merhabalar arkadaslar...
ben yeni uyeyim aslinda yillardir boyle seyleri okuyorum ama hic teselli edici bir sey okumadim galiba..burdada o kadar cok sayfa var ki takip edemiyorum kimin durumunda nasil gelisme oldu?sizden ricam durumu bizim gibi olan ve sonuc alan var mi sadece onu ogrenmek istiyorum..bizim durumumuz azosperm ama nedensiz olanlardan 5 yil once memorial hastanesinde mikro tese yaptirdik ve uzgunuz yapacak bir sey yok dediler ondan sonrada umidimiz kalmadigindan hic bi arayisa girmedik.ama internettende bir tane azospermi nin bile cocugu oldugunu okumadim.olanlarsa ya icerde bir iki de olsa bulunan tipler..bizde icte ve dista hiiicc ama hiicc yok..neyse cok vaktinizi almayayim var mi yasanmis umut verici bir tanecik bile ornek????
Gulderencim,
Benim esimde azospermi bizde TESA ile sperm bulundu su anda 10,5 aylık bir oğlum var artık teknoloji ilerledi yakında kısırlık problemi ortadan kalkacak.
belgin sorularımla sıkmıyorumdur umarım ama aklıma takılıpda kimseye soramadığım hatta eşimle bile konuşamadığım çok şey var.azospermi hastelığının doğuştan veya sonradan olduğunu nasıl anlayabiliyor doktorlar bize birşey söylemediler genetik testi bunun için merak ettim.birde testis hacmi ile alakalı olabilirmi.kafam çok karışık.
Melishcim,
Genetik testte kromozomlara bakılıyor eğer kromozomlarda sorun varsa azo sorununun genetik oldugu anlaşılıyorr. Eger genetik test normal ise azo sebebi sonradan gecirilen hastalık yuksek ates, gec inmis testis sorunlarından kaynaklanmış olabileceği anlaşılıyorr..
Belgunum pambık helvam ne zaman baslıyon gızz tedaviyeee??? Allahım bu defa yuzunu guldursun canım...sanırım saptayabiliyolar canım genetik testle eger öyle bir sorun varsa çıkıyor.