- 28 Mayıs 2009
- 1.517
- 222
- 173
Merhaba larSelamn aleykm arkadaşlar
Hepiniİn ramazanı şerifini tevrik ederim rabbim tekrarrlarını nasip etsin
Bizde celalettin hocaya gittik burdaki hastalarını duyarak
Niye gittik diğerlerinin ümit vermediği bi yerde bi dr umit veriyo du denemek istedik cok dua ettimrabbim isabet ettir diye...
Velhasıl basladık kasım ayında iğnelere 3ay sonra e-2yüksek dedi dr direnc var fayda etmiycek pregny nebidoyu ekledi prengnyi düşürdü bitkiseller felan biz her ay kan verdik değerler düşmeye basladı semen için 2gün önce gittik celalettin hocaya germ hücre 94000lokosit 700000cıktı daha önce germ 368000lokosit 1600000 müş dr dediki durum iyi sayiılır henüz fsh yi sıfırlamadan zaten büyük bi değişiklik olmazdı germ hücre düşük gibi geldi onada arif bey lokosit cok olunca germi net sayamıo normal dedi kötü deil ama biraz direnio... zorlu bi sürec sabredin mayoz bölünme varmı ona bakıcaz bundan sonra testis hacmini yükseltmiye calışcaz dedi.biz klınefelterliyiz dolayısıyla tedavi sansımız yüzde 30-yüzde 50civarıymış bizle 2-3saat görüştü şemalarla anlattı hepsini sordum neden su söyle bu böyle anlattı bu kadar bilgi boş bi insanda olamaz diye düşünüyorum hatta şöyle bişey dedi sizden önce gelen hastama yanlış bi uygulama yapmışım son bikac aydr fatkettim ve bunu söyledim dedi her hasta farklıVe biz deniyoruz bazı seyler herkeste aynı olmuyo dedi size uygulanan bi kesin tedavi yok ama biz sizi normal azospermm gibi görüp hareket ediyoruz bilimsel olarakda böyle dedi..
Neden hcg kullandığımızı bunun kökünü cok şey anlattı bide tefna diye bi haritalama sisteminden bahsetti amerikada yapılıomuş 20000dolara nerde sperm tübülü varsa onu bulup biypsi yada teseyi ordan yapıolarmiş ..
Keşke türkiyeye gelse sizlere umut olur dedi
Bence dr .un nasıl bi tedavi izleyeceği bizim eşlerimizin durumlarının karışıklığı ile ilgili hiç biri aynı deil birinde testis küçükişi zor ...birinde büyük ama inmemiş testis cürüme ihtimali var içinde üretim bozuk yani benm aklıma bu iki misal geldi şimdi..
Yani diyeceğim cok birbirimizin tedavisine bagımlı kalmıyalım mesela benim annem şeker hastası ilac kullanıo cok dikkat etmediği halde ilac yetio gibi ama babam vok dikkat ettiği halde yemesine insülün kullanio)
Tahribatın ne kadar olduğunu bilemioruzki tedavilerimiz eşit olsun
Dua edelim rabbimize dogruya yönlendirsin ne dr.ane baskasına güvenmiycez tabiki önce rabbimize güvencex inanın doktorun tedavisinin iyi yada kötü gitmesi bile bizim nasibimiz.....
Bilmiorum acizane görüşüm böyle daha yazıcaktım ama telefonum susmuo sonra yine görüşürüz saglıkla kaşın hepinizi öpüyorum bebiş bekleyenlerdende hususi dua istiyorum rabbim sizide tamamına erdirsin
insaallh tedavinizden guzel sonuc alirsiniz canim.Bugun bizde celalettin beyi gormeye gittik esimle .bizde 2 yildir tedavjdeyiz spermiogram sonucunda yine sperm cikmadi ama dr bey sonuclarimizin iyi oldugunu soyledi.spermatid boyutlari istenilen duzeye ulasmis.ama billiyorum cikacakmi artik yoruldum ama baska caremiz yok beklemekden baska