Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
merhabalar arkadaslar...
ben yeni uyeyim aslinda yillardir boyle seyleri okuyorum ama hic teselli edici bir sey okumadim galiba..burdada o kadar cok sayfa var ki takip edemiyorum kimin durumunda nasil gelisme oldu?sizden ricam durumu bizim gibi olan ve sonuc alan var mi sadece onu ogrenmek istiyorum..bizim durumumuz azosperm ama nedensiz olanlardan 5 yil once memorial hastanesinde mikro tese yaptirdik ve uzgunuz yapacak bir sey yok dediler ondan sonrada umidimiz kalmadigindan hic bi arayisa girmedik.ama internettende bir tane azospermi nin bile cocugu oldugunu okumadim.olanlarsa ya icerde bir iki de olsa bulunan tipler..bizde icte ve dista hiiicc ama hiicc yok..neyse cok vaktinizi almayayim var mi yasanmis umut verici bir tanecik bile ornek????

Gulderencim,
Benim esimde azospermi bizde TESA ile sperm bulundu su anda 10,5 aylık bir oğlum var artık teknoloji ilerledi yakında kısırlık problemi ortadan kalkacak.

belgin sorularımla sıkmıyorumdur umarım ama aklıma takılıpda kimseye soramadığım hatta eşimle bile konuşamadığım çok şey var.azospermi hastelığının doğuştan veya sonradan olduğunu nasıl anlayabiliyor doktorlar bize birşey söylemediler genetik testi bunun için merak ettim.birde testis hacmi ile alakalı olabilirmi.kafam çok karışık.

Melishcim,

Genetik testte kromozomlara bakılıyor eğer kromozomlarda sorun varsa azo sorununun genetik oldugu anlaşılıyorr. Eger genetik test normal ise azo sebebi sonradan gecirilen hastalık yuksek ates, gec inmis testis sorunlarından kaynaklanmış olabileceği anlaşılıyorr..

sanırım saptayabiliyolar canım genetik testle eger öyle bir sorun varsa çıkıyor.
Belgunum pambık helvam ne zaman baslıyon gızz tedaviyeee??? Allahım bu defa yuzunu guldursun canım...

gülderencim azolu olup bebegi olan belki binlerce kişi vardır 1.de cıkmamış olabilir ama 5 yıl içinde okadar şeyler degiştiki şimdi neden olmasınki

GÜLDERENCıM arkdaşlarında dediği gibi umudumuz olan birçok kişi var.sana tavsiyem ankara ünv. tıp fakültesinde kaan aydos a görünmeniz.çoğumuz onda tedavi oluyoruz.bence sizde görüşüp bi şansınızı deneyin.

elesans ve belgin kıslaar açıklamalarınız için teşekkür ederim.bu sorunlarla 5 aydır boğuşuyorum.iki ayı üzülmekle diğer iki ayı tüp bebek tedavisiyle geçti tutmadığı için 1 aydır da çok sarsıntılı geçti.dolayısıyla sudan çıkmış balık gibiyim insanların aklına gelmeyen başına geliyo işte.etrafımda bu tür konularla ilgili bilgi alabileceğim kimse yok.buraya üye olupda sizleri tanıdığım için çok şanslıyım.sorularım saçma olabilir anlayışla cevap veriyosunuz teşekkür ederim.
elesans oğlunu allah bağaşlasın.darısı başımıza inşallah arkadaşım.

Gulderencim,
Benim esimde azospermi bizde TESA ile sperm bulundu su anda 10,5 aylık bir oğlum var artık teknoloji ilerledi yakında kısırlık problemi ortadan kalkacak.

Melishcim,

Genetik testte kromozomlara bakılıyor eğer kromozomlarda sorun varsa azo sorununun genetik oldugu anlaşılıyorr. Eger genetik test normal ise azo sebebi sonradan gecirilen hastalık yuksek ates, gec inmis testis sorunlarından kaynaklanmış olabileceği anlaşılıyorr..

Belgunum pambık helvam ne zaman baslıyon gızz tedaviyeee??? Allahım bu defa yuzunu guldursun canım...
dadlum mayıs gibi düşünüyoruz canım.ama benim kafam çok karışık merkez konusunda yaa ürologu çok iyi olsun istiyorum yaaaaa.sen nasılsın canım oğluşun nasıl öptüm.

:emir_bebek:
ben o kadar şaşırdımki yok diyorum doktora şaka yapıyorsunuz inanamadım ya bi takım şeyler vesile Allahtan hayırlısı ama umarım işinize yarar ben aktarın hazırladığı o karışımın asıl etkisi olduğuna inanıyorum adam onnu bize verirken bile kendine acayip güveniodu yani biz ilk değiliz demekki

Benim eşimde azosperm biz öğreneli 2 yı oluyo çok zor bir durum.Allah kimseye vermesin yalnızca yaşayan bilir.bizde tesa olduk ama sperm yok malesef şimdi de mikro tese yi deniycez önericeğiniz doktor var mı?::emir_bebek:

günaydın bacılar
leylak bacım ben varım nasılsın bakem aramızada hoşgeldin

şimdi tesa artık çok eski bir yöntem ama direk mtese olmadan ankarada kaan aydos cebeci kısırlık merkezinde çalışıyor ona gidin derim ilaç tedavisi yapıyor ve dogal olarak sperm çıkanlarda var mtesede çıkanlarda var sonra mtese içinde tansel kaplancan emre bakırcıoglu ve simih bey var bu drlarda istanbulda ve mtese konusunda çok başarılılar siz ilk tesayı nerde oldunuz

neyse leylakcıgım ben çıkıyorum nasıl olsa cevap yazmıyorsun hadi sonra görüşürüz perde dikicem
kızlar bu arada perde dikiyorum bakem nasıl olcak bitince resimini eklerim topiğe napalım benim bebişim olmuyor ki madem bebiş resmi ekliyemicem bende perdemin resmini eklerim:hulya:

arkadaslar cok sagolun cevaplariniz icin.bize hic olumlu konusan olmadi;biz yurt disinda yasiyoruz burdada dr lar olmaz dedi yani herhangi bi tedavi yada ilac bile onermediler.kaan beyi cok duydum bende nasil gorusuyuz acaba ilk etepda maille vs ilgileniyo mu yoksa yuz yuze mi gorusmek istiyo?nasil irtibat kuruyoruz yani??gorusenler soyleyebilir mi?
hic bisey olmasa sizinle gorusmek cok rahatlatici..saglicakla..

gulderencım sızdekı sorun neden kaynaklı ?ne dendı sıze?kaan hocaya maılle sonuclarını( hormon )bıldır.hastalıgını anlat.o senı yonlendırırp ılac veryr canım.buradakı herkes azo lu.cogu da mıkrotese olmus sonuc alamamıs arkadaslar.ANDROLOJİ SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ BU ADRESE YAZ.O SANA CVB VERIR.ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.

(((((EALSNAS
Benim esimde azospermi bizde TESA ile sperm bulundu su anda 10,5 aylık bir oğlum var artık teknoloji ilerledi yakında kısırlık problemi ortadan kalkacak. ))))))
canım merhaba bana yardımcı olabilirmisin.benim eşimde azosperm hiç canlı sperm yok mikro tese ameleyatı olacak fakat benim kafamın karıştıran bir şey var sorun eşimde ama ilk başta bana ilaç tedavisi uygulamaya başladılar yumurtalarım gelişecekmiş sonra eşimi ameleyata alacaklarmış canlı sperm çıkarsa tüp bebek yapacaklarmış normalde işlem bu şekildemi yürüyor eşimin ilk başta ameleyat olup onda canlı hücre varmı yokmu bakılması lazım değilmi birde eşime hiç kan testi filan istemediler daha.. inanki kafam çok karışık canım ne olur beni aydınlatırmısın ne olur doktorda işlem sırası nasıl gelişiyor senindemi böyle oldu.bu arada çocuğunu allah bağışlasın canım allah bizede hayırlı bir evlat nasip etsin ıNŞALLAHHHH...

Son düzenleme:
Back
X