• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
denizlideyiz canım ikimiz de çalıştığımız için üniv. hastanesine bile zor gittik kimseye de ne için gittiğimizi söylemek istemiyoruz...istanbul baya bir zor ancak şubat tatilinde gidebiliriz malesef:(
denizlide tahliller falan yapılıp herşey hazır olduktan sonra 3-5 gün istanbula gidip tüp bebek yaptırmayı düşünüyoruz ama tabi bu bizim düşüncemiz drlar nasıl yönlendirir hiç bilmiorum.Ne ile karşılaşacağımız da belli değil.Offf
anladım cnm haklısın zor bi durum kimselerede hemen sölenmiyor:50::50:
cnm ama tüp bebek yapmanz için eşinde sperm olmayınca dr.lar ameliyat önerip ameliaytta çıkarsa diyor o yüzden ben sana tavsiyem ameliyat olmasın eşin iice araştırıp anlayıp ondan sonra karar verin
hakkınıza hayırlısı olsun o zaman cnm umarım güzel haberler alırsın

Kizlar selam,
Esim 23 ekimde sperm testi yapacak. Oncesinde bir umut sperm cikar belki diye keciboynuzu pekmezi aldim. Bir yandan da korkuyorum fsh i arttirir mi diye. Kullananlar yan etkisini gorenler beni bilgilendirebilir mi? Nasil kullanmak gerekiyor? Simdiden tesekkurler:)

insallah cıkar canım.ben de esime yapmıştım.ama sonuç alamadım.söyle deyim canımkürü yapmadan önce fsh 4 küsürde kürü uyguladıkdan sonra 6 oldu canım. ben ilk bir hafta sabah aksam kullandırttım eşime .sonra sadece aksamları içirdim.yan etkisi görmedik.sadece tuvalet ihtiyacı biraz fazla oldu.

güzelim nasıl oldun seni arayamadım bugün ablama gittim ordan anneciğimin ve abimin mezarına gittim bayramda nasip olmamıştı :14::14:çok özlemişim gittim dertleştim ablamla ağlaştık geldik
sonra eşimle bana kışlık ayakkabı aldım çanta aldım ( o kadar ısrar ettim ki adam al aman sus dedi):9::9:kendine ayakkabı alamadı:1: sonra babama uğrradım anca geldim seni arayamadım inşlhh sen iileşmişsindir güzelim:54:

cnm benimmmm:29::29: inşlh hepimizin sevinç dolu haberleri alsak ne güzel olur sırayla kız bi bakmışsın eşinde spermler görülmüşş ne ameliyat ne bişey sen eşin ameliyat olucak diy ebeklerken sen tüp bebeğe başlarsın inşlhh güzelim:52::52:
ne zaman test vericek eşin

ayyy süper olur .hatta ben biraz daha ileriye gidiyim normal yoldan gebe kalmışız ne süper olur demi.niye yalan söyleyim benim hala umudum var. ah ah canım zar zor he dedi şuanda tüm şirinligimle en yakın zamanda yaptırması için ikna turlarındayım.hatta biraz önce senin yazını okuttum :). bak onlardaa 6 ayda spermleri gördü diye .hııım dedi gectiiiii.ama bana dayanamaz bu hafta içinde yaptırır her halde. canım Allahın izniyle olacak sizin insallah. ayagını sürü arkandan ben de hemen geleyim:)

ayyy süper olur .hatta ben biraz daha ileriye gidiyim normal yoldan gebe kalmışız ne süper olur demi.niye yalan söyleyim benim hala umudum var. ah ah canım zar zor he dedi şuanda tüm şirinligimle en yakın zamanda yaptırması için ikna turlarındayım.hatta biraz önce senin yazını okuttum :). bak onlardaa 6 ayda spermleri gördü diye .hııım dedi gectiiiii.ama bana dayanamaz bu hafta içinde yaptırır her halde. canım Allahın izniyle olacak sizin insallah. ayagını sürü arkandan ben de hemen geleyim:)
ooo hızlısın sen yok ben emeklemeye razıyım yeterki çıksın emekliyerek geleyim meleğimin yanına:emir_bebek:
şirinliğin tavan yaptı demek oo enişte yaşadııı:9::9:ne yapcan cnm köprüyü geçene kadar ya sabır bi tes versin inşlh güzel şeyler yaşarsın hadi bismillahhhh sür ayağını hemde ne sürr sırayla bizlere de gelsin o spermenlerr:10::10::10:

dr. seni de bi kontrol ettirmek istedi doğal olarak hani sende de bi problem varmı diye
cnm ben altta yazdığı gibi 7 senelik evliyim eşimle evlendikten 3 ay sonra öğrendik eşimin azosperm hastası olduğunu eşim çocukken ateşli kabakulak geçirmiş o yüzden azosperm hastası olmuş biz öğrendiğimiz günden beri kullanmadığımız gitmediğimiz dr. kalmadı
sperm sonucu hep 0 0 0 öğrendikten 3 ay sonra eşim tese ameliyatı oldu sonuç 0 dr. gidin sizinn çocuğunuz hiç olmaz dedi:25:
sonra bitkiseller orası senin burası benim gezdik şifa aradık durduk 2010 da emre bakırcıoğlunda micro tese oldu bende hazırlandım sperm bulunursa hemen tüp bebek yapıcaktık malesef gene sonuç 0
ve bundan yaklaşık 9 ay önce celalettin peruyu duyduk burda bi arkadaş yazmıştı bizde artık son çare diye gidelim dedik gittik muayne falan derken eşimde varikosel çıktı ameliyat oldu ardından hocanın söylediği bitkisel ve iğneleri kullandı eşim ilk 3 .cü ayında bizde 1 milyon yuvarlak hücre çıktı ardından bi 3 aylık tedavinin ardından 6 tane sperm bulundu:nazar::52::52:
eşin en son test yaptırdığında 3 adet yerinde hareketli çıktı biz tüp bebeğe başlıcaktık tüp bebek merkezi yeterli değil dedi kaldı ve 2 hafta önce tekrar test verdi bu sefer çıkış olmadı .dr.lar normal dedi yeni sperm oluşumunda böle olması normalmiş şimdi eşim bu ay sonunda gene test vericek çıkış olursa dondurup tüp bebek denicem inşlhh inşlh bebeğimde o zaman anneciğine tutunupp gelecek kucağıma:26::16:senin eşinin sebebi belli mi cnm dr.lar ne dedi

cemrecimm ben senin durumunu şimdi öğrendim arkadaşa yazınca..tam olarak bilmiyodum geçmişiini.ayyy bak çıkış olmuş ,yine olucak ,gönlünü ferah tut.ne güzel yaaa...senin de az kaldı:49: olmana cnmmmm inşallaaah AllaH'ın izniyle....
daisy aramıza yeni katılan arkadaşım,hoşgedin cnm...evet arkadaşların dediği gibi heme ameliyat olmayın,biz olduk.biraz uğraşsak eşimde normal çıkış bile olabilirmiş.microtese olurken doktor söylemiş.ama çook şükür oldu,bitti bizim.siz daha yolun çook başındasınız.bak burdaki rkadaşlar çok bilgili bu konularda.dedkleri doktora git ve bir an evvel başlayın.bu yolla burda çocuk sahibi olan çok kişi var,şanslızınız erken başlıyosunuz.sizın de güzel haberlerinizi alırız inşallah...bu forumu takip etmeni tavsiye ederim.burdan çook şey öğreniyo insan...Allah'ım yardımcınız olsun.

teşekkür ederim canım tavsiyelerin için.Umarım hepimiz muradımıza ereriz...Allah hepimize sağlıklı sıhhatli bebişler nasip etsin...

cemrecimm ben senin durumunu şimdi öğrendim arkadaşa yazınca..tam olarak bilmiyodum geçmişiini.ayyy bak çıkış olmuş ,yine olucak ,gönlünü ferah tut.ne güzel yaaa...senin de az kaldı:49: olmana cnmmmm inşallaaah AllaH'ın izniyle....
daisy aramıza yeni katılan arkadaşım,hoşgedin cnm...evet arkadaşların dediği gibi heme ameliyat olmayın,biz olduk.biraz uğraşsak eşimde normal çıkış bile olabilirmiş.microtese olurken doktor söylemiş.ama çook şükür oldu,bitti bizim.siz daha yolun çook başındasınız.bak burdaki rkadaşlar çok bilgili bu konularda.dedkleri doktora git ve bir an evvel başlayın.bu yolla burda çocuk sahibi olan çok kişi var,şanslızınız erken başlıyosunuz.sizın de güzel haberlerinizi alırız inşallah...bu forumu takip etmeni tavsiye ederim.burdan çook şey öğreniyo insan...Allah'ım yardımcınız olsun.
sağol cnm inşlhh şükür çıkış oldu ama sonra çıkmayınca bayağı hüsran yaşıyor insan ama dr.lar olur böle dedi bakalım şöle 10 tane falan çıksa hemen dondururuz öle öle toplanır tüp bebek yaparım kısmetse:26:
inşlhhhhhh bende bi gün :49:leyim derim...
teşekkür ederim canım tavsiyelerin için.Umarım hepimiz muradımıza ereriz...Allah hepimize sağlıklı sıhhatli bebişler nasip etsin...
ne demek cnm gene ara sıra yaz dertleşelim sorun olursa yaz muhakka sana cevap yazarlar arkadaşlarım:34:

Kizlar selam,
Esim 23 ekimde sperm testi yapacak. Oncesinde bir umut sperm cikar belki diye keciboynuzu pekmezi aldim. Bir yandan da korkuyorum fsh i arttirir mi diye. Kullananlar yan etkisini gorenler beni bilgilendirebilir mi? Nasil kullanmak gerekiyor? Simdiden tesekkurler:)

evet cnm bildiğim kadarıyla fsh'ı artırıyo,benim eşim de yaklaşık 2-3 hafta kadar kullanıp microtese oldu.onun da fsh'ı yükselmilti evet ama hemşiremiz bize önemli değil,önemli olan sperm bulabilmek dedi.çoook şüükür bulundu da.hatta hareketli bile görülmüş,yani keçiboynuzunu çok faydasını gördük.vitamin falan da kullandı doktorun tavsiye ettiği.zaten bize doktor dedi ameliyata kadar kullan diye.tıbben de kanıtlanmış.doktor amelyat esnasında öyle demiş.bence siz de doktorunza danışın derim.yine de yanlış yönlendirmek istemem cnm.ama çok uzun bi süre kullanmıcak anladığım kadarıyla.aynı bizimki gibi olucak sizin.ama yine de ameliyatı yapacak doktora sorun.sormakta fayda var.

ben doğadandeva arkadaşımızın besmelesini okudum canım ALLAH kabul etsin.sağlıklı salih saliha evlatlar nasip etsin.

$iyipazarlar5.webp herkeseeee :24::32::21::52::16:

Günaydınnnn iyi pazarlar herkese :71::71::71::71::16::16::16:
herkese günaydın hayırlı pazarlar nasılsın flizciğim düzeldin mi nezle grip geçti mi canım bu bahar havalarına dikkat etmek lazım geçmiş olsun naza ve kendine iyi bak bende aşı vurunmuştum kolumun ağrısından yazmadım kusura bakma kolum taş kesildi şimdi biraz iyi ,benim ikizler beni korkutup duruyorlar teyzesi Allahım hayırlısı ile doğurmayı nasip etsin .:16:

canım tekrar tebrikler minikin sizi hiç bırakmaz inş.9 ay onunla mutlu mutlu göbüşünde yaşarsınız sonrada evin onun sesleriyle şenlesin inş.:nazar::emir_bebek:
enson hamişimiz gulza sıradki hamiş gelsin acele etsin çok merak ediyoruz sıradaki hamişimizi bekliyoruz:49::46::46::46::46::46:

canım öncelikle çok geçmiş olsun...
akdeniz anemisi olduğunu öğrenmişsin...
inş eşinde yoktur canım üzme sen kendini rabbim bebişlerine sağlıklı uzun ömürler versin inş :16:
hastanede başına gelenlere çok üzüldüm :5:
sen 3 canlısın nasıl böyle bi hata yapabilirler anlamış değilim :47:
inş takibini en iyi şekilde yapacak bi hastane ve dr bulursunuz canım...
ikiz taşıyorsun sıkıntıların daha büyük onun için ilgili ve bilgili bi drda kontrollerinin yapılması en iyisi...
allah yardımcınız olsun canım dualarım senin ve yiğenlerimle :16::16::16:

çok geçmiş olsun eşine, arkadaşına ve arkadaşının evladına canım...
allah hepinizin yardımcısı olsun...
bu hayatta en büyük nimet sağlık ama çoğumuz bunun farkına başımıza bi sıkıntı gelince anlıyoruz...
allah herkese sağlık versin önce...
baharcığım merhabalar canım bende seni çok merak ediyordum bahar nerelerde niçin yazmıyor bebişin cinsiyeti belli oldumu ,evini taşını mı ne hallerde diyordum şimdi okudum maşallah ev işlerini okul işlerini Rabbim yardım etmiş halletmişsiniz Allah içinde mutlu mesut yavrunla eşinle yaşamayı nasip etsin,maşallah eşinin hast.ilerlememiş oda çok güzel :nazar: sorma baharcığım özel.hast beni 10 gün yatırdı bir sürü tahlil bir sürü test bir sürü para sonrada üzerine kan verme faciyası Allah bebekleri bize bağışladı şükürler olsun .şimdi devlet hast. araştıracağız Rabbim karnımdaki günahsızlar için hayırlı birilerini vesile kılar inş.eve gelince daha iyiyim moralim yerine geldi ara sıra yine kanamaya benzer şeyler oluyor artık hayırlısı ama bizim yolcular erken gelecek gibi teyzesi....ayrıca akdeniz anemisi evlenmeden önce araştırılması gerekiyormuş ama araştırılsa ne olurdu sanki zaten eşimin azo konusu az çok belliydi birde bu çıksaydı ....ne yapalım hayırlısı inş.eşimde çıkmaz Allaha havale ettik bekliyoruz .bebeğin cinsiyetini öğrenince hemen yaz annesi .daha öncede yazmıştım ama yine yazayım sanki senin kızın olacakmış gibi bir his var içimde .sağlıklı sıhhatli olsun inş.:nazar::emir_bebek::16:

canım test sonucu kocaman bir sıfır :43::43:
içim doldu bugün işten biran evvel çıkıp eve gitsem de rahat rahat ağlasam:43::43:
canım şimdi okudum sonucu gördüğünde üzülmen ağlaman çok normal ağla içini boşalt rahatla ama lütfen umudunu kesme benim eşimde 7 yıl boyunca normal verdiği testler hep sıfır çıktı saatlerce o kağıda bakardım sanki sonuç değişecek:14: ancak amaliyatla bulundu belki tıkanıklık falan vardır .çünkü normal çıkış olmayınca sperm yok anlamına gelmiyor .derinlerde içerde bir yerlerde sıkışıp kalıyormuş onuda basit operasyonla buluyorlar .bu topikte kimlere şahit olduk sizdende hayırlı haberler gelecek her zaman umudumuz var canım benim kendini yıpratma lütfen :38:

selam kızlar celalettin hoca eşime pregenly 5000 verdi bugün başladık hastanede yaptırdık bu iğneyi evde kendimiz öğrenip yapabilirmişiz dedik sağlık memuru bizi azarladı öyle saçmalıkmı olur diye burdan okumuştum ben daha önce iğneyi kendi uygulayanlar vardı evde yapılsada oluyo yani demi onu öğrenmek istedim eşim resmi formayla çalıştığı için sürekli haastaneye gidip iğne yaptırmak istemiyo evde yaptırmak bizim için daha iyi olcak..
canım merhabalar iğneye başlamışsınız Rabbim şifasını versin bol bol spermcikler gelsin ,canım bizde bazı iğneleri evde kendimiz yapalım diye araştırdık sorduk soruşturduk çok sakıncalıymış işin ehli olmayan kişler yapmasın dediler Allah saklasın kasa fala denk gelirse kas kaybına neden falan olabilirmiş ayrıca sizin iğne tozlu ve sulu mu bence riske atmayın tozlu ve sulu iğnler daha riskliymiş .hayırlı gelişmeler olur inş.
kızlar benim tedavim yine ertelendi offf kendimi hazırlamıştım ama olmadı kısaca anlatıyım emre bey ayın 19 gibi arayın demişti ayın 10 daki adettim gitti simdide ayın 5 de olacam ben o süre zarfında yokum diyor bayramdan sonrasına ertelendi bi daha cesaretimi nasıl toplıyacam zar zor kendimi alıştırmıştım ama olmadı.bir yandan diyorum vardır bundada bir hayır diyorum ama raporumuzun tarihi bitecek diyede korkuyorum.
acaba rabbim daha hayırlı sonucu mu verecek bize .biliyorsunuz eşim varikosel ameliyatı olmuştu bu ay 6.ıncı ayı doldurduk test yaptırmadık oraya gidecez diye. şimdi ben esimi nasıl razı edecem bir test daha yaptır die.hemen suratı düşüyor.haklı olarakta bunaldı adam . ama napıyım benim içimde normal yoldan sperm lere ulasacakmışız gibi geliyo napalım arkadaslar fikrinize ihtiyacım var
bu arada ben ulun beye hiç muhane olmadım istedigi testler varmı bari bayrama kadar onları yaptıralım
kaderciğim canım benim tedavi ertelenmiş ama biliyormusun hiç birşey zamanı gelmeden olmuyor ben 3 yıl izmire egeye git gel yaptım 1 kere deneme yapıldı o da emin değilim transfer oldu mu olmadımı 3 yılda bir arpa boyu yol alamadık,ama burda işler daha hızlı oldu demekki zamanı gelmiş inş.senin sonunda benim gibi olur hemencik hiç beklemediğin bir anda başlar ve bebişin gelir.herşeyde bir hayır vardır ertelendi diye üzülme lütfen.
geçmiş olsun canım inşallah sende bebeklerinde iyi olursunuz.
biz evlenirken bize akdeniz anemisi testini zorunlu olarak yaptırdılar Hatayda nikahım yapılacaktı test sonucunu getirmeden nikah işlemlerini yapmadılar.Hastalığınız varsa bilerek evlenin dediler.
neyseki öğrenmissiniz tedaviye başlamışsınız moralini bozma Allah sana ve bebişlerine sağlık versin inşallah
mavimenekşe nasılsın canım tedaviniz ne alemde hayırlı gelişmeler vardır inş.canım evet haklısın evlenmeden önce yapılıyormuş ama eşimin abisi sağlıkcı evelnmeden önceki rapor işlerini o halletti biz hiç hast.falan gitmedik işte cahillik sanki iyilik yaptı bize bende eşime bir sürü söylendim herşeyi böyle oldu bittiye getirdiniz şimid sıkıntısını ben çekiyorum dedim.inş.seşimde çıkmaz birde zaten azo konusu evlenmeden önce az çok belliydi birde bu çıksaydı ne yapardık ki nasip olunca kimse önüne gecemiyor....hayırlı haberlerini bekliyoruz canım.

Na.sonuna
canım tekrar tebrikler minikin sizi hiç bırakmaz inş.9 ay onunla mutlu mutlu göbüşünde yaşarsınız sonrada evin onun sesleriyle şenlesin inş.:nazar::emir_bebek:
enson hamişimiz gulza sıradki hamiş gelsin acele etsin çok merak ediyoruz sıradaki hamişimizi bekliyoruz:49::46::46::46::46::46:

Cnmm cok sağol tekrardan.ins.sonuna kadar gideriz minikimle.eveet artık allahin izniyle birer birer gelin kızlar...dilerim rabbimden hepimiz yaşayalım bu güzel duygulari .

Back
X