Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
selam canlar hepinize hayırlı cumalarrrrrr :16::16::16:
salı günü girmiştim en son yorgunluktan giremedim bikaç gündür haberde veremedim size eşimin son durumunu...
canlar biliyorsunuz eşim çarşamba günü heyete girecekti...
durumu ilk ortaya çıktığında yapılan (mayıs sonu) tomografi ve bayram sonu yapılan tomografi sonuçlarının karşılaştırması yapılıp bununla heyete girip tüm drlar tekrar karar verecekti durumuna...
nodül iki tomografi sonucunda da aynı büyüklükteymiş çok şükür hiç büyüme olmamış :16:
eğer büyüme olsaymış eşimi tehlikeye atmamak için ilik nakli yapılamasa bile kemoterapi görecekmiş...
ama çok şükür büyüme olmadığı için şuan bi tedavi uygulamayacaklarını anlatmış dru...
"şuan hastalığının tekrarladığı kesin değil ama biz öyle olduğunu bile farzetsek nakil olmadan kemoterapi uygulamak kesin bi çözüm sağlamaz...
nodülde büyüme olmadığı için tedavi uygulamıycaz...
şimdi tekrar bi tomografi çektirip bana faksla son duruma bakayım...
2-3 ay sonra tekrar çektirip kontrole gel" demiş dru...
yani nodül aynı büyüklükte olduğu için şuan tedaviye gerek duyulmuyor...
çünkü eğer kemoterapi görürse arkasından ilik nakli olması gerekiyor...
kardeşi doğum yaptıktan sonra ve bizim bebiş doğduktan sonra uyumluluk testleri yapılacakmış...
uyumluluk sağlanırsa ozaman önce kemoterapi sonra ilik nakli olacak...
eğer kanserli hücre değilse bu nodül ve bu süre içinde küçülürse yada yok olursa tedaviye gerek bile kalmayacak...
son durum bu canlar çok şükür nodülde büyüme yok ve acil tedaviye gerek yok :16:
kıyamadığım telde "aşkım bebişimizin gelişine çok sevindim mutlu oldum ya ondan büyümedi nodül" diyor :43:
rabbim çok büyük öyle bi zamanda gönderdi ki mucizemizi eşime umut oldu :43:
bu bebiş eşimin nasibine geldi buna gerçekten inanıyorum...
allah kimseyi böyle muallakta bırakmasın...
inş hayırlısıyla şu hastalıktan tamamen arınır vücudu bebişinin mutluluğuyla tamamen yok olur nodül ve kurtuluruz tüm sıkıntılardan...
canlarım nolur dualarınızı eksik etmeyin inş sizinde dualarınızla bundan sonra daha güzel haberler verebilirim size :16:
pazartesi kontrolümüz var heyecanla bebişimi göreceğim ondan güzel haberler alacağım günü bekliyorum :16:
hepiniz dualarımdasınız minnakımla çok seviyoruzzzzzzz sizi :16::16::16::16:
maşaallah canım Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah. her karanlığın ardından mutlaka bir güneş doğarmış doğan güneşin hiç batmasın inşallah..

Arkadaşlar 3 yıllık evliyiz ve 1 yıldan beri çocuk istiyorduk bir türlü olmadı ve denizli üni. hast gittik ve tahlil yaptırdık eşimin menisinde sperm çıkmadı ve bize tüp bebek tedavisi önerdiler.Ben de kontrol için kadın doğuma gittim ancak adetin 2. ve 8. günlerinde gelmemi istediler. tahlil ve film çekilecekmiş.doktor tüp bebek tedavisini üni. de yapılmadığını ve bu tür hastalarını memorial hastanesine yönlendirdiklerini söyledi semra hanım varmış orada.Sormak istediğim birkaç soru var yardımcı olursanız çok sevinirim.

-Adetin 2. günü yapılacak tahlil,tam olarak ne zaman ?sonuçta ilk gün belli belirsiz bir iki damla oluyor,tam olarak kanama başladıktan itibaren 2. gün mü yoksa ne kadar geldiği önemli değil mi kafam karıştı:( Yanlış zamanda gidip kötü bir sonuçla karşılaşmak istemiyorum:(-

-Bizimle aynı problemi yaşayan arkadaşlar bizi nasıl bir süreç bekliyor bu konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

-eğer benim tahlil ve film iyi sonuç verirse nasıl bir yol izlenecektir,tedavi maliyeti,ilaçlar,istda hastanede kalacak yer imkanı,menide sperm yokken hamile kalmam mümkün mü vs.?kafam allak bullak oldu istanbulda da oturmamamız çok büyük problem...

kızlar başınıza geliyor mu ya da bununla ilgili bilginiz varmı? benim bir sıkıntım var yaklaşık 3 yıldır adet günümden 3,4 gün bazende 5 gün önce lavoboda kan görüyorum takip eden günlerdede leke şeklinde oluyor daha sonra adet oluyorum dr a gittim ama önemli bişey olmadığını söyledi çoğu kadında olurmuş, düzenli kontrol yaptırıyorum 6 ayda bir falan smear testi falanda verdim bişey yok ama yinede kafama tkılıyor:( ramazanda çok orucum gidiyor üzülüyorum
canım ya aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum ama bende kahverengi oluyo adetimin 10 gün öncesinde başlıyo bnde hastaneye gtmeyi düşünüyorum çok sıkıntılı bir durum oluyo gerçekten ramazan ayında :(

canım sgl dedigin gibi hayırlısı olsun insallah sizin spermler coook cook gelir hemen tedaviye baslarsınız canım sizin test yaptıracanız zaman emre bey orda die biliyorum ayın 5 den sonra yokmuş yada dolu dedi esim . benim adetime denk gelen günlerde yokmuş .canım valla akıllık etmiş raporu almamakla sükür ben yanış biliyormuşum kasımda rapor bitiyo sanıyoprdım aralıgın 28 de bitiyormuş ha bu arada esimi razı ettim sperm testi vermesine tamam dedi bakalım caymazsa. ayyy insallah bende görürüm bu testte spermleri.ama özelde vermiyecekmiş fakültede de verecem dedi hayırlısı canım
eh ne güzel eşin ikna olmuş inşlh spermler görürsünüz de eşin ameliyat olmaz dualarım seninle:16:

arkadaşlar iyisinizdir umarım.ben hem sevinip hemde üzülüyorum.bugün kadın doğuma gittim.kimyasal gebelik geçirmişim.doktora eşimin azosperm olduğunu söylemedim.sağlıklı olmayan sperm veya yumurtanın döllenememesinden kaynaklandığını söyledi.yalnız içerden kanama yapan kistim olduğunu söyledi.bunun için ilaca gerek yok dedi.adet ile birlikte atılırmış.ben bunlara rağmen çok ama çok sevinçliyim.azosperme rağmen demek ki kimyasalda olsa hamile kalabilmişim.ya menegon yada eşimin kullandığı macun işe yaramış.ben aslında bebeğin içerde kist olarak kaldığını düşünüyorum.çünkü ben hala adet olmadım ve adetle beraber atılacağını düşünüyorum.
cnm ne desem bilemedim aslında sevindim de üzüldüm de o zaman eşinde sperm var cnm demek oluyor bu hemen eşin test yaptırsın güzelim hadi inşlh bi daha kine kimyasal değil gerçeği olur inşlhhhhhhhh:26:

selam kızlar celalettin hoca eşime pregenly 5000 verdi bugün başladık hastanede yaptırdık bu iğneyi evde kendimiz öğrenip yapabilirmişiz dedik sağlık memuru bizi azarladı öyle saçmalıkmı olur diye burdan okumuştum ben daha önce iğneyi kendi uygulayanlar vardı evde yapılsada oluyo yani demi onu öğrenmek istedim eşim resmi formayla çalıştığı için sürekli haastaneye gidip iğne yaptırmak istemiyo evde yaptırmak bizim için daha iyi olcak..
cnm zor hergün hast. gitmekk ama elden ne gelir sende bi kere dah konuş anlat derdini bekli ii bi kişiye denk gelirsin:26:
tedavi sürecin hayırlı olsun inşlhh devamı güzel haberlerle gelir:16:
kızlar başınıza geliyor mu ya da bununla ilgili bilginiz varmı? benim bir sıkıntım var yaklaşık 3 yıldır adet günümden 3,4 gün bazende 5 gün önce lavoboda kan görüyorum takip eden günlerdede leke şeklinde oluyor daha sonra adet oluyorum dr a gittim ama önemli bişey olmadığını söyledi çoğu kadında olurmuş, düzenli kontrol yaptırıyorum 6 ayda bir falan smear testi falanda verdim bişey yok ama yinede kafama tkılıyor:( ramazanda çok orucum gidiyor üzülüyorum
cnm o bende de oluyo hatta geçen ay tam 10 gün vardı oldum kadın doğum normal dedi bide sıkıntı stres bende erken adet oldururu o yüzden erken olmustum bunu kafana takma dr. biey yok dediyse yoktur cnm :34:
Arkadaşlar 3 yıllık evliyiz ve 1 yıldan beri çocuk istiyorduk bir türlü olmadı ve denizli üni. hast gittik ve tahlil yaptırdık eşimin menisinde sperm çıkmadı ve bize tüp bebek tedavisi önerdiler.Ben de kontrol için kadın doğuma gittim ancak adetin 2. ve 8. günlerinde gelmemi istediler. tahlil ve film çekilecekmiş.doktor tüp bebek tedavisini üni. de yapılmadığını ve bu tür hastalarını memorial hastanesine yönlendirdiklerini söyledi semra hanım varmış orada.Sormak istediğim birkaç soru var yardımcı olursanız çok sevinirim.

-Adetin 2. günü yapılacak tahlil,tam olarak ne zaman ?sonuçta ilk gün belli belirsiz bir iki damla oluyor,tam olarak kanama başladıktan itibaren 2. gün mü yoksa ne kadar geldiği önemli değil mi kafam karıştı:( Yanlış zamanda gidip kötü bir sonuçla karşılaşmak istemiyorum:(-

-Bizimle aynı problemi yaşayan arkadaşlar bizi nasıl bir süreç bekliyor bu konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

-eğer benim tahlil ve film iyi sonuç verirse nasıl bir yol izlenecektir,tedavi maliyeti,ilaçlar,istda hastanede kalacak yer imkanı,menide sperm yokken hamile kalmam mümkün mü vs.?kafam allak bullak oldu istanbulda da oturmamamız çok büyük problem...
merhaba cnm aramza geldin inşlh sende hamişler kervanına katırlısın cnm sorun için şöyle
evet adetin 2.ci günü diyorlar çünki yumurtalıklarına iice bakmak için bazen hormon tahliilleri de yaptırabiliyorlar
yani bugün adet oldun kanamn başladı yarın gideceksin damla damla
olmaz çünki damla dediğin akıntı gibi olur gider ama adet başlamışsa başlamıştır ben öle biliyorum gene arkadaşlar yazar sana öğrenirsin güzelim:40:sende sorun yoksa eşine bakıp ameliyat deyebilirler sakın ameliyat olmayın hemen bişey kullanmadan hiçbi tedavi görmeden ameliyat sakın olmayın biz olduk o hataya düştük siz düşmeyin
tatlım bu süreç hiç bilinmiyopr kaderde ne varsa o oluyor ama inan ki güzel günler gelecek sizin için siz yolun başındayken bence celalettin beye gidin hemen tedaviye başlayın ve inşlh kısa sürede sonuç alırsınız bi an önce bezmi alemden celallettin peru dr.una randevu alın gidin pişman olmayacaksınızzzzzzzzzzzzzz :40:güzelim kaç yaşındasın

pıtırcık cnm ben doğadandevanın besmelelerini okudum rabbim eşine sağlıklı kaliteli spermler versin evlatlarına tez zamanda kavuştursun cnm benim besmelem 2055 di ya ben 2250 tane çekmişim kusura bakma zikirmatik olunca bakmayı unuttum:17:

aminnnnnn canım allahın izniyle hepsi geride kalacak inş :16:

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: gözün aydın canımmm :52:
inş pıt pıtlarıda duyarsın hayırlısıyla :16:
sağlıcakla kucağına aldığın günlerde gelir inş :16:
canım buarada senin kese görme günün çarşamba değil miydi sen yazmayınca merak etmiştim ben :34:

amiiiiinn cnm..inş.evet çarş.ydı.cumaya ertelendi...o yüzden dün gittik biz de...:)

merhaba cnm aramza geldin inşlh sende hamişler kervanına katırlısın cnm sorun için şöyle
evet adetin 2.ci günü diyorlar çünki yumurtalıklarına iice bakmak için bazen hormon tahliilleri de yaptırabiliyorlar
yani bugün adet oldun kanamn başladı yarın gideceksin damla damla
olmaz çünki damla dediğin akıntı gibi olur gider ama adet başlamışsa başlamıştır ben öle biliyorum gene arkadaşlar yazar sana öğrenirsin güzelim:40:sende sorun yoksa eşine bakıp ameliyat deyebilirler sakın ameliyat olmayın hemen bişey kullanmadan hiçbi tedavi görmeden ameliyat sakın olmayın biz olduk o hataya düştük siz düşmeyin
tatlım bu süreç hiç bilinmiyopr kaderde ne varsa o oluyor ama inan ki güzel günler gelecek sizin için siz yolun başındayken bence celalettin beye gidin hemen tedaviye başlayın ve inşlh kısa sürede sonuç alırsınız bi an önce bezmi alemden celallettin peru dr.una randevu alın gidin pişman olmayacaksınızzzzzzzzzzzzzz :40:güzelim kaç yaşındasın[/QUO

inşallah canım ben 28 eşim de 31 yaşında canım bu durumu daha yeni öğrendik.Açıkçası eşime bakan dr ameliyat falan pek bişey demedi bizi kadın doğuma yönlendirdi, benim kontrolüm için ve de zaman kaybetmeden Tüp bebek tedavisini önerdi.Szin de mi probleminiz bizimle aynı ?bebeğiniz oldu mu?

okul yoğun tempo devam tatlım.
ilk günler bizde biraz yorucu geçiyor.
yaş küçük ,minikler yeni tanışıyor okulla.
sıfırdan eğitim başlıyor anlıcan.

sen nasıl oldun tatlım?
maşallah hızlı olacak naz :1:

hadi gözün aydınnnn :46::46::46::46::32::32:
canım kalp atışları da başlamış miniğin maşallah:nazar::nazar::nazar:
canım bütün aşamaları sağlıklı bir şekilde atlatırsın ve kucağına bebişini sağ salim alırsın inş....
amin canım duaların için de..inş hepimiz tadarız bu güzel duyguları .amin..

amiiiin cnminş.sonuna kadar gideriz...inşallah sizler de birgün bu duyguları tadıcaksınız cnm...ne imkansız denen şeyler hayat buluyo.Allah çok büyük..sadece biraz sabır ve şükür...her zaman dualarımdasınız...

inşallah canım ben 28 eşim de 31 yaşında canım bu durumu daha yeni öğrendik.Açıkçası eşime bakan dr ameliyat falan pek bişey demedi bizi kadın doğuma yönlendirdi, benim kontrolüm için ve de zaman kaybetmeden tüp bebek tedavisini önerdi.Szin de mi probleminiz bizimle aynı ?bebeğiniz oldu mu?

inşallah canım ben 28 eşim de 31 yaşında canım bu durumu daha yeni öğrendik.Açıkçası eşime bakan dr ameliyat falan pek bişey demedi bizi kadın doğuma yönlendirdi, benim kontrolüm için ve de zaman kaybetmeden Tüp bebek tedavisini önerdi.Szin de mi probleminiz bizimle aynı ?bebeğiniz oldu mu?
dr. seni de bi kontrol ettirmek istedi doğal olarak hani sende de bi problem varmı diye
cnm ben altta yazdığı gibi 7 senelik evliyim eşimle evlendikten 3 ay sonra öğrendik eşimin azosperm hastası olduğunu eşim çocukken ateşli kabakulak geçirmiş o yüzden azosperm hastası olmuş biz öğrendiğimiz günden beri kullanmadığımız gitmediğimiz dr. kalmadı
sperm sonucu hep 0 0 0 öğrendikten 3 ay sonra eşim tese ameliyatı oldu sonuç 0 dr. gidin sizinn çocuğunuz hiç olmaz dedi:25:
sonra bitkiseller orası senin burası benim gezdik şifa aradık durduk 2010 da emre bakırcıoğlunda micro tese oldu bende hazırlandım sperm bulunursa hemen tüp bebek yapıcaktık malesef gene sonuç 0
ve bundan yaklaşık 9 ay önce celalettin peruyu duyduk burda bi arkadaş yazmıştı bizde artık son çare diye gidelim dedik gittik muayne falan derken eşimde varikosel çıktı ameliyat oldu ardından hocanın söylediği bitkisel ve iğneleri kullandı eşim ilk 3 .cü ayında bizde 1 milyon yuvarlak hücre çıktı ardından bi 3 aylık tedavinin ardından 6 tane sperm bulundu:nazar::52::52:
eşin en son test yaptırdığında 3 adet yerinde hareketli çıktı biz tüp bebeğe başlıcaktık tüp bebek merkezi yeterli değil dedi kaldı ve 2 hafta önce tekrar test verdi bu sefer çıkış olmadı .dr.lar normal dedi yeni sperm oluşumunda böle olması normalmiş şimdi eşim bu ay sonunda gene test vericek çıkış olursa dondurup tüp bebek denicem inşlhh inşlh bebeğimde o zaman anneciğine tutunupp gelecek kucağıma:26::16:senin eşinin sebebi belli mi cnm dr.lar ne dedi

Canım inşallah bu denemenizde bebişinize kavuşursunuz.Ne kadar zormuş bu işler....İnsan başına gelmeyince bilmiyo:( Off bizim doktor pek bilgilendirmedi ...dediği tahlilde spermin olmadığını,bazı hormonal değerlerin yüksek olduğunu bunun geçici bir durum da olabileceğini illa öğrenmek istersek de bunun sebebinin biyopsi yapılarak bulunabileceğiydi.Tabi önemli olanın sebep değil sonuç olduğu bu yüzden tüp bebek yaptırmamız gerektiğiydi.Testislerden spermin bulunuabildiğinden falan bahsetti ama yine de net birşey yok.

Kadın doğumdaki dr.muz bana tahlil yapmak için gelmemi söyledi eşimi de genetik test yaptırmamız için yönlendirdi.Sıra aldık ama daha çok var genetik teste kasım ayında olacak.
Şuan tek düşündüğüm bende de bişey çıkarmı acaba sorusu:(

selam kızlar celalettin hoca eşime pregenly 5000 verdi bugün başladık hastanede yaptırdık bu iğneyi evde kendimiz öğrenip yapabilirmişiz dedik sağlık memuru bizi azarladı öyle saçmalıkmı olur diye burdan okumuştum ben daha önce iğneyi kendi uygulayanlar vardı evde yapılsada oluyo yani demi onu öğrenmek istedim eşim resmi formayla çalıştığı için sürekli haastaneye gidip iğne yaptırmak istemiyo evde yaptırmak bizim için daha iyi olcak..

Evde sen yapabilirsin veya kendi bacaktan dizle kalça arasından yapabilir.hipogonadizm.com sitesine hastalardan biri nasıl yapıldığını video olarak yüklemiş ordan faydalanabilirsin forum.ilaçlar.bacaktan enjeksiyon nasıl yapılır?

Son düzenleme:
Kizlar selam,
Esim 23 ekimde sperm testi yapacak. Oncesinde bir umut sperm cikar belki diye keciboynuzu pekmezi aldim. Bir yandan da korkuyorum fsh i arttirir mi diye. Kullananlar yan etkisini gorenler beni bilgilendirebilir mi? Nasil kullanmak gerekiyor? Simdiden tesekkurler:)

Canım inşallah bu denemenizde bebişinize kavuşursunuz.Ne kadar zormuş bu işler....İnsan başına gelmeyince bilmiyo:( Off bizim doktor pek bilgilendirmedi ...dediği tahlilde spermin olmadığını,bazı hormonal değerlerin yüksek olduğunu bunun geçici bir durum da olabileceğini illa öğrenmek istersek de bunun sebebinin biyopsi yapılarak bulunabileceğiydi.Tabi önemli olanın sebep değil sonuç olduğu bu yüzden tüp bebek yaptırmamız gerektiğiydi.Testislerden spermin bulunuabildiğinden falan bahsetti ama yine de net birşey yok.

Kadın doğumdaki dr.muz bana tahlil yapmak için gelmemi söyledi eşimi de genetik test yaptırmamız için yönlendirdi.Sıra aldık ama daha çok var genetik teste kasım ayında olacak.
Şuan tek düşündüğüm bende de bişey çıkarmı acaba sorusu:(
aminnnnn cnm benim aminnn hepimiz kavuşalımm:nazar:
kolay değil ama inan ki dualarla herşeylerin üstesinden gelip mutluluğa kavuşuruz hepimizz:16::16:

cnm genetik test yaptırın daha ii genetik çıkınca bari bu yapıldı dersin
tatlım eşin bence dediğim dr.dan randevu alın gidin görüşünsperm testti de yapılır hormonlara bakılır ondan sonra tedavi gidişatınız belli olur nerde oturuyorsunuz yani ist. da mı

canım kafanı takma biz normalde benim adetlerim düzgündü bu olaylar basımıza geldiginden beri hep oluyordu hatta ara kanamalarım bile oluyordu bende senin gibi doktora gittim smear testi bende verdim bir problem cıkmadı sükür gecti nasılmı? canım bu 3 ay hiç kendimi sıkmadım eskisi gibi bunaltmadım sükür 3 aydır hiç olmuyor.bir de unutmadan söyleyim bal ile poleni karıştırıp yemiştim ama hatırlıyamadım adetten öncemi sonramı yemiştim hatırlıyamadım yanlış bilgi vermek istemem canım

arkadaşlar iyisinizdir umarım.ben hem sevinip hemde üzülüyorum.bugün kadın doğuma gittim.kimyasal gebelik geçirmişim.doktora eşimin azosperm olduğunu söylemedim.sağlıklı olmayan sperm veya yumurtanın döllenememesinden kaynaklandığını söyledi.yalnız içerden kanama yapan kistim olduğunu söyledi.bunun için ilaca gerek yok dedi.adet ile birlikte atılırmış.ben bunlara rağmen çok ama çok sevinçliyim.azosperme rağmen demek ki kimyasalda olsa hamile kalabilmişim.ya menegon yada eşimin kullandığı macun işe yaramış.ben aslında bebeğin içerde kist olarak kaldığını düşünüyorum.çünkü ben hala adet olmadım ve adetle beraber atılacağını düşünüyorum.

canım hem üzüldüm hem sevindim .canım sevindim cünkü bu demek oluyorki spermler yola cıktı yavaş yavaş geliyor masallah diyeyim .üzülmemdeki sebep keske kimyasal deyide gercekte olabilseydin olsun rabbim insallah kısa zamanda anne olmanı nasip eder canım

canımmmmmmmmmm inan sende benim dualarımdasın .ayyy insallah seninde güzel haberlerini duymayı rabbim nasip eder.

denizlideyiz canım ikimiz de çalıştığımız için üniv. hastanesine bile zor gittik kimseye de ne için gittiğimizi söylemek istemiyoruz...istanbul baya bir zor ancak şubat tatilinde gidebiliriz malesef:(
denizlide tahliller falan yapılıp herşey hazır olduktan sonra 3-5 gün istanbula gidip tüp bebek yaptırmayı düşünüyoruz ama tabi bu bizim düşüncemiz drlar nasıl yönlendirir hiç bilmiorum.Ne ile karşılaşacağımız da belli değil.Offf

canımmmmmmmmmm inan sende benim dualarımdasın .ayyy insallah seninde güzel haberlerini duymayı rabbim nasip eder.
cnm benimmmm:29::29: inşlh hepimizin sevinç dolu haberleri alsak ne güzel olur sırayla kız bi bakmışsın eşinde spermler görülmüşş ne ameliyat ne bişey sen eşin ameliyat olucak diy ebeklerken sen tüp bebeğe başlarsın inşlhh güzelim:52::52:
ne zaman test vericek eşin

Son düzenleme:
Back
X