Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım kaan hocanında görüşünü al celallettin hocanında başka hocalarında.kalbine mantığına hangisi uyarsa hangisiyle rahatsan onla devam et.şifanız nerede rabbil alemin bilir.bizim iyi dediğiğmiz doktorlar zamanla yoruluyor bizlerle .çünkü durumumuz kolay değil.bazı arkadaşlar kendilerini prof sanıyorlar ama bu iş öyle değil.öyle makale okumakla araştırmakla olmaz.işin ilmi başka.rabbim hepimizi daha fazla yormadan sabrımızı taşırmadan bizi isyana sokmadan şifasını versin inşallah.şunuda söylim bizim eylül ayında hastanede yaptırdığımız inhibin sonucunu maalesef hocaya defalarca sormamıza rağmen daha öğrenemedik.zaten ben inhibinede takılmıyorum.bunu en başından savunuyorum.önceki yazılarımda bunu görürüsün.aklımda soru işaretleri bir yığın ama rabbim hayırlı bir yol gösterir inşallah.kaan hoca normal sperm testi için çağırmıyor.boyamalı yada fısh testi için çağırıyor.burda kaan hocaya savunduğum asla anlaşılmasın.öyle olsa yoluma onla devam ederdim.bu bir şey bilmediği anlamınada gelmez.sadece doktorlar maalesef işine geldiği gibi davranıyorlar.onlarda beşer.sana önerim sayfaları başından doğru okumaya başlarsan biraz daha kafandakiler dağılabilir.doktorlar bir yere kadar.gerisi rabbimin ol demesine bakar.çok mucizeler yaşandı,yaşanacak.rabbim bizlerede nasip eder inşallah.

hayat mucizelerle dolu elbet biri bulur bizi :)

ben ne kaan hocanın nede celallettin hocanın sekreteri değilimki bütün hastalarını tanıyayım.benim için topiktekiler yeterli.zaten bütün bilgileri burdan öğrenmiyoruzki.siz sanırım sekreterisiniz ve bütün hastları tanıyorsunuz.bu sorunun cevabını zahmet edip sayfaları başından beri okursan ne demek istediğimi anlardınız.anlayacağınızı sanmıyorum.ayrıca bana lütfen özel mesaj atmayın sizi samimi bulmuyorum.bana gönderdiğin msj ile burda yazdıklarının alakası yok.ayrıca sana durumumdan bahsetmek istemiyorum çünkü doktor değilsin.sen doktorculuk oynamaya devam et canım.ayrıca hocaya yapılan eleştrilere tahammülsüzlüğünüde anlamış değilim.herkes görüşünü bildirir.olumlu yada olumsuz.sperm testide sadece andromerde yapılıyor koskoca türkiye ve istanbulda değilmi.yemişim ayrıntılısını.canım biz tüp bebek yaptıracağımız zaman sanıyormusunki ayrıntılı sperm testi isteyecekler.tüp bebek merkezlerini az çok biliyorum elimde sperm testi olduğu halde illa kendi merkezlerindekini istiyorlar dışarda yapılanı değil.hepsi en iyi labaratuarın kendilerinin olduğunu söylerler ama sonuç hiçbrinde değişmez.hepsi 0 sonuç kağıdını eline tutuşturur.demem oki anromerde var ama diğer labaroarda yok ne olacak ozaman.zaten teşekküllü olsa çıkan spermleri dondurur.neden dondurulmadığını kendine hiç sordunmu.bu kadar araştırıyorsun bunuda araştır.iyi labaratuar sadece hücre saymaz aynı zamanda çıkanları dondururki gerekebilir diye.birde diyorsunki msjında 7 yılda araştıra araştıra prf olduk.sence biz 10 yıl boyunca oturdukmu.prof olmak öyle kolay değil canım abimden bilirim.bilirimki sadece goggle amcaya sorarak prof olunmaz.bir sürü makale okudum ve her okudumda o kadar heyecanlandımki sandım herşey yazıldığı gibi.yaşayarak öğrendimki hiçbir şey yazıldığı gibi değil çünkü hayat asla yazıldığı gibi olmaz olamaz.çocuk eğitimindeki hangi kitaplar çocukları yansıtır.anneler derki bunu psikolg olan annelerde dahil çocuk büyütmek kitapta yazılan gibi olmuyor.nice jinekolog ve androloglar şaşırır bir embriyo nasıl anne karnında bebek olur.bilim daha nice bilinmeyenle uğraşsın bakalım.sana son cevabım.ben ne diyorum sazım bana ne çalıyor.........

bu işle yani azospermi ile tam olarak uğraşan çok fazla insan yok aslında. uğraşanların amacı da genelde tese yapıp bulunan hücre ile tüp bebek yapıp sağlıklı bir gebelik sağlamak!!!!
foruma ilk girdiğimde kaan hocada tedaviye başlamıştık. içim çok rahat değildi ancak karışık da değildi. burada kafam çok karıştı ve celalettin hocaya da gitmeye karar verdik. işin özünde uygulanan tedaviler aynı zaten o uygulamış bu uygulamış hiç farketmiyor. tek derdim tese olmadan sağlıklı bir sonuç alabilmek. bunun için herşeyi yapmaya çalışıyorum.
hiç kimsenin bir çıkarı olduğunu düşünmüyorum. herkesin kendi derdi kendine. yetiyor da artıyor bile. şu hoca iyi bu hoca iyi polemiğine girmek çok yanlış. bu forumda dertleşiyoruz. güzel sonuçları gördükçe mutlu oluyoruz. evet yalnız değilmişiz diyoruz. bu paylaşımlar bizi rahatlatıyor.
herkesin inşallah dileği olur. ALLAHIM hepimize yardım eder....

ESE44 İÇİN 70 BİN LEM YELİD

NİYETİ: arkadaşımızın eşinin bir an önce bu dertten kurtulması ve hayırlı salih Saliha
evlatlara sahip olmak.

13 aralık Cuma dan ---------------- 15 aralık Pazar saat 22.00 ye kadar

Nurusima81 ……………………………………= 2300
Durudenizderya ………………………………...=2260 ……..= okudu
Ucubirarada ……………………………………. = 2045
flz01 in eşi ………………………………………=2045
Alev99 …………………………………………..= 2045
Lamyay ………………………………………….= 2045 …….=okudu
Nilda015 ………………………………………….=2045 ......=okudu
Aruna ……………………………………………=2045 ……..=okudu
Balım1905 ……………………………………….= 2045
Ervae ……………………………………………=2045
Bengusuu ……………………………………….=2045
Doğadandeva ……………………………………=2045
Papatyainci ………………………………………=2045
Papatyayarim ……………………………………=2045 …….=okudu
Dermannnn ………………………………………=2045
Ecrin23 ………………………………………….= 2045
gulerim …………………………………………= 2045
Bbmm ……………………………………………= 2045
Ecrin_bebek ……………………………………..=2045 …….=okudu
Eda09 …………………………………………….=2045
Ese44 ……………………………………………=2045
Esma …………………………………………….= 2045
Esmerimyarim …………………………………..= 2180 ……..=okudu
Flz01 ………………………………………….…= 2045
huzuryolu ……………………………………….= 2045
İlkbahar_ilkbahar ……………………………….= 2045
Mavimenekşe ……………………………………=2045
Pıtırcık_43 ………………………………………= 1910
Sonsuz__ ………………………………………..= 2045
Umut99 ………………………………………….=2045
Yase2 ……………………………………………= 2045
Yeşil34 ………………………………………….= 2045
Zaman …………………………………………….=2045
Sağanak …………………………………………. = 2045 ……..=okudu
Sewwgi…….. listeden kısa süreliğine ayrıldıııııııııııııııııııııııııııııı
pıtırcık arkadaşımızın lem yelidini okudum Rabbim niyetini kabul etsin

Canım ecrin bebek, bbmm, eda09 un dualarını okudum Rabbim şifa versin.

yenıden merhaba arkadaslar uzun bı aradan sonra yenıden yazma ıhtıyacı hıssettım 6 ay önce ılk olarak bu tartısmayı ben acmıstım suphecı bı yapım oldugundan dolayı bazı gerceklerı cabuk farkedebılıyorum kaan hoca hakkında yazılanlar benı o kadar sogutmustukı tedavıyı bıraktık onunla bu yazdıklarıma ragmen celalattın beyde tedavı sansımızı denemek ıstemıstım fakat kendısı ne msjları ma nede maıllerıme cvp yazdı çunku cok zor bı vakayız sonra önerdıgı bıtkısellerı ben kendı kendıme getırttım buradan duydugum kadarıyla ıcerıgının ne oldugunu bılmedıgımız bıtkısellerı ınsalh esıme kötuluk yapmamısımdır esım kullandı fakat soylenenlerın hıc bırı olmadı ne adem elması ne asırı kıllanma nede baska seyler sonra hapların uzerınde ıcerısınde neler oldugu yazıyordu arastırdım fakat sperm ıcın ıyı gelebılcek uzaktan yakından hıc bı alakası olmayan seyler bunlara ragmen yınede gıtmek ıstıyordum cunku baska caremız kalmamıstı ama hocaya ılgılenmek ıstemedı zaten esımınde hıc bı sekılde guvenı yoktu ıstemıyordu anlatıgım seylere guluyordu devamlı yuzunden anlıyormus falan dedıgımde cok sukur bende ınanclı bı ınsanım fakat bazı seylerın cok abartıldıgını dusunuyorum hocanın para talep etmedıgı soylenıyor sızce bu aktarın aldıgı paralar tumuyle kendısınemı kalıyor?bu kullandıgınız menagon ıgneler ılerıde nelere yol acabıldıgını bılıyormusunuz?ustelık ayda deıl haftada deıl haftanın kac gunu kullanıyorsunuz.bırde sunu soylemek ısterım burada yazılanlar bızım gıbı umutlarıyla yasayan ınsanlar ıcın cok önemlı çabuk etkılenebılıyoruz su an bız acıkta kaldık o hoca boyle bu hoca soyle ne yapıcaz sımdı nereden tekrar tutuncaz kendımı cok buyuk bı boslukta hıssedıyorum 24 yasındayım ve son zamanlarda o hocamı bu hocamı derken saclarıma beyazlar düşmüş şok oldum bence buradakı herkez gerceklerı görebılıyor ama umut bagladıkları seyın bozulması ıstemıyor bu yuzden konusmuyor yada görmezden gelıyor belkıde kesınlıkle su doktor derken bırbırımıze kotuluk yapıyoruz arkadaslar cok sukur rabbım hepımızı akıl fıkır vermıs herkez dogruyu yanlısı gorebılcek olgunlukta ve tecrubede emınım hıc bırınızın suan benım bulundugum durumda olmanızı ıstemem hıc bır seye guvenım kalmadı.Ayrıca bukadar ıgnenın kullanımınada cok karsıyım urolojı dalında buyuk basarıları ve tecrubelerı olan doktorların hıc bırı akıl edemezmıydı yanı bu ıgnelerı bır arada bu kadar cok kullandırtmayı her seyden önce saglık dıyorum ben çunku eslerımızı bız yonlendırıyoruz arkadaslar bız nedesek tmm dıyolar yeterkı olsunda rabbımden her zaman hayırlısını ıstedım ne taraf hayırlıysa dedım çok sukur kı ıstanbulda olmadı belkıde esıme kötuluk yapıcaktım yanlıs anlamayın amacım kımseyı kotulemek deıl belkıde dogru yoldasınız ama bunlar benım goruslerım bunları düşünürken bıle burada yazılanlardan etkılenıp gıtmek ıstedım rabbım bılıyorya esimi ikinci plana attım daha bır cok sey var soylemek ıstedıgım ama eyinas arkadasım cok guzel anlatmıs her seyı zaten kusura bakmayın amacım aklınızı bulandırmak deıl rabbım hepımızı tez zamanda bu ılletten kurtarsın ısyanlara düşmeden bunlar bırer vesıle iş Rabbımın ol demesınde...

arkadaşım o kadar güzel yazmışsın ki... şüphelerinde çok haklısın. ki benim de günlerdir uykularımı kaçıyor. ruhum daralıyor. celalettin hocayı internette şöyle bir araştırdığımda azospermi ile ilgili hiç bir bağlantısına rastlamadım. tek bağlantı noktası burası. eşimi alıp götürücem yarın yanına sırf bu yüzden. psikolojik olarak olumlu yaklaşması telefonlarımıza ve mailimize hemen cevap vermesi buradan duyduğum olumlu şeyler... bunlar yüzünden ne kaybederim ki dedim. şu an kullandığımız tedaviyi devam ettirmemizi istedi. söylenecek çok fazla söz yok aslında burda dertleşirken aynı zamanda kafamız karışıyor. bazen tek doktor dışında başka yere gitmek çok iyi olmuyor sanırım ALLAH yardımcımız olsun...

bakın sıze bundan 6 ay önce soyledıgım ılaclar ve suan bunları hala kullananlar var ve bunlar yasaklandıkca basındakı ısımler deısıyor arastırın arkadaslar daha sonra bunun vıcdan azabı var eslerımız o kadar masumlarkı vede bulundugumuz durumun altında ezıldıklerı ıcın sorgulamadan her dedıgımızı yapıyolar bıtkısel dıye guvenıyoruz her seye fakat hayatını kaybedenler bıle var

yenıden merhaba arkadaslar uzun bı aradan sonra yenıden yazma ıhtıyacı hıssettım 6 ay önce ılk olarak bu tartısmayı ben acmıstım suphecı bı yapım oldugundan dolayı bazı gerceklerı cabuk farkedebılıyorum kaan hoca hakkında yazılanlar benı o kadar sogutmustukı tedavıyı bıraktık onunla bu yazdıklarıma ragmen celalattın beyde tedavı sansımızı denemek ıstemıstım fakat kendısı ne msjları ma nede maıllerıme cvp yazdı çunku cok zor bı vakayız sonra önerdıgı bıtkısellerı ben kendı kendıme getırttım buradan duydugum kadarıyla ıcerıgının ne oldugunu bılmedıgımız bıtkısellerı ınsalh esıme kötuluk yapmamısımdır esım kullandı fakat soylenenlerın hıc bırı olmadı ne adem elması ne asırı kıllanma nede baska seyler sonra hapların uzerınde ıcerısınde neler oldugu yazıyordu arastırdım fakat sperm ıcın ıyı gelebılcek uzaktan yakından hıc bı alakası olmayan seyler bunlara ragmen yınede gıtmek ıstıyordum cunku baska caremız kalmamıstı ama hocaya ılgılenmek ıstemedı zaten esımınde hıc bı sekılde guvenı yoktu ıstemıyordu anlatıgım seylere guluyordu devamlı yuzunden anlıyormus falan dedıgımde cok sukur bende ınanclı bı ınsanım fakat bazı seylerın cok abartıldıgını dusunuyorum hocanın para talep etmedıgı soylenıyor sızce bu aktarın aldıgı paralar tumuyle kendısınemı kalıyor?bu kullandıgınız menagon ıgneler ılerıde nelere yol acabıldıgını bılıyormusunuz?ustelık ayda deıl haftada deıl haftanın kac gunu kullanıyorsunuz.bırde sunu soylemek ısterım burada yazılanlar bızım gıbı umutlarıyla yasayan ınsanlar ıcın cok önemlı çabuk etkılenebılıyoruz su an bız acıkta kaldık o hoca boyle bu hoca soyle ne yapıcaz sımdı nereden tekrar tutuncaz kendımı cok buyuk bı boslukta hıssedıyorum 24 yasındayım ve son zamanlarda o hocamı bu hocamı derken saclarıma beyazlar düşmüş şok oldum bence buradakı herkez gerceklerı görebılıyor ama umut bagladıkları seyın bozulması ıstemıyor bu yuzden konusmuyor yada görmezden gelıyor belkıde kesınlıkle su doktor derken bırbırımıze kotuluk yapıyoruz arkadaslar cok sukur rabbım hepımızı akıl fıkır vermıs herkez dogruyu yanlısı gorebılcek olgunlukta ve tecrubede emınım hıc bırınızın suan benım bulundugum durumda olmanızı ıstemem hıc bır seye guvenım kalmadı.Ayrıca bukadar ıgnenın kullanımınada cok karsıyım urolojı dalında buyuk basarıları ve tecrubelerı olan doktorların hıc bırı akıl edemezmıydı yanı bu ıgnelerı bır arada bu kadar cok kullandırtmayı her seyden önce saglık dıyorum ben çunku eslerımızı bız yonlendırıyoruz arkadaslar bız nedesek tmm dıyolar yeterkı olsunda rabbımden her zaman hayırlısını ıstedım ne taraf hayırlıysa dedım çok sukur kı ıstanbulda olmadı belkıde esıme kötuluk yapıcaktım yanlıs anlamayın amacım kımseyı kotulemek deıl belkıde dogru yoldasınız ama bunlar benım goruslerım bunları düşünürken bıle burada yazılanlardan etkılenıp gıtmek ıstedım rabbım bılıyorya esimi ikinci plana attım daha bır cok sey var soylemek ıstedıgım ama eyinas arkadasım cok guzel anlatmıs her seyı zaten kusura bakmayın amacım aklınızı bulandırmak deıl rabbım hepımızı tez zamanda bu ılletten kurtarsın ısyanlara düşmeden bunlar bırer vesıle iş Rabbımın ol demesınde...
canım bizdende foto istedi.öyle yüzden anlayan kendisi değil çalıştığı aktarmış.ama sorularımız hala cevap bulmadı.eşim sormuş doktora ne gördünüz gelişme varmı yokmu diye dönüş yok.allah bir ferahlık versin inşallah.

bügün öğreneli 1 hafta oldu ama sanki asırlar geçmiş ve biz bir arpa boyu ilerlememiş zaman durmuş gibi hissediyoruz. Allahı bu konuda imtihan edilen herkesin dualarını kabul etsin. İnşallah hepimiz sonunda mutlulugu yakalarız. 15 gün sonra tekrar gelip örnek vermemizi istediler. Sabırla o günü bekliyoruz. Keçiboynuzu ve çakşır kullanıyor şuan bunlar işe yarıyormu yoksa boşa mı kürek çekiyoruz. Beni bilgilendirin ne olurrrr :18:

tek bir yerde yapılan sperm testi yanıltıcı olabilir. birde dediğin gibi 15 gün arayla yapılan sperm testleri önemlidir. insan ilk karşılaştığında dünya başına yıkılmış sanıyor. zaman geçmiyor. uyku uyuyamıyosun. ama böyle zamanlarda eşinle arandaki bağ daha da güçleniyor. daha çok başındasınız ve henüz sonuç tam olarak belli değil ve dediğine göre hücre de var. ki bizde hiç hücre yok ölüsüne bile razıyım bu yüzden biraz kendini şanslı hissedebilirsin :) ALLAHIM bilir tabi herşeyi ancak kendinizi yıpratmayın...

sağlık bakanı önce onay veriyor sonrada toplatıyor.biraz geç kalınmış ama bundan sonrası için denetimler daha sıkılaşır inşallah.

Keske Saglik Bakanligi olsa. Tarim bakanligi ve denetim yok denecek kadar az. Ne gotururseniz goturun Tarim bakanligi ruhsat verir. Tabii icinde ilac etkin maddesi olmamak kosuluyla.Zaten bunlar ruhsati o sekilde aliyor .

Haberim Türkiye Sağlık Bakanlığı?ndan yapılan açıklamada, Dr. Mustafa Eraslan ve Dr. Ömer Coşkun Hakında Açıklama yaptı...

canım bizdende foto istedi.öyle yüzden anlayan kendisi değil çalıştığı aktarmış.ama sorularımız hala cevap bulmadı.eşim sormuş doktora ne gördünüz gelişme varmı yokmu diye dönüş yok.allah bir ferahlık versin inşallah.

bu fotoğraf olayı nedir arkadaşlar. bi kaç kişiden daha duydum. ne fotoğrafı istiyor. ne için kim ?

bakın sıze bundan 6 ay önce soyledıgım ılaclar ve suan bunları hala kullananlar var ve bunlar yasaklandıkca basındakı ısımler deısıyor arastırın arkadaslar daha sonra bunun vıcdan azabı var eslerımız o kadar masumlarkı vede bulundugumuz durumun altında ezıldıklerı ıcın sorgulamadan her dedıgımızı yapıyolar bıtkısel dıye guvenıyoruz her seye fakat hayatını kaybedenler bıle var

Ilac ile zehir arasinda ki tek fark dozudur kizlar. Doz artarsa zehir olur , ve ilaclarin cogu bitkilerden elde edilmektedir. Farmakognazi derslerinde gorduk bunlari. Ama ne yazik ki bilmeden cogu insan kullaniyor ve zararlarini bilmeden .

bu fotoğraf olayı nedir arkadaşlar. bi kaç kişiden daha duydum. ne fotoğrafı istiyor. ne için kim ?

biz doktor beye hormon sonucunu gönderdik sonra bizden fotoğraf istedi.eşim okuldan geldi hemen çektik gönderdik.ama son halin olacakmış.sonra sorduk ne oldu niye istediniz dedik.kalp gözü açık olan aktar varmış güya zaten bitkiselleride kendisi hazırlıyor.biraz deneme yanılma gibi düşün.ya normal şartlarda bu kadar bitkisel kürleri bir insan tek başına yese çıkar.biz haftanın 5 günüde yüksek dozda iğne yiyoruz ama hala sperm yok.

cnm sizin probleminiz neydi yani azo sebebiniz ne ki hoca bakmak istemedi.... off valla kafam allak bullak oldu iğneler ilaçlar inşallahdoğru yoldayızdır..

arkadaşım o kadar güzel yazmışsın ki... şüphelerinde çok haklısın. ki benim de günlerdir uykularımı kaçıyor. ruhum daralıyor. celalettin hocayı internette şöyle bir araştırdığımda azospermi ile ilgili hiç bir bağlantısına rastlamadım. tek bağlantı noktası burası. eşimi alıp götürücem yarın yanına sırf bu yüzden. psikolojik olarak olumlu yaklaşması telefonlarımıza ve mailimize hemen cevap vermesi buradan duyduğum olumlu şeyler... bunlar yüzünden ne kaybederim ki dedim. şu an kullandığımız tedaviyi devam ettirmemizi istedi. söylenecek çok fazla söz yok aslında burda dertleşirken aynı zamanda kafamız karışıyor. bazen tek doktor dışında başka yere gitmek çok iyi olmuyor sanırım ALLAH yardımcımız olsun...

kaan hocayı o kadar kötuledık ettık ama ıstedıgım her saat msjıma maıllerıme ve hatta telefonlarıma bıle cvp alabıldım suclayıcı konusmalarıma ragmen yınede kötu bı cvp vermedı hasta psikolojısınden ben ce cok ıyı anlıyodu fakat celalettın beye Allah ısmını anmama ve ıcınde bulundugum psıkolojınınde etkısıyle yalvarır tarzda msjlar atmama ragmen cevap bıle vermedı ınan benı daha cok bunalıma soktu arkadasım demekkı bu kadar umutsuz vakayız dıye okudukca sasırıyorum hemen cvp verıyo dıyenlere dedımya Rabbımden hayırlısını ıstedım hep bu düşünce rahattlattı benı aklınıza mantıgınıza neresı yatıyosa oraya gıdın arkadaslar eslerınızı kobay olarak kullandırtmayın ben bu zamana kadar yaptım bunu ignelerede ayrıca tekrar dıkkat lutfen arastırın...

ESE44 İÇİN 70 BİN LEM YELİD

NİYETİ: arkadaşımızın eşinin bir an önce bu dertten kurtulması ve hayırlı salih Saliha
evlatlara sahip olmak.

13 aralık Cuma dan ---------------- 15 aralık Pazar saat 22.00 ye kadar

Nurusima81 ……………………………………= 2300
Durudenizderya ………………………………...=2260 ……..= okudu
Ucubirarada ……………………………………. = 2045
flz01 in eşi ………………………………………=2045
Alev99 …………………………………………..= 2045
Lamyay ………………………………………….= 2045 …….=okudu
Nilda015 ………………………………………….=2045 ......=okudu
Aruna ……………………………………………=2045 ……..=okudu
Balım1905 ……………………………………….= 2045
Ervae ……………………………………………=2045
Bengusuu ……………………………………….=2045
Doğadandeva ……………………………………=2045
Papatyainci ………………………………………=2045
Papatyayarim ……………………………………=2045 …….=okudu
Dermannnn ………………………………………=2045
Ecrin23 ………………………………………….= 2045
gulerim …………………………………………= 2045
Bbmm ……………………………………………= 2045
Ecrin_bebek ……………………………………..=2045 …….=okudu
Eda09 …………………………………………….=2045
Ese44 ……………………………………………=2045
Esma …………………………………………….= 2045
Esmerimyarim …………………………………..= 2180 ……..=okudu
Flz01 ………………………………………….…= 2045
huzuryolu ……………………………………….= 2045
İlkbahar_ilkbahar ……………………………….= 2045
Mavimenekşe ……………………………………=2045
Pıtırcık_43 ………………………………………= 1910
Sonsuz__ ………………………………………..= 2045
Umut99 ………………………………………….=2045
Yase2 ……………………………………………= 2045
Yeşil34 ………………………………………….= 2045
Zaman …………………………………………….=2045
Sağanak …………………………………………. = 2045 ……..=okudu
Sewwgi…….. listeden kısa süreliğine ayrıldıııııııııııııııııııııııııııııı

2045 tane okudum ben de. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Ilac ile zehir arasinda ki tek fark dozudur kizlar. Doz artarsa zehir olur , ve ilaclarin cogu bitkilerden elde edilmektedir. Farmakognazi derslerinde gorduk bunlari. Ama ne yazik ki bilmeden cogu insan kullaniyor ve zararlarini bilmeden .

zaten ilaçların çoğu bitkilerden elde ediliyor.peki size bir şey sormak istiyorum eczacı olduğunuz için.pregnly5000 ve menegon 1500 masum ilaçlarmıdır ve etkileşimi nelerdir.birde bu ilaçlar bir ağrı kesici kadar masummudur.

aktarlardan kapsül olarak alınan ilaç adı altındaki şeyler dışında önerilen bitkiler için ne düşünüyorsun?
(bize kaan hoca keçiboynuzu tozu ısırgan otu çayı önerdi)

Back
X