Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
mrb kızlar, yeni tedavi sürecimize karar verdik.
ben bu ayki adetimle (20gün sonra) tüp bebeğe başlıyorum süleyman tosunla. opu günü eşime emre bey tese yapacak liv hospitalda.
çok heyecanlıyım ve stresliyim.aslında hazırlanmayı hiç düşünmüyordum ama içim rahat etmedi.
dualarınızı esirgemeyin neolur.
ilk denememiz olacağı için çok stresliyiz.
eğer tesede sperm çıkmazsa yumurtaları toplatmalımıyım sizce.yoksa adetlemi atmalıyım. umarım bunlara gerek kalmaz ama yinede şimdiden bunun kararını vermek istiyorum​
Hayırlısı olsun hakkınızda, emre bakırcıoğlu liv hospital a mı geçmiş?

Arkadaşlar biz şimdi geldik doktordan , hormonlara baktı îlk tesede sperm bulunması hem avantaj hem dezavantaj dedi. Fsh I'n yüksek olması normal olmasıdan daha iyi dedi. Haftada bir pregnly ile tedaviye başlıyoruz Allah'ın izniyle . 6 hafta sonra yani altıncı iğneden sonra tahlil verip tekrar gidicez 3-4 ay sonra soerm testi îsteyebilirim menide bir iki çıkış olabilir dedi ben hiç sanmıyorum ama. 6- 8 ay sürecek tedavi înşallah güzel sonuçlanır . Örnek verdi üç kere negatif mikrotese sonrası tedavi ile 4. De sperm bulmuşlar yakın zamanda yani bulunmamasına rağmen devam etmiş insanlar ve mutlu sona ulaşmış . Mikroteseyi Türkiye de yapacak 3-4 Dr var dedi . Emre bey en başında gelir dedi. Ayy böyle sıralıyorum unuttuğum bişey olmasın diye . Bu tedavinin de çok ehli ellerde yapılması gerektiğini söyledi . Yeme içme hiçbir şekilde etkilemez dedi . Bir de böyle deneyelim bakalım biz ameliyatı yine Emre beyde istiyoruz ama sanırım memorıalda devem ederiz , balalım zaman ne gösterir . Bir de ameliyat sonrası fsh yükselmesi testosteronun düşmesi normal dedi ben bilmiyordum belki bilmeyen arkadaşlar olur diye yazıyorum.
Canim bilgilendirici seyler yazmissin.bize de gittigimiz profesorler hep ayni seyi soylediler.yeme icme etkilemez dediler.sizin gittiginiz doktor kim acaba.
arkadaş murat başar a gittilr

Arkadaslar im kaderdaslar im inşaallah Allah hepimizin gönlüne göre versin birsey sormak istiyorum sperm çıkışı olan arkadaşların eşleri sigara içiyor mu bu konuda beni bilgilendirirseniz cok sevinirim tedavi de sigara ya Devam etmisler mi yoksa biraktilar mi?

canım sende beni yanlış anlama.ben çok zor bir dönemdeyim.seninle yaşadıklarımız aynı değildir muhakkak ama benzerdir.kaç yaşındasın ne kadarlık evlisin bilemiyorum.yaşadıklarım kolay değil.biz bilinçsiz tese olmadık.benim beklediğim sperm çıksın demeleriydi herkes gibi.bazen diyorumki sperm çıksaydıda döllenmeseydi.en azından ayağımız daha sağlam basardık.bizde evimizin kredisi var.başka bir ilçede kira ödüyoruz.seninle aynı gibiyiz ve biz bunca mücadeleyi hep tek maaşla yapıyoruz.belki aynlış analaşıldım.hani istanbula gidene kadar istiyorsanız tedaviniz olun diye yazdım.zaman çok çabuk ilerliyor.yazdıklarına katılıyorum kısmen ama içimde anne olma duygusu taşarken hiçbirşey teselli etmiyor.kendimi transfere hamileliğe o kadar alıştırmışımki belkide zorlanmam bundan.sen yazmak istediğin yaz yanlış anlamıyorum canım.kimseyide düşüncesinden ötürü yargılama hakkım yok.bende dolu tarafına bakıyorum bardağın ama ben anne olamamk gibi birşeyi kabullenemiyorum.ben dünyamı sadece bunun üzerine endeklemişim.eşim bir şey yapalım yada bir yere tatile gidelim dediğinde hep bebeklerimizle yaparız onlarla gideriz derdim.benim bu fikre alışmam uzun süre alacak.ben menepoza kadar uğraşırım olmazsa allahtan gelene boyunumu bükerim.herşeyi denemek elimdeki imkanı kullanmak istiyorum.beni yanlış anlamayın.yoksa kimsenin moralini bozma amacım yok.sende bana sakın kırılma yanlış anlama canım.​
Estağfirullah canım, hepimiz zor zamanlardan geçiyoruz, tabiki biz size göre çok daha yolun başındayız, siz bu süreçte de yıprandınız tabiki :( allah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin inşallah, belki bigün ikimiz de hamileyiz diye yazarız :)

Kısırlığa dair alametler görülünce
Acılı baharatlı yiyecekler, çok soğuk içecekler, yasaklanmalı. Hiç bir zaman ezbere ilaç kullanmamalı. Ezbere kullanılan yanlış ilaçlar, yumurta ve sperm üzerine zararlı etkide bulunabilir. Özellikle böbrekleri ve yumurtalıkları üşütmek, testislere darbe gelmesi kısırlığa yol açabilir.

Bugun esimin patoloji sonucunu aldik. Tanı sertoly cell only cikti varmi bizim gibi olanlar tedavisi zor bi tanı mi?

Arkadaşlar biz şimdi geldik doktordan , hormonlara baktı îlk tesede sperm bulunması hem avantaj hem dezavantaj dedi. Fsh I'n yüksek olması normal olmasıdan daha iyi dedi. Haftada bir pregnly ile tedaviye başlıyoruz Allah'ın izniyle . 6 hafta sonra yani altıncı iğneden sonra tahlil verip tekrar gidicez 3-4 ay sonra soerm testi îsteyebilirim menide bir iki çıkış olabilir dedi ben hiç sanmıyorum ama. 6- 8 ay sürecek tedavi înşallah güzel sonuçlanır . Örnek verdi üç kere negatif mikrotese sonrası tedavi ile 4. De sperm bulmuşlar yakın zamanda yani bulunmamasına rağmen devam etmiş insanlar ve mutlu sona ulaşmış . Mikroteseyi Türkiye de yapacak 3-4 Dr var dedi . Emre bey en başında gelir dedi. Ayy böyle sıralıyorum unuttuğum bişey olmasın diye . Bu tedavinin de çok ehli ellerde yapılması gerektiğini söyledi . Yeme içme hiçbir şekilde etkilemez dedi . Bir de böyle deneyelim bakalım biz ameliyatı yine Emre beyde istiyoruz ama sanırım memorıalda devem ederiz , balalım zaman ne gösterir . Bir de ameliyat sonrası fsh yükselmesi testosteronun düşmesi normal dedi ben bilmiyordum belki bilmeyen arkadaşlar olur diye yazıyorum.​
Canim bilgilendirici seyler yazmissin.bize de gittigimiz profesorler hep ayni seyi soylediler.yeme icme etkilemez dediler.sizin gittiginiz doktor kim acaba.
mrhba bizimde bi tesede cikti ikincisinde cikmadi bu nasil dezavantaj oluyo? Siz kac defa tese oldunuz hangi dr. Da tedavi oluyorsunuz acaba ?

Çocuk sahibi olmak isteyenler veya herhangi bir dileği olanlar şunları yapmalıdır:
1- İstigfar okumalı. (Malım çok, ama çocuğum olmuyor. Ne yapayım?) diyen kişiye, bir sahabi istigfara devam etmesini söyledi. O da günde 700 defa istigfar okurdu. Nihayet on çocuğu oldu. Hasan-ı Basri hazretlerine, kıtlıktan, fakirlikten, çocuğunun olmadığından şikayette bulunuldu. Hepsine de istigfar etmesini söyledi. Sebebi sorulunca, Kur’an-ı kerimden üç âyet-i kerime okudu. Meali şöyle:
(Çok affedici olan Rabbinize istigfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin.) [Nuh 10-12]
Çocuklarını idarede sıkıntı çeken bir sahabiye Peygamber efendimiz, (Neden istigfar etmiyorsun? Ben günde yüz defa istigfar ederim) buyurdu. İstigfar edileceği zaman yüz defa (Estagfirullah min külli ma kerihallah, Estagfirullah elazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh) demeli ve manasını düşünerek söylemeli. Manası şöyledir: (Razı olmadığın şeylerden yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru. Kendisinden başka ilah bulunmayan hay, kayyum ve azim olan Allah’a istigfar eder ve günahlarıma pişman olup Ona sığınırım.) [Azim, zatı ve sıfatları kemalde, Hay, ezeli ve ebedi bir hayatla diri olan, Kayyum, zatı ile kaim olan, yarattığı her şeyi varlıkta durduran demektir.]
2- Dileğine kavuşmak için, iki rekat namaz kılıp, sevabını Silsile-i aliyye denilen âlimlerin ruhuna hediye etmeli, bunların hürmeti için diye dua etmeli. Mesela, “Ya Rabbi, hayırlı bir çocuk nasip eyle” diye dua edip, “Bu duamı silsile-i aliyye büyükleri hürmetine kabul eyle” demeli. (Mekatib-i şerife)
Sabah ve yatsı namazından sonra silsile-i aliyyenin isimlerini, sonra Fatiha okuyarak ruhlarına gönderip, onları vesile ederek yapılan dua kabul olur. Tecrübe edilmiştir.
3- Âyât-i hırz, usulüne uygun okunur ve yanında taşınırsa, murat hasıl olur.
4- Adakta bulunmalı. Mesela, (Şununla evlenirsem, sevabı Seyyidet Nefise hazretlerine olmak üzere, Allah için, üç Yasin okumak nezrim olsun) denince, bu dileğin kabul olduğu tecrübe edilmiştir.
5- Bir dileği olan aşağıdaki duayı okumalıdır. Kör bir zat gelip, (Ya Resulallah! Allahü teâlâya dua et, gözlerim açılsın) dedi. Peygamber efendimiz de, (Kusursuz bir abdest al! Sonra, ya Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam! Seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçı eyle! Onun hürmetine duamı kabul et) duasını okumasını söyledi. O da, abdest alıp dua etti. Hemen gözleri açıldı. [Tirmizi]
Bu duayı okuyanlar, maksatlarına kavuşmuşlardır.
Namaz kılmayanın, haram işleyenin ve kalbi gafil olanın duası kabul olmaz. Ehl-i sünnet itikadında olmayanın okuması fayda vermez. Hak teâlâ, her şeyi bir sebep ile yaratmaktadır. Bir şeye kavuşmak isteyen, o şeyin sebebine yapışmalıdır. Rabbimiz, insana sıhhat, şifa vermek için, dua etmeyi, sadaka vermeyi ve ilaç kullanmayı sebep yapmıştır.
Duanın kabul olması için
Duanın kabul edilmesi için bazı şartlar vardır. Duanın kabul edileceğinden şüphe etmemeli, şartlarına riayet edilip edilmediğinden şüphe etmelidir. Gereken şartlara riayet etmeden duanın kabul edilmesini beklemek uygun olmaz.
Önce çalışmak, sonra dua dinin esası!
Kabul edilir ancak, çalışanın duası!
Duanın kabul edilmesi için şartlardan bir kısmı şöyle:
* Haram lokmadan sakınmalıdır!
* İtikadı düzgün olmalıdır.
* Dualarım niçin kabul olmuyor dememelidir.
Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, duanızı kabul eder. Dua ettim, hâlâ duam kabul olmadı diye acele etmeyiniz! Allahü teâlâdan çok isteyiniz! Çünkü kerem sahibinden istiyorsunuz.) [Buhari]
İstenilen şeyin olmaması, duanın kabul olmadığını göstermez. Onun için duaya devam etmelidir! Duanın kabulünün gecikmesinin başka sebepleri de vardır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Mümin dua edince, Allahü teâlâ, Cebraile, "Ben onu seviyorum, isteğini hemen yerine getirme!" Facir, [günahkâr] dua edince de "Ben onun sesini sevmiyorum. İsteğini hemen yerine getir" buyurur.) Şu halde, duanın kabulünün gecikmesi zararlı değildir.
* Bela gelmeden önce çok dua etmelidir.
* Duaya hamd ve salevatla başlamalıdır.
* Yalvararak dua etmelidir.
* Sebeplere yapışmadan istemek kuru bir temennidir.
Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Çalışmadan dua eden, silahsız harbe giden gibidir.) [Deylemi]
* Günah işlemeyen dil ile dua etmelidir.
Peygamber efendimiz, (Allahü teâlâya günah işlemeyen dil ile dua edin) buyurdu. Böyle bir dilin nasıl bulunacağı sual edilince, (Birbirinize dua edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir) buyurdu. [Tergibüs-salât]
* İsm-i a’zam ve esma-i hüsna ile dua etmelidir.
Duayı yalnız namazlardan sonra ve belli zamanlarda yapmak mekruhtur. Her fırsatta dua etmelidir! Bilhassa şerefli vakitleri ve şerefli halleri kaçırmamalı, fırsat bilmelidir!
Duanın makbul olduğu zamanlar
Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Ezanla kamet arasında dua makbuldür.) [Tirmizi]
(Kur'anı hatmedenin duası makbuldür.) [Beyheki]
(Rikkat halinde duayı ganimet bilin.) [Deylemi]
(Hac yapanların, duaları kabul olur.) [Taberani]
(Kur’an ve ezan okunurken, düşman ordusuyla karşılaşınca, yağmur yağarken, zulme uğrayınca dualar kabul olur.) [Taberani]
(Bir cemaatten bir kısmı dua eder, ötekiler de amin derse o duayı, Allah kabul eder.) [Hakim]
(Beş vakit namazlardan sonra yapılan dua kabul olur.) [Buhari]
(İsm-i a’zamla edilen dua makbuldür.) [İ. Mace]
(Her gece seher vakti, Allahü teâlâ buyurur ki: İstiğfar eden yok mu, affedeyim. İsteyen yok mu, vereyim, duasını kabul edeyim.) [Müslim]
(Allahü teâlâya yakararak edilen dua makbuldür.) [Ebu Ya’la]
(En efdal dua, Arefe günü yapılandır.) [Beyheki]
(Şu beş gecede yapılan dua kabul olur: Regaib, Berat ve cuma gecesi ile Ramazan ve Kurban bayramının birinci gecesi.) [İbni Asakir]

sağolun kızlar, inşallah dediğiniz gibi herşey yolunda gider de bunları düşünmeye gerek kalmaz.
eyinascım liv hospital fulyada bir hastane,emre bey orada yapıyor teseyi. çok bilgim yok hastane hakkında ama araştırdığım kadarıyla güzel bir yer

Selam kızlar yazdıklarınızı üsttende olsa okudum kısa ve öz yazmak istiyorum eyinas canın Rabbim sabır versin acın henüz taze zamanla bu durumada alışacaksın inşallah hiç beklemediğin bir anda mevlam size kapılar açsın evladına kavuşursun inşallah bu arada bir bilgiyi paylaşmak istiyorum lütfen eşlerimizde sperm çıkmadığı zaman yumoşlarını toplatın ve dondurun yeni çıkan yasaya göre foliküllerinizi dondurtun erkeklerde bazen ameliyatla bile sperm çıkmadığı halde bazen kendiliğinden sperm çıkıyor buna defalarca şahit olduk mesela nzlyn çiçekoo. Zcu. Arkadaşlarımız şimdi bebekleri var çok şükür lütfen yumoşlarınızı imha ettirmeyin bu bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum

yorum yapabilir msnzz? anlamadm hiç..

Eklentiler

• 10833740_366355256876578_926322992_n.webp
    10833740_366355256876578_926322992_n.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 132
facede gezerken küçücük cocugun bedeni kocaman KANSERİ çekiyor annesinin yazısını sizinle paylaşmak istedim ben şahsen bu anne kadar kuvetli olabilirmiydim HAYIR kendime bazen diyorum benim bebeğim var KOCAM diyorum hemde KOCA BEBEĞİM rabbim bizleri daha da kuvetlendirip nasip edecek belki sabır versin güç versin ALLAHIM HEPİMİZE

Umudun içinde umutsuzluk yaşamak, hatta dibe vurmak bu olsa gerek. eş dost arar da nasılsın nasılsınız ARDA nasıl diye sorup da hep iyi işte tedavisi devam ediyor derdim. hep bir umut hep oğlumun gücüne inanç vardı içimde. şöyle bir bakınca hep iyi gibi, iyiye gidiyor sanıyordum. öyle ki bir kaç aydır öyle umutluydum ki aksini aklıma bile getirmiyordum. ta ki bu akşama kadar. aylardır bugünü bekledik dört gözle tedavinin cevabını alabilmek için. kelimenin tek anlamıyla yıkıld...ım, umutlarım tükendi. BT sonucuna göre böbrekteki tümör olduğu gibi duruyor. ya tedaviye cevap vermedi ya da zaten küçük olduğu için kurudu yerinde kaldı tabi bu bizim küçük de olsa umudumuz. haftaya daha da netleşecek sanırım bir takım testler daha yapılacak. artık sormayın bana nasılsın ya da nasıl diye. çok kötüyüm anlatamayacağım kadar kötü. sanki damarlarımdan tüm kanım çekildi tutmuyor elim ayağım...

Çocuk sahibi olmak isteyenler veya herhangi bir dileği olanlar şunları yapmalıdır:
1- İstigfar okumalı. (Malım çok, ama çocuğum olmuyor. Ne yapayım?) diyen kişiye, bir sahabi istigfara devam etmesini söyledi. O da günde 700 defa istigfar okurdu. Nihayet on çocuğu oldu. Hasan-ı Basri hazretlerine, kıtlıktan, fakirlikten, çocuğunun olmadığından şikayette bulunuldu. Hepsine de istigfar etmesini söyledi. Sebebi sorulunca, Kur’an-ı kerimden üç âyet-i kerime okudu. Meali şöyle:
(Çok affedici olan Rabbinize istigfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin.) [Nuh 10-12]
Çocuklarını idarede sıkıntı çeken bir sahabiye Peygamber efendimiz, (Neden istigfar etmiyorsun? Ben günde yüz defa istigfar ederim) buyurdu. İstigfar edileceği zaman yüz defa (Estagfirullah min külli ma kerihallah, Estagfirullah elazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh) demeli ve manasını düşünerek söylemeli. Manası şöyledir: (Razı olmadığın şeylerden yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru. Kendisinden başka ilah bulunmayan hay, kayyum ve azim olan Allah’a istigfar eder ve günahlarıma pişman olup Ona sığınırım.) [Azim, zatı ve sıfatları kemalde, Hay, ezeli ve ebedi bir hayatla diri olan, Kayyum, zatı ile kaim olan, yarattığı her şeyi varlıkta durduran demektir.]
2- Dileğine kavuşmak için, iki rekat namaz kılıp, sevabını Silsile-i aliyye denilen âlimlerin ruhuna hediye etmeli, bunların hürmeti için diye dua etmeli. Mesela, “Ya Rabbi, hayırlı bir çocuk nasip eyle” diye dua edip, “Bu duamı silsile-i aliyye büyükleri hürmetine kabul eyle” demeli. (Mekatib-i şerife)
Sabah ve yatsı namazından sonra silsile-i aliyyenin isimlerini, sonra Fatiha okuyarak ruhlarına gönderip, onları vesile ederek yapılan dua kabul olur. Tecrübe edilmiştir.
3- Âyât-i hırz, usulüne uygun okunur ve yanında taşınırsa, murat hasıl olur.
4- Adakta bulunmalı. Mesela, (Şununla evlenirsem, sevabı Seyyidet Nefise hazretlerine olmak üzere, Allah için, üç Yasin okumak nezrim olsun) denince, bu dileğin kabul olduğu tecrübe edilmiştir.
5- Bir dileği olan aşağıdaki duayı okumalıdır. Kör bir zat gelip, (Ya Resulallah! Allahü teâlâya dua et, gözlerim açılsın) dedi. Peygamber efendimiz de, (Kusursuz bir abdest al! Sonra, ya Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam! Seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçı eyle! Onun hürmetine duamı kabul et) duasını okumasını söyledi. O da, abdest alıp dua etti. Hemen gözleri açıldı. [Tirmizi]
Bu duayı okuyanlar, maksatlarına kavuşmuşlardır.
Namaz kılmayanın, haram işleyenin ve kalbi gafil olanın duası kabul olmaz. Ehl-i sünnet itikadında olmayanın okuması fayda vermez. Hak teâlâ, her şeyi bir sebep ile yaratmaktadır. Bir şeye kavuşmak isteyen, o şeyin sebebine yapışmalıdır. Rabbimiz, insana sıhhat, şifa vermek için, dua etmeyi, sadaka vermeyi ve ilaç kullanmayı sebep yapmıştır.
Duanın kabul olması için
Duanın kabul edilmesi için bazı şartlar vardır. Duanın kabul edileceğinden şüphe etmemeli, şartlarına riayet edilip edilmediğinden şüphe etmelidir. Gereken şartlara riayet etmeden duanın kabul edilmesini beklemek uygun olmaz.
Önce çalışmak, sonra dua dinin esası!
Kabul edilir ancak, çalışanın duası!
Duanın kabul edilmesi için şartlardan bir kısmı şöyle:
* Haram lokmadan sakınmalıdır!
* İtikadı düzgün olmalıdır.
* Dualarım niçin kabul olmuyor dememelidir.
Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, duanızı kabul eder. Dua ettim, hâlâ duam kabul olmadı diye acele etmeyiniz! Allahü teâlâdan çok isteyiniz! Çünkü kerem sahibinden istiyorsunuz.) [Buhari]
İstenilen şeyin olmaması, duanın kabul olmadığını göstermez. Onun için duaya devam etmelidir! Duanın kabulünün gecikmesinin başka sebepleri de vardır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Mümin dua edince, Allahü teâlâ, Cebraile, "Ben onu seviyorum, isteğini hemen yerine getirme!" Facir, [günahkâr] dua edince de "Ben onun sesini sevmiyorum. İsteğini hemen yerine getir" buyurur.) Şu halde, duanın kabulünün gecikmesi zararlı değildir.
* Bela gelmeden önce çok dua etmelidir.
* Duaya hamd ve salevatla başlamalıdır.
* Yalvararak dua etmelidir.
* Sebeplere yapışmadan istemek kuru bir temennidir.
Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Çalışmadan dua eden, silahsız harbe giden gibidir.) [Deylemi]
* Günah işlemeyen dil ile dua etmelidir.
Peygamber efendimiz, (Allahü teâlâya günah işlemeyen dil ile dua edin) buyurdu. Böyle bir dilin nasıl bulunacağı sual edilince, (Birbirinize dua edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir) buyurdu. [Tergibüs-salât]
* İsm-i a’zam ve esma-i hüsna ile dua etmelidir.
Duayı yalnız namazlardan sonra ve belli zamanlarda yapmak mekruhtur. Her fırsatta dua etmelidir! Bilhassa şerefli vakitleri ve şerefli halleri kaçırmamalı, fırsat bilmelidir!
Duanın makbul olduğu zamanlar
Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Ezanla kamet arasında dua makbuldür.) [Tirmizi]
(Kur'anı hatmedenin duası makbuldür.) [Beyheki]
(Rikkat halinde duayı ganimet bilin.) [Deylemi]
(Hac yapanların, duaları kabul olur.) [Taberani]
(Kur’an ve ezan okunurken, düşman ordusuyla karşılaşınca, yağmur yağarken, zulme uğrayınca dualar kabul olur.) [Taberani]
(Bir cemaatten bir kısmı dua eder, ötekiler de amin derse o duayı, Allah kabul eder.) [Hakim]
(Beş vakit namazlardan sonra yapılan dua kabul olur.) [Buhari]
(İsm-i a’zamla edilen dua makbuldür.) [İ. Mace]
(Her gece seher vakti, Allahü teâlâ buyurur ki: İstiğfar eden yok mu, affedeyim. İsteyen yok mu, vereyim, duasını kabul edeyim.) [Müslim]
(Allahü teâlâya yakararak edilen dua makbuldür.) [Ebu Ya’la]
(En efdal dua, Arefe günü yapılandır.) [Beyheki]
(Şu beş gecede yapılan dua kabul olur: Regaib, Berat ve cuma gecesi ile Ramazan ve Kurban bayramının birinci gecesi.) [İbni Asakir]
canım Allah razı olsun verdiğin bilgiler için

kızlar azosperm de havuçsuyu kürü faydalı olur mu lütfen yardımcı olun her akşam içiriyorum eşime boşuna içmesin adamcağız:(

Back
X