Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok güzel ve açıklayıcı bir yazı olmuş. Allah razı olsun, inşallah sağlıkla tamamına erdirsin canım. Ben de eşime ısrarla bu germ hücrelerin işe yaradığını söylüyordum ama pek inanmıyordu, yazını okutucam bu akşam.
Canım gözünüzaydın sonuçlarınız bence gayet iyi,yükselme olmuş lökositler düşmüş,lökositler için özel birşey yaptınızmı korunmak gibi yada başka birşey.
Barkotta 19 aralık yazıyor ama hoca dün akşama çıkar demişti,normaldede öyle olurdu zaten,dış labarotuardakiler geç çıkardı ama diğerleri aynı gün içinde belli olurdu,bilmiyorum canım inşallah bir aksilik olmamıştır
arkadaşlar merhaba..
azospermi ile yeni tanıştığımız için drlar hakkında başımızdan geçenleri tarafsız bir şekilde anlatmak istedim
azospermiyi ilk gördüğümüzde aynı zamnda 2 taraflı varikoselimiz de vardı. ne olduğunu anlayamadan gittiğimiz özel hastanedeki ürolog varikosel ameliyatı yaptı. bununla sperm çıkma olasılığı %50 dedi. eşim ameliyattan çıktı. ben hemen drun yanna gittim. ameliyat çok güzel geçti kanalları açtık dedi. şimdi varikoselin ne demek olduğunu bilmesem kanal tıkanıklığı var diyeceğim. sesimi çıkarmadım. peki hiç hormonlara bakmayacakmısınız dedim. ne gerek var sen neden bu kadar abartıyosun sesin kocan sapasağlam 3 ay sonra hamile kalacaksın dedi. şaşırdım. neyse. içim içimi yiyor bu arada. internetten araştırma yaptım. arama motoruna azospermi yazdın mı kaan hoca çıkıyor karşına direk. biraz araştırdım güvenilir eldi. ona mail attım. hemen cevap verdi sağolsun. hormon testlerimizi istedi. bazı değerleri istedi 4 ay sonrasına randevu almamızı istedi. bi 10 gün sonra kasım 12sine randevu aldım. randevu alırken sekreteri başka hastalarla da konuşuyordu. muayene ücretinin 350tl olduğunu söyledi. önemli değil dedik. 4 ay boyunca kaan hocanın makalelerini okudum. yazdığı hasta sonuçlarından umut buldum. varikosel ameliyatından 3 ay sonraki spermiyogramı tüp bebek bölümü olan özel hastanede yaptırdık. sonucumuz aynıydı. oradaki ürolog ilaçlarla bi sonuca varamayacağımızı bunun bi tedavisinin olmadığını söyledi. m-tese yapılacağını bununla şansımızın %50 olduğunu söyledi. sıkıldım bu %50den. biz kaan hocadan bahsettik. tedavi uyguladığını söyledik. siz bilirsiniz dedi. ama sonucunda mutlaka tese olmalısınız dedi. bu arada varikosel ameliyatından 25gün sonra verdiğimiz hormon testinde fsh ve prolaktin yüksek çıktı. üniversite hastanesindeki ürolog bizi endokrine yönlendirdi. biz orada misafir olduğumuz için endokrine gidemedik. nasıl olsa kaan hocaya gidecektik. bizim çözümümüz oradaydı. şu an pişmanım. kaan hocaya gitmeden önce aile hekimimiz istanbulda aret beye gitmemizi önerdi. onunla telefonla konuştuk. randevu aldık gitmedik. pişmanım. nasıl olsa kaan hocaya gidecektik. eh 12 kasım geldi çattı kaltık gittik ankaraya... muayene saatinden 2 saat önce gitmiştik muayeneye. bekleme salonunda bizimle birlikte 4-5 çift daha vardı. sekreteri telefonlara cevap vermekten yoruldu. randevular mayısa kadar doluydu. yurt dışından bile arayan vardı düşünün. bu arada bişiyi unuttum. kaan hocaya gitmeden önce devlet hastanesinde spermiyogram verdik. orada embriyolog vardı. durumu anlattık ben daha ayrıntılı bakacağım dedi. sonucumuz yine aynı. embriyolog bize kaan hocayı önerdi. türkiyede şu an tek diyebilirim dedi. biz burada onun tedavi şemasını izliyoruz takip ediyouz dedi. bunu duyunca dedik doğru yoldayız. gelelim muayeneye. kaan hoca bizi ayakta karşıladı. bizi dinledi. hormon değerlerimizi ve öykümüzü not etti. eşimi ultrasona aldı. spermin oluşma sürecini bilgisayardan anlattı. tedavi planımızı belirledi. sürekli mailleşeceğiz dedi. sorularımızı cevapladı. 15 gün sonra istediğiniz yerden sperm testi yaptırın gönderin dedi. gönderdik. yeni tedavi planımızı gönderdi. 1 ay sonra gönderdiği kan testlerini yaptırmamızı istedi. bu ay sonunda kan testini gönderip mail atacağız. pregnyl 5000 kullanıyoruz şu an haftada 2 kez 3 aylık tedavi süreci olumsuz olursa tese olacağız. resmi geçen bir görüşmeydi. yine bizi ayakta yolcu etti. hafiflemiştim. 15 dk kalmıştık içeride. yine de içimi kemiren bişiler vardı. buraya geldim. üye oldum yazılanları okudum. kaan hoca hakkında yazılan kötü şeyleri okuyunca yerle bir oldum. celalettin hocayı duydum şöyle iyi böyle iyi. mail attım. hemen cevap verdi sağolsun. gelin değerlendirelim isterseniz ama sakın tese olmayın gelmek istemezseniz de söyleyin size bazı formüller vereyim demiş. eşime söyledim. tel nosunu bulup aradık. 20 dk kadar konuştuk. tüm ürologları kötüledi. zaten radyoterapiden zarar görmüş testis daha da zarar görür dedi. biz bi arkadaşımla bazı formüller bulduk onları uyguluyoruz dedi. bize bi numara verdi remzi bey diye. gelmeden önce onu arayın o sizi yönlendirecek dedi. konuşma çok rahatlatıcıydı. ferahladım sanki. eşim de remzi beyi aradı sonrasında. ben size ıban nosu göndericem oraya 200tl yatırın vakıf için demiş. olsun dedim. yatırırz. göndermedi ama ıban numarasını. yarın için celalettin hocadan randevu aldık arkadaşlar. bu akşam yola çıkıyoruz. hakkımızda hayırlısı olsun. ne oacak bakalım önceki drlara gitmediğim için pişman oldum pişman olmamak için yarın celalettin hocaya gideceğiz. kafam bi dünya söyleyin bakalım ben ne yapayım.
cnm ya valla umut oldubn bize Allah razı olsun senden bişey soracağım sizin tek taraflı inmemiş testisti o ameliyat edilen taraf ne durumda yani orda sperm üretimi var mı
Canım çok sağol allah razı olsun herşeyi ayrıntısıyla yazmışsın,çok bilgilendirici oldu benim için,çok sordum biliyorum ama birşey daha soracağım izninle,anladığım kadarıyla eşinin bir testsi kasıkta bir testisi yerinde,yerinde olan testis normal boyuttamıydı?
sağol canım ama lökosit düşmedi sanırım biraz arttı önceden 55 000 di şimdi 190 000 bin oldu acaba yanlışmı yazmıştım
bilemedimarkadaşlarda hep azaldı dedi. ama hoca çok iyi ilerleme var mart ayına kadar 1. 500.000 na çıkarmalıyız
demiş r.cell i... argi-man 2 kutu, ve com VİTEX KAPSÜL 6 KUTU süreci hızlandırmak için vermiş menegonu almıştık ama henüz
kullanma dedi bide şuan diğer uyguladıklarımıza aynen devam dedi... ayy bide eşime ne demiş, ersel bey son zamanlarda kafasına
göre ilaç veriyor herkese dedi, henüz ona yönlerdirmedi şaşırdım ben doğrusu bakalım kan tahlillerinden sonra ne diyecek bizde böyle
iştee . sizde ki gelişmeleri ekledim bide şimdi ne kullanacaksanız yazarsan tabloya ekleyeyim yayınlayacağım inşallah birazdan...
kızlar tabloda kontrol ettim de bi dermann lara ve bengusuu ya vermiş hoca...eczacı da bu ilaçlar yeni çıktı demiş.. hakkımızda
hayırlısı inş. iyi sonuçlar alırız hepimiz...
Canım yaa şimdi baktımda sen 55000 yazmışşın ben 550000 görmüşüm kusura bakma,inşallah yeni ilaçlarınız şifa olsun birdahaki kontrolünüzde spermler çıksın bol bol,internetten baktınınzmı tahlillere hiçbiri çıkmamışmı?
Biz daha sonuçları konuşamadık hocayla kan sonuçları çıkınca onlarıda alıp tekrar gideceğiz,ozaman belli olur kullanacaklarımız.
Birde bu vitaminlari sigorta karşılıyormuymuş?
Canim ecrin bebege yazdigim senin sorunuda yanitliyor ama eger goremezsen kopyalarim
Sağol canım okudum şimdi yazdıklarını sizin durum bizimkine göre oldukça iyiymiş,benim eşim 6 yaşında olmuş ameliyatı,geç kalındığı için tek testis çürümüş oyüzden onu almışlar,diğerinide indirmeye çalışmışlar ama tam inmemiş,doğal olarak testis gelişememiş normal boyutlarda değil yani,celalettin hocayla tedaviye başladıktan sonra daha aşağıda duruyor ama malesef büyüme olmadı ama tüm bunlara rağmen germ hücrelerin bukadar yükselmesi beni şaşırtıyor Allaha şükür iyi gidiyor tedavi,umarım bizlerde sizin gibi mutlu sona ulaşırız.
cnm bizleri bilgilendiriğin için çok sağol.inan burda hepimiz sizinkisi gibi olumlu örnekler duymak istiyoruz bizim için ümit kaynağı oluyor.bi şey merak ettim ne kadar süre tedaviniz sürdü
İnşallah herkes iyi haberler verir.bu haftasonu biz de test yaptiricaz haftaya da sanırım kontrole gidicez hormon tahlilleri yaptiricaz
Hepinize Merhaba,
9 Aralık pazartesi günü büyük bir heyecan ile gittiğimiz hastaneden eşimin azosperm oldugunu öğrenerek çıktım. Doktor tüp bebek yapılması lazım dedi. Yapılan testte 2 Ml Hacim ve Not olarak 2-3 immotil Sperm görüldü diye yazılmış... Doğru düzgün bir açıklama bile yapılmadı. Spermler hareketsiz yumurtaya ulaşamaz denildi. İnternette araştırmaya çalışıyorum ama hiç bişey anlamıyorum. ben 25 eşim 26 yaşında hemen tüp bebek yaptırmalımıyım başka doktora daha mı gitmeliyim. Ne olur bana bir yol gösterin öyle bir çaresizlikmiş ki elim kolum sanki bağlandı, aklım durdu...![]()
canım bizim hormonlarla ilgili hiçbir sorunumuz yoktu hatta hangi üroloji dr. una gittiysek hormonlarda bişey olsa ilaç tedavisi vericem ama bi sorun yok dediler. bizimkisi testis problemi ve bunun azosperm hastalarının enzor hali dediler. ilk sperm testimizde 350-400 bin gibi germ hücre 200 bin gibi lökosit vardı. hormonlar normal olduğu için biraz bitkiselleri denedi eşim köyden bal getirtti, keçiboynuzu pekmezi , ceviz, nohut kürü,çakışır otu kökü, badem kabak çekirdeği bunları bıkmadan yılmadan düzenli olarak yedi içti. son sperm testini arif beyde yaptırdı andromedmiydi ismi yanlış yazmış olabilirim. yanılmıyorsam 1250000 immatur germ hücre 300000 lökosit çıkmıştı. kan testide yaptırdı son hafta fsh,lh,total testestoron,prolaktin vb değerler normaldi hepsi hatta Dr.muz Abdullah beye götürdük her iki testide kağıt üzerinde hiçbir problem yok 1 tane bile varsa arayıp bulucam demiş eşime hatta bulmadan kapatmıycam dikişlerini demiş. ilk tesede Allaha şükür bolca bulundu 4 tüp donmuşumuz var şimdi orada duruyor istediğimiz zaman kullanabilirmişiz eşime bayağı bilgi verdiler-169 derecedemi ne dondurup tutuyolarmış bundan ayrıca ücret almıyolar. Bu bizim ilk denememizdi. Bakalım İnşallah sağlıkla kucağımızada alırız. Yüce Allahım olmayan ve isteyen herkese nasip etsin. Herkesin kendi kararı tabiki ben bilemem arkadaşlar ama tese çok kötü birşey değil.
Şöyle bişey daha anlatayım sizlere durumu bizim gibi olanlara belki bir ışık bir umut olur. Eşim şöyle düşünüyodu madem benim yumurtalıklarımda çok sperm bulundu herhangi bir tıkanıklık ve doğuştan sperm yollarındada bir bozukluk yok hani oluyorya bazılarında sperm yolu olmuyor . Dediki benim sorunum buda değil peki neden normal şekilde çıkış olmuyor. dedi ve ameliyatından 2 hafta sonra Dr. Abdullah beyin yanına gitti bu soruyu sordu normal yolla çıkış olurmu , neden normal şekilde çıkış olmuyor diye homojen olarak testislerin tamamında spermler yayılmamış bulduklarımın hepsini germ hücrelerin bol olduğu yerden buldum demiş. Bir tarla düşün hasat her tarafında eşit şekilde olsun sendeki durum böyle öbek öbek bi parça orda bi parça burda demiş. Eşimin testlerde pellet te negatif çıkıyordu yani sperm santifürüj ediliyormuş çevrilip çevrilip en ince noktasına kadar bakılıyormuş ama o spermatoza deniyordu herhalde şey yazıyordu spermatoza görülmemiştir deniyordu.
Yani durumu bizim gibi olan arkaaşlar var içimizde bunları onlara bi ışık olsun diye anlattım bizimde tüm değerlerimiz sıfırdı denedik AAllahıma şükür hamileyim. Allahım sizlerede nasip ederde tez zamanda kurtulursunuz inşallah.
2045 tane okudum ben de. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
kkkkkkkkkkkkkkkkkıııııııııııııııııııııııııııııııııııııızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzlllllllllllllllllllllllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrr
hamileyimmmmmm Allahıma bin şükür başlayın halaya
12nci gün bhcg 61
14ncü gün bhcg 128
halay işareti nerde bulamadım
sağol canım inşallah hepimiz iyi sonuçlar alırız. aslında hoca 19 dedi diye hiç bakmadık netten eşim ilaçları getirtme derdindeydi
ilaçları karşılamıyor devlet eczanede 420 lira tutmuş...öyle işteee.. kan tahlillerinden sonra erselbeyden de bir şey kullanırsak bayaa masraf olacak bu ay..
sağol canım ama lökosit düşmedi sanırım biraz arttı önceden 55 000 di şimdi 190 000 bin oldu acaba yanlışmı yazmıştım
bilemedimarkadaşlarda hep azaldı dedi. ama hoca çok iyi ilerleme var mart ayına kadar 1. 500.000 na çıkarmalıyız
demiş r.cell i... argi-man 2 kutu, ve com VİTEX KAPSÜL 6 KUTU süreci hızlandırmak için vermiş menegonu almıştık ama henüz
kullanma dedi bide şuan diğer uyguladıklarımıza aynen devam dedi... ayy bide eşime ne demiş, ersel bey son zamanlarda kafasına
göre ilaç veriyor herkese dedi, henüz ona yönlerdirmedi şaşırdım ben doğrusu bakalım kan tahlillerinden sonra ne diyecek bizde böyle
iştee . sizde ki gelişmeleri ekledim bide şimdi ne kullanacaksanız yazarsan tabloya ekleyeyim yayınlayacağım inşallah birazdan...
kızlar tabloda kontrol ettim de bi dermann lara ve bengusuu ya vermiş hoca...eczacı da bu ilaçlar yeni çıktı demiş.. hakkımızda
hayırlısı inş. iyi sonuçlar alırız hepimiz...
Kizlar bisey sorucam kese en erken transferden kac gun sonra gorunuyor lutfen biri cevaplasin