Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bende size katılıyorum negatifleri görmek korkunç bir yıkım oluyor. İnsan maddi manevi çok yıpranıyor. Benimde 1,5 sene boyunca eşim için yapmadığım kür kalmadı sonunda 8-10 tane doğal yoldan çıkış oldu yıkama ile daha da arttırılabildi ve 2 kez tüp bebek (1'i dondurulmuş) denedik malesef negatif şimdi 3. denemedeyim perşembe sonuç belli olacak ama deneyimlerim (adet belirtilerim var) bununda olumsuz olacağını gösteriyor. Allah herkese sperm çıkışını gösterdiği gibi sonuna kadar bebeklerimizi kucağımıza alacağımız sona kadar ulaştırsın inşallah.
inşallah bu denemende bebişlerin seninle olur..emeklerinin karşılığını verir rabbim.
bizim son denemede eşim 5 kez sperm testi verdi ,havuz oluşturuldu ,5 ayrı testten toplam 7 tane sperm bulunmuş.onlarla denemiştik.ama kısmet olmadı işte.umarım perşembe güzel haberlerle gelebilirsin.allah yardımcın olsun..

Eskiden ramazan da ev taşıyanlara çok kızardım.Başka taşınacak gün bulamadınız mı diye.
Oysa çok kınamışım ki şu anda benim başıma geldi.
Yarın taşınıyoruz.Şu anda ev toplamaya çalışıyorum.
Eşim denizli nin babadağ ilçesinin bir köyünde imam hatip.
Bulunduğuz köy 25-30 nüfuslu bir köy.Haliyle lojman da yok.Ben 1 göz odada duruyorum.Yanımızda kayınvalimde var.
Hacı bir amca bize evini vermişti.Bundan yaklaşık 6 ay önce.allah razı olsun dedik.Şimdi gel gelelim adam bize evden çıkın ben oturcam dedi.size muhtar ev bulsun başınızın çaresine bakın dedi.o zamanlar evin kirası yok demişti şimdi kira istiyor....daha neler neler.
Neyse eşim muhtarla birlikte kaymakamlığa dilekçe verdiler.Köyde ev yok.İmamın geçici olarak ilçe merkezinde görevlendirilmesini istiyoruz demişler.Kaymakam müftü ile konuşmuşlar ve eşimi babadağ ilçesinde bir camiye geçici görevlendirme yapmışlar.Eşimde ev bulmuş ayarlamış temizletmiş ve yarın taşınıyoruz rabbimin izni ile.
170 metre kare 0 ve kaloriferli bir eve taşınacağız.8 yıllık evliliğimizde hiç kaloriferli evlerde oturmamıştım.o yüzden mutluyum.
Merkeze 45 km. şu ana kadar ben köye yani eşimin yanına hafta sonları geliyordum.Çünkü benim işim denizli de.köyde ulaşım olmadığı için tayinimi aldırmamıştım.Şimdi artık ilçeden gelip gideceğim 18 aydır eşimle ayrıydık ve eşimle beraberiz artık.Ben denizli de annemin yanında kalıyordum.Eğer ben tayinimi aldırsam sonra geri gelmek çok zor.
Ev sahibine hiç kızmıyorum.Bir lafı ile ilçede görev yapacak eşim.Daha rahat olacak.
Hayırlısı ile şu haftaları da bir atlatabilsem.
Eşim de grip olmuş yatıyor.Yanımda yeğenim var o yardım ediyor biraz.
Haaaa bide bu cumartesi eşimin kız kardeşi geliyor (evlatlık verilen kardeşi)o zamana kadar işlerimi ayarlamam lazım.
Anlayacağınız işim çoookkkkkkk...pazartesiye kadar izin aldım bende...
Dua edin bana işlerim rast gider inşallah
Yeter bu kadar çok yazdım yawwww....
zordur taşınmak allah kolaylık versin canım.biz de geçen sene ramazan ayında tayin nedeniyle bingölden sakaryaya taşınmıştık.hem oruçlu tutup hemde eşya yerleştirmek zordu.yeni eviniz sizee uğurlar getirsin inşallah.

inşallah canım sende bir sonraki tedavinde evladına kavuşursun.
aynen senin gibi düşünüyorum maddi ve manevi bu tedavi süerçlerinden hem harcanan para hem annelik duygularımzın yoğunlaşması
çok zoor bir durum.İnşallah arkadaşım daha iyi günler seni bekliyor anne olmak için illaki doğurmak lazım değilmiş bunu geç de olsa yeni anladım Rabbime şükürler olsun ki anlayabildim.
amin canım..evlat edinme konusunda çevremdekiler ısrarcı,2 eltim'de evlat edindiler onlar bile yaşın ilerlemeden kuruma başvur diyorlar,biz çok geç kalmışız sen geç kalma deniliyor.onlar 45 yaşından sonra evlat edindiler malesef..
şu son şanslarımızı deneyelimde allah büyükk ..yaradanım her şeyin iyisini bilir.bizim için bildiği vardır elbet..

selam arkadaşlar çok kötüyüm celalettin hoca eşimden inhibin b testi istemişti yaptırdık ve sonuç 5 çıkmış çok kötüyüm bir kez daha yıkıldım eşime nasıl söylerim bilmiyorum bu kadar düşük çıkacağını tahmin etmiyoduk..

masalah hadi hayirlisi yakinda spermlerde cikar insallah:10::10::10::10::10::10::10::10:
tedaviye basladktan kac ay sonra bu sonucu aldiniz?onceden de birseyler cikiyormuydu?hormonlaer nasildi?
cok sordum kusura bakmayin..:17::17:

inşallah canım benim.. canım eşimin celalettın beyde tedavıye baslayalı 4,5 ay oldu bukadar zamanda aldık bu sonucumuzu önceden 0 dı hıcbısı yoktu Rabbıme şükürler olsun baya yol katlettık dıyor celalettın hoca..önceden bısı cıkmıordu dedığım gıbı ama hormonlarımız çok guzeldı hatta hoca iğne falan vermemıstı hormonların çok guzel gerek yok demıstı..ve Rabbıme şükürler olsun bu testımızde de hormonlarımız guzel gıdıyor, lökasitimiz var inşallah onu da gecırebılırız :( sızın sorununuz neydı canım

inşallah canım benim.. canım eşimin celalettın beyde tedavıye baslayalı 4,5 ay oldu bukadar zamanda aldık bu sonucumuzu önceden 0 dı hıcbısı yoktu Rabbıme şükürler olsun baya yol katlettık dıyor celalettın hoca..önceden bısı cıkmıordu dedığım gıbı ama hormonlarımız çok guzeldı hatta hoca iğne falan vermemıstı hormonların çok guzel gerek yok demıstı..ve Rabbıme şükürler olsun bu testımızde de hormonlarımız guzel gıdıyor, lökasitimiz var inşallah onu da gecırebılırız :( sızın sorununuz neydı canım

hayırlı olsun arkadaşımmm inş güzel haberlerini bekliyoruz...

Merhabalar kızlar Nasılsınız?
Yaklaşık 9-10 aydır tedavideyiz celalettin hocada bilenler bilir.
Dünde kontrolümüz vardı.
Eşim 1 aydır idrar yollarında enfeksiyon vardı burda bi üroloğa gitmişti anitbiyotik kullandı geçmedi iğne kullandı geçmedi.
yanma ve akıntısı vardı. Daha sonra bi ara geçer gibi oldu sonra yanma devam etti.
Dün celalettin hocaya durumdan bahsettik oda idrar tahlili yaptırdı. ve idrarda enfeksiyon çıktı. hala geçmemiş.
onun dışında tetstestoronumuz fsh lh iyi çok şükür.
Bu arada sperm testi yaptırmıştık. Bu enfeksiyondan çıkan germ hücrelerde düşüş olmuş. önceki 405 000 çıkmıştı şimdikinde ise 345 000 çıkmış. ve aşırı derecede lökosit çıktı. %77 lökösit varmış.
Bununla ilgili hocada bize bana ve eşime 7 günlük antibiyotik verdi her ayın ilk 7 günü kullanacakmışız.eşimden bana geçmesin benden ona geçmesin diye ikimizde kullanmamız gerekiyormuş.
Bizim çok zor bi vaka olduğumuzu söyledi tedavimizin 2,2.5 yıl sürebileceğini sabırlı olmamız gerektiğini söyledi.
Eşimde kendini o kadar kaptırdı ki bu sefer sperm çıkacağına çok inandırmış kendini.çıkmayınca çok üzüldü.ama ben biliyordum o yüzden ümitlenmemiştim.Bu arada biz testis ultrasonu çektrdik. iğneleri kullanıyoruz kaç aydır yan etkisi varmı yokmu bakılmasını istedik bu arada beta hcg hormonu eşimin 181 çıktı ultrasonda baktırdık çok şükür bişey çıkmadı. ve hatta varikoseli kalmamış.çok az varikosel varmış öncesinden o yok olmuş.ve testislerde dolgunluk oluşmuş. hatta biz azosperm değil oligosperm olmuşuz. yani hücremiz varmış.bunları bize ultrasonu çeken dr söyledi.
Şuan için durumumuz bu arkadaşlarım.
Ramazanınız mübarek olsun Allah inşallah herkesin dualarını kabul etsin.
hoşgeldin canım geçmiş olsun eşine inşallah bir an önce geçer enfeksiyon
geçince herşey daha güzel olacaktır Allahın izniyle
senin de mübarek olsun ramazanın canım
Herkese Merhaba,

Foruma yeni üye oldum ve size yazmak istedim. Maalesef bizde aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Eşimin azospermi olduğunu öğreneli 1,5 sene oldu. İlk öğrendiğim de dünya başıma yıkıldı. Günlerce ağladım ki halada iyi değilim. Allah kimseyi çocuk hasreti ile sınamasın.
merhaba canım hoşgeldin
inşallah sen de tez zamanda evladına kavuşursun.
Bende size katılıyorum negatifleri görmek korkunç bir yıkım oluyor. İnsan maddi manevi çok yıpranıyor. Benimde 1,5 sene boyunca eşim için yapmadığım kür kalmadı sonunda 8-10 tane doğal yoldan çıkış oldu yıkama ile daha da arttırılabildi ve 2 kez tüp bebek (1'i dondurulmuş) denedik malesef negatif şimdi 3. denemedeyim perşembe sonuç belli olacak ama deneyimlerim (adet belirtilerim var) bununda olumsuz olacağını gösteriyor. Allah herkese sperm çıkışını gösterdiği gibi sonuna kadar bebeklerimizi kucağımıza alacağımız sona kadar ulaştırsın inşallah.
olumsuz düşünme canım kiminde oluyo adet olacakmış gibi his ya da belirtiler
öncekilerde olduysa eğer bu hamilelik belirtisi olur inşallah.
Eskiden ramazan da ev taşıyanlara çok kızardım.Başka taşınacak gün bulamadınız mı diye.
Oysa çok kınamışım ki şu anda benim başıma geldi.
Yarın taşınıyoruz.Şu anda ev toplamaya çalışıyorum.
Eşim denizli nin babadağ ilçesinin bir köyünde imam hatip.
Bulunduğuz köy 25-30 nüfuslu bir köy.Haliyle lojman da yok.Ben 1 göz odada duruyorum.Yanımızda kayınvalimde var.
Hacı bir amca bize evini vermişti.Bundan yaklaşık 6 ay önce.allah razı olsun dedik.Şimdi gel gelelim adam bize evden çıkın ben oturcam dedi.size muhtar ev bulsun başınızın çaresine bakın dedi.o zamanlar evin kirası yok demişti şimdi kira istiyor....daha neler neler.
Neyse eşim muhtarla birlikte kaymakamlığa dilekçe verdiler.Köyde ev yok.İmamın geçici olarak ilçe merkezinde görevlendirilmesini istiyoruz demişler.Kaymakam müftü ile konuşmuşlar ve eşimi babadağ ilçesinde bir camiye geçici görevlendirme yapmışlar.Eşimde ev bulmuş ayarlamış temizletmiş ve yarın taşınıyoruz rabbimin izni ile.
170 metre kare 0 ve kaloriferli bir eve taşınacağız.8 yıllık evliliğimizde hiç kaloriferli evlerde oturmamıştım.o yüzden mutluyum.
Merkeze 45 km. şu ana kadar ben köye yani eşimin yanına hafta sonları geliyordum.Çünkü benim işim denizli de.köyde ulaşım olmadığı için tayinimi aldırmamıştım.Şimdi artık ilçeden gelip gideceğim 18 aydır eşimle ayrıydık ve eşimle beraberiz artık.Ben denizli de annemin yanında kalıyordum.Eğer ben tayinimi aldırsam sonra geri gelmek çok zor.
Ev sahibine hiç kızmıyorum.Bir lafı ile ilçede görev yapacak eşim.Daha rahat olacak.
Hayırlısı ile şu haftaları da bir atlatabilsem.
Eşim de grip olmuş yatıyor.Yanımda yeğenim var o yardım ediyor biraz.
Haaaa bide bu cumartesi eşimin kız kardeşi geliyor (evlatlık verilen kardeşi)o zamana kadar işlerimi ayarlamam lazım.
Anlayacağınız işim çoookkkkkkk...pazartesiye kadar izin aldım bende...
Dua edin bana işlerim rast gider inşallah
Yeter bu kadar çok yazdım yawwww....

canım ya ne zor olur şimdi tam da ramazanda Allah kolaylıklar versin
hayırlı olsun yeni eviniz
demek kısmetse görümcen de gelecek
kolay gelsin canım.

selam arkadaşlar çok kötüyüm celalettin hoca eşimden inhibin b testi istemişti yaptırdık ve sonuç 5 çıkmış çok kötüyüm bir kez daha yıkıldım eşime nasıl söylerim bilmiyorum bu kadar düşük çıkacağını tahmin etmiyoduk..
aleyküm selam canım.canım üzülme çünkü benim eşimdede 5 çıkmıştı ama şükürler olsun sperm bulundu.demekki eşinizde fsh yüksek.fsh yüksek olunca inhibinb değeri düşük çıkıyor.bende eşimde değer çıkınca çok üzülmüştüm çok ağlamıştım eşimin ameliyat olmasına 1 ay vardı umudum tükenmişti ama şükürler olsun Rabbim yüzümü güldürdü henüz hamile değilim tüpbebek yaptırdım tutmadı ama inşallah bir dahaki tedavimde evladıma kavuşurum:49::49::49::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

arkadaşlar tüp deneyenler nerde denedi acaba bilgi verebilirlermi bana,bende bu ay denemeyi düşünüyorum.

ersel beyden gelen ilaçları ramazanda nasıl kullanıyor eşleriniz dün yazdım ama kimse cvp vermedi sertoli iftardan sonra aç olarak mı içilecek iki saat sonrada hprex diye anladım ben kullananlar yazabilirmisiniz lütfen?

Ben Alman Hastanesinde yaptırdım.

teşekkür ederim canım.bende ankara ünvde yaptırmıştım.şöyle düşünmeye başladım belki yanlıştır ama azosperm olupta tüp bebek yaptırırken gidilen hastane ve doktor daha önemli.yani spermin iyice incelenip,embriyonun iyice incelenmesi ve çok titiz bir çalışma gerektiriyor.bunun içinde araştırmaya karar verdim.

inşallah bu denemende bebişlerin seninle olur..emeklerinin karşılığını verir rabbim.
bizim son denemede eşim 5 kez sperm testi verdi ,havuz oluşturuldu ,5 ayrı testten toplam 7 tane sperm bulunmuş.onlarla denemiştik.ama kısmet olmadı işte.umarım perşembe güzel haberlerle gelebilirsin.allah yardımcın olsun..

zordur taşınmak allah kolaylık versin canım.biz de geçen sene ramazan ayında tayin nedeniyle bingölden sakaryaya taşınmıştık.hem oruçlu tutup hemde eşya yerleştirmek zordu.yeni eviniz sizee uğurlar getirsin inşallah.

amin canım..evlat edinme konusunda çevremdekiler ısrarcı,2 eltim'de evlat edindiler onlar bile yaşın ilerlemeden kuruma başvur diyorlar,biz çok geç kalmışız sen geç kalma deniliyor.onlar 45 yaşından sonra evlat edindiler malesef..
şu son şanslarımızı deneyelimde allah büyükk ..yaradanım her şeyin iyisini bilir.bizim için bildiği vardır elbet..

İnşallah hepimiz güzel neticeleri alırız. Güzel gelişmeler yaşamışsınız.
Bu forumdan biri hamile kaldığında o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam. Sanki kendim hamile kalmışım gibi duygusallaşıyorum. Tüm hamile olanları tebrik ediyorum Allah sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin. Bende Bahar'ın doğal yolla hamile kalacağına hep inandım. (Sanki kızı olacak gibi geliyor bana) Ona, tüm forumdakilere ve bebek isteyenlere bol bol dua ettim hep. Allah inşallah bu mübarek günde dualarımı kabul eder.

maşallah inanki kendi halimden çok sana üzülüyordum.şükür rabbime.öyle doğal öyle olduğun gibi davranıyorsunki seni sevmemek elde değil.allahında sevdiği kuluymuşsunki denedi denedi en sonundada bu mübarek aylarda ödülünü verdi.inşallah tamamına erersiniz.bizi unutma ama burda;)

teşekkür ederim canım.bende ankara ünvde yaptırmıştım.şöyle düşünmeye başladım belki yanlıştır ama azosperm olupta tüp bebek yaptırırken gidilen hastane ve doktor daha önemli.yani spermin iyice incelenip,embriyonun iyice incelenmesi ve çok titiz bir çalışma gerektiriyor.bunun içinde araştırmaya karar verdim.

Evet bende öyle düşünüyorum. Fakat şöyle bir durumda var. Laboratuvar ortamında seçilmiş en iyi embriyoyu rahime koysalar bile vücudumuz bu embriyoyu yüzlerce kez kontrol ediyormuş. Yani en ufak bir olumsuzluk olacağı zaman vücudun savunma mekanizmasına da bağlı tabi bünye onu kabul etmiyormuş. Düşün Allah bizi nasıl yaratmış.

Evet bende öyle düşünüyorum. Fakat şöyle bir durumda var. Laboratuvar ortamında seçilmiş en iyi embriyoyu rahime koysalar bile vücudumuz bu embriyoyu yüzlerce kez kontrol ediyormuş. Yani en ufak bir olumsuzluk olacağı zaman vücudun savunma mekanizmasına da bağlı tabi bünye onu kabul etmiyormuş. Düşün Allah bizi nasıl yaratmış.

bu seferde gözünü kapatıp beğense ya şu vücudumuz,armutun sapı üzümün çöpü diye diye ne hale geldik.yani şans işi deneme sayısı önemli diyorsunuz.

arkadaşlar tüp deneyenler nerde denedi acaba bilgi verebilirlermi bana,bende bu ay denemeyi düşünüyorum.
merhaba canım.
5.kez denemiş biriyim.3 tanesi ünvst hastanesinde(ilki adana başkent,2ve 3 ankara gata,son 2tane özel hastanede denedim(umut tüpbebek merkezi).
sana atavsiyem asla ünvst hastanelerinde deneme insanı kobay gibi kullanıyorlar,malesef eşimin 2 teseside gatada oldu.çok kötüydü.
sonuç itibariyle ilk 3 denememde hep 1 tane embriyom döllendi,onuda hemen 3. gün transfer ettiler..hiç blast evresini görememiştik..
ama son 2 denemem daha iyidi.hatta 5. denememde ilk defa 4 tane ebmriyom olmuştu.vede 1.kalitede devam edip balst tarnsferim olmuştu.bu bizim için mucize gibi birşeydi.ama kısmet olmayınca olmuyor işte..çör çöp denilen embriyo ile hamile kalan çok kişi var...

seçeceğin hastanede ımcı,embriyoskop,gebelik aşısı,blast tarnsferi yapan bir yer olmalı..biz azolular için embriyolog vede tese olacaksa teseyi yapan doktor çok daha önemli..
nerede oturuyorsun bilmiyorum ama araştırdığım kadarıylaa ;bizler için en iyi merkezler istanbulda.
biri istanbul memorial,diğeri bahçeci kliniği(umut yada fulya).
bu iki hastaneye de ücretsiz ön görüşme yapabilirsin.ama muayene olmak istersen 225 tl sanırım.sana tavsiyem ikisiylede görüşş hangisi sana mantıklı gelirse onla tedavine başlarsın..allah yardımcın olsun..

az önce eşim aradı sperm boyama testinde sonucumuz,çok nadir sperm var ve hareketsiz çıkmış bu seferde.ne yapacağız biz ya tam bir şeyler oldu derken geri sarmaya başlıyo bu lanet şey!

Super ne guzel olumlu sonuclr almak...bence sizin bu kadar surece bu sonucu aldiysaniz cok yakinda spermleide gorursunuz canim
Bizim fsh yuksekti celalettin beyde tedaviye baslayali 3.5 ay oldu bizimde,fsh dustu bayagii
Simdi bende cok merak ediyorum sonucumuzu cok korkuyorum ins bende guzel haberler veririm size burdan
Ramazandan sonra verir testi esim diye dusunuyorum

merhaba canım.
5.kez denemiş biriyim.3 tanesi ünvst hastanesinde(ilki adana başkent,2ve 3 ankara gata,son 2tane özel hastanede denedim(umut tüpbebek merkezi).
sana atavsiyem asla ünvst hastanelerinde deneme insanı kobay gibi kullanıyorlar,malesef eşimin 2 teseside gatada oldu.çok kötüydü.
sonuç itibariyle ilk 3 denememde hep 1 tane embriyom döllendi,onuda hemen 3. gün transfer ettiler..hiç blast evresini görememiştik..
ama son 2 denemem daha iyidi.hatta 5. denememde ilk defa 4 tane ebmriyom olmuştu.vede 1.kalitede devam edip balst tarnsferim olmuştu.bu bizim için mucize gibi birşeydi.ama kısmet olmayınca olmuyor işte..çör çöp denilen embriyo ile hamile kalan çok kişi var...

seçeceğin hastanede ımcı,embriyoskop,gebelik aşısı,blast tarnsferi yapan bir yer olmalı..biz azolular için embriyolog vede tese olacaksa teseyi yapan doktor çok daha önemli..
nerede oturuyorsun bilmiyorum ama araştırdığım kadarıylaa ;bizler için en iyi merkezler istanbulda.
biri istanbul memorial,diğeri bahçeci kliniği(umut yada fulya).
bu iki hastaneye de ücretsiz ön görüşme yapabilirsin.ama muayene olmak istersen 225 tl sanırım.sana tavsiyem ikisiylede görüşş hangisi sana mantıklı gelirse onla tedavine başlarsın..allah yardımcın olsun..

bizde 10 yumurta toplandı iki embriyo oluştu ikiside yaşımdan dolayı transfer edildi.hemde 2.gün.neden iki tane oluştu neden 2. gün transfer edildi bilmiyoruz çünkü cevap veren yoktu.sorularımızada hıhı diyip geçiştirdiler.bende özele gitmeye karar verdim ankara diyordum,dondurulmuş spermlerimiz var diye ama istanbula da gideriz derdimize çare olsa.umutu çok duydum hakkaten.

Back
X