• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Boşa cabalayıp duruyorum ne kadar cabalıyosam okadar derıne batıyorum

Selamünaleyküm kızlar biz tese olduk dun Kaan aydosda ve bulunamadı cok uzgunum :-(

Üzülme demek Çok saçma olacak biliyorum ama elden hiçbir şey gelmiyor.Rabbim ol dedi mi olacak biz kendimizi yirtsakta boş inşallah bizlerde birgün o güzel meleklerimize kavuşacağız. Allahım hepimize güç kuvvet sabır versin. Bizler güçlü olup eşlerimize destek olacağız

Selamünaleyküm kızlar biz tese olduk dun Kaan aydosda ve bulunamadı cok uzgunum :-(
Gecmis olsun ilk önce..biraz kafani dagitmana ihtiyacin var mutlaka.insallah mümkün olan en kisa zamanda anne olursun.hepimiz bunu hakediyoruz.Bu gunleri bize yasatan Rabbimin de bi bildigi vardir mutlaka.zor ama sabirli davranmak en cok rahatlatacak sey

Kkkllm söylediklerin i okuduk eşimle beraber ve sanki içimizdeki ni biri bize yüksek sesle yuzumuze vurmuş gibi oldu tedavi oluyoruz ama cok inancımız yok doktora ve tedavimizin dogruluguna yani öyle bi bosluktayiz çaresizlikten ne yapacagimizi şaşırdık

Kkkllm söylediklerin i okuduk eşimle beraber ve sanki içimizdeki ni biri bize yüksek sesle yuzumuze vurmuş gibi oldu tedavi oluyoruz ama cok inancımız yok doktora ve tedavimizin dogruluguna yani öyle bi bosluktayiz çaresizlikten ne yapacagimizi şaşırdık

malesef, bizi de spermatitler falan artıyor diye heveslendirip durdu ama sonuçta ortada hiç birşey yok. bunları kafalarına göre yazmışlar. biz de boşu boşuna bu saçmasapan testleri yaptırmışız, hem maddi hem manevi olarak kandırılmışız.
uyguladığı tedavi gördüğümüz kadarıyla kaan aydosun bir benzeri yani denenebilir, ama testlerinin ve yorumlarının gerçek olmadığını yaşayarak öğrendik.

canım yasadıklarına uzuldum rabbım hepızıme yardım etsın oncelıkle bızlerde senın gıbıyız doktorlara kendımızı ıster ıstemez emanet edıyoruz mecbur kaldıgımız ıcın onların soyledıklerını yapıyoruz ve umıtlenıyoruz ama ıste boyle bızı somuren ve yasadıklarımızı kullanan doktorlar yuzunden harcanıyoruz yıpranıyoruz ne yazıkkı bızım yasadıklarımıza gercekten içtenlıkle hıc bır amac gerektırmeden yaklasacak bı doktor yok dıye dusunuyorum varsa bıle hepsının amacı bellı ama elden bısı gelmıyo yasadıgın talıhsızlıgın umudunu yıtırmesıne ızın verme tekrar yola devam mevlam bır gun o kapıyı hepımıze acacaktır suanda kımınle tedavıdesın teseyı kımde oldunuz ogrenebılırmıyım hormon degerlerın ve esındekı tam azo nedenını soylermısın

henüz yeni tese olduk ve zaten 1,5 senedir tedavi oluyorduk. sonuçta hiçbişey çıkmadı. yani sertoly cell only.
artık ne yaparız bilmiyorum. hormon değerleri normal seviyeler içindeydi. e. bakırcıoğlunda olduk. sebep bilinmiyor.

Bunları doktorla paylaştınız mi çünkü ben bi eksigini görüp söyledim bana biraz kızdı gibi oldu sizin duruma gelsem içimde tutamayabilirim ki.bize de suan tese olsanız kesin var diyo inanniyoruz tabi ama cikmadiginda da hakettiği şeyleri söylemek g

Bunları doktorla paylaştınız mi çünkü ben bi eksigini görüp söyledim bana biraz kızdı gibi oldu sizin duruma gelsem içimde tutamayabilirim ki.bize de suan tese olsanız kesin var diyo inanniyoruz tabi ama cikmadiginda da hakettiği şeyleri söylemek g

valla daha yeni tese sonucu aldık ve ben burdan sizle paylaşmak istedim. açıkçası onla konuşmak istemiyorum ne diyecek ki, ancak başkalarını uyarabilirim

malesef, bizi de spermatitler falan artıyor diye heveslendirip durdu ama sonuçta ortada hiç birşey yok. bunları kafalarına göre yazmışlar. biz de boşu boşuna bu saçmasapan testleri yaptırmışız, hem maddi hem manevi olarak kandırılmışız.
uyguladığı tedavi gördüğümüz kadarıyla kaan aydosun bir benzeri yani denenebilir, ama testlerinin ve yorumlarının gerçek olmadığını yaşayarak öğrendik.
Arkadasim fikir jimlastigi yapiyorum yanlis anlama beni bizimde e.bakircioglunda 3 tesemiz var ve teshis sertoli cell only sendromu emre bey hic tedavi onermedi ilk tese yapisi bozuk 8 sperm buldu ikinci de 0 hic cikmadi 3. Teseyi yapmak dahi istemedi esimin israri ile yapti esin hazirlanmasin dedi cikma ihtimali cok az dedi esim israrla hazirlanmami istedi ve sonuc 25 sperm cikti demem o ki sertoli cell only m.tese sirasinda testisten alinan doku incelemesi bu bazisinda tamammen yok bazisinda isi bazi bolgelerde bir miktar cikabiliyor 2. Tese ile 3. Tese arasinda esim vitamin destegi ve bitkisel kullandi ayrica biz sadece c.peru ile kalmayip kaan hocayada tehlilleri gonderdik oda ilac tedavisinin faydasinin olabilecegini söyledi bu tedavi sizde basari saglamadi diye baskalarinda da saglamayacak anlamina gelmiyor o yuzden baskalarinin umidini de kirmayin sperm analizi yapan yerin dogru yapmadigini dusunuyorsaniz baska yerdede yaptirip teyit edebilirsiniz biz oyle yapiyoruz c.peru bakirkoyde yaptiriyor biz ayrica fatihte arif beye yaptiriyoruz ayni durum kaan hocada da var birinde basari sagliyorsa digerinde olmuyor emre bey ise 0 tedavi ile 3 tese yapti

Arkadasim fikir jimlastigi yapiyorum yanlis anlama beni bizimde e.bakircioglunda 3 tesemiz var ve teshis sertoli cell only sendromu emre bey hic tedavi onermedi ilk tese yapisi bozuk 8 sperm buldu ikinci de 0 hic cikmadi 3. Teseyi yapmak dahi istemedi esimin israri ile yapti esin hazirlanmasin dedi cikma ihtimali cok az dedi esim israrla hazirlanmami istedi ve sonuc 25 sperm cikti demem o ki sertoli cell only m.tese sirasinda testisten alinan doku incelemesi bu bazisinda tamammen yok bazisinda isi bazi bolgelerde bir miktar cikabiliyor 2. Tese ile 3. Tese arasinda esim vitamin destegi ve bitkisel kullandi ayrica biz sadece c.peru ile kalmayip kaan hocayada tehlilleri gonderdik oda ilac tedavisinin faydasinin olabilecegini söyledi bu tedavi sizde basari saglamadi diye baskalarinda da saglamayacak anlamina gelmiyor o yuzden baskalarinin umidini de kirmayin sperm analizi yapan yerin dogru yapmadigini dusunuyorsaniz baska yerdede yaptirip teyit edebilirsiniz biz oyle yapiyoruz c.peru bakirkoyde yaptiriyor biz ayrica fatihte arif beye yaptiriyoruz ayni durum kaan hocada da var birinde basari sagliyorsa digerinde olmuyor emre bey ise 0 tedavi ile 3 tese yapti

arkadaşım sizde çıktıysa ne mutlu size tebrikler .
ben kendi yaşadığımı ve fikrimi paylaştım, isteyen istediğine inanır istediğine umut bağlar istediğine bağlamaz.
ben fatihteki arif beyin ya da perunun bakırköydeki yerinin bir testte spermatit falan görebileceğine inanmıyorum. yaptırdığımız her testte görülen spermatit hücrelerinin microtese de görülememiş olabileceğine inanmıyorum. bu kadar.

bir de tedaviyle ilgili başarı sağlamayacak diye bir yorum yazmadım elbette bize yaramadıysa başkalarına yarayabilir. testlere inanmadığımı yazdım. ki tese ile bu kanıtlandı. neyse herkese kolaylıklar. iyi günler.

son olarak da fatihteki arif bey de bakırköydeki yer de c. perunun yönlendirdiği yerler.
iyi günler.

arkadaşım sizde çıktıysa ne mutlu size tebrikler .
ben kendi yaşadığımı ve fikrimi paylaştım, isteyen istediğine inanır istediğine umut bağlar istediğine bağlamaz.
ben fatihteki arif beyin ya da perunun bakırköydeki yerinin bir testte spermatit falan görebileceğine inanmıyorum. yaptırdığımız her testte görülen spermatit hücrelerinin microtese de görülememiş olabileceğine inanmıyorum. bu kadar.
canım sana şu konularda katılıyorum biz henüz tese olmadık olursak sperm çıksada çıkmasada böyle düşünücem çünkü objeksif olmak gerekiyo;
1-spermatit aşamasına geldiği söylenen biri sertolli nasıl çıkar böyle durumla karşılaşan her insan testlerin doğruluğundan elbette şüphe eder
2-sizde kesin doğal yoldan sperm çıkar diyen sonra yıllar geçtikten sonra doğal yoldan çıkmadı ama tesede kesin çıkar diyen bi doktorun tutarsızlığı mı sorgulanmalı yoksa verdiği boş vaaetler mi sorgulanmalı
3-kendi facesinde paylaştığı bi yazıyı görmüştüm sertolli vakasında %90 başarı sağladık yazmıştı yoksa bu mu sorgulanmalı

bencede tedavi bazı arkadaşlarda işe yarıyo orası doğru ama çok düşük bi yüzde hoca her gittiğimizde bi sürü örnek veriyo son gittiğimizde bi tanesinin çok umutsuz olduğunu ve yazıştığını söyledi bi gün sonra hamile haberi aldık dedi yani ama bu kişiler buralarda da yazsa keşke de nasıl umutsuz şeyleri okuduğumuz gibi umut verecek şeyleri de okuyup moral bulsak. çünkü biliyoruz ki bu hastalıkta başarı oranı düşük ve olumsuz bişe okuduğumuzda aslında içimizde hissettiğimiz onaylanıyor gibi oluyor en azından ben öyle hissediyorum ve üzülüyorum.

bizede ilk dediği kesin normal çıkacak bi testisimiz çalışmıyor o da çalışacak göreceksiniz dedi ilk testte gittiğimizde söz konusu testte germ fazla lökosit az dı ikinci de lökosit artmış .diyorum olumsuz bi durum olmuş bu sayılar çok önemli değil bi ortalama alınıyo diyo. e ben bi şok. laboratuara başarı oranı ne dedim ayda 1 den fazla kişide çıkış oluyo dedi bu büyük başarı ama bu kişiler nerde bi yazsalar buraya. hani diyorum eğer bu sonuçlarla oynanacak olsa sonuçları düzgün çıkarırlar insanları tedaviye bağlarlar bence doğru test sonra diyorum e böyle bi sperm sonucu alınabiliyorsa niye diğer üroloji doktorları böyle bi laboratuarla çalışmıyor olsun.neyse doktor şimdi biraz daha devam edelim sonu tese, şimdi tese olsanız kesin çıkar demeye başladı. e ben ilk söylediklerine inandım heyecan yaptım ikincide şok oldum .şimdi tese de kesin çıkar dedi inandım diyelim hemen oldum peki çıkmayınca bizim ümitler yine çöp bu kadar hassas bi konuda doktorlarımızın daha dikkatli ve detaylı düşünmesi gerekiyor. kullanılan ilaçlar da sıkıntı görmedim ama yine de zar zor her akşam ne yapsak bıraksak mı diye diye devam ediyoruz. hocanın bazı şeyleri en başta görmesi gerekirken incelemediği bir testi olumsuz sonuç çıkınca tekrar bakması üzerine fark edip farklı şeyler söylemesi beni rahatsız etti ve bende doldum. her seyde bi hayır vardır yine bu doktoru seçmemizde de , tek isteğim doktorların daha ciddi yaklaşması bu duruma. tedaviye yeni başlayanlar ve tedavide olanlar için celalettin hocanın verdiği iğnelere bişe diyemem ama sadece çok umutlanmamak ve hocanın her olumlu söylediğiyle heyecan yapmamak gerek sonra üzülen biz oluyoruz.

• Beğen
Reactions: yry
bencede tedavi bazı arkadaşlarda işe yarıyo orası doğru ama çok düşük bi yüzde hoca her gittiğimizde bi sürü örnek veriyo son gittiğimizde bi tanesinin çok umutsuz olduğunu ve yazıştığını söyledi bi gün sonra hamile haberi aldık dedi yani ama bu kişiler buralarda da yazsa keşke de nasıl umutsuz şeyleri okuduğumuz gibi umut verecek şeyleri de okuyup moral bulsak. çünkü biliyoruz ki bu hastalıkta başarı oranı düşük ve olumsuz bişe okuduğumuzda aslında içimizde hissettiğimiz onaylanıyor gibi oluyor en azından ben öyle hissediyorum ve üzülüyorum.

Arkadaslar kaan hoca da ayni tedavileri yapiyor c.peru da ekstra bitkiseller de var ben sadece bazi şeyleri eksik yaptigini düşünüyorum mesela canan karatay a soruyorlar d vitamini eksikse ne olur diye ne olacak kisir olur diyor sperm yapiminda d vitamini e vitamini c vitamini cinko selenyum hepsinin etkisi var esim tahlil yaptirdi d vitamini dusuk cikti cinko alt sinirda cikti demir eksik cikti bence bunlarinda kontrol edilmesi gerektigini düşünüyorum

Back
X