisi olsunn.
Ama Sahin zeteroglu kadin dogum doktoru diye biliyorum ben.
Yaz tatilinde bursa aciibademde gormustum ismini.
Sen kendin icin gideceksen tamamda esin icin uygun olmaz.
Ha birlikte calistigi uroloji doktoru tabi vardir.Ona yonlendirir sizi.
Sonuc olumlu olursa tup bebegi kendisi yapar.

Son düzenleme:
Daha evvel ilgili birimler başbakanlık iletişim,cumhurbaşkanlığı,sağlık bakanlığı,ilaç eczacılık genel müdürlüğü v.s. yerlere attığım mesaj tekrar hepimiz bu mesajı gönderelim....Vurgulanmasını istediğiniz başka bir şey varsa örnek mesajı düzenleyelim....Aşağıdaki mail adreslerine mail atalım ve şikayet formlarını dolduralım...

1-http://www.iegm.gov.tr/Default.aspx?sayfa=iletisim&lang=tr-TR

2-http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplicationEx.aspx

3-sabim©saglik.gov.tr

4-cumhurbaskanligi©tccb.gov.tr

Sayın İlgili

Sürekli kullanmak zorunda olduğum pregnyl 5000 sustanon 250 isimli ilaçlar doktorumuzun reçete ve rapor düzenlmesine rağmen eczaneler tarafından temin edilememektedir. Bu ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılması gereken ilaçlardır.

Daha evvel yaptığımız bilgilendirmeler neticesinde, bu ilaçların yeteri kadar ithal edildiği bilgisini aldık. Bu ithal edilen ilaçlar üretimine sebep olan biz hastalar yerine, keyfi olarak spor yapan insanlar hatta hayvanlar üzerinde yüksek adetlerde kullanılmakta ve bizlere ilaç kalmamaktadır.Bu ilaçların acilen reçete veya rapor ile satılan ilaçlar kapsamına alınması basit bir çözüm olacaktır.

Tedavinin ilaç yokluğu nedeni ile duraksaması senelerdir süren tedavinin boşa gitmesi anlamınada gelmektedir.Ayrıca yapılamayan tedavi neticesinde daha ciddi sağlık probleleri nedeniyle bu tip hastalar ileride devletimize daha fazla yük olma durumunda kalacaklardır.Bu ilaçların muadilleri yurt dışında olmasına rağmen ülkemizde ithal edilmemektedir. Üretici firmaların Türkiye temsilcilerini aradığımızda hiç bir doyurucu cevap alamamaktayız..Bu ilaçların veya muadillerinin düzenli olarak temin edilmesi için gerekenin yapılmasını ve tarafımıza bu konuda bilgi verilmesini rica etmekteyiz.

hemen ve acilen ilgileniyorum canım.
Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmaz inşallah.
Bu arada burda yani denizli de bir eczaned 50 adet pergnly bulduk şu anda 2 aylık iğnelerimiz hazır beklemekte.
Eğer bulamayan olursa ben burdan yardımcı olurum.Tekrar ilginiz için teşekkürler.

canım hoşgeldin özletiyorsun kendini :29:
sıkıntılarını atlatmışsın galiba canım çok sevindim...
en son tedaviye başlamaktan korktuğunu söylemiştin negüzel tekrar toparlanıp yolunu çizmişsin...
inş ankaradaki başlayacağınız hastaneden memnun kalırsınız :16:
egeden memnun değildin umarım en doğru kararı verirsiniz :16:
sizin için hangisi hayırlısıysa o merkezde başlarsınız tedavinize inş...
rabbim bu denemende güldürsün yüzünüzü canım arkadaşım :16:
güzel haberlerinizi bekliyoruz bizi merakta bırakma olur mu :54:

canım baharım bende sizleri özlüyorum ama bizde bir gelişme olmayınca bazen insana bu konudan uzak kalmak iyi geliyor ,şükürler olsun bir karar aldık yine devlet hast.hacettepede başlıyacağız en önemlisi korkularımı attım olumluda olsa olumsuzda olsa bebeğim için mücadele edeceğim,artık daha güçlü hissediyorum kendimi şükürler olsun bu konuyu beynimde bir yere oturttum ve mücadele edeceğim Allahın izniyle başaracağımıza inanıyorum çünkü burada bir sürü arkadaşa doktorlar sizin hiç çoçuğunuz olmaz demişler ama şükürler olsun şimdi bebekleri var mutlular inşanlah Allah bizlerde nasip edecek ama her sıkıntınız belli bir süresi varmış o süre nezaman dolarsa o sorun başından o zaman gidermiş ayrıca İSRA 13 AYET BİZ HER İNSANIN KADERİNİ KENDİ ÇABASINA BAĞLI KILDIK diyor yüce rabbim bu ayeti rehber edindim . Güzelim inşanlah seninde yakın zamanda Allahım ailene çok güzel nimetler verir bebeğiniz nasibiyle birlikte gelir inşanlah A.E.OL kendine ve eşine çok iyi bak sana güveniyorum:54:

Günaydım canım inşallah hep dediğin gibi olur...Bu aralar ruhsal buhranlar geçiriyorum...Canım hiç bir şey yapmak istemiyor...Evden dışarı çıkmak istemiyorum...Hep ağlıyorum...Hiç kimseyi istemiyorum...Beni hiç kimse anlamıyor...Rabbim ne olur yardım et...[/QUO

tülaycığım bende bir hafta izinliydim yarın iş başı hiç işe gitmek istemiyorum hangi kurumdasın canım ,şu sıralar kötü olduğunu yazmızşın lütfen yapma bizler inaçlı insanlarız bu bizim imtihanımız hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz bu işin sırrı teslimiyet ,sabır ve dua ''ÇALINAN HER KAPI HEMEN AÇILSAYDI ,ÜMİDİN ,SABRIN VE İSTEĞİN DERECESİ ANLAŞILMAZDI...hz Mevlana ''sen bunları biliyorsun tabi ki psikologa gidebilirsin hatta çokta faydası olur ama şunuda bilki kendi doktorun kendin ol ALLAHA GÜVEN ALLAHA SIĞIN A.E.OL

Canim hakkinizda hayirlisi olsunn.
Ama Sahin zeteroglu kadin dogum doktoru diye biliyorum ben.
Yaz tatilinde bursa aciibademde gormustum ismini.
Sen kendin icin gideceksen tamamda esin icin uygun olmaz.
Ha birlikte calistigi uroloji doktoru tabi vardir.Ona yonlendirir sizi.
Sonuc olumlu olursa tup bebegi kendisi yapar.

canım zaten iki tane kadın doğum doktoruna göründüm yalova ve bursad.ikisi de acı bademe yönlendirdi.ürolog vardır galib.çünki iki doktorda ona gitmemi söyledi

yok ya canım benim kayınvalidem ağzını açmasın da o bana yeter.senin halinden anlayan,senin gibi olanın desteğinin bir faydası olur.İnan akrabalar olmayınca sakin sakin eşimle günlerimi geçirirken çocuk aklıma bile gelmiyor.ümitsiz bir durum gibi düşünmüyorum.ama böyle birileri laf edince üzücü ve kırıcı oluyor.kayınvalidem girdiği ortamdan kavga etmeden çıkmaz.yok benimle kavga edemeyecek diye sabrediyorum.ama bir gün patlayacağımı hissediyorum.diğer oğlundan torunu oldu hiçte umrunda değil.öylesinin desteği bile köstek gibi geliyor bana...
Yüce Allahım zalimlerden,dengesizlerden korusun bizleri.Ve onlara bir daha laf ettirecek ortam oluşturmasın.

Ahhh kızlar o kayınvalideler bazen bazı şeyleri anlamak istemiyorlar. Ama zaten ben çok da anlamaları ya da bilmeleri gerektiğini düşünmüyorum. Şu anda bu konuyu sizler ve çok iyi olduğum bir arkadaşım dışında kimse bilmiyor. Kyınvalidem sorun olduğunu biliyor ama ne doktora gittiğimzi ne de ne tedavi olduğumuzu söylemiyoruz. Çok şükür şu ana kadar kimseye ihtiyacımız olmadı inşallah olmaz da Allah bana ve eşime güç ve sabır versin, biz bize yetelim.
Ama bazen insanı kızdırıyorlar benim kayınvalidem oğlun da sorun olduğunu biliyor tedavi olmuştuk biz, bilmiyorum nasıl oldu ama tesadüfen bizim gittiğimiz doktora gitmiş , eşimin hastalığından bahsetmiş o da bizi tanıdığını daha çok genç olduğumuzu inşallah olur falan demiş şok oldum ama anlamadım da tabii çok da kızdım. Bana "kızım ben anneyim çok üzülüyorum ben de oğlumun çocuğu olsun istiyorum" dedi tabii zaten ben bu konu hakkında eşimle bile konuşmaktan hoşlanmıyorum o beni üzdüğünün farkında bile değil ama ben bunu ona farkettirdim ve şu an hiç bir şey söylemiyor da sormuyor da ama buu defa da biz evleneli 5yıl olduğu için benim ailem ve çevrem başladı ne zman düşüneceksin artık zamanı geldi diye bakalım inşalah Allah da artık zamanı geldi der ve bizim de sağlıklı bir bebeğimiz olur.....
hepiimize Allah sabır, güç versin...

Arkadaşlar biraz tekrar olacak diğer arkadaşlar için gene yazayım...
Yeni tedaviye başlıyacak arkadaşlar teseci ürologlardan uzak durun tese ameliyatı son kozunuz olmalı önce yapılabilecek çok şey var...
Tesede sperm çıkacak iş bitecek diye düşünmeyin...
İlk aşamada tüp bebek merkezleri ve bunlarla birlikte çalışan ürologlardan uzak durun...
Cumartesi günü daha evvel tese olmuş (alman hastanesinde) geç indirilmiş testis durumu olan ve Celalettin hocaya sonradan gelen eşimin bir arkadaşındada ilk defa spermiyogramda çıkış oldu inşallah sayı artacak hoca tese olmasan süreç çok daha hızlı işlerdi diyormuş kendisine..
Bu durumun çoğunlukla tedavi edilebildiğini bir kez daha görmüş olduk...

İlk yapılması gereken üretim hormonları olan lh,fsh,total ve serbest testosteron,prolaktin,inhibin b bakılması olabilir...Bunlar büyük ölçüde fikir verir...Durumunuz beyinden hormonal kaynaklımı (seconder hipogonadizm) yoksa testis kaynaklı üretim bozukluğumu(primer hipogonadizm) ilk yol ayrımınız bu.
Bunun haricinde fiziksel muayene, hasta hikayesi,testis ulrasonu,gerekirse hipofiz mr ı,gene gerekirse genetik testleri önemli...
Bizim doktorlarımız sizin çocuğunuz olmaz demeye çok meraklı nedense bunlara kulağınızı tıkayın moral çok önemli bu tip rahatsızlıklarda her şekilde sonuç alanlar var..
Basit tetkiklerden başlayarak ilerleyin ilk etapta sakın ameliyat olmayın....
Bu işlerle uğraşan tedavi ettiği hastaları olan doktorlarla başlamanızı öneririm...

çok sağol canım tavsiyelerinle içimize bir an olsun su serptin,insan böyle durumda ne yapacağını bilemiyor,karşıdaki doktor ne derse ona inanıyor güveniyor böyle çaresiz durumda,bir de tese ameliyatı nedir bu doktorun bize yapalım dediği ameliyatmı sebep neymiş diye,inanın hiçbir fikrimiz yok,spermler ilaç tedavisiyle falan görülebilirmi yani yada sperm testi bir kere yapmak gerçek sonucu vermezmi yani ara ara yaptırmak mı lazım zamanı şartımı var bunun ,bir de celadeddin hoca dediğin nerde çalışıyor,yorumların için çok teşekkürler.

çok sağol canım tavsiyelerinle içimize bir an olsun su serptin,insan böyle durumda ne yapacağını bilemiyor,karşıdaki doktor ne derse ona inanıyor güveniyor böyle çaresiz durumda,bir de tese ameliyatı nedir bu doktorun bize yapalım dediği ameliyatmı sebep neymiş diye,inanın hiçbir fikrimiz yok,spermler ilaç tedavisiyle falan görülebilirmi yani yada sperm testi bir kere yapmak gerçek sonucu vermezmi yani ara ara yaptırmak mı lazım zamanı şartımı var bunun ,bir de celadeddin hoca dediğin nerde çalışıyor,yorumların için çok teşekkürler.

şimdi bizi ürolgla çalışan tüp bebek merkezine yönlendirdiler.bize de ameliyat dediler .peki arkadaşım bu değerlere nasıl baktıracaz ameliyattan önce yapılması gerekenler neler?

Back
X