Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
B
Kızlar iki ay evvel eşime azospermi tanısı konuldu ( hiç spermin olmayışı ) tabiki yıkıldık..
biraz toparlandıktan sonra özle doktora gittik eşimi kontrol edip semen testi istedi ve malesef yine aynı sonuç çıktı ama herşeyin normal gözüktüğünü söyledi hormon testi de yaptırdık fsh hormonu olsun hepsi olması gerektiği gibiydi ve o değerler sperm üretildiğini gösteriyormuş..
ilaç ve iğne yazdı eşime 1 ay sonucunda tekrar gidip semen testi verdi bu sefer sperm çıktı fakat hepsi ölüydü ama olsun biz buna bile sevindik :KK9:sperm kanalı tıkanık olduğundan spermler testide sıkışıp ölüyorlarmış.. tıkanıklık vücüdtaki iltahaptan dolayı..
ilaçlara devam ediyor bakalım önümüzde ki ay inşallah daha güzel haberler alırız
hemen ümitsizliğe kapılıp kendinizi yıkmayın başka bir doktora daha gidin iyi düşünün ve dua edin :KK68:
Mrb inşallah canlı spermler bulunur ,bizimde Diğer tahliller yapıldı ultrason bakıldı herşey normal dedi ama spermin üretilip üretilmediğiyle ilgili herhangi bişey söylemedi tüp bebek dedi tedavi bile vermedi

canm ben sizin tam durumunuzuda merak ediyorum,çıkış varken neden mikro tese oldunuz,sağlıklı spermmi çıkmadı bir mahsuru yoksa öğrenebilirmiyim detayları
amacımız m.tese değildi kitleli testisin alınmasıydı, 6-7 defa test verdik donduracak kadar çıkış olmadı, hocada aynı anda m.tese yapalım dedi. Allah korusun patolojide kötü bişey gelirse radyoterapi kemoterapi olursa bu şansınız olmaz diye yaptı. İnşallah temiz gelir sonuç da bunlara gerek kalmaz.

Çok haklısın canım
Bazen kendimi çok salıyorum
Biz 9,5 yıllık evliyiz

bende öyleyim canım daha bu hastalık çıkmadan önce acaba bir sorun mu var korunmadığımız halde olmuyor diyordum kendimden şüphe etmeye başlamıştım ama evlendiğimde gittim diyordum bir şey yoktu acaba eşimde mi demeye başladım kırmadan etmeden nasıl diyebilirim diyip beynimi yemeye başladım sonra ben kendi kendime ne düşünüyorum böyle zamanı vakti gelince kendi der demeye başlayıp bıraktım ALLAHTAN dememişim yoksa eşimin testis kanseri olduğunu öğrenemeyebilirdikALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN SABRINI GÜCÜNÜ KUVETİNİ NASİP EDER İNŞ. RABBİM KİMSEYE KALDIRAMAYACAK DERDİ VERMEZ, DERDİ VEREN RABBİM ALANDA

canım benim eşimin 27 yaşındayken indirildi tesetisleri başarılı şekilde.bundan 8 yıl önce yani.biri gelişmemişti diğeri ona nazaran daha iyiydi.buna rağmen allah o doktordan razı olsun her ikisinide yerine aldı başarılı şekilde.testis yerinde değilken sperm çıkması imkansız değil ama çok zor.siz bence bunu detaylı araştırın.bence yaşla alakası yok şu durumda.sperm çıkması için 2 yaş en geç deniliyor ama zaten biz o durumda değiliz.testisi en az zararla nasıl kurtarırız diye düşünüyorum.
Canım benim eşim 23 yaşında mikro tese oldu teseyi yapan doktorda testsin küçük olduğunu gelişmediğini söyledi,herhelde kişiden kişiyede değişiyor gerçekten 27 yaşına kadar iyi durumda kalması büyük bir şanş,çok şanslısınız bu bakımdan,bizim testis kasıkta değil ama tam torbadada değil bazen dışarıdan belli oluoyr bazen olmuyor geçenlerde durumu bizimle aynı olan bir arkadaştan sperm çıktı nasib işte bu işler birazda
Celalettin hoca bize size ameliyat yapalım testisi yerine indirelim dedi sperm çıksa bile küçük yada ölü olabilir dedi bizde hocam küçükken kordon kısa diye inmemiş dedik şimdi yapılsada inmez diye düşündük ve ameliyat olmak istemedik,spermatit oranmızda 2 testisi yerinde olan arkadaşlarla aynı çıkıyordu,demekki testisde o kapasite var hiç ellemeyelim dedik ama eğer inşallah gerek kalmaz ama tese yaptırırsak ozaman aynı anda testis indirme ameliyatı yapmalarınıda isteyeceğim

amacımız m.tese değildi kitleli testisin alınmasıydı, 6-7 defa test verdik donduracak kadar çıkış olmadı, hocada aynı anda m.tese yapalım dedi. Allah korusun patolojide kötü bişey gelirse radyoterapi kemoterapi olursa bu şansınız olmaz diye yaptı. İnşallah temiz gelir sonuç da bunlara gerek kalmaz.

canım eşinin tek testisi alındı mı

Tebrik ederim seni canim cok guclusun. Ayni zamanlarda ogrenmisiz. Bizde 1.5yildir evliyiz 6 aydir durumu biliyoruz. Cogu zaman yutkunuyorum bogazima biseyler dugumleniyo bebek mevzularinda Allah yardimcimiz olsunn. Herkesin imtihani baska bizlerinde buymus imtihani rabbim guzel sonuclarla hayirli evlatlarla bu imtihani gecmeyi nasip etsin..

Mrb aynı durumdayız 1.5 yıllık Evliyim 2 aydır öğrendik benimle birlikte evlenen herkes şuan hamile çok zor oluyor bide herkes yorum yapıyor niye yok diye Rabbim dertlerimizi dermansız bırakmasın

Amin cinşallah temiz gelir sonucunuz ve hemen tüpbebeğe başlayıp kkavuşursun bebeğine,seni çok iyi anlıyorum şuan sadece patolojiyi düşünüyorsundur bunda 7 yıl önce eşim mikro tese olduğunda benim tek düşündüğüm eşimin patoloji sonucunun temiz çıkmasıydı çünkü o yaşa kadar yerinde olmadığı için kanserleşme riski vardı mikro tesede sperm çıkmayacağına nerdeyse emindim oyüzden spermden çok testisin durumunu öğrenmek için mikro tese olmasını istemiştim Allah a şükürler olsun bir sorun çıkmadı sizdede bir sorun çıkmayacak inşallah Allah yardımcınız olsun

Canım benim eşim 23 yaşında mikro tese oldu teseyi yapan doktorda testsin küçük olduğunu gelişmediğini söyledi,herhelde kişiden kişiyede değişiyor gerçekten 27 yaşına kadar iyi durumda kalması büyük bir şanş,çok şanslısınız bu bakımdan,bizim testis kasıkta değil ama tam torbadada değil bazen dışarıdan belli oluoyr bazen olmuyor geçenlerde durumu bizimle aynı olan bir arkadaştan sperm çıktı nasib işte bu işler birazda
Celalettin hoca bize size ameliyat yapalım testisi yerine indirelim dedi sperm çıksa bile küçük yada ölü olabilir dedi bizde hocam küçükken kordon kısa diye inmemiş dedik şimdi yapılsada inmez diye düşündük ve ameliyat olmak istemedik,spermatit oranmızda 2 testisi yerinde olan arkadaşlarla aynı çıkıyordu,demekki testisde o kapasite var hiç ellemeyelim dedik ama eğer inşallah gerek kalmaz ama tese yaptırırsak ozaman aynı anda testis indirme ameliyatı yapmalarınıda isteyeceğim

Balımm seninle sorunumuz aynı
Tek farkımız eşinin küçükken ameliyat olması
Benim eşim hiç indirme ameliyatı olmamış
Daha üroloji dr una evlendikten sonra kontrol için gitmişti
Bizimki geç klınmış bi tedavi ama ona rağmen tedaviye geç de olsa cevp verebilyor
Eşinin en son hücreleri ne kadar dı

İnsan çocuğu hiç dr a götürmez mi ya
maddi imkansızlıktan dolayı götürmemişler dr a
Zaten diğer kardeşini de hasta ve bakamıyacaz diye evlatlık vermişler
Madem bakamıyon ne doğurup durdun 7 çocuğu
Cahillik işte

mrb kızlar biz teseyi umutta emre beyle düşünüyoduk ama ayrılmış galiba. şu an nerede olduğunu biliyomusunuz internette bulamadım bi bilgi

merhaba canım bizde randevu için bahçeciyi aradığımızda ayrıldığını söylediler. Buradaki Nursima arkadaşımız sağolsun Emre Bey ve Süleyman Beyin yeni bir yer açtıklarını söyledi ve bana yeni yerlerinin telefon numarasını verdi bende aradım önümüzdeki ay için randevu aldım eğer istersen sana numarayı verebilirim

canım günaydın arayıp tebrik edeceksin sen kendini çok kötü şekilde psikolojik baskı uyguluyorsun ark. eğer eşinin durumunu bilmiyorsa seni yanlış anlar bebek olana kadar bunlara alışacaksın bn haftanın en az 6 günü yeğenimi görüyorum öpüyorum seviyorum oynuyorum üzlüyormuyum evet AMA ALLAHIN İZN. HEPSİ GECECEK DİYORUM HALİME ŞÜKREDİYORUM..
canım yeğen çok başka benim ablamında 5 sene çocuğu olmadı şimdi 1.5 yaşında yeğenim var ölürüm onun için o kadar çok seviyorum ablamın yanımda sevmesi zoruma gitmiyo çunku o hasret kaldı bebeğine ama arkadaşımı arayamıyorum ağlayasım geliyo kız bu sefer kıskandığımı duşunur diede korkuyorum zaten çocukluktan beri arkadaşım bizim durumuda biliyo beni aradı hamileyim mujdesi vermek için ama açmadım açamadım

canım yeğen çok başka benim ablamında 5 sene çocuğu olmadı şimdi 1.5 yaşında yeğenim var ölürüm onun için o kadar çok seviyorum ablamın yanımda sevmesi zoruma gitmiyo çunku o hasret kaldı bebeğine ama arkadaşımı arayamıyorum ağlayasım geliyo kız bu sefer kıskandığımı duşunur diede korkuyorum zaten çocukluktan beri arkadaşım bizim durumuda biliyo beni aradı hamileyim mujdesi vermek için ama açmadım açamadım

canım benim kendini soyutluyorsun benim çevremde çocuklar bebekler cıvıl cıvıl yeğenim ark. çocuğu var akranlarımın hepsinin var en yakın ark. desen oda öyle gittiğimde hepsini öpüp koklayıp seviyorum ark. 2. bebeğini haftaya doğuruyor dün face konuştuk nasıl içim gitti ama onun oluyor diye kendimi geri çekmemeye başlıyorum aksine içine girmeye çalışıyorum acı tatlı karışacak benimde inş. bir gün olacak allahım izin Verirse bende çok sulu gözdüm kendimi yavaş yavaş bırakmaya çalıştım bende sen çok kuvvetli bir bayansın nelerin üstesinden gelmedin ki bunun gelemeyeceksin bence kendine önce güven daha fazla baskı uygulama sana şunu söyliyim canım annemle bebekle ilgili mağazaya gittik nasıl içim acıdı gözlerim doldu annem baktı bana bir şey demedi ama şuna eminim annem farkında birşeylerin yolunda olmadığını ve bana hiçbirşey sormadığını yeğenimi severken kaç defa ağladığımı gördü... bence sen bu durumu yenebilecek birisisin :)

canımyanlış anlaşılmak istemiyorum ama hocanın teseye karşı olduğunu hiç düşünmüyorum.bizde ilk giden hastalandanız ve bize 2 yıl tedaviden sonra size microtese yapılacak.sizde doğal çıkış olmaz demişti.sonra burda okuduktan sonra tese karşıtı gibi okudum.hocanın hastaları çoğalınca insanlarda umut bağladı umut verdiği için.sonra bize söylediklerinin aksini konuştu.sonra sabırsızlıkla itham etti.ki biz hocaya ilk başladığımızda 1 550 000 immatür germ hücremiz vardı.yani bakıyorum şuan hocada aylardır tedavi olan insanların daha önündeydik ve bize şimdi ameliyat olsanız sizde çıkmaz dedi.ve bunu neye dayanarak söyledi bilmiyoruz.hücreye bakarak söylüyorsa bizim iyi hücrelerimiz vardı.sperm boyamalarda bile hep elongeler çıkıyordu..hoca bu kadar kesin konuşmasıydı belki o zaman tese olcaktık.çünkü hocaya gitmeden iğne kullanıyorduk.madem teseyi önereceksin bunca insana umut bağlattın.aylarca o aktar iyi bu aktar yeni birşey bulmuş diye diye ceplerini doldurtun.pahalı hastanelerde insanları resmen soydun.bize ilk gittiğimizde hoca azosperm olan insanlar ve kanser hastaları en çok sömürlmeye müsait hastalar dedi.sakın her denilene inanmayın demişti.bizde kendisini dinleyip inanmayınca edepsiz ve sabırsız olduk.şimdi aylarını yıllarını paralarını aldığın insanları teseye yönlendirdin.sonra allah korusun tesedede çıkmadı o zaman cevap ne olacak doktorun.ben bu işlerin zaten nasip olduğunu biliyorum.ama ben verilen kesin umutlardan bahsediyorum.insanlara bunca güzel konuşuyorsunda ya sonrası......yazmayayım diiyorum ama bunca insanın kandırılmasına tahammül edemiyorum.bu kadar tesenin hasarından bahsediyorsun,testise geri dönülmez hasarlar bıraktığını savunuyorsun aama bununda çare olduğunu söylüyorsun.bu kadar tesenin geri dönülmez zararından bahsderken keşke şeker niyetine aylarca haftanın 5 günü verdiğin o ilaçların yan etkilerinide yazsaydın.hipoluları ayrı tutuyorum benim sözüm o gruptakilere değil.onlar mecbur yerine hormon alacaklar.ama bizde var olanı baskılayıp tekrar hortlatmanın anlamının olmadığını söylüyorum.benim asıl merak ettiğim.yıllarca dışardan aldığımız hormonları teseden sonra bırakınca ne olacak.vücut ne yapacak.bence bizim sınavımız o zaman başlayacak.vücut o zman çökecek.o zaman hastalanacak.şimdi bu tüpbebeğe hazırlanırken hergece yatakta gizli gizli ağlıyorum.eşime haksızlıkmı yaptım.bencilmiydim.anne olma isteğim neden bu kadar gözümü kör etmişti.eşim hergün benim korkuyla vurulduğum iğnelri acaba hiç korkmadanmı vurdu.inanın yazarken bunları kahroluyorum.yaşamayınca insan anlamıyormuş.temennim tesede sperm çıksın ama inanın çıkmazsa artık bu iğnelere karşıyım.asla artık eşime böyle bir kötülük yaptırmayacağım.eeğer nasip diye söylüyorsak ben bunu kabul ediyorum.nasibimde olmayan birşey içinde bu kadar kendimizi kandırmamıza gerek olmadığını söyleyip hayatıma bakarım.rabbimin vermediğiyle değilde verdiğiyle kendimi avuturum.
Çokdoğru söylüyorsunuz, illaki bebek sahibi olmak gözü kör eden bir hırs olmamalı, olursa olur olmazsa da zorlamanın, hayatını buna kitlemenin bi anlamı yok, yeter ki eşimin canı sağolsun, mutlu huzurlu olalım da...

canım benim kendini soyutluyorsun benim çevremde çocuklar bebekler cıvıl cıvıl yeğenim ark. çocuğu var akranlarımın hepsinin var en yakın ark. desen oda öyle gittiğimde hepsini öpüp koklayıp seviyorum ark. 2. bebeğini haftaya doğuruyor dün face konuştuk nasıl içim gitti ama onun oluyor diye kendimi geri çekmemeye başlıyorum aksine içine girmeye çalışıyorum acı tatlı karışacak benimde inş. bir gün olacak allahım izin Verirse bende çok sulu gözdüm kendimi yavaş yavaş bırakmaya çalıştım bende sen çok kuvvetli bir bayansın nelerin üstesinden gelmedin ki bunun gelemeyeceksin bence kendine önce güven daha fazla baskı uygulama sana şunu söyliyim canım annemle bebekle ilgili mağazaya gittik nasıl içim acıdı gözlerim doldu annem baktı bana bir şey demedi ama şuna eminim annem farkında birşeylerin yolunda olmadığını ve bana hiçbirşey sormadığını yeğenimi severken kaç defa ağladığımı gördü... bence sen bu durumu yenebilecek birisisin :)
bazen yendiğimi sanıyorum çok guçluyum çunku eşim için guçlu olmalıyım diyorum ama oynuyorum be arkadaşım içim yanıyo arkadaşımn hamile olduğunu duyunca annemlerde ağlayamadım tabi çok sıktım jendimi eve geldiğimizde eşimin yanında ağladım oturdu benle beraber oda ağladı çok kızdım kendime yapmamalıydım eşimin yanında ama güç denen şeyde bir yere kadar

Balımm seninle sorunumuz aynı
Tek farkımız eşinin küçükken ameliyat olması
Benim eşim hiç indirme ameliyatı olmamış
Daha üroloji dr una evlendikten sonra kontrol için gitmişti
Bizimki geç klınmış bi tedavi ama ona rağmen tedaviye geç de olsa cevp verebilyor
Eşinin en son hücreleri ne kadar dı

İnsan çocuğu hiç dr a götürmez mi ya
maddi imkansızlıktan dolayı götürmemişler dr a
Zaten diğer kardeşini de hasta ve bakamıyacaz diye evlatlık vermişler
Madem bakamıyon ne doğurup durdun 7 çocuğu
Cahillik işte
evet canım aynı durumlarımız sizinki daha iyi hatta,çünkü 2 testis var bizde tek testis,küçükken olmuş ama bir işe yaramamış malesef,belkide diğer testisi bile boşuna aldılar,baksana arkadaşlarınki kaç yaşında olmalarına rağmen çürüme gibi birşey olmamış.
Bizim spermatiler bakılmaya başlandığında ilk testte %48 di sonrasında gitgide düştü,%41,%38 en son %32 çıktı,bende tedaviye iyi cevap verdiğimizi düşünüyorum çünkü gerçekten bizim durumumuz çok zor vaka.
Malesef aileler farketmemişler 2-3 yaşına kadar ameliyat olunması gerekiyor ileride sıkıntı yaşanmaması için,hergeçen zaman testise zarar veriyor ve sperm çıkmıyor yerine indirlse bile artık infertilite sorunu kaçınılmaz oluyor ama geçte olsa yerine indirimesi kötü bir hastalığa çevirmemesi açısından çok önemli,oyüzden sizde kontrollerinizi yaptırıp mikroteseyle birlikte,indirme ameliyatıda yaptırın bence.
Buda bir imtihan canım işte biz 1 taneye hasretiz başkaları yapıp yapıp ilgilenmiyor evlatlık veriyor çöpe atıyor,isyan etmiyorum ama bunları gördükçe içim çok acıyor

evet canım aynı durumlarımız sizinki daha iyi hatta,çünkü 2 testis var bizde tek testis,küçükken olmuş ama bir işe yaramamış malesef,belkide diğer testisi bile boşuna aldılar,baksana arkadaşlarınki kaç yaşında olmalarına rağmen çürüme gibi birşey olmamış.
Bizim spermatiler bakılmaya başlandığında ilk testte %48 di sonrasında gitgide düştü,%41,%38 en son %32 çıktı,bende tedaviye iyi cevap verdiğimizi düşünüyorum çünkü gerçekten bizim durumumuz çok zor vaka.
Malesef aileler farketmemişler 2-3 yaşına kadar ameliyat olunması gerekiyor ileride sıkıntı yaşanmaması için,hergeçen zaman testise zarar veriyor ve sperm çıkmıyor yerine indirlse bile artık infertilite sorunu kaçınılmaz oluyor ama geçte olsa yerine indirimesi kötü bir hastalığa çevirmemesi açısından çok önemli,oyüzden sizde kontrollerinizi yaptırıp mikroteseyle birlikte,indirme ameliyatıda yaptırın bence.
Buda bir imtihan canım işte biz 1 taneye hasretiz başkaları yapıp yapıp ilgilenmiyor evlatlık veriyor çöpe atıyor,isyan etmiyorum ama bunları gördükçe içim çok acıyor

Bilmiyorum ki canım şanslımıyız değilmiyiz
Kaan hoca muane yaptığı zaman testisler sağlam demişti
Hatta tese yaptığı zaman testistler gayet iyi durumda demişti
Sperm kanallarını gördük demişti bize
Tek hatamız hiç bir tedavi olmadan ameliyat olmak

Bilmiyorum ki canım şanslımıyız değilmiyiz
Kaan hoca muane yaptığı zaman testisler sağlam demişti
Hatta tese yaptığı zaman testistler gayet iyi durumda demişti
Sperm kanallarını gördük demişti bize
Tek hatamız hiç bir tedavi olmadan ameliyat olmak
Tabiki şanslısınız canım baksana testisler gayet iyi dmiş kaan hocada ama işte hiç tedavi uygulamadan ameliyata almasaydı sperm çıkabilirdi ozaman,bence bu tedaviden sonra sperm çıkacak sizde,ALLAH'ın izniyle

Arkadaşlar inmemiş testis durumu malum ama benim eşimde utangaç testis var yani bazen aşağıda soğukta ya da korku heyecan durumlarımda yukarı doğru hareket ediyor bu durumu doktorlar rahatsızlık olarak saymıyorlarmış ve indirme işlemi bile yapmıyorlarmış şimdi burayı okuyunca Telaş Yaptım bizde de kanser riski olabilir mi diye

Back
X