Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Super ne guzel olumlu sonuclr almak...bence sizin bu kadar surece bu sonucu aldiysaniz cok yakinda spermleide gorursunuz canim
Bizim fsh yuksekti celalettin beyde tedaviye baslayali 3.5 ay oldu bizimde,fsh dustu bayagii
Simdi bende cok merak ediyorum sonucumuzu cok korkuyorum ins bende guzel haberler veririm size burdan
Ramazandan sonra verir testi esim diye dusunuyorum

eşim aradı sımdı celalettın bey ıle görusmus butun hersdeyını guzel dıe değerlendırmıs sende cıkıs olacak ama varıkosel engelllıo sanırım demiş eşime prengly iğne vermıs 2.5 ay sonra kontrole çağırmıs çıkış baslıcak inşallah demıs eşim ameliyat olsam mı doktor bey demıs 2.5 ay daha bekleyelım snra karar verelim demiş

anadolu sağlık merkezi gebze /Kocaeli prof dr. aydın arıcı hiç duyan varmı?

bu seferde gözünü kapatıp beğense ya şu vücudumuz,armutun sapı üzümün çöpü diye diye ne hale geldik.yani şans işi deneme sayısı önemli diyorsunuz.

:)) Nasip kısmet biraz da galiba. Benim internetten araştırdığım 3. kez tüp bebek yaptırıp hamile kalınamayınca doktorlar biraz tedirgin bakıyor. Tabi bu aşamalarda her şey yolunda gitti mi bilemiyoruz. Embriyolog çok önemli aynı zamanda doktorun bebeleri yerleştirirken ki el mahareti çok mühim. Sanki öylecene koyuyormuş gibi zannediyoruz ama bana kalırsa öyle değil. Zamana bırakıyoruz ama zamanda bizim için dezavantaj. Bol bol dua etmekten ve doğru doktorlara güvenmekten başka bir çare yok bizim gibi durumlarda.

metobolomix diye bi yöntem varmış yazınca nette bu adam çıkıyor.aradım hastanelere sordum o çok eski bir yöntemdi diyorlar.pgt yerine uyguluyorlarmış pgt kadar zarar vermeden,embriyonun sıvısını alıp sağlıklı olup olmadığına bakıyorlarmış.benimde mantığıma çok yattı.hiç duydunuzmu bunu acaba?

az önce eşim aradı sperm boyama testinde sonucumuz,çok nadir sperm var ve hareketsiz çıkmış bu seferde.ne yapacağız biz ya tam bir şeyler oldu derken geri sarmaya başlıyo bu lanet şey!

canım allah büyükk , 5. denemem de eşim farklı zaman aralığında 5 kez test verdi, toplam 7 tane bulundu..sizde havuz oluşturun eşim tedaviye başlamadan sperm vermeye başlasın tedavi sonuna dek biriktirin spermlerinizi..1.2 derken birikir merak etme..
bak bizim topikte ikiz hamile olan bir arkadaş var yanlış hatırlamıyorsam 3 spermle ikizlerine hamile.ümütsiz olmaaa,rabbim ol dedikten sonra olmayacak şey yok biliyorsun..

bizde 10 yumurta toplandı iki embriyo oluştu ikiside yaşımdan dolayı transfer edildi.hemde 2.gün.neden iki tane oluştu neden 2. gün transfer edildi bilmiyoruz çünkü cevap veren yoktu.sorularımızada hıhı diyip geçiştirdiler.bende özele gitmeye karar verdim ankara diyordum,dondurulmuş spermlerimiz var diye ama istanbula da gideriz derdimize çare olsa.umutu çok duydum hakkaten.
eğer denemeye yapacaksan tekrar ..döllenen 2 tanede olsa 5. güne(blast evresine)gitmek istediğini söyle.
bak flzskkın son denemsinde 10 tane embriyosu olmuştu.ama 5.güne sadece 2 tane kaldı ve tarsnfer edildi.o 2 tanedende sadece 1 tane si tuttu oda göbüşünde maşallah..
eğer fszkk 3.gün yada 2. gün tarsfer yapsalardı belkide yaşamayacak olan embriyolardan seçeceklerdi.sonuçta hamgi embriyonun yaşayıp yaşamadığını bilemiyorlar..sadece kalitesinden anlıyorlar..ama şuda varrr kötü embriyolarlada hamile kalan bir kaç kişi tanıyorum..kısmettten öte gitmiyor ama sen yinede eşeğini sağlam kazığa bağla sonrada allaha emanet et derler..

:)) Nasip kısmet biraz da galiba. Benim internetten araştırdığım 3. kez tüp bebek yaptırıp hamile kalınamayınca doktorlar biraz tedirgin bakıyor. Tabi bu aşamalarda her şey yolunda gitti mi bilemiyoruz. Embriyolog çok önemli aynı zamanda doktorun bebeleri yerleştirirken ki el mahareti çok mühim. Sanki öylecene koyuyormuş gibi zannediyoruz ama bana kalırsa öyle değil. Zamana bırakıyoruz ama zamanda bizim için dezavantaj. Bol bol dua etmekten ve doğru doktorlara güvenmekten başka bir çare yok bizim gibi durumlarda.

Öyle gerçektende doktorumuzu seçip güveniyoruz ne yapalım.peki transferden sonra neler yaptınız çok yatarakmı geçirdiniz zamanınızı.yada umursamadanmı?

canımm bebişş nasılll :49:
kesesinide görmüşsün maşallah,
rabbim hayırlı ve güzel günlerini görmeyi hep nasip etsin inşallah..
hamişler arasında bizlere de dua edenler arasına katıldın sende.ne güzel..

metobolomix diye bi yöntem varmış yazınca nette bu adam çıkıyor.aradım hastanelere sordum o çok eski bir yöntemdi diyorlar.pgt yerine uyguluyorlarmış pgt kadar zarar vermeden,embriyonun sıvısını alıp sağlıklı olup olmadığına bakıyorlarmış.benimde mantığıma çok yattı.hiç duydunuzmu bunu acaba?

Yok ben duymadım hiç

Öyle gerçektende doktorumuzu seçip güveniyoruz ne yapalım.peki transferden sonra neler yaptınız çok yatarakmı geçirdiniz zamanınızı.yada umursamadanmı?

İlk 3-4 gün çok dikkat ettim dışarı bile çıkmadım. Ama sonra kendimi çok yormadan normal hayatıma döndüm. Yukarı doğru uzanmamaya çok dikkat ettim, ev işi yapmadım mesela.

canımmmmmmm hadi gözünüz aydın sıra kalp atışında inşallah
her aşaması ayrı güzel büyüdükçe daha da güzel onu hissedince...
hepsini sırayla sorunsuz yaşarsın inşallah canım :16::16::16:

aminn nursenim inş hayırlısıyla o aşamayıda atlatırız :16:
saol canımmmm benim inş hepimiz için herşey yolunda gider bundan sonra :16::16::16:

hamişler hepinizi tebrik edrim sizin adınıza çok mutlu oldum.... sağlıklıcada dogumlarıda yaparsınız inşallah..ee darısıda bizlere olsun o zaman

saol canımmmmmmm :54: aminnnnnnn darısı başınıza inş :16::16::16:

canımmmm nasıl sevindim anlatamam allahım sıkıntılarda bırakmasın seni ve kocanı :-*
23 temmuzda da kalp atışlarını hayırlısıyla duyarsın bizi de sevindirirsinn :D:D:D:D
canım benim çok mutlu oldum öyleki ağlamaklı yanii

allah razı olsun canım çok saol :70:
inş hepinize nasip olur bu mutluluk dualarımdasınız :16::16::16:

Canım Maaşallah 41 kere... :nazar::nazar::nazar: Keseyi de görmüşsünüz, ne güzel Rabbim bu güzel günleri nasip etti . Sizin adınıza bir arkadaşa daha var ( onlar da rahatsızlık atlatmış) çok sevindim. Vallahi kankama bile eve gidince anlattım ;) Hep hayırlı güzel haberler duyalım...

saol canım benimmmmmmmm demek haberimi arkadaşına da verdin :70:
inş en kısa zamanda senin halayınıda çekeriz burada :16::16::16:

gözün aydın canım.kucağına almak ta:emir_bebek: nasip olur İnşallah.

saol canım aminnnnnnnnnnnnnn :16::16::16:

canım gözün aydın miniğin kesesini gördünüz demek inşallah kalp atışlarını da duyarsınız ,
çok şükür herşey yolunda da görülüyomuş herşey daha güzel olur inşallah canım

allah razı olsun canım çok şükür herşey yolunda inş sonuna kadar da böyle gider :16:
dualarınızda eksik etmeyin bizi...

Cok guzel ya masaallah:nazar::emir_bebek:
hamılelerın duası kabul olur ramazanda bıze dua et bahar

saol lamyaycım dua etmez olur muyum elimde kocaman liste var...
şimdi tayin işiyle uğraşıyorum ama hayırlısıyla bunu bi atlatayım daha çok dua edicem sizler için :70:
bu günleri görebildiysek sizlerin dualarının payıda büyük allah razı olsun hepinizden :16:

baharcığım tekrar gözünüz aydın olsun ,Allah tamamına eriştirsin hayırlısı ile kavuş yavruna.:emir_bebek::nazar:

saol tatlım amin inş rabbim hayırlısıyla kucağımıza aldığımız günleride görmeyi nasip eder :16::16::16:

canım pgt eğer çiftlerden birinde genetik bir hastalık varsa hastalıklı embriyo tarnsferi yapmamak için sağlıklı embriyo seçilip tarsnfer yapılıyor....hemde maliyetli neredeyse 1 tüpbebek parası.. pgt girmesi için en az 4-5 embriyo olması gerkiyor.

bende rahim yaralama yöntemini duydum onu araştıracağım..gerekirse son denememde yaptıracağım.oda olursa yaptırmadığım hiç birşey kalmamış olacakk :1:

canım allah büyükk , 5. denemem de eşim farklı zaman aralığında 5 kez test verdi, toplam 7 tane bulundu..sizde havuz oluşturun eşim tedaviye başlamadan sperm vermeye başlasın tedavi sonuna dek biriktirin spermlerinizi..1.2 derken birikir merak etme..
bak bizim topikte ikiz hamile olan bir arkadaş var yanlış hatırlamıyorsam 3 spermle ikizlerine hamile.ümütsiz olmaaa,rabbim ol dedikten sonra olmayacak şey yok biliyorsun..

eğer denemeye yapacaksan tekrar ..döllenen 2 tanede olsa 5. güne(blast evresine)gitmek istediğini söyle.
bak flzskkın son denemsinde 10 tane embriyosu olmuştu.ama 5.güne sadece 2 tane kaldı ve tarsnfer edildi.o 2 tanedende sadece 1 tane si tuttu oda göbüşünde maşallah..
eğer fszkk 3.gün yada 2. gün tarsfer yapsalardı belkide yaşamayacak olan embriyolardan seçeceklerdi.sonuçta hamgi embriyonun yaşayıp yaşamadığını bilemiyorlar..sadece kalitesinden anlıyorlar..ama şuda varrr kötü embriyolarlada hamile kalan bir kaç kişi tanıyorum..kısmettten öte gitmiyor ama sen yinede eşeğini sağlam kazığa bağla sonrada allaha emanet et derler..

çok sağol enfalcim,tabi biliyorum rabbim ol dedikten sonra olmayacak bişey yok ama kendi kendimize kızıyoruz işte keşke özele gitseydim en başında.maşallah filizede,yavrusuyla hiç ayrılmazlar inşallah.sayısı az olunca blast evresini beklemiyorlarmış araştırdım.normalide 3. gün bizde bir aceleleri vardı.hafta sonuda hastaneye gelmemek için cuma yapıp bıraktılar diye düşünüyorum.

İlk 3-4 gün çok dikkat ettim dışarı bile çıkmadım. Ama sonra kendimi çok yormadan normal hayatıma döndüm. Yukarı doğru uzanmamaya çok dikkat ettim, ev işi yapmadım mesela.

Gerçi ilk denememde evi bile süpürmüştüm. Test günüm gelmeden de adet olmuştum. Benim duyduğum ananas, kabak çekirdeği yemek iyiymiş. Bebeğin tutunmasına yardımcı oluyormuş.
Asıl pozitif sonuç alanlara sormak lazım neler yaptılar?

İnşallah hepimiz güzel neticeleri alırız. Güzel gelişmeler yaşamışsınız.
Bu forumdan biri hamile kaldığında o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam. Sanki kendim hamile kalmışım gibi duygusallaşıyorum. Tüm hamile olanları tebrik ediyorum Allah sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin. Bende Bahar'ın doğal yolla hamile kalacağına hep inandım. (Sanki kızı olacak gibi geliyor bana) Ona, tüm forumdakilere ve bebek isteyenlere bol bol dua ettim hep. Allah inşallah bu mübarek günde dualarımı kabul eder.

canım hoşgeldin aramıza inş hayırlısıyla sende en kısa zamanda kurtulursun azodan ve kavuşursun bebişine :16:
sanırım sende bizi daha önceden takip ediyordun :1:
benim için duada etmişsin allah razı olsun senden :16:
demek kızım olacağını hissediyorsun :8:
bizde eşimle son senelerde sağlıklı sıhatli bi kızımız olmasını isterdik :16:
hayal kurarken bile önce kızımız derdik sonra oğlumuz :16:
ben çok seviyorum kız çocuklarını hep ilk bebişim kız olsun isterdim...
şükürler olsun rabbim şimdi mucizemizi nasip etti...
sağlıklı sıhatli olsunda cinsiyet önemli değil okadar...
eşimde böyle diyor ama o hayaller aklında kalmış olacakki arada karnımı kızım diye seviyor farkında olmadan :1:
bende deme öyle belki erkektir üzme bebişimi diyorum :1:
sonra bebeğim diye seviyor...
diyeceğim kızımız olursa çok seviniriz ama oğlumuz olursa da bi okadar seviniriz :16:
5 senedir herkese imrenerek baktık kız erkek farketmez sağlıcakla evladımıza kavuşalım yeter bize :16:
inş en kısa zamanda sana da nasip olur canım :16::16::16:

maşallah inanki kendi halimden çok sana üzülüyordum.şükür rabbime.öyle doğal öyle olduğun gibi davranıyorsunki seni sevmemek elde değil.allahında sevdiği kuluymuşsunki denedi denedi en sonundada bu mübarek aylarda ödülünü verdi.inşallah tamamına erersiniz.bizi unutma ama burda;)

canımmmmmm negüzel şeyler yazmışsın çok saol :70:
şükürler olsun bu günleride gördük devamıda gelir inş :16::16::16:
unutur muyum sizleri hiç hep dualarımdasınız rabbim sizleride sevindirsin inş :16::16::16:

canım pgt eğer çiftlerden birinde genetik bir hastalık varsa hastalıklı embriyo tarnsferi yapmamak için sağlıklı embriyo seçilip tarsnfer yapılıyor....hemde maliyetli neredeyse 1 tüpbebek parası.. pgt girmesi için en az 4-5 embriyo olması gerkiyor.

bende rahim yaralama yöntemini duydum onu araştıracağım..gerekirse son denememde yaptıracağım.oda olursa yaptırmadığım hiç birşey kalmamış olacakk :1:

evet sayı az olunca pgt yapmıyorlar.parayı verince hastalık olmasada yaparlar bence.rahim yaralamayıda duydum gebelik aşısıda var.birde özelde embriyo glue denen embriyo yapıştırıcısı gibi bir sıvıyla transfer yapılıyormuş.

çok sağol enfalcim,tabi biliyorum rabbim ol dedikten sonra olmayacak bişey yok ama kendi kendimize kızıyoruz işte keşke özele gitseydim en başında.maşallah filizede,yavrusuyla hiç ayrılmazlar inşallah.sayısı az olunca blast evresini beklemiyorlarmış araştırdım.normalide 3. gün bizde bir aceleleri vardı.hafta sonuda hastaneye gelmemek için cuma yapıp bıraktılar diye düşünüyorum.
amin inşallah..filizimde çok çabaladı..o güzel kalbinin hürmetine rabbim ona bebişi bağışladı.eşide kendisie prlanta gibi insanlar..
canım benim 4.denemede 2 embriyo ile 5.güne gidildi...öyle çok sayıda embriyo olmasına gerek yok...

canım hoşgeldin aramıza inş hayırlısıyla sende en kısa zamanda kurtulursun azodan ve kavuşursun bebişine :16:
sanırım sende bizi daha önceden takip ediyordun :1:
benim için duada etmişsin allah razı olsun senden :16:
demek kızım olacağını hissediyorsun :8:
bizde eşimle son senelerde sağlıklı sıhatli bi kızımız olmasını isterdik :16:
hayal kurarken bile önce kızımız derdik sonra oğlumuz :16:
ben çok seviyorum kız çocuklarını hep ilk bebişim kız olsun isterdim...
şükürler olsun rabbim şimdi mucizemizi nasip etti...
sağlıklı sıhatli olsunda cinsiyet önemli değil okadar...
eşimde böyle diyor ama o hayaller aklında kalmış olacakki arada karnımı kızım diye seviyor farkında olmadan :1:
bende deme öyle belki erkektir üzme bebişimi diyorum :1:
sonra bebeğim diye seviyor...
diyeceğim kızımız olursa çok seviniriz ama oğlumuz olursa da bi okadar seviniriz :16:
5 senedir herkese imrenerek baktık kız erkek farketmez sağlıcakla evladımıza kavuşalım yeter bize :16:
inş en kısa zamanda sana da nasip olur canım :16::16::16:

canımmmmmm negüzel şeyler yazmışsın çok saol :70:
şükürler olsun bu günleride gördük devamıda gelir inş :16::16::16:
unutur muyum sizleri hiç hep dualarımdasınız rabbim sizleride sevindirsin inş :16::16::16:

Eşin nasıl iyileştimi?zaten müjdeyi alınca iyileşmiştir:)nasıl bir duygu anlatsana biraz çok merak ediyorum:)

amin inşallah..filizimde çok çabaladı..o güzel kalbinin hürmetine rabbim ona bebişi bağışladı.eşide kendisie prlanta gibi insanlar..
canım benim 4.denemede 2 embriyo ile 5.güne gidildi...öyle çok sayıda embriyo olmasına gerek yok...

canım benimmmmm sende eşinde öylesiniz..:70::70:
seninde kalbinnnnn çok güzellll Rabbim inşallah sanada bu mutluluğu yaşamayı nasip eder..:26::26:
çok istedimm olsun bu defaa gözlerim dolu dolu bekledim sonucunu..inşallah bu son denemende nasip olur.
sen bendende çok uğraştın..halada devam ediceksin..:26:
bu arada gözlerim hemen dolduuu yazını görünceeee :5::5: :70::70:

iyiymiş en azından 5. güne kalmazsa 12 günün ızdırabıda eklenmez acımıza.

canım benimmmmm sende eşinde öylesiniz..:70::70:
seninde kalbinnnnn çok güzellll Rabbim inşallah sanada bu mutluluğu yaşamayı nasip eder..:26::26:
çok istedimm olsun bu defaa gözlerim dolu dolu bekledim sonucunu..inşallah bu son denemende nasip olur.
sen bendende çok uğraştın..halada devam ediceksin..:26:
bu arada gözlerim hemen dolduuu yazını görünceeee :5::5: :70::70:

güzel kalpli filizcim artık üzülme sen bebişini düşün.

Back
X