Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
evet canım muayene olduk..amelıyat olucaz..ama genetık olarak mümkün deılmiş cocugumuz olması.müfit hocada cok fazla ümitlenmeyın dedi

rabbimden ümit kesilmez canm belki varikoselden sonra düzeli. genetik sorunu pek anlamıyorum bebeğemi geçiyormuş yoksa döllenmeyi felanmı engelliyo canım sperm çıkınca içlerinden kaliteli olanları alırlar yaparlar inş bizimde genetik sonucumuz çıkmadı daha 2 ay olcak nerdeyse bakalım hayırlısı olur canım inş hakkımızda, üzme lütfen kendini bukadar bi varikosel olun bakalım

canım sizin 3.51 le çıkmadımı.allahım bizim hiç şansımız yok ozaman.bizim 256.6 yani2.56 yapıyor.yarrabbim ne olur korktuklarımla sınama.
Sanırım microtese olacaksınız testesteron önemli bildiğim kadarıyla neden biraz daha yükseltmesini beklemiyorsunuz yani şansımız yok demişsin madem öyle düşünüyorsun sonradan pişman olmaktansa bir süre daha bekleyin en azından testesteron artisk icin takviyeler yiyecekler var onları deneyin

Aminnn canimm inşallahhh rabbim dualarimizi kabul etsin. Sendende allah razı olsun

mrb canm bizde hiç çıkış olmadı hep sıfırdı sizde sperm varki çıkmış doktorunuz çok haklı çıkmışken hemen dondurun biz 1 sperme bile hasretiz dondurun elinizde dondurulmuş olarak bulunur yine tüp bebek yaptırırken eşinden alırlar sperm mi çıkmazsa dondurulmuşla yaparlar canm biz 1 kere mikrotese olduk ondada çıkmadı şimdide varikosel ameliyatı olcaz bakalım hayırlısı inş çıkış olur.vakit kaybetmeden başlayın hemen tedavinize

Tsh:1.49
Lh:0.3
Fsh:0.23
Prolaktin:20.8
Estradiol:285.1
Total testesteron:12.48 yazıyo
Birde folat ve B12 ye bakilmis folat:5.83 b12:176 çıkmış sizce nasıl

canm testestron tavan yapmış maşallah estradiol yüksel fsh lh düşmüş canm doktorun bize dediğine göre merionale başlanması gerkiyormuş sıfıra düşünce fsh ve pregnly dozununda azaltılması gerekiyo hiç birimz doktor değiliz tabi onlar daha iyi bilirde bu şekilde söylüyorlar konuştunuzmu celalettin hocayla ne dedi

Sonuçlar şöyle
fsh:0.23
Prolaktin : 20.8
Estradiol : 285.1
Total testesteron : 12.48
Lh:0.3
Tsh:1.49 sonuçlar nasil kızlar bi bakar misiniz

Sürekli varikoselden bahsediliyor eşimin doppler sonuclarina baktimda solda 1 stop tipte varikosel yaziyor ama bize Celalettin hoca bu konuda hic birşey söylemedi Esim 2 kez tese oldu varikosal olsa bile tesede sonuç aynimi anlayamadim kafam çok karisti kızlar ayrıca hipofizer yetmezlik ne demek bilgisi olan varmi???/

Cnm aramadik daha ben whats up tan yolladım sonuçları
Aksam arayalım. Fsh ve lh çok düşmüş dediğin gbi iyi bişeymi bu acaba.. prolaktin yine yükselmiş 16 ya düşmüştü. E2 285 bu niye bukdr yukseldiki anlamadım valla

pregnly den dolayı yükseliyo canm estradiol fsh lh başta düşürüyolar sonra yükseltiyolar ama kaan hoca bizi haftada 1 defa 1500 le başlatmıştı 1 ay sonra merional eklemişti fsh dengelemek için şimdi haftada 5000 lik fazla geliyormuş öle söyledi doktor ama her doktorun farklı tedavisi olabilir pekte bişey demek istemiyorum

canm müfit hoca bize teseden önce mutlaka varikosel ameliyatının olması gerektiğini söyledi sonra tese yapılmalı dedi varikosel sıcaktan dolayı yapısını bozuyo ya testisin o yüzden

Cnm bizimde doppler aynı çıktı stop tipte solda grade 1 2.6 mm hormonlar nasıl cnm hormonları hipofiz bezi salgiliyo ya hormonal bi sorunda n olabilir

Cnm sağol biz hocayı ariyalim. Bide müfit hocaya gitmeyide düşünüyoruz varikosel için

Cnm bizimde doppler aynı çıktı stop tipte solda grade 1 2.6 mm hormonlar nasıl cnm hormonları hipofiz bezi salgiliyo ya hormonal bi sorunda n olabilir

Canim daha önce hormonlarimiz çok kötüydü tedaviden sonraki hormon sonuclarimiz şöyle
Lh 0.41
FSH 5.69
E2 38.04
Prolaktin 5.78
Testesteron 4.28
Benim anlamadigim varikosel ameliyat olacak kadar varmi siz nasil tedavi oluyorsunuz

Cnm doppler e göre ameliyat a gerek yok ama varikosel elle daha iyi anlaşılıyor. Celalettin hocaya gittik biz cnm bitkisel ve pregnyl 5000 haftada 3 kez vuruluyo eşim. Varikosel için müfit hoca ya gitmeyide istiyorum açıkçası .genelde ağrılı ve 3. 4. Derece varikosellere ameliyat öneriliyor. Btd arkadasimznda bizimki gibiymis elle muayene de daha fazla cikmis. Bnm eşimde bakti eliyle bnm elime damar geliyo dedi.

Arkadaslar sizler varikosel felan yazinca bende bi esimin cekildigi dopplere tekrar bi bakayim dedim. yaziyorki sag ve sol testiste 3mm lik spermatosel vardir, acaba bunun ne yada iyimi kötümü bilen varmi? sizinkilerde de böyle bisey yaziomuydu peki???

canım teşekkür ederim hepimiz kavuşalım inşallah yavrularımza bizde nasip olursa ağustos 10 gibi genarttayız genartta doktorun kimdi ?

Allah nasip eder bi aksilik olmazsa benimde 7-8 ağustos gibi başlıcak tedavim.
doktorum Sertaç ŞEN...
seninki kim canım???

Spermatosel Nedir ve Hangi Sıklıkta Görülür ?

Spermatosel; içinde sütümsü renkte sıvı bir madde bulunan kese şeklindeki bir oluşumdur. İçindeki sıvıda sperm bulunabildiği için spermatik kist olarak da adlandırılır. Testisten ayrı, testisin üst kutbuna komşu epididim adı verilen sperm taşıyıcı kanalda yerleşim gösterir. Erişkinlerde yapılan skrotal ultrasonografi uygulamalarında %30’lara varan oranda saptanabilmektedir.

Spermatoselin Nedeni Nedir?

İnsanda oluşma nedeni kesin olarak bilinmemektedir. Nedeni ve oluşum mekanizması yalnızca farelerde araştırılmış olup, yaşlanmanın etkisiyle testisten çıkan sperm taşıyıcı kanalların ölü sperm hücreleri ile bu kanalların içini döşeyen hücrelerle tıkanması sonucunda oluştuğu öne sürülmüştür.

Spermatoselin Belirtileri ve Doğal Seyri

Sık görülmelerine rağmen, nispeten küçük olan boyutları ve kist sıvılarının mikrop öldürücü özellik göstermesi nedeniyle yıllar boyu ağrı ve iltihap gibi hiçbir belirti göstermeden kalabilirler. Kist çapı genellikle 1–2 cm.den küçüktür. Hiç büyümeden aynı boyutta kalabildiği gibi zamanla büyüyerek torbada ele gelen kitle ve nadiren de ağrı şikâyetine yol açabilir. Kistler iyi huyludur, kansere dönüşmezler ve yaşla birlikte görülme sıklığı artar. Erkek faktörüne bağlı çocuk sahibi olamayan (infertil) kişilerde saptanan spermatoselin içeriğinden elde edilen sperm, üremeye yardımcı tedavi yöntemlerinde kullanılabilmektedir.

Spermatosel Nasıl Teşhis Edilir?

Yavaş büyüyen, ağrısız kitle öyküsü ve fizik muayene ile tanı koymak genelde mümkündür. Hastalar bazen kendi kendilerine elle kitleyi hissedebilirler. Fizik muayenede spermatosel testisten ayrı, hareketli, yumuşak bir kitle olarak ele gelir ve transilluminasyon (ışık geçirgenliği) verir. Işık geçirgenliği kitlenin sıvı ile dolu olduğunun göstergesidir. Genellikle tek görülürken bazen birden fazla sayıda kist de olabilir. Fizik muayeneye ek olarak skrotal ultrasonografi tetkiki ile tanı doğrulanabilir. Çabuk yapılabilen ve nispeten ucuz olan ultrasonografi incelemesinde iyi sınırlı, hipoekoik, düzgün konturlu, posterior akustik gölgelenme veren kistik kitle olarak tanımlanır. Tanı için başka tetkiklere gereksinim duyulmaz, bununla birlikte ultrasonografi incelemesinde şüpheli bulgular varsa gerçek tanıyı koymak için manyetik rezonans görüntüleme tetkiki yapılabilir.

Spermatosel Hastalığının Tedavisi

Küçük ve herhangi bir şikâyete neden olmayan spermatosellerin tedavi edilmesine gerek yoktur. Ağrı yakınması olan hastalara ağrı kesici ilaçlar verilebilir fakat bu ilaçlar kistleri ortadan kaldırmaz, sadece ağrıyı azaltmaya yönelik bir tedavidir. Ele gelen kitle, kozmetik görünüm bozukluğu ve ağrı gibi yakınmalara neden olan kistlerin cerrahi olarak çıkarılması önerilir. Tanısal ve tedavi amaçlı iğneyle boşaltma ve ardından kist içine ilaç verilmesinin (skleroterapi) spermatosel tedavisinde iltihap ve tekrarlama riski nedeniyle bir değeri yoktur. Ameliyat ile kasıktan veya torba üzerinden yapılan cerrahi bir kesi ile epididim ve vaz deferens adı verilen sperm taşıyıcı kanallara zarar vermeden spermatosel çıkartılır. Operasyon ile ilgili komplikasyonları azaltmak için mikro-cerrahi yöntemler (operasyon mikroskobu, görüntü büyütücü özel gözlükler) kullanılmalıdır.

Sağol Canim verdiğin bilgiler için ne yapmam gerektiği bilmiyorum benim esimde pregney ve menegon kullanıyor bitkisellerde var tabi bayramdan sonra kontrole gidecek insallah bakalim sonuç ne olacak hayirlisi Canim ya Rabbim yardim etsin hepimizede

Rica ederim cnm.inşallah güzel sonuçlar alirsiniz. Aminn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…