- 23 Ekim 2015
- 230
- 129
- 103
- 38
kızlar kaan hoca bütün mail atanlara endol ve sodafed kullanmasını yazıyo galiba test sonuçlarını inceleyip kişiye özel bişey yazıyo sanıyodum burda okuduğum kadarıyla herkese aynı şeyi yazıyoMerhaba.. eşimin azosipermi hastası olduğunu öğreneli 2 ay oldu. Ne kadar sıkıntılı günler geçirdiğimizi sizler tahmin edersiniz.2 kez sperm testi yaptırdık ve ikisinde de sperm hücresi bulunamadı.Daha sonra hormon testi yapıldı ve testesteron 3,20 fsh ise 17,50 çıktı. Doktorumuz bizi microteseye yönlendirdi. fsh seviyesinin yüksek olması zaten testislerdeki sperm üretiminde sıkıntı olduğunun işareti olduğunu söyledi. Hormon seviyelerinin düzenlemesi için bi hormon tedavisi önermedi ve hormon tedavisi için ilaç kullanırsak daha da yükselebileceğini belirtti.fsh seviyesinin yüksek olmasıyla beraber çok çok yüksek olmadığı ve testis boyutlarının normal olması nedeniyle microtese ile sperm bulma olasığı olduğunu ama tabi kimsenin bunun garantisini veremeyeceğini söyledi.Bi de sanki microtese ile bulduk bulduk başka şansınız yok der gibi konuştu tabi moralimiz bozuldu.Kaan Aydos a mail attığımızda endol ve sodafed kullanıp tekrar bi sperm testi göndermemizi istedi kendisine.Sizin durumunuzda olup sperm çıkışı olun hastalar var dedi.Hiç bi tedavi uygulamadan microtese olmak istemiyoruz aslında ya da zaman geçirmeden erkenden olmak da fayda mı var çok kararsız kaldık sizin yorumlarınızı öğrenmek istiyorum...
kızlar kaan hoca bütün mail atanlara endol ve sodafed kullanmasını yazıyo galiba test sonuçlarını inceleyip kişiye özel bişey yazıyo sanıyodum burda okuduğum kadarıyla herkese aynı şeyi yazıyo[/QU
sadece endol ve sodafed kullanıp fayda gören var mı ki aranızda...
canım bizim kaan hocayla randevumuz 20 ocak o zamana kadar beklemekte zor eşim kaan hocanın maille söylediği ilaçları kullanıyoz şimdi bakalım nolcak yanlız eşim bugünlerde kasıklarının ağrıdığını söylüyo hiç olmazdı ağrı falan neden öyle oluyo ki acaba ...canım bizde herşey normal di bize de aynı ilaçları verdi kaan hoca ama çıkmadı. ama bütün hocalar hemen hemen herkese aynı tedaviyi veriyo yani biz celalettin hocadayız bakıyorum yazılanlara veya emre bey murat bey tansel bey herkes pregnly merional chorimon nebido iğneleri veriyo yani herhalde kısıtlı bu hastalıkta tedavi şekli.
Haklısın canım herşeyde umutlanıyoruz işte Rabbim yardımcımız olsuneşimde öyle söylemişti ilişkiden sonra ağrı oluyo diye biz iyiye yormuştuk acaba bişeyler mi oluyo falan diye ama çıkış olmadı belki sizde olur her vücut başka tepki verebilir inşallah olumlu sonuç olur
bende merakediyorum bide zararı var mı cobançökerken otunun?çoban çökerten çayı içip fsh ı düşürmeyi başaran oldu mu ya da faydalı olduğunu duyan?
arkadaşım bu kadar olur ya tamda ben bunu yazmak için girdim kk ya sen yazmışın görünce şaşırdım..eşimde yeni başladı içmeye 1 ay deneyeceğiz bakalım faydası olacak mı?çoban çökerten çayı içip fsh ı düşürmeyi başaran oldu mu ya da faydalı olduğunu duyan?
geçmiş bi arkadaş yazmış alıntı yaptım canım fayda görende varmış demekkieşimde öyle söylemişti ilişkiden sonra ağrı oluyo diye biz iyiye yormuştuk acaba bişeyler mi oluyo falan diye ama çıkış olmadı belki sizde olur her vücut başka tepki verebilir inşallah olumlu sonuç olur
geçmiş bi arkadaş yazmış alıntı yaptım canım fayda görende varmış demekki
Arkadaşlar size hikayemi anlatayım belki faydası olur...eşimde 2014 kasım ayında azospermi teşhisi konuldu, tabi dünyamız yıkıldı. çocuk sahibi olamıyacağız diye çok korkmuştuk. sonra internetten azospermi ile bilgileri araştırmaya başladık. bazı durumlarda endol kapsül ve sudafed tablet sperm çıkışına faydası oluyor diye okuduk ve eşim benden habersiz ilaçları almış ve kullanmaya başlamış 1 hafta sonra sperm testi yaptırdık ve 7 tane sperm çıkışı oldu. sonra eşim diğer tahlillerini yaptırdı fsh lh testesteron hepsi normal sınırlardaydı. kaan aydosa hiç muayene olmadan mail attık. bu ilacı kullanmaya devam edin dedi, tüp bebek merkezi ile görüştük ve tedaviye hemen başladık yumurta toplandığı gün eşimdende sperm örneği alındı ve 5000 adet canlı sperm çıkışı oldu. 8 adet embriyomuz oluştu ilk denenemiz negatif çıktı. hiç beklemeden diğer adette tekarardan dondurulmuşlarla denedik ve sonuç pozitifti... Allaha çok şükür yavrum şuan 7 aylık kavuşmamıza 2,5 ay kaldı... Sonuç olarak herkese tavsiyemdir micro tese veya tüp bebek tedavisine başlamadan önce sudafed kapsül ve endol kapsülü denemelisiniz. herkesin çocuk sahibi olması dileğiyle ...
arkadaşım bu kadar olur ya tamda ben bunu yazmak için girdim kk ya sen yazmışın görünce şaşırdım..eşimde yeni başladı içmeye 1 ay deneyeceğiz bakalım faydası olacak mı?
Canım benimde eşim azosperm mikrotese oldu 6 tüp sperm donduruldu sizin kaçCanım benimde eşim azosperm fsh 2.1 onunda bundan dolayi mi azosperm hiç bilmiyorum bizde ilk gittiğimizde varikosel dediler sonrada azosperm oldugunu öğrendik bide kp ilgilendi bana kimse açıklama yapmadi internetten bakarak ne olduğunu anlamaya çalıştım benim eşim oldu biyopsi donduruldu ben rahim filmi cekilicem ondan sonra tedavi baslicak sanırım esinde olsun biyopsi spermleri dondururlar sen kendini hazır hissedince başlarsınız tedavine
Canım eşinin spermiyogramına bakılırsa volümü ve fsh ı düşük bence tıkanıklıktan dolayı azospermi olabilir bence başka bir doktorla daha görüşün tıkanıklıksa sebebi ameliyat olur ve doğal yoldanda hamile kalabilirsin tabi doktor değilim ama araştırmalarıma göre söyledimMerhaba kızlar yeni konu acicaktim ama kimse cevap vermez diye buraya yazıyorum Hepiniz o kadar tecrubelisinizki benim esimde azosperm dondurulmuş spermi var azosperm tespiti konmadan önce sperm testi istemişlerdi foto atıyorum sizce bu spermler 0 mi yani ben anlayamadım hiç bişey sağ taraftakiler olması gereken mi yoksa esiminkimi normal hamile kalamazmiyim
Hormonlarınız nasıldı tese olurkenCanım benimde eşim azosperm mikrotese oldu 6 tüp sperm donduruldu sizin kaç
Tüp donduruldu ne zaman nerde başlayacaksınız tedaviye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?