Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba arkadaşım bizde tansel beyde tedavi gördük eşim azosperm 4 5 aylık bir tadavi gördü ve daha sonra adetimin 3. günü ben tedaviye başladım. Vitaminler göbekten iğneler yani yukarıda pamukkizce isimli arkadaşın kullandığı bütün ilaçları kullandım. Operasyon günü geldiğinde eşimde sperm cıkmadı ve benim tedavim boşa gitti arkadaşın dediği gibi yumurtalar toplanmadığı için çok ağrı çektim. Ben erbil beyde tedavi gördüm Şunu söyleyebilirim ki tek kelimeyle muhteşem bir doktor. Eğer sorun eşimde değil de bende olsaydı ilk tercihim erbil bey olurdu... Psikolojik olarak bile insanın ruhunu dinlendiriyor.
Malesef erbil bey hastaneden ayrılmış. Benimde doktorumdu.cok iyi ve ilgiliydi.simdi kime gideceğimi bilmiyorum.

Eşim 6 ayı tamamladı benim adet günümü bekliyoruz 16 Haziran'da olacak normalde bi aksama olmazsa oda cuma gününe denk geliyo adetin 2. Günü haftasonu oluyor devam eden haftası da bayram bilmiyorum ne olacak. Eşiniz hangi iğneleri kullanıyor biz haftada 1 pregnyl haftada 3 merional kullanıyoruz ve çok zor şartlarda buluyoruz pregnyl iğneyi
Canım Sürekli kafan karışıyor belli seni anlıyorum ben de öyle endişeliydim adetin Cuma günü olursa cumartesi Merkez açık zaten 2. günü oluyor Tedavin başlar sorun olmaz cumartesi olursa da pazartesi başlıyor çünkü 3 günü de başlanabiliyor tedaviye bayrama denk gelirse olsun Yapacak bir şey yok Sen tedavine odaklan düşünme bunları boş ver Benim eşim haftada bir aynı gün aynı saatte tek bir tane iğne kullandı choriomon 5000 biz de her eczanede bulamazsak da ecza depolarından getirdiler o kadar zor olmadı sizinki gibi. Eşiniz daha önce iki kere tese olmuş mikrotese miydi yoksa normal Tesemi? patoloji sonuçlarınız nasıldı?

Canım Sürekli kafan karışıyor belli seni anlıyorum ben de öyle endişeliydim adetin Cuma günü olursa cumartesi Merkez açık zaten 2. günü oluyor Tedavin başlar sorun olmaz cumartesi olursa da pazartesi başlıyor çünkü 3 günü de başlanabiliyor tedaviye bayrama denk gelirse olsun Yapacak bir şey yok Sen tedavine odaklan düşünme bunları boş ver Benim eşim haftada bir aynı gün aynı saatte tek bir tane iğne kullandı choriomon 5000 biz de her eczanede bulamazsak da ecza depolarından getirdiler o kadar zor olmadı sizinki gibi. Eşiniz daha önce iki kere tese olmuş mikrotese miydi yoksa normal Tesemi? patoloji sonuçlarınız nasıldı?
2 si de micro teseydi ilki hiç tedavisiz oldu ve yapan doktor, merkeze devlet hastanesinden Yen'i gelmiş bir doktordu tanı yazmıyordu ikincisi Kaan Aydos ta oldu hipospermatoz mu öyle değişik bi tanı konmuş oda tek tarafa bakmış o yönden ümitliyim biraz spermatid var çıktı ikinci tese de. Cok vesveseli bir insanım ayrıca isyan etmek gibi olmasın ama zor süreçlerde genelde mağdur olan kısımda yer alıyorum ama Rabbim inşallah bu sefer yüzümüzü güldürecek diye de ümid ediyorum inşaAllah sizin tanı neydi

Cnm Allah razı olsn ınsalah tüm isteyenler en kisa zamanda Rabbim nasip eder.Adet 2.günü cagardi pazara denk geldiği için 3 günü gittim 2 hafta sürdü ilk hafta iğne ve ilaçlar 2 hafta iğneler devam ettirdi yumurtalar 19cm den küçük olmamaliymis en z 6 yumurta b bu boyutlarda olmalıydı 2.hafta sonrası tekrar kontrole cagardi yeterli gelmiş bu sefer çatlatma iğnesi verdi 4 tane son kalan ignelerim ogun vurdum mikroteseye 3 gün vardı 2 gün öncesi gece 2 de tam saatinde vurcan dedi 4u ard arda 2 gün sona o günün sabahi deilde ertesi sabah 8de teseye aldilar

Malesef erbil bey hastaneden ayrılmış. Benimde doktorumdu.cok iyi ve ilgiliydi.simdi kime gideceğimi bilmiyorum.
Canım gerçekten bilmiyordum ayrıldığını. Sen öyle diyince sosyal medya hesabına baktım bundan sonra kendi muayehanesinde devam edecekmiş bahçeciyle aynı binada 6. katta. haberin olsun. Kendinde bakabilirsin hesabından.

2 si de micro teseydi ilki hiç tedavisiz oldu ve yapan doktor, merkeze devlet hastanesinden Yen'i gelmiş bir doktordu tanı yazmıyordu ikincisi Kaan Aydos ta oldu hipospermatoz mu öyle değişik bi tanı konmuş oda tek tarafa bakmış o yönden ümitliyim biraz spermatid var çıktı ikinci tese de. Cok vesveseli bir insanım ayrıca isyan etmek gibi olmasın ama zor süreçlerde genelde mağdur olan kısımda yer alıyorum ama Rabbim inşallah bu sefer yüzümüzü güldürecek diye de ümid ediyorum inşaAllah sizin tanı neydi
İnşallah bu ameliyatınız da bol bol sperm bulunur. Bizim de sebepsiz azosperm canım nedeni bilinmiyor FSH yüksek sadece testikuler yetmezlik deniliyor sanırım. Bizim bu ilk mikrotese ameliyatımız olduğu için ben de o yüzden biraz umut ediyorum. İnşallah bulunur. Maalesef canım bende vesveseli bir insanım çok heyecanlı bir tipim herşeyin En kötüsünü düşünerek dünyayı kendime dar etmeyi başarırım yine de olumlu düşünelim iyi olur inşallah bu dünyada herkesin bir sınavı var bizimki de bu demek ki Rabbim İmtihanı kazanan kullarından eylesin Olmazsa da ne yapalım her şeyde bir hayır vardır diyeceğiz Allah büyüktür.

P Pamukkizce izmir3534 izmir3534 sizlerin eşlerinde ameliyatta sperm bulunamamış açıkçası çok üzüldüm Çok da tedirgin oldum hem de tedaviyle olduğu halde Biz de Tansel Bey de tedavi olduk yaklaşık bir hafta sonra mikrotese ameliyatı olacak eşim sizlerin sonucu olumsuz olunca korktum biraz ama Üzülmeyin Belki başka Doktorlardadır çareniz inşallah bir dahaki sefere bulunur. Azospermi sebepleri neydi sizde zahmet olmazsa yazabilir misiniz

İnşallah bu ameliyatınız da bol bol sperm bulunur. Bizim de sebepsiz azosperm canım nedeni bilinmiyor FSH yüksek sadece testikuler yetmezlik deniliyor sanırım. Bizim bu ilk mikrotese ameliyatımız olduğu için ben de o yüzden biraz umut ediyorum. İnşallah bulunur. Maalesef canım bende vesveseli bir insanım çok heyecanlı bir tipim herşeyin En kötüsünü düşünerek dünyayı kendime dar etmeyi başarırım yine de olumlu düşünelim iyi olur inşallah bu dünyada herkesin bir sınavı var bizimki de bu demek ki Rabbim İmtihanı kazanan kullarından eylesin Olmazsa da ne yapalım her şeyde bir hayır vardır diyeceğiz Allah büyüktür.
İnşallah Rabbim büyük hazinesi çok bize de gönlümüzdekini nasip eder sizinde inşallah tese sonucunda bol bol spermler bulunur sağlıklı ve devamında güzel neticelenir

P Pamukkizce izmir3534 izmir3534 sizlerin eşlerinde ameliyatta sperm bulunamamış açıkçası çok üzüldüm Çok da tedirgin oldum hem de tedaviyle olduğu halde Biz de Tansel Bey de tedavi olduk yaklaşık bir hafta sonra mikrotese ameliyatı olacak eşim sizlerin sonucu olumsuz olunca korktum biraz ama Üzülmeyin Belki başka Doktorlardadır çareniz inşallah bir dahaki sefere bulunur. Azospermi sebepleri neydi sizde zahmet olmazsa yazabilir misiniz
Amin canım hepimize asip etsin inşallah Rabbim. Micro tese ameliyatından sonra sperm cıkmadığını söyledikleri zaman eşimden alınan parçayı biz kendimiz patolojiye götürdük. Eşimin teşhisi hipospermatogenez konuldu. Yani sperm üreten hücre var fakat gelişmiyor. Bakalım temmuz da tekrar tedaviye başlıcaz. Nasip hepimizin hakkında hayırlısı. İnşallah sen iyi sonuç alırsın da çifte bayram yaşarsın inşallah canım bunu tüm kalbimle söylüyorum.

Amin canım hepimize asip etsin inşallah Rabbim. Micro tese ameliyatından sonra sperm cıkmadığını söyledikleri zaman eşimden alınan parçayı biz kendimiz patolojiye götürdük. Eşimin teşhisi hipospermatogenez konuldu. Yani sperm üreten hücre var fakat gelişmiyor. Bakalım temmuz da tekrar tedaviye başlıcaz. Nasip hepimizin hakkında hayırlısı. İnşallah sen iyi sonuç alırsın da çifte bayram yaşarsın inşallah canım bunu tüm kalbimle söylüyorum.
Inşallah canım Amin Hep Birlikte yaşarız mutlu sonları. Tekrar tedaviyi kimde başlayacaksınız Tansel Bey tedaviye devam mı dedi yine de çok şükür sperm üreten hücre olduktan sonra umut var demektir. Sorularımı uzatacağım kusura bakma size ne kadar süreli ve nasıl bir tedavi şekli uyguladı Tansel Bey? :110:

Inşallah canım Amin Hep Birlikte yaşarız mutlu sonları. Tekrar tedaviyi kimde başlayacaksınız Tansel Bey tedaviye devam mı dedi yine de çok şükür sperm üreten hücre olduktan sonra umut var demektir. Sorularımı uzatacağım kusura bakma size ne kadar süreli ve nasıl bir tedavi şekli uyguladı Tansel Bey? :110:
Allah nasip ederse temmuz ayında kaan hocaya gidicez bakalım. Eşim clomen 5000 ve yanlış hatırlamıyorsan menegon iğne kullandı 4 5 ay

Kaan Hoca'nın makalelerini Ben de çok okudum o kadar çok hastası var ki daha önceki ameliyatlarında sperm bulunamamış hastaların birçoğunda tedavi ile sperm bulunmuş İnşallah Sizde o hastalarından olursunuz.

Kaan Hoca'nın makalelerini Ben de çok okudum o kadar çok hastası var ki daha önceki ameliyatlarında sperm bulunamamış hastaların birçoğunda tedavi ile sperm bulunmuş İnşallah Sizde o hastalarından olursunuz.
Amin insallah canim amin. Allah razı olsun müminin mümine ettiği dua kabul olurmuş Rabbim tez zaman da dualarımızı kabul etsin inşallah. İnşallah sizde iyi sonuçlar alırsınız da umut olursunuz bize

izmir3534 izmir3534 Aynen öyle canım Dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden bu mübarek ramazan ayı yüzü suyu hürmetine Rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah.canım Bir de tedaviden önce eşinin hormonları nasıldı Aslında kıyaslama yapmam çok yanlış her hastanın bünyesi farklı sürekli kendimi yoruyorum ama elimde değil:KK43:

izmir3534 izmir3534 Aynen öyle canım Dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden bu mübarek ramazan ayı yüzü suyu hürmetine Rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah.canım Bir de tedaviden önce eşinin hormonları nasıldı Aslında kıyaslama yapmam çok yanlış her hastanın bünyesi farklı sürekli kendimi yoruyorum ama elimde değil:KK43:
Bizim fsh yüksekti canım.

Canım bizim azospermide hipo hipogonadizm yaziodu sonuçlarda Allah büyük o ol derse olur herkeste ayrı bir sorun Rabbim inşallah tese sonrası yüzünüzü güldürur %35-40 ihtimal var inş bulunur

Canım bizim azospermide hipo hipogonadizm yaziodu sonuçlarda Allah büyük o ol derse olur herkeste ayrı bir sorun Rabbim inşallah tese sonrası yüzünüzü güldürur %35-40 ihtimal var inş bulunur
Amin canım Allah razı olsun Rabbim sizin de yüzünüzü güldürsün Belki de şifanız başka Doktorlardadır Kim bilir İnşallah nasibimiz de vardır.

Biz bahsettiğim doktorlarla yüzyüze görüştük. Fakat dediğim gibi öncelikle iğne yazdılar hep. Önce bir iğne veriyor 3 ay kullan gel diyor. Biz iğneyi de almadık bir daha gitmedik de. Keşke dediğin gibi varikosel ameliyatı da olmasaydık. Nasıl pişmanım anlatamam. Ama vardır herşeyde bir hayır. Hatta söylediğin vitaminleri, ilaç halinde olan hiç bir şey kullanmadık. Bir tek maca tozu diye bir bitkisel toz vardı onu almıştım. Onu da bitiremedi bile kullanmak istemedi. Bende ne yalan söyleyeyim zorlamıyorum. Seni o kadar iyi anlıyorum ki ilk öğrendiğimde bağıra bağıra ağladığım gözlerimin önüne geliyor. Fakat yapacak bir şey yok. Bazen kabullenmek en güzeli galiba. Tamamen bırakın demiyorum ancak bu tarz doktorlardan medet ummak doğru değil gibi geliyor. Hani testis küçüklüğü olur, ne bilim aşağıda yukarıda olur, üretim vardır azdır gibi dururmlarda sanki çözümleri oluyor fakat bizim gibi sebebi belli olmayan başka hiç bir sağlık problemi olmayan kişilerin bu doktorlara tamamen kendini bırakması bana yanlış geliyor. Zaman kaybı, para kaybı, umut kaybı gibi. Bazıları gerçekten ticarete dökmüş bu işi. Elbette bu işten para kazanacaklar fakat olmayan şeyleri olacakmış gibi göstermek umut tacirliği gibi... Bunları yazarken bile acaba diyip soru işareti var aklımda. İnanki hepimizin var. Onu da yapsak mı, keşke yapsak, elimizden geleni yapalım da vs vs vs bu cümleler hep var. Ama körü körüne inanma tatlım herkese. Bu nedenle bence bizim tersten başladığımızı sen baştan yap bir endokrinolojiye git. Araştır iyi biri olsun. Tamamen kan ve emarı orada baktır. Sonrasına zaten sonra karar vereceksin. Kaan Bey gibi Celalettin Bey gibi doktorları bence herşeyi yaptıktan sonra düşünmelisin. Şimdi erken galiba. Gerçek dalı olan uzmanlarıyla, ürolog ve endokrinolog ile görüş bakalım önce. Bizde daha yeni gittik. Emar istedi bizden hipofiz bezine bakacak. Bir takım kan tahlili istedi onlara bakacak. Sonucu alınca bildiririm. Yanlış yönlendirmekten çok korkuyorum ama fikrim bu sölemeden de edemedim. ve yine söylüyorum ne zaman umutsuzluğa kapılırsan eşinin yanında olmadığını düşün. O zaman diyorsin ki; Allah ım herşeyin hayırlısı ama sen onu başımdan eksik etme....
Arkadşlar emre bakırcıoğluna göründün mü microtesede bulabiliyormuş sperm

Back
X