• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canlar olmadı spermi bırakın hücre bile yok eski tedavimizde spermatid var demişlerdi umutluyduk aslında ama insan beklerken hissediyor aslında çıkmadığı mı yoksa eşimin yarı baygın halde sonuçlar diye tutturması mı sonucu öğrendikten sonraki halimi mi beni tüketti bilmiyorum sonuç olarak tümör vardı testis açılacaktı durumumuzu öğrenmiş olduk hoş ameliyatin bu şekilde yapılmış olması eşimde kitle olduğu için bir risk ama o çocuk uğruna bu riski göze aldı insan eşine üzülmekten kendine üzülemiyor onu farkettim evlenmeden 4 çocuk isterdi bende şakasına bile kızardım şimdi onun için yapamayacağım hiçbir şey yok ama elimden birşey gelmez SONUÇ HAKKIMIZDA HAYIRLISI VARDIR BIR SEBEBİ
Canim ayni sonucu 2 hafta once bizde aldik maslesef. Suan seni teselli edebilecek soz yok biliyorum. Insallah birgun bizde guzel haberler alabiliriz.

canim siz evlat edinmeye karar verdiniz dimi yalnis harirlamiosam arkadasim
Aslinda tam karar veremedik. Dusunuyoruz ama henuz acik acik konusmayi basaramadik maslesef. Micro tese ameliyetini 2 hafta once oldu esim. Daha husrani atlatamadik tam olarak. Ikimizde birbirimize oynuyoruz galiba. Birsey yokmus gibi davraniyoruz ama keyfimiz yok hala. Yillarca olmayacak diye kabullenmistik. Tedavilere baslayip olumsuz sonuc alinca boyle olacagini hic dusunmuyordum ama zormus gercekten. Elifimm30 Elifimm30 bana umut oldu bugun okudugum eski bir yazisiyla. Birdaha hicbir doktoru denemeyecegiz yeter diyorduk ama galiba celalettin hocaya da gidecegiz.

Aslinda tam karar veremedik. Dusunuyoruz ama henuz acik acik konusmayi basaramadik maslesef. Micro tese ameliyetini 2 hafta once oldu esim. Daha husrani atlatamadik tam olarak. Ikimizde birbirimize oynuyoruz galiba. Birsey yokmus gibi davraniyoruz ama keyfimiz yok hala. Yillarca olmayacak diye kabullenmistik. Tedavilere baslayip olumsuz sonuc alinca boyle olacagini hic dusunmuyordum ama zormus gercekten. Elifimm30 Elifimm30 bana umut oldu bugun okudugum eski bir yazisiyla. Birdaha hicbir doktoru denemeyecegiz yeter diyorduk ama galiba celalettin hocaya da gidecegiz.
cnm inan ki derdimizin dermanı rabbim kime nasip etmiş bilemiyoruz bizde yıllardır bu derdin içindeyiz o yüzden keşke bunu da deneseydik dememek için bence de deneyin derrim inşlh rabbimişn izniyle şifanız olur da evlat sahibi olursunuz sizde bizde burdaki ve nerde bizim gibi evlat diye yananlar varsa hepimiz o günleri en hayırlısından görürüz...:KK68::KK68:

Kızlar merhaba, hepinize çok çok çok çok teşekkür ederim.. Ben Kaan Aydos hocanın özelden ameliyat yaptığını inanın dün tetkikler yapılırken öğrendim. Bedeli alantüp bebek merkezi idi. Bazı arkadaşlarım süreci merak ediyorlar o yüzden ben size en baştan anlatayım..

Biz yeni evliyiz anca 2 yıl olucak.. Benim polikistik overim olduğu için bir çok doktor dolaştım onlarda bir nevi kısırlık olduğunu sölemişlerdi ama tedavisinin bir iğne ile sonuçlandığını söledir. BEn belki tuttururuz die denemeye başladım.. Birkaç ay geçti fakat bizde bişey olmadı sürekli benim üstüne yoğunlaştı doktorlar ve daha 1 yılı doldurmadınız die beni sürekli gönderdiler.. Daha sonra iyi bir jinekolog buldum ve mayıs ayının son haftası muayene oldum.. Eşimden de tetkikler istediler, hiç unutmuyorum açıköğretim fakültesi sınavlarından bir gün önce cuma akşamı eşim eve geldi yemekteyiz, bende ısrarla sonucu soruyorum ağlamaya başladı ve sonucu söyledi.. Hemöen izmire tavmergen tüp bebek merkezine gittik, muayeneden sonra bizi prof. dr. necmettin çakıllıya gönderdi.. Oda bizi bir ümitle çıkacak buluruz diyerek 1 haftada ameliyata aldı, özel şifa hastanesinde ameliyat olduk ve inanın o günler gitsin gelmesin istiyorum, bize umutluyduk herşey çok güzeldi bulucağımızı umut ediyorduk ama olmadı dedi ne bir ilaç kullandırdı ne tedavi işte apar topar ameliyat ve sonuç evlat edinin.. Araştırma yaparken larem 1982 arkadaşımın yazısını buldum internetten sanırım eşi yazmıştı yazıyı ve mail adresi bırakmışlardı, eylül ayıydı mail attım.. Saolsun kendisi mailime cevap verdi ve telefon numarası bıraktı, eşim aradı ve konuştular.. Kaan Aydos hocadan yediklerinden moralini yüksel tutmasından bahsetmiş ve eşimi o düştüğü ümitsizlikten kurtulması için çok moral vermiş, genetik test yaptırmamızı söylemiş eliniz boş gitmeyin demiş Allah ondan razı olsun.., ablamız doktor hemen genetik için test verdik çıkması 2 ay kadar sürdü, eşimde Genetik olarak AZFc delesyonu görüldü, araştırmamla %50 oranla şansımız olduğunu gördüm.. Ama %50de çıkmayacaktı.. Düşünün o doktor necmettim bey patoloji raporu bile istememiş.. Allaha havale ediyorum bize yaşattıkları için.. Kasım ayında ankaraya geldik KAan Aydos hocaya, Fsh değerimiz 23.4 dü, Lh 6.06, testesteron 206 idi, kaan hoca bizden Karyotip istedi ve testisleri rahatlatıcı 2 ilaç verdi şimdi isimlerini tam hatırlayamıyorum, bizim karyotip normal çıktı, her ay doktorumuza değerlerimizi mail attık, haplardan sonra testojel 50 mg onu kullandırmaya başladı, sonra değerlerimiz birden düştü fsh 16.4, lh 6.43, testesteron 151 testojel kullanımının 3 ayında kaan hoca bizi ankaraya çağırdı bundan 2.5 hafta önce geldik, muayene etti tamam dedi herşey güzel görünüyor ameliyata alıcam dedi, biz tabi tedirgin bize gün verdi o an ona dedim ki hocam %50 umudumuz var mı? %50den fazla var bana göre tüp bebek aşamasına geçeriz dedi, ama yinede ümitlenmeyin herşeye hazırlıklı olun dedi.. eşim bir önceki ameliyattan dolayı korku kaygı taşıyordu bize ameliyattan 1 saat sonra kalkıp gidersiniz dedi.. Biz nasıl olur 1 gece yatmamız lazım ağrı çok olur falan dedik bize güldü Kaan hoca :))) Perşembe akşamı geldik cuma tahlilleri olucaktı eşimin biz ibni sinada olur ameliyat dedik hatta ameliyat olan hastalare vardı kaan hoca girmedi ameliyata falan dediler baya kaygılandık, kaan hoca gen-art tüp bebek merkezinde ameliyat yapacağını kendisinin değil hastanenin para aldığını söledi.. Allah var biz elden KAan hocaya para vermedik.. Hatta sadece 1 kere 200 tl muayene ücreti ödedik kasım ayında o kadar.. Bu sabahta gittik merkeze inanın o kadar endişeli ve tedirgindim ki... Eşimi ameliyata aldılar bizim durumumuzda biri daha vardı onların çıkmamış sanırım bayan sürekli ağlıyordu bende başladım ağlamaya, eşimi sordum ameliyat nasıl gidiyor die bana ameliyatın bittiğini eşimin dikişlerinin yapıldığını söylediler saate baktım anca 1 saat olucaktı ben sanırım orda bütün ümitlerimi yitirdim.. Tam yine hastalardan biriyle muhabbet ediyordum danışmadan seslendiler, önüme bir kağıt koydular bunu imzalayın dediler nedir bu niçin imzalıyorum dedim dondurma işlemi için dediler, o kadar umutsuzca düşünmüşüm ki ne dondurması dedim spermler için dedi hıçkırı hıçkıra nasıl ağlıyorum doğrumu sölüyorsun diye ama susmuyorum yanımda kimse yok yapayalnızım çocuk telefonla laboratuvarı aradı evet dedi çıkmışşş dondurlmuş, o duygu inanın tarifsiz.. Kaan hocayla konuştum o kadar kendinde eminki açtım zaten üretim yapan yer belliydi aldım dokuları diktim dedi :))) ben hala kaç tane çıktı diyorum yeteri kadar çıktı merak etme diyor, diyorum 5- 10 kaç tanee, sayılamayacak kadar çıktıı merak etme sakin ol dedi :)) belkii ilaç tedavisiyle normal çıkışta sağlayabiliriz dedi.. Allah Kaan hocadan razı olsun inanın çok iyi bir doktor, Hiçbiriniz umudunuzu kaybetmeyin biz artık dağılmaya başlamıştık biliyorsunuz kafam çok karışıktı artık sperm donasyonunu düşünmeye başlamıştık, ama rabbim bize bir kapı açtı.. Allah hepinizin gönlüne göre versin hepini, gofrete bu duyguları yaşatsın, bundan sonra aşama nasıl olur, tüp bebek tutarmı tutmaz mı bilmiyorum, tutunmasıda önemli bende biraz kiloluyum, ama deneyeceğiz en azından, tüp bebek deniyeceğiz.. Allahım gözünüzdeki yaşları dindirsin, yoktan var eden rabbim hepinize bir kapı açsın.. Çok teşekkür ederim hepinize.. Çok sağolun..VCK canım seni msnden ekledim kabul et istersen özelden mesaj atamıyorum ben.. çiçekcim , gofrettecum, mesleki teachercım, vck, zcu, umutolsun, daha şuanda adını hatırlayamadım diğer bir çok yoldaşım herşey için destekleriniz için çok ama çok teşekkür ederim...
Arkadaslar bakin ne buldum AZFC delesyonu ile ilgili

Kızlar acil yardımmmmm
eşi tese olanlara soruyorum dikişiniz nasıl bizim ki çok küçük ve ortada testis morarmış ve aşırı sarkmış pansuman yaptım bu gün ve dikişin Küçüklüğü bizi şok etti

C
Kızlar acil yardımmmmm
eşi tese olanlara soruyorum dikişiniz nasıl bizim ki çok küçük ve ortada testis morarmış ve aşırı sarkmış pansuman yaptım bu gün ve dikişin Küçüklüğü bizi şok etti
Canim bizimki cok kucuk degildi oyle sarkma morarma olmamisti bence doktora gosterin agrisi varmi

Kızlar acil yardımmmmm
canım, benim eşimin dikişi de ortadaydı ve yaklaşık 1.5 cm civarıydı. Benim bildiğim zaten ortadan açıyorlar, uzunluğuda fazla olmuyor. sarkmayı bende fark etmiştim ama zamanla geçiyor gibi. Gerçi eşim sana öyle geliyor sarkma yok diyordu ama bence vardı. morarma biz fark etmedik. ayrıca pansumana biz ilk 3 gün hiç karışmadık 3. gün kontrole gittiğimizde doktoru yaptı bir daha da yapmadık, doktoru gerek yok yapmayın demişti.

Canlar olmadı spermi bırakın hücre bile yok eski tedavimizde spermatid var demişlerdi umutluyduk aslında ama insan beklerken hissediyor aslında çıkmadığı mı yoksa eşimin yarı baygın halde sonuçlar diye tutturması mı sonucu öğrendikten sonraki halimi mi beni tüketti bilmiyorum sonuç olarak tümör vardı testis açılacaktı durumumuzu öğrenmiş olduk hoş ameliyatin bu şekilde yapılmış olması eşimde kitle olduğu için bir risk ama o çocuk uğruna bu riski göze aldı insan eşine üzülmekten kendine üzülemiyor onu farkettim evlenmeden 4 çocuk isterdi bende şakasına bile kızardım şimdi onun için yapamayacağım hiçbir şey yok ama elimden birşey gelmez SONUÇ HAKKIMIZDA HAYIRLISI VARDIR BIR SEBEBİ
Canım benim çok üzüldüm ama Allah'ımıza sığınmaktan ondan gelene boyun eğmekten başka çaremiz yok... Umarım eşin de sağlığına bir an önce kavuşur... Siz Celalettin hocada iken spermatid çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam dimi tese de Hücre bile yok demişsin?

Doktora ulaşabilene askolsun nelere dikkat ettiniz teseden sonra üç gün de bir pansuman yapın dediler başka birşey soylemediler
Vala canim cok uzun zaman oldu simdi esime sordum hafif morariklik varmis agrisi ilk gun biraz olmus biz pansuman bile yapmadik sadece ic camasirlarina dikkaet ettik temizligine 4 5 gun iliskiye girmedik

Canım benim çok üzüldüm ama Allah'ımıza sığınmaktan ondan gelene boyun eğmekten başka çaremiz yok... Umarım eşin de sağlığına bir an önce kavuşur... Siz Celalettin hocada iken spermatid çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam dimi tese de Hücre bile yok demişsin?
Canim bu spermatid dediginiz nasil bisey oluyor sperm testindemi cikiyor

Neler oldu acaba diye girip baktım ama ilk sizin msjınızı gördüm ve inanın cok üzüldüm. hepimiz aynı durumdayız, neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum. Allah büyük, hakkınızda hakkımızda hayırlısı.

Celalettin beyde tedavideydiniz ve test sonuçlarında spermatid çıkıyordu ve tese ameliyatında hücre bile bulamadılar! öyle mi?

Back
X